Εγω μονο μια(ελληνικη) ξερω που δεν κανει πειραματα στα ζωα και δεν ειναι στην λιστα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mimikaki
Διάσημο μέλος
vicki v.
Δραστήριο μέλος
H avon κυκλοφορεί στην ελλάδα και είναι φτηνή. Επίσης πειράματα δεν κάνει και ο Κορρές....
Αν μάθω νεότερα θα σας πω.
Για την δευτερη δεν ειμαι σιγουρη, αλλα το γραφει πανω στη συσκευασια. Θα κοιταξω και θα σας πω...
Επισης, τα προιοντα του fresh line, ειναι φυτικα και δεν νομιζω να τεσταρονται σε ζωα.
Και τα mastic spa(σαμπουαν, σαπουνια κτλ)με βαση τη μαστιχα.
Ο Κορρες ενω εχει ονομα δεν εχει πολυ καλα προιοντα. Ενα μολυβι πηρα, το οποιο μετα απο λιγο ετρεχε απο κατω.
Οταν πηγα στο φαρμακειο να αγορασω ρουζ, μου ειπε η φαρμακοποιος οτι εχει ακουσει οτι οι καταναλωτες δεν ειναι ευχαριστημενοι απο τα προιοντα.
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Γαι τον κορρε και την madison ξερω εγω.
Για την δευτερη δεν ειμαι σιγουρη, αλλα το γραφει πανω στη συσκευασια. Θα κοιταξω και θα σας πω...
Επισης, τα προιοντα του fresh line, ειναι φυτικα και δεν νομιζω να τεσταρονται σε ζωα.![]()
Και τα mastic spa(σαμπουαν, σαπουνια κτλ)με βαση τη μαστιχα.
Ο Κορρες ενω εχει ονομα δεν εχει πολυ καλα προιοντα. Ενα μολυβι πηρα, το οποιο μετα απο λιγο ετρεχε απο κατω.
Οταν πηγα στο φαρμακειο να αγορασω ρουζ, μου ειπε η φαρμακοποιος οτι εχει ακουσει οτι οι καταναλωτες δεν ειναι ευχαριστημενοι απο τα προιοντα.
ναι ναι τα mastic spa προϊόντα δεν πρέπει να τεστάρονται ...
Εγώ χρησιμοποιώ σαμπουάν και αφρόλουτρο γιατί δεν έχει ζωϊκά συστατικά μέσα!
aspasiapef
Διάσημο μέλος
anabou
Διάσημο μέλος
mimikaki
Διάσημο μέλος

mimikaki
Διάσημο μέλος

anabou
Διάσημο μέλος

kelly
Εκκολαπτόμενο μέλος

Vana Balafa
Δραστήριο μέλος
Την Forever την γνωριζετε? Ειναι εταιρια που φτιαχνει απο συμπληρωματα διατροφης, κρεμες, καλλυντικα, μεχρι και απορυπαντικα και δεν κανει πειραματα στα ζωα.Ολα της τα προιοντα φτιαχνονται απο αλοη και τα χρησιμοποιω χρονια τωρα![]()
τα αγόρασε πρόσφατα μια φίλη (λέει ότι βοηθούν για απώλεια βάρους), εσύ που τα έχεις χρησιμοποιήσει τι λες??? ισχύει κάτι τέτοιο?
δεν ήχερα οτι έχει και καλλυντικά και απορυπαντικά και οτι δεν κάνουν πειράματα σέ ζώα!!! θα τις το πώ!
απο που τα προμηθεύεσαι?????
kelly
Εκκολαπτόμενο μέλος
τα αγόρασε πρόσφατα μια φίλη (λέει ότι βοηθούν για απώλεια βάρους), εσύ που τα έχεις χρησιμοποιήσει τι λες??? ισχύει κάτι τέτοιο?
δεν ήχερα οτι έχει και καλλυντικά και απορυπαντικά και οτι δεν κάνουν πειράματα σέ ζώα!!! θα τις το πώ!
απο που τα προμηθεύεσαι?????
