Εταιρίες που κάνουν πειράματα σε ζώα (περιλαμβάνει λίστα)

Kαλλυντικά, απορρυπαντικά και πειράματα σε ζώα
Επιτρέπονται οι πολλαπλές ψήφοι.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 7)
  • Βρήκατε χρήσιμες πληροφορίες?

Ψήφοι: 6 85,7%
  • Σας ενδιαφέρει το θέμα?

Ψήφοι: 5 71,4%

• Total voters
    7
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Peace

Παιδιά εγώ εκείνο που καταλαβαίνω εδώ είναι το εξής:

Oσοι συμμετέχουν σε αυτή τη συζήτηση έχουν προσπαθήσει, προσπαθούν, και θα προσπαθούν να σταματήσουν τα πειράματα σε ζώα, με ότι μέσο, και τρόπο διαθέτει ο καθένας.

Αυτά! (Η ουσία μετράει)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από NERINA:
Ας πούμε ό δικός μου ο κτηνίατρος μου είπε όταν ρώτησε για τα φάρμακα για τον οίστρο ότι τα αποφεύγει γιατί θεωρεί ότι δυνητικά προκαλούν καρκίνους (το μεταφέρω με επιφύλαξη δεν το έχω ψάξει). Αυτά για την ώρα και καλό σας βράδυ. :blink:
Αυτο μου το είπε και ο δικός μου κτηνίατρος και μάλιστα όταν ζήτησα δεύτερη φορά να γίνει η ένεση αρνήθηκε να αναλάβει ο ίδιος. (Τελικά στείρωσα τη γάτα).
Αρα η ένεση αυτή είναι επικίνδυνη και πρέπει να αποφεύγεται!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

για εμας τα κοριτσάκια η λίστα από ότι είδα δεν περιλαμβάνει biotherm & clarins & Shisheido..
Βέβαια ούτε εγώ εχω εμπιστοσύνη σε αυτές τις λίστες....Η υδατική μου π.χ είναι στην λίστα..
Αλλά τι να κάνω που δοκίμασα φυτικές και δεν??
Πάντως σαμπουαν και μαλακτική χρησιμοποιώ φυτικά εδώ και ένα εξάμηνο και εχω δει και διαφορά στα μαλλιά μου..Είναι λίγο πιο ακριβά αλλά χαλάλι τους..

ποια "κοριτσακια" καλέ? Η BIOTHERM (και αλλες) κυκλοφορεί πληρη σειρα για αντρες

Amelie

:up: Η προσπάθεια μετράει!

Μία πολύ καλή σελίδα

Για όσους ενδιαφέρονται είναι αυτή

https://www.caringconsumer.com/resources_companies.asp

Περιέχει δύο αρχεία pdf με εταιρείες που κάνουν τεστ σε ζώα
και άλλες που δεν κάνουν. Φυσικά ο κατάλογος δεν μπορεί να είναι ποτέ πλήρης.
Αλλά αν θέλετε να το ψάξετε λίγο καλύτερα - όσοι εμπιστεύονται τους οικολόγους -
μπορείται να το κάνετε σε αυτόν τον ιστότοπο. Προσωπικά τον βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμο και διαφωτιστικό !

:up:

[FONT=verdana,arial,helvetica][FONT=verdana,arial,helvetica]AVON was the first major cosmetics company in the world to end animal testing. On June 2, 1989, Avon announced a permanent end to all animal testing of their products, including testing done in outside laboratories.

Avon's efforts were recognized in 1993 at the World Congress on Alternatives and Animal Use in the Life Sciences: Education, Research and Testing. Avon was also presented with the 1993 Johns Hopkins Center for Alternatives to Animal Testing Recognition Award.

[/FONT]
[/FONT]

Σιγά να μη βγάλουμε άκρη...:D:D

Παρατήρηση επι της διαδικασίας και όχι επί της ουσίας

Η λίστα με εταιρείες καλλυντικών που δεν τεστάρουν τα προιόντα τους στα ζώα του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΖΩΑ" που σας έδωσα σε προηγούμενο μήνυμα έχει τελευταία ενημέρωση το 1997. Όπου έψαξα να βρω χρονολογικά επόμενη σε κανένα σχετικό site δεν βρήκα λίστα η οποία να αναφέρει τελευταία ημερομηνία ενημέρωσης. Η αλήθεια είναι ότι τα αγγλικά μου είναι ιδιότητα αποκτηθείσα απο τις ταινίες οπότε η ακρίβεια των όσων γράφω είναι σχετική. Παρόλα αυτά ξέρω να διαβάζω ημερομηνίες σε όποια γλώσσα και να τις βρώ. Τα παραπάνω σε τίποτα δεν αμφισβητούν την κακοποίηση των ζώων και όχι μόνο μέσω πειραμάτων, ούτε πρέπει σε τίποτα να μας εφησυχάζουν. Απλά επειδή η κάθε οργάνωση για λόγους αποτελεσματικότητας κάθε φορά κεντράρει σε συγκεκριμένο πρόβλημα νομίζω ότι το ίδιο θα μπορούσαμε να κάνουμε και εμείς, έτσι ώστε μέσα από τη σύνθεση διαφορετικών απόψεων ανθρώπων που κατά βάση έχουν κοινή πρόθεση (τη μη κακοποίηση ζώων) να γίνουμε αποτελεσματικοί και όχι να προσπαθούμε μέσα απο στοιχεία και μόνο να αποδείξει ο ένας στον άλλο ότι ένας είναι ο τρόπος και αφού ο άλλος δεν τον αποδέχεται κοινός τόπος δεν μπορεί να βρεθεί. Η λογική πρέπει να είναι να πείσουμε και όχι να αποκλείσουμε. Ας πούμε εμείς έχουμε γάτες (και όχι μόνο), θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με μια επιστολή που να έχει υπογραφεί απο όσο το δυνατόν περισσότερους στις κτηνιατρικές σχολές της χώρας μας που να ρωτάει εαν χρησιμοποιούν γάτες στα εργαστήρια τους για οποιουσδήποτε σκοπούς και να τη δημοσιεύσουμε κιόλας, ώστε να δημιουργήσουμε την ανάγκη απάντησης. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Νέο μάζεμα υπογραφών για τη δήλωση της αντίθεσης μας σε αυτή τη πρακτική. Δεν σταματάς κάτι, αλλά τουλάχιστον το κάνεις γνωστό. Αυτό το λέω γιατί η συμμετοχή σε πρωτοβουλίες οργανώσεων, έτσι άκριτα με τη λογική του είδα φως και μπήκα, εμένα τουλάχισοτν δνε με βρίσκει σύμφωνη. Χρειάζομαι πάντα να ξέρω το πλαίσιο λειτουργίας μιας οργάνωσης, είτε λέγεται οικολογική είτε οτιδήποτε. Οι τίττλοι απο μόνοι τους εμένα τουλάχιστον δεν μου λένε τίποτα. Ούτε και στους ίδιους λένε πολλές φορές και είναι αρκετά τα παραδείγματα που η ίδια οργάνωση διασπάται λόγω διαφωνιών στις πρακτικές και στις λογικές. Θα μου πείς άντε και έσωσες τις γάτες τελείωσες. Οχι μόλις άρχισα και μου αρέσει κιόλας. Πάντα είχα μια "αδυναμία" στα παιδιά, αλλά μέχρι εκεί. Απο όταν γέννησα τις κόρες μου απόκτησε ουσία η αναγκαιότητα να προσπαθήσω να τους δώσω ένα καλύτερο κόσμο για να ζήσουν (αν και η μικρή αυτό που θέλει είναι ελευθέρας για τα πολυκαταστήματα καλλυντικών, μην τη πέσετε στο παιδί τώρα, δεν ξέρω πως βγήκε έτσι με εμένα μάνα) και έτσι άρχισα να αποκτώ γνώσεις για το τι μπορώ να κάνω, πως και με ποιούς. Ας έχουμε τα μάτια και τα αυτιά ανοικτά για ότι "κακό" γίνεται γύρω μας, ας διαμορφώσουμε μια προσωπική στάση ζωής με σεβασμό σε όλα τα πλάσματα και στον πλανήτη μας και αν έχουμε τη τύχη όπως και τώρα να βρούμε και μερικούς άλλους που για κάποια πράγματα και μόνο για αυτά μπορούμε να βρούμε κοινούς τρόπους και τόπους συννενόησης, ας ψάξουμε μαζί τους να βρούμε το πως θα πούμε "ΟΧΙ", χωρίς αυτό να αναιρεί το δικαίωμα του άλλου να κρατάει για τον εαυτό του τη δυνατότητα να επιλέγει αυτός το γενικότερο τρόπο ζωής του. Εγώ πάντα έχω στη πίσω μεριά του μυαλού μου ότι απο μόνη της μια ενέργεια ξεκομμένη απο τη συνολική θεώρηση του πράγματος όχι μόνο δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα αλλά μπορεί και να το χειροτερεύσει εαν δεν έχει και την απάντηση. Εαν δηλώσω π.χ. την αντίθεση μου στην παιδική εργασία (που είναι δηλωμένη για να μην αρχίσετε να με κυνηγάτε) απο μόνο του δεν λέει τίποτα εαν δεν έχω ταυτόχρονα να προτείνω και λύσεις που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που είναι και η ρίζα του: τι θα φάνε αυτά τα παιδιά, σε ποια σχολεία θα πάνε κ.λ.π. και το πως εγώ μπορώ να βοηθήσω σε αυτό. Αυτά ξύπνησα και πρωί, έχω και το σκυλί με τη γάτα να μη λένε να συννενοηθούν και έτσι συγνώμη εαν ότι γράφω είναι λίγο κάτι θέλει να πει ο ποιητής, αλλά δεν καταλαβαίνουμε τι.
Επίσης καμιά καλή ιδέα για το τι μαγειρεύει κανείς για τέσσερα σκασμένα (τις δύο κόρες μου και τις ανηψιές μου που ζούν μαζί μας αυτό το καιρό) έχει κανείς; Γιατί ότι παραλλαγή με μακαρόνια μπορεί να κάνει κανείς την έκανα, μέχρι και με κολοκυθάκια δοκίμασα, στέρεψα η μάνα. Έχω και το σκυλί που έκοψε τις σκυλοτροφές και τρέφεται μόνο με γατοτροφές και πρέπει και να μαζέψω τα πράγματα για τις διακοπές. Άσχετο, site για τη κακοποίηση των μανάδων υπάρχει;

NERINA συμφωνώ με τις ενέργειες που προτείνεις. Και για γάτες και για οποιοδήποτε άλλο έμψυχο. Είμαι μέσα.

Η κόρη σου δεν συναναστρέφεται μόνο εσένα αλλά και άλλους, και βομβαρδίζεται με ένα σορό μηνύματα από κάθε κατεύθυνση. Προσωπικά θεωρώ πολύ δύσκολο να προστατέψει κανείς το παιδί από τόσα πυρά που δέχεται από όλες τις κατευθύνσεις και να το βοηθήσει να αποκτήσει μηχανισμούς άμυνας. θέλει πολύ αγώνα και όσο και να προσπαθεί, ποτέ δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα.

[FONT=&quot]Είπα να μην το βάλω, από φόβο μήπως δεν κάνω καλά, αλλά δεν άντεξα. [/FONT][FONT=&quot]Εμ αφού είστε εξαρτημένες καλλυντικομανείς[/FONT]
Οι τιμές δεν έχω ιδέα αν είναι καλές ή μεγάλες
Ααα ξέχασα…τελευταία έχει πιάσει και το αρσενικό φύλο αυτή η μανία

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ
Σιτάρι: ιδανικό για ενυδάτωση
ΤΗΣ ΑΛEΞANΔPAΣ ΜANΔPAKOY
Πλούσια σε βιταμίνες Α, D και E, τα έλαιά του τρέφουν και ενυδατώνουν, ενώ το φύτρο του εμποδίζει την απώλεια της φυσικής υγρασίας του δέρματος. Ευεργετικό για τις ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες, σύμμαχος κατά της γήρανσης χάρη στις εξαιρετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητές του, το σιτάρι είναι… φίλος πραγματικός!
1. Ενυδατικό λάδι προσώπου για ξηρά δέρματα με σιτέλαιο και αιθέρια έλαια βιολογικής καλλιέργειας. Τιμή 42,30 . (SANOFLORE)
2. Hπιο σαμπουάν με λάδι ήμερης κάνναβης και πρωτεΐνες σιταριού για όλους τους τύπους μαλλιών.Τιμή 8,90. (VERDESATIVA)
3. Τροφοτονωτική κρέμα νυκτός για αντιγηραντική προστασία με βιολογικά δραστικά συστατικά. Περιέχει ελαιόλαδο, αμυγδαλοβούτυρο, σιτέλαιο, φασκόμηλο και αλόη. Τιμή 22. (BIOPLASIS)
4. Αγνό λάδι από σιτάρι πλούσιο σε βιταμίνη Ε για ξηρές και ώριμες επιδερμίδες. Ιδανικό για μασάζ και κατά τη διάρκεια της κύησης. Τιμή 11,42.(PRIMAVERA)
5. Σαπούνι με σιτέλαιο και λεμονόχορτο βιολογικής καλλιέργειας για κανονικά δέρματα. Τιμή 3,50. (SANOFLORE)
6. Υδατική κρέμα από φύτρο σταριού για ξηρό δέρμα. Τιμή 30 . (MARJA ENTRICH)
7. Κρέμα 24ώρου με αναπλαστική δράση με βιολογικά δραστικά συστατικά. Περιέχει ελαιόλαδο, σιτέλαιο, βαλσαμέλαιο, γάλα σόγιας και αλόη. Τιμή 22. (BIOPLASIS)
8. Hπιο απολεπιστικό προσώπου με καρύδι, ξινόμηλο και φύτρο σιταριού. Τιμή 18 . (HIMALAYA)
9. Αντιρυτιδική κρέμα με σιτάρι και μέλι, πλούσια σε βιταμίνη Ε για κανονικές και ξηρές επιδερμίδες. Τιμή 14,10 . (ΚΟΡΡΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ)
10. Λάδι από φύτρο σταριού για το πρόσωπο και το σώμα. Τιμή 26.50 . (MARJA ENTRICH)
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ - ΔΙΑΘΕΣΗ
BIOPLASIS: Σε επιλεγμένα καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Κεντρική διάθεση RAMNUS, Μακρυνίτσας 5 - 7 Αμπελόκηποι, τηλ. / fax: 210-64.62.587.
HIMALAYA: Κεντρική διάθεση Ayurveda Hellas - τηλ.: 210-36.32.350, 2310-887.679.ΚΟΡΡΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ: Ερατοσθένους & Ιβύκου 8,Παγκράτι, τηλ.: 210-75.20.442, 210-72.22.774, 210-70.18.229 / Attica - the department store, Πανεπιστημίου 9 / Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» / Σε επιλεγμένα φαρμακεία.
MARJA ENTRICH: Σε επιλεγμένα καταστήματα ειδών υγιεινής διατροφής. Διάθεση Biocosmetic Hellas, τηλ.: 210-82.35.625.
PRