Εταιρίες που κάνουν πειράματα σε ζώα (περιλαμβάνει λίστα)

Kαλλυντικά, απορρυπαντικά και πειράματα σε ζώα
Επιτρέπονται οι πολλαπλές ψήφοι.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 7)
  • Βρήκατε χρήσιμες πληροφορίες?

Ψήφοι: 6 85,7%
  • Σας ενδιαφέρει το θέμα?

Ψήφοι: 5 71,4%

• Total voters
    7
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
.
Ο Κορρες ενω εχει ονομα δεν εχει πολυ καλα προιοντα. Ενα μολυβι πηρα, το οποιο μετα απο λιγο ετρεχε απο κατω.
Οταν πηγα στο φαρμακειο να αγορασω ρουζ, μου ειπε η φαρμακοποιος οτι εχει ακουσει οτι οι καταναλωτες δεν ειναι ευχαριστημενοι απο τα προιοντα.

Εγώ έμεινα πολύ ευχαριστημένη με δύο κρέμες ημέρας και νύχτας καθώς και με ένα σαμπουάν που αγόρασα.;)
Μετά απο αυτά που διαβασα στο site αποφάσισα να μην ξανααγοράσω άλλα καλυντικα΄εκτός κι αν έιμαι σίγουρη οτι ειναι "καθαρά" για αρχή έπεισα και την αδελφή μου έπονται οι κόρες μου!![/quote]

ΟΥΠΣ:blink: :blink: :blink: :blink: Έγώ νόμιζα ότι ο Κορρές ήταν εντάξει Το πάιρνω πίσω πάραυτα:down: :down: :down: :down: :down: Δεν ειχα διαβάσει όλες τις απαντήσεις οταν έστειλα το προηγούμενο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ πάλι έχω σοκαριστεί με τα Body shop από τα οποία ψώνιζα γιατί πουλούσαν κάποτε ακόμα και μπρελόκ against animal testing στα πλαίσια τις εκστρατίας τους..... :hmm: . Είναι δυνατόν να παραπλανεί μια εταιρία σε τέτοιο βαθμό????? Έλεος!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chris,

συμφωνώ μαζί σου - είναι πραγματικά απογοητευτικό η επιχείρηση που πρώτη από όλες έδειξε έμπρακτα αυτήν την ευαισθησία (και φυσικά διαπαιδαγώγησε και τους καταναλωτές) να εξαγοράζεται από μία από τις πιο βρώμικες (στον τομέα των πειραμάτων) επιχειρήσεις.

Όμως, είναι όλα θέμα επιλογών και δικής μας ενημέρωσης. Δηλαδή, αν η επιλογή σου είναι μεταξύ Body Shop και BDF, Colgate-Palmolive, Reckitt-Benckiser, S.C.Johnson, Unilever, Procter & Gamble, Κορρέ, κ.λπ. η πιο ηθική επιλογή είναι η Body Shop. Γιατί; γιατί ένα μέρος των χρημάτων σου πηγαίνει σε επιχειρήσεις που παράγουν, χωρίς πειράματα σε ζώα, τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί η BodyShop.

Αν όμως η επιλογή σου είναι μεταξύ ΒodyShop και κάποιας άλλης (π.χ. Biobi, Urtekram, Kingfisher, Montagne Jeunesse, κ.λπ., δες το προηγούμενο μήνυμά μου) τότε η ΒodyShop είναι η λιγότερο ηθική επιλογή.

Συνεπώς, όποιος θέλει να κάνει ηθικές επιλογές πρέπει να αφιερώσει χρόνο για να ενημερωθεί σωστά, να επικοινωνήσει με τους διανομείς στην Ελλάδα, να βρει από πού θα αγοράζει τί, και ύστερα να συνεχίσει ήσυχα τη ζωή του. Και φυσικά να μην εκστασιάζεται από τα αρώματα και τα χρώματα και την εικόνα της ευτυχίας που μας πλασάρεται από τις επιχειρήσεις, αλλά, αντίθετα, να εκστασιάζεται από την ουσιαστική καθημερινή συνεισφορά του για την κατάργηση των πειραμάτων.

Πώς μπορεί να έχει ένας απλός άνθρωπος να έχει ουσιαστική καθημερινή συνεισφορά στο θέμα αυτό; Πολύ απλά. Μέσα από τα χρήματα που δίνει στις καθαρές επιχειρήσεις, και μέσα από την πίεση που μπορεί να δημιουργήσει στις 'βρώμικες' επιχειρήσεις. Εγώ το λιθαράκι μου το έβαλα (δες τα προηγούμενα κείμενά μου) και έχω μοιραστεί στο forum αυτό όσα έμαθα μετά από πολύ ψάξιμο και πολλές επικοινωνίες με επιχειρήσεις.

Ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλοι. Αν και αναγνωρίζω ότι είναι δύσκολο να βγει κανείς από την αποχαύνωση της αυταρέσκειάς του. Δεν βοηθούνε και οι διαφημίσεις βλέπεις.

Deinomache

Καλημέρα! Συμφωνώ μαζί σου σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να επιλέγουμε και διάβασα όσα έχεις γράψει εσύ και οι υπόλοιποι στο forum. Ήθελα να πώ κάτι όμως όσον αφορά το παρακάτω σχόλιο...

''Ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλοι. Αν και αναγνωρίζω ότι είναι δύσκολο να βγει κανείς από την αποχαύνωση της αυταρέσκειάς του. Δεν βοηθούνε και οι διαφημίσεις βλέπεις.''

Δεν είναι μόνο η αυταρέσκεια και η αποχαύνωση οι αιτίες τέτοιων συμπεριφορών. Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα εγκλωβίζονται στις δυσκολίες και στους ρυθμούς της καθημερινότητας και βομβαρδίζονται συνεχώς από τόσες διαφημήσεις και μηνύματα, που δυσκολεύονται να αναλάβουν ουσιαστική δράση.... Όπως υπάρχουν και άλλοι (σαν και μένα ας πούμε :P ) που ενδιαφέρονται και προσπαθούν να επιλέξουν την πιό ''ανώδυνη'' λύση , αλλά λόγω άλλων παραγόντων να μην εμβαθύνουν και αυτοί στο βαθμό που πρέπει...
Πάντως με τον καιρό και την θέληση όλα γίνονται. Και σε μια τόσο απάνθρωπη και σκληρή κοινωνία, οποιοδήποτε ενδιαφέρον και κίνηση ακόμα και σε λάθος, αρχικά, κατεύθυνση ή με όχι και τόσο μεγάλη συνέπεια, είναι ένα λιθαράκι που βοηθάει να αλλάξει κάτι......

Μου κάνει εντύπωση που η εταιρεία The Body Shop χρησιμοποιεί τα πειράματα σε ζώα για τα προϊόντα της, την στιγμή που εδώ και χρόνια το logo της ειναι "Against Animals' testing". Για τις άλλες ήμουν σίγουροι. Απ' ό,τι φαίνεται, εκμεταλλεύεται την ευαισθησία του καταναλωτικού για να αυξήσει τα κέρδη της. Δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε κανέναν, ούτε και τις εταιρείες αυτές που διατείνονται οτι δεν κάνουν πειράματα σε ζώα.:confused:

Έλα ρε παιδιά που σας κάνει εντύπωση ότι δεν είναι καθαρές οι εταιρίες που τις νομίζατε για καθαρές… Αν το συμφέρον τους είναι να κάνουν πειράματα θα τα κάνουν γιατί αλλιώς θα κλείσουν. Κι αν δεν τους είναι απαραίτητα δεν θα τα κάνουν.
Από κει ξεκινάμε λοιπόν. Γιατί τα κάνουν, σε τι τους χρειάζονται τα πειράματα.
Αν τα πειράματα έχουν σχέση με το αν θα υπάρχει μια εταιρία ή θα κλείσει, για να υπάρχει σημαίνει ότι τα κάνει.
Αλλιώς θα έχει την τύχη της φραπελιάς. Δεν είδατε τι έγινε με τη φραπελιά; Κάποιος είπε ότι είναι καλό φάρμακο, και οι επιστήμονες είπαν: Που το ξέρεις; Το δοκίμασες; Εμείς δεν το έχουμε δοκιμάσει, δεν ξέρουμε τι κάνει, δεν έχουμε μελέτες που να αποδεικνύουν ότι είναι καλό φάρμακο.(και υποθέτω ότι μετά από αυτό συμφωνήσατε όλοι ότι η φραπελια είναι απάτη)
Όταν οι επιστήμονες λένε δοκιμή, μελέτη και έρευνα, εννοούν ακριβώς πειράματα σαν αυτά για τα οποία μιλάμε εδώ.
Άρα ένα προϊόν που δεν έχει δοκιμαστεί είναι παράνομο. Ποιος θα εγγυηθεί για ένα προϊόν ότι δεν θα προκαλέσει πχ έγκαυμα χωρίς να το έχει δοκιμάσει πριν το βγάλει στην αγορά;

:hmm: :hmm: :hmm:
Ουπς. Μετρηστε ενα ακομη θυμα καλε. Κι εγω νομιζα πως πληρωνω για κατι against animal testng
:( :(
Μα συγγνωμη δεν ειναι παρανομη η παραπλανιση;;;

Δεν ξέρω εαν βοηθάει αλλά αυτή τη λίστα βρήκα για τις εταιρείες που δεν κάνουν πειράματα σε ζώα.
"Υπό την αιγίδα του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΖΩΑ"
..........
..........
Αθανασία τη πατήσαμε. Ούτε η La Prairie είναι στη λίστα. Εδώ που τα λέμε δεν ξέρω και καμία απο τις εταιρείες που είναι σε αυτή τη λίστα ούτε που τις βρίσκεις.

Θεέ μου διαβάζω τόσην ώρα όσα είπατε και θα είχα να πω πολλά. Μα η Prairie (που είναι και η ακριβότερη) δεν είναι στις λίστες με τα πειράματα ζώων γιατί χρησιμοποιεί ανθρώπινο υλικό (έμβρυα, πλακούντα κτλ) απ' όσο θυμάμαι. Γι αυτό εξ' άλλου είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν.

[FONT=&quot]Είπα να μην το βάλω, από φόβο μήπως δεν κάνω καλά, αλλά δεν άντεξα. [/FONT][FONT=&quot]Εμ αφού είστε εξαρτημένες καλλυντικομανείς[/FONT]
Οι τιμές δεν έχω ιδέα αν είναι καλές ή μεγάλες
Ααα ξέχασα…τελευταία έχει πιάσει και το αρσενικό φύλο αυτή η μανία

https://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathcommon_2_09/07/2005_1284288

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Ιωαννη, μπορεις να μου(μας) πεις σε τι χρησιμοποιεις τα πειραματοζωα?
Αν θελεις φυσικα.
Αν οχι, αγνοησε με.:redface:

Ιωαννη, μπορεις να μου(μας) πεις σε τι χρησιμοποιεις τα πειραματοζωα?
Αν θελεις φυσικα.
Αν οχι, αγνοησε με.:redface:

Σε κλινικές έρευνες.

Λίγο πιο συγκεκριμένος δεν μπορείς να γίνεις; Για να πληροφορηθούμε και εμείς από κάποιον που ξέρει από προσωπική πείρα τα πράγματα.

Σε κλινικές έρευνες.

Απο τις οποιες βγαινει τι?
Συμπερασματα για φαρμακα?
Για το "καλο" τους?

ιωαννη οταν λεμε κλινικες ερευνες εννοειτε παντα για της ασθενειες τον ζωων κ για την καλυτερευση των εμβολιων τους κ για της θεραπειες σε διαφορες αρρωστιες σωστα?

Λίγο πιο συγκεκριμένος δεν μπορείς να γίνεις; Για να πληροφορηθούμε και εμείς από κάποιον που ξέρει από προσωπική πείρα τα πράγματα.

Ακριβως.:)
Γιατι υπαρχει τεραστια παραπληροφοριση και ειναι κριμα.;)
Καλο θα ηταν πριν γραψουμε το οτιδηποτε να ξερουμε μερικα πραγματα.

Χριστινα κανε ενα κοπο και δες το δευτερο και τριτο βιντεο που θα βρεις σε αυτη τη σελιδα https://www.shac.net/movies/videos_cruelty.html#
και ισως καταλαβεις γιατι τα πειραματα στα ζωα προκαλουν παντα αναστατωση θυμο και απογνωση σε οποιον τα βλεπει εκτος απο αυτους που τα κανουν. Αυτο γινεται γιατι στους περισσοτερους ιατρικους και παραιατρικους κλαδους προκειμενου να το κανουν επαγγελμα μπαινουν σε λειτουργια ψυχολογικοι μηχανισμοι οπως η θεωρητικη εκλογικευση, η εξιδανικευση, η ηθικοποιηση και η αρνηση της πραγματικοτητας...οι ιδιοι ψυχολογικοι μηχανισμοι που λειτουργουν στους βασανιστες, ναζι,κακοποιητες καθε ειδους.Αυτα ειναι γνωστα στην ψυχολογια εδω και χρονια. Σε μικροτερη ενταση οι ιδιοι μηχανισμοι υπαρχουν σε ολους μας αλλα μονο αν καταλαβουν τελειως εναν ανθρωπο μπορει να εκλογικευσει ενα χειρουργειο. Σας αφηνω να αναρωτηθειτε για το πως μπορει να σκεφτεται ο βοηθος εργαστηριου που βγαζει το μαιμουδακι απο το κλουβι και αυτο αντιστεκεται με ολη του τη δυναμη...
Τα βιντεο εχουν τραβηχτει σε κρυφες αποστολες διάφορων οργανωσεων σε πανεπιστηνια και κλινικες, με στοχο την προστασια των ζωων.

Οταν δεις τι βαρβαρη που ειναι η ιατρικη μας θα νιωσεις τι θυμο προκαλει σε ορισμενους και ισως καταλαβεις γιατι δυο ατομα θελουν να φυγουν.

Αλλο να μιλαμε για πειραματα κι αλλο να τα βλεπεις να γινονται μπροστα σου. Αλλο θεωρητικα να ξερεις οτι καποια ζωα θυσιαστηκαν για φαρμακα για το καλο του ανθρωπου, κι αλλο να εχεις πληρη συνειδηση του τι ακριβως υπεφεραν για αυτην την "υγεια"!

Σιγουρα παν μετρον αριστον, αλλα ποσοι ανθρωποι θα ηθελαν να γινονται πειραματα εχοντας πριν δει τι ακριβως ειναι?

Συνηθως οι περισσοτεροι αφου το δουν το απωθουν στο υποσυνειδητο τους και το εκλογικευουν λεγοντας οτι "χρειαζεται" και "δες ποσοι γιατρευτηκαν" κλπκλπ..Ποσοι συνεχιζουν να το σκεφτονται? Και ποσοι αντεχουν να το δουν ως το τερμα το βιντεο??

Θα συμφωνουσα πιθανον με τα πειραματα αν γινονταν με σεβασμο στο ζωο οχι με τετοιο χαλι που γινονται, αν δεν ηταν αχρηστα τα περισσοτερα, και με την δυνατοτητα να δωθει για υιοθεσια μετα απο ενα πειραμα. Μονο τοτε και παλι με ερωτηματικο, και οσο δεν συμφωνω ειμαι εναντιον.

Yasmin,κάποια στιγμή αποφάσισα να δω κάποιο ντοκυμαντέρ με θέμα την κακοποίηση των ζώων, γενικά.
Τα συναισθήματά μου δεν μπορώ να τα περιγράψω.
Από τότε δεν μπορώ να ξαναδώ τίποτα σχετικό και δεν έχω δει κανένα video μέσα απο το site. Δεν μπορώ, πίστεψέ με.
Απογοητεύομαι από τη αδυναμία μου....

Χαχα απιστευτε θαναση...

Μαρφοτ ξερω ! Κι εγω μερικα δεν μπορω να τα δω ως το τελος...αντι να αισθανεσαι αδυναμη ομως καλυτερα να βρουμε εμαιλ βουλευτων και εταιρειων και ν αρχισουμε τις μαζικες επιστολες.Καλυτερα να βοηθησεις οικονομικα οσο μπορεις οποια οργανωση θελεις εναντια στην κακοποιηση ζωων..
Το μονο που δεν πρεπει να κανεις ειναι να κατσεις και να αισθανεσαι αδυναμη..! Οτι και να κανεις εκτος απο αυτο κερδος ειναι...

Από όοοολο αυτό το θέμα, με τις αντιπαραθέσεις, τις εκρήξεις, τους θυμούς κτλ., εγώ προσωπικά κρατάω αυτό:
Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα σήμερα, ένας πολύ καλός τρόπος να αντιδράσεις είναι η καταναλωτική σου δύναμη. Καλύτερα να στηρίξεις τους μικρούς που προσπαθούν για κάτι καλύτερο, παρά τους μεγάλους γιατί έτσι έχεις μάθει. Αν μπορώ να αγοράζω τρόφιμα και προϊόντα που δεν έχουν βασανίσει κανένα ζωντανό οργανισμό και από εταιρείες με ηθική απέναντι στο περιβάλλον, βάζω το λιθαράκι μου:)

Ήδη κινούμαι προς αυτή την κατεύθυνση, με όσες γνώσεις διαθέτω. Και είμαι πρόθυμη να ενημερώνομαι από ανθρώπους που φαίνεται να ξέρουν πολύ περισσότερα από μένα. Κι εγώ με τη σειρά μου, μεταδίδω αυτά που μαθαίνω σε άλλους, που ίσως τους επηρεάζω. Π.χ. η λίστα με τις εταιρίες μού φάνηκε πολύ χρήσιμη. Όποιος λοιπόν ξέρει κάτι παραπάνω, ας το καταγράφει εδώ, χωρίς να νοιάζεται για το αν θα το εκτιμήσουν όλοι όσοι θα το διαβάσουν. Κάποιοι θα το εκτιμήσουν σίγουρα.

Αγαπητή (το εννοώ πραγματικά γιατί θαυμάζω τους ανθρώπους με πάθος) yasmine1gr και υπόλοιποι (εκτός από τους νιαουρίζοντες παραληρούντες),

Στην Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης γίνονται πειράματα σχεδόν αποκλειστικά για μελέτες σε ζώα (ασθένειες κυρίως) και ελάχιστα που αφορούν σε ανθρώπους. Από τα περισσότερα από αυτά βγαίνουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα και τα αποτελέσματά τους βρίσκουν εφαρμογή στη βελτίωση της υγείας των ζώων. Φυσικά υπάρχουν και πειράματα που αποτυγχάνουν. Πώς είναι δυνατόν να γνωρίζεις από την αρχή, πριν εκτελέσεις το πείραμα, πού θα σε οδηγήσει η έρευνα (αν γνωρίζαμε εξαρχής, δεν θα χρειαζόταν να κάνουμε περάματα). Ωστόσο, πάντα προσπαθούμε να σχεδιάζουμε και να εκτελούμε με τον καλύτερο τρόπο τις έρευνές μας, για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Και ναι, οι δημοσιεύσεις μας έχουν αντίκτυπο (impact). Μπορεί τα περιοδικά που δημοσιεύουμε να μην έχουν υψηλά impact factors, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι εργασίες μας δεν είναι καλές. Άλλωστε, η αξία του impact factor, ιδιαίτερα στην Αμερική, φθίνει. Τα κτηνιατρικά περιοδικά είναι για λίγους, επομένως δεν μπορούν να έχουν τον ίδιο αντίκτυπο με τα ανθρώπινα.

Πρέπει να ξέρεις ότι εμείς, οι ερευνητές επιστήμονες, κοπιάζουμε πολύ περισσότερο από όλους αυτούς που θέλουν να λέγονται φιλόζωοι. Εμείς είμαστε αυτοί που ερχόμαστε σε ΑΜΕΣΗ επαφή με τα πειραματόζωα, που δενόμαστε μαζί τους, που ζούμε καθημερινά μαζί τους, συχνά μοιραζόμαστε τα κλουβιά τους, ξενυχτάμε στα κλουβιά τους, πασχίζουμε να περνάνε όσο το δυνατόν καλύτερα, άνετα και με μικρότερο στρες, αγωνιούμε για την κατάσταση της υγείας τους, αγχωνόμαστε μήπως και η φροντίδα που τούς παρέχουμε δεν είναι αρκετή. Δεν έχεις ιδέα τι θα πει πείραμα με ζώα, πόσο προσωπικό χρόνο και κόπο απαιτεί, τι προσπάθεια, τι άγχος για να πάνε όλα καλά, τι απογοήτευση και ψυχολογικό στρες όταν κάτι πάει στραβά και πρέπει να επαναληφθεί. Οι μελέτες με πειραματόζωα είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Εδώ και πολλά χρόνια και σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις, οι επιστήμονες σε όλον τον κόσμο έχουμε κάνει άλματα στην προστασία και την ευζωία των πειραματοζώων. Πρώτα-πρώτα εφαρμόζουμε τα 3 R: reduction - μείωση (κατά το δυνατόν μείωση του απαιτούμενου αριθμού ζώων στο ελάχιστο), replacement - αντικατάσταση (χρήση εναλλακτικών μεθόδων, όπου αυτό είναι δυνατό, όπως κούκλες, προσομοιώσεις σε υπολογιστές κ.λπ.) και refinement - τελειοποίηση (βελτιστοποίηση των τεχνικών μας, ώστε να ελαχιστοποιείται η ταλαιπωρία των ζώων). Αυτά yasmin1gr είναι τεράστια επιτεύγματα του ανθρώπινου πολιτισμού. Σήμερα η νομοθεσία προστατεύει τα ζώα όσο ποτέ. Και πρώτοι εμείς -οι επιστήμονες- είμαστε αυτοί που πρέπει να προστατεύουμε τα ζώα, καθώς οποιαδήποτε περίπτωση κακομεταχείρισής τους έχει αντίκτυπο στο δικό μας κύρος. Άλλωστε, όπως έχουμε αποδείξει οι ίδιοι οι επιστήμονες, ένα πείραμα που προκαλεί ταλαιπωρία στα ζώα, δεν δίνει αξιόπιστα αποτελέσματα. Επομένως, εμείς είμαστε αυτοί (και από πρακτική άποψη) που θέλουμε πάσει θυσία να αποφύγουμε την ταλαιπωρία των ζώων. Και να είσαι σίγουρη ότι δεν κρύβουμε τίποτα, η διαφάνεια στη δουλειά μας είναι αυτή που μάς κάνει να κερδίζουμε την κοινή γνώμη, αντίθετα οι κραυγές και η τρομολαγνεία απωθεί τον κόσμο.

Οι επιστήμονες πάντα ακούνε και συνεργάζονται με φιλοζωικές οργανώσεις, σε ορθολογική βάση. Είναι κρίμα και άδικο να κατηγορούμε συλλήβδην όλη την επιστημονική κοινότητα για δολοφονίες και βασανισμούς ζώων. Όπως είναι κρίμα να κατηγορούμε όλους τους Έλληνες για φοροδιαφυγή ή όλους τους γιατρούς για χρηματισμό. Απλά, δεν είναι αλήθεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κουκουλώνουμε τέτοια περιστατικά. Σε διαβεβαιώ ότι πρώτοι εμείς (συγκεκριμένα οι κτηνίατροι) κυνηγάμε «με το ντουφέκι» όσους κάνουν πειράματα με ζώα, τους ελέγχουμε εξονυχιστικά, τους παρακολουθούμε και τους επιβάλουμε να εφαρμόζουν τα διεθνή standards στην προστασία των ζώων. Εμείς κάνουμε πολύ περισσότερα από τα φιλοζωικά σωματεία στην προστασία των ζώων. Αντίθετα, εισπράττουμε άναρθρες κραυγές και ανυπόστατες κατηγορίες, χωρίς αποδείξεις. Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι ζούμε σε έναν αγγελικό κόσμο. Κακοποίηση ζώων γίνεται παντού. Στο δρόμο, μέσα στα σπίτια μας, στη δουλειά μας. Πρέπει να στρεφόμαστε κατά συγκεκριμένων πρακτικών και όχι σε κατηγορίες επαγγελματιών. Από κάτι τέτοια ξεκινάει ο ρατσισμός (επιστήμονας; άρα βασανιστής ζώων). Στο κάτω-κάτω, οι επιστήμονες προσφέρουν στην κοινωνία, αλλά και στα ίδια τα ζώα.

yasmine1gr, αυτά είναι τα επιχειρήματά μου. Περιμένω τα δικά σου. Όχι γενικόλογες κατηγορίες, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. Μην αρχίσεις να λες ότι θεωρείς ανήθικο να γίνονται πειράματα σε ζώα. Αυτό δεν είναι επιχείρημα. Είναι «πιστεύω» σου. Σεβαστό, αλλά εδώ δεν παραθέτουμε τα «πιστεύω» μας, άλλωστε σε αυτά δεν χωράει διάλογος. Τα θέματα πίστης είναι προσωπική μας υπόθεση. Περιμένω λοιπόν επιχειρήματα και πίστεψέ με, όπως έχω ξαναπεί, πρώτος εγώ θα βγω να καταγγείλω τους βασανιστές. yasmine1gr, αυτό που χρειάζεται είναι συνεργασία επιστημόνων και φιλοζωικών οργανώσεων, όχι αντιπαράθεση.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back