Για απωλεια βαρους τα αγορασε και μια φιλη και ειχαν αποτελεσμα. εγω παιρνω απο αυτους τα συμπληρωματα διατροφης για ενισχυση του ανοσοποιητικου, κρεμες, σαμπουαν, απορυπαντικα..μεχρι και τα προιοντα που εχει για τα κατοικιδια..ειμαι πολυ ευχαριστημενη, ειδικα απο τοτε που αρχισα να πινω κατι αντιοξιδωτικους χυμους, δεν ξανααρρωστησα..ειναι εταιρεια που παραγγελνεις και πρεπει να γινεις μελος, ή να σου παραγγελνει καποιος που ειναι μελος. Η φιλη σου θα μπορει λογικα να βγαλει και σε σενα κωδικο να παραγγελνεις τα προιοντα που θες. Αν συναντησεις δυσκολιες πες μου, μηπως μπορω να βοηθησω. σορρυ για την καθυστερηση..

Γωγω
Δραστήριο μέλος
lenakafandari
Νεοφερμένο μέλος
deinomache
Νεοφερμένο μέλος
Ο Κορρές ΔΕΝ ανήκει στις 'αγαθές' εταιρείες. Δηλαδή, ΔΕΝ εφαρμόζει το πρότυπο Humane Cosmetics Standards, βλ. https://www.gocrueltyfree.org, που είναι το μόνο πρότυπο που διασφαλίζει ότι τα χρήματά μας ΔΕΝ πηγαίνουν σε επιχειρήσεις οι οποίες τεστάρουν σε πειραματόζωα. Ο Κορρές ανήκει στις πολλές επιχειρήσεις που έχουν επιλέξει να αγοράζουν από προμηθευτές που ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ πειραματόζωα.
Το πρότυπο που αναφέρω παραπάνω δημιουργήθηκε το 1996 από την ΕCEAE (Ευρώπη) και την CCIC (ΗΠΑ), βλ. www.eceae.org και www.leapingbunny.org. Οι δύο αυτές οργανώσεις είναι συνασπισμοί εθνικών οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων.
Το πρότυπο αυτό διασφαλίζει ότι η επιχείρηση ανήκει σε μία αλυσίδα παραγωγής η οποία, από κάποιο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ χρονικό σημείο και μετά (π.χ. από το 2000), έχει ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ τα πειράματα σε ζώα. Το σημαντικό σημείο εδώ είναι ότι τα πειράματα στα ΤΕΛΙΚΑ προϊόντα έχουν πλέον καταργηθεί. Όλο το παιχνίδι παίζεται στα συστατικά. Ο Κορρές λοιπόν, μου απάντησε (όχι από το πρώτο email μου, τους πήρε αρκετό καιρό να το διατυπώσουν έτσι ώστε να μην ακούγεται πολύ άσχημο) ότι ΔΕΝ εφαρμόζουν αυτό το πρότυπο.
Παρ' όλα αυτά, ο Κορρές, όπως και πολλές άλλες επιχειρήσεις (βλ. MACROVITA) ανήκει σε εκείνες τις επιχειρήσεις που δεν διστάζουν να διαφημίζουν πάνω στις συσκευασίες τους ότι "αυτό το προϊόν δεν έχει ελεγθεί σε ζώα", "against animal testing", "τα συστατικά μας δεν έχουν ελεγθεί σε ζώα τα τελευταία 5 χρόνια", και να βάζουν διάφορα κουνελάκια, τα οποία είναι ΟΛΑ παραπλανητικά. Το μόνο σήμα με κουνελάκι που πραγματικά αξίζει να αγοράζει κανείς είναι το λεγόμενο leaping bunny, μπορείς να το δεις οπτικά στον πρώτο σύνδεσμο που αναφέρω. Αν κάποιος είναι δικηγόρος μπορεί να το ψάξει, πάντως βρήκα ότι ακόμα και ο FDA των ΗΠΑ (Food and Drug Administration, κάτι σαν τα δικά μας ΕΦΕΤ και ΕΟΦ), προειδοποιεί τους πολίτες ότι οι παραπάνω είναι κενές δηλώσεις χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, δείτε https://www.cfsan.fda.gov/~dms/cos-226.html.
Εγώ ήμουν ένα από τα πολλά 'θύματα' του Κορρέ. Αγόραζα φανατικά, ξαφνικά γέμισα το σπίτι μου και τη ζωή μου με αφροντούς, κρεμοσάπουνα χεριών, ακόμα και make-up του Κορρέ αγόρασα, και τα φουντωτά του πινέλα (το αστείο είναι ότι δεν φοράω ποτέ make-up, αλλά είχα μπει σε ένα τρομερό trip της κατανάλωσης Κορρέ για κάποιο λόγο που ακόμα δεν μπορώ να εξηγήσω). Τέλος πάντων, γι' αυτό έγραψα και τα email στον Kορρέ γιατί σε κάποια φάση άρχισα να ψάχνω το θέμα πιο σοβαρά.
Έτσι λοιπόν, φαντάζομαι ότι μάλλον κάλυψα την ερώτησή σου. Τώρα επί του πρακτέου (στα δύσκολα δηλαδή):
Η Βody Shop είναι μία σχετικά ασφαλής επιλογή. Δυστυχώς έχει εξαγοραστεί από τη Loreal, αλλά αγοράζοντας από τη BodyShop βοηθούμε να συνεχίσουν να υπάρχουν οι προμηθεύτριες επιχειρήσεις που έχουν καταργήσει τα πειράματα σε ζώα. Αν κόψουμε το BodyShop, αυτές οι επιχειρήσεις ίσως δυσκολευτούν να επιβιώσουν. Πέρα από τη BodyShop, γνωρίζω ελάχιστες μάρκες στην Ελλάδα που είναι cruelty-free.
Από οδοντόκρεμες υπάρχει η Kingfisher (τις έβρισκα σε κάποια Hondos, αλλά κάποια τις σταμάτησαν, γι' αυτό αναζήτησα τον εισαγωγέα - βρίσκεται δίπλα στο Carrefour στο Γέρακα, τηλ. 6615002).
Διάφορα καλλυντικά και αφρόλουτρα έχει η BIOBI (ιταλική, τηλ. εισαγωγέα 210 9588220, τα δίνει σε 3 καταστήματα στην Αθήνα, αλλά μου είπε ότι στέλνει δωρεάν πανελλαδικώς στο σπίτι - τα προϊόντα υπάρχουν στο https://www.sanecovit.it/ - αν έχεις email μπορεί η εισαγωγέας να σου στείλει τιμοκατάλογο). Το πρόβλημα με τα ΒΙΟΒΙ είναι ότι δεν έχουν το σήμα leaping bunny και δεν είναι λοιπόν άμεσα αναγνωρίσιμα από αυτούς που αναζητούν το σωστό κουνελάκι, όμως η εταιρεία που τα φτιάχνει (SanEcoVit) είναι πράγματι πιστοποιημένη από την LAV (Lega Antivivisezione) που πιστοποιεί το πρότυπο Humane Cosmetics Standards στην Ιταλία.
Επίσης πρόσφατα ανακάλυψα ότι ήρθαν τα JASON στην Ελλάδα. Έχουν από στοματικά διαλύματα έως αντιηλιακά. Τα βρήκα σε ένα κατάστημα με βιολογικά στην Ακαδημίας (προς Κάνιγγος) αλλά ακόμα δεν έχω αναζητήσει τον εισαγωγέα για να μου πει πού αλλού τα δίνει.
Επίσης σε πολλά καταστήματα με βιολογικά έχω βρεί τα URTEKRAM. Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη για το παραπάνω πρότυπο και τα προϊόντα (όχι πάντως όλα) έχουν το σωστό κουνελάκι (όμως έχουν δεν έχουν το κουνελάκι, άμα είναι Urtekram είναι φτιαγμένα από πιστοποιημένη επιχείρηση). Δες https://www.urtekram.dk/docs/indhold/default.asp?side_id=99. Έχει πάρα πολλά προϊόντα, από οδοντόκρεμες, σαμπουάν, σαπούνια χεριών κ.λπ.
Τέλος, για μάσκες προσώπου και μαλλιών, για πραγματικό ευ-ζην που δεν μυρίζει αίμα, υπάρχει εδώ και χρόνια η MONTAGNE JEUNESSE (τις βρισκω στο Hondos). Βγάζει πολλές σειρές που τις ονομάζει με διαφορετικά ονόματα π.χ. Chantelle, Model Secrets, κ.λπ. - θα τα δεις στο site τους https://www.montagnejeunesse.com/
Αυτά γνωρίζω προς το παρόν και ελπίζω να γίνουν περισσότερα.
Σημείωση:
Αυτά που γράφω για τον Κορρέ προέρχονται από προσωπική μου επικοινωνία με την εταιρεία ΚΟΡΡΕΣ και όχι από δικές μου ιδέες. Στη διάθεσή κάθε ενδιαφερόμενου τα πλήρη email.
ΠΑΝΤΩΣ, είναι μία καλή ιδέα, να γράψει ο κάθε ένας που ενδιαφέρεται ένα email στον Κορρέ, info@korres.com και να πει ότι σταματά να αγοράζει Κορρέ μέχρι η εταιρεία να πάρει πιστοποίηση για το πρότυπο Leaping Bunny (και άστους να βρουν μόνοι τους τι είναι το Leaping Bunny). Είναι πολύ σημαντικό να πιέσουμε μία ελληνική εταιρεία να πιστοποιηθεί γιατί αν το κάνει μία, θα το κάνουν και άλλες (και σίγουρα θα μας έρχεται φθηνότερα). Ενδεικτικά, ένα απλό γράμμα μπορεί να λέει τα εξής.
"Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες,
Είμαι τακτικός καταναλωτής προϊόντων Κορρέ, και δαπανώ περίπου ΧΧΧ το μήνα στα προϊόντα Κορρέ. Πριν από λίγο καιρό ενημερώθηκα για το ότι η εταιρεία σας ΔΕΝ ακολουθεί το πρότυπο Leaping Bunny. Για το λόγο αυτό, σας ενημερώνω ότι ΣΤΑΜΑΤΩ να αγοράζω προϊόντα Κορρέ για μένα και την οικογένειά μου (και θα αποτρέψω και τον στενό μου κύκλο από το να αγοράζει τα προϊόντα σας) μέχρι η εταιρεία σας να πιστοποιηθεί σύμφωνα με το πρότυπο αυτό.
Εύχομαι αυτό να γίνει σύντομα.
Ονοματεπώνυμο, περιοχή κ.λπ."
Deinomache
Αληθευει οντως?
Γιατι ο κουμπαρος μας εχει τετοιο μαγαζι(με αυτα τα προιοντα)στην Αγγλια, και για μενα θα ηταν μια πολυ καλη λυση να αγοραζω απο εκει.

kostasss
Νεοφερμένο μέλος
μολις εστειλα το μαιλ στο κορρες ..
deinomache
Νεοφερμένο μέλος
Είσαι πολύ τυχερή που έχεις γνωστό που πουλάει cruelty-free. Μπορείς να τον ρωτήσεις αν υπάρχουν στην Ελλάδα. Αν όχι, μπορούμε να οργανωθούμε και να στείλουμε 200 email σε κάποιο μεγάλο supermarket (π.χ. ΑΒ) και να τους ζητήσουμε να τα φέρουν (και να μήν ψωνίζουμε από κει μέχρι να τα φέρει). Εγώ έγραψα μία φορά σε ένα supermarket για να φέρει cruelty-free και με έγραψε και αυτό.
Λέω πάντως για supermarket, γιατί φαντάζομαι θα κοστίζουν λιγότερο, και θα υπάρχουν σε περισσότερες πόλεις, αν τα φέρει ένα supermarket, παρά αν τα φέρει κάποιος εισαγωγέας χωρίς δικό του δίκτυο διανομής.
Είσαι τυχερή έτσι κι αλλιώς, εγώ έχω παιδευτεί πολύ για να βρω cruelty-free προϊόντα. Ευτυχώς αυτά τα ελάχιστα που υπάρχουν στην Ελλάδα με καλύπτουν. Μακάρι να έρθουν κι άλλα.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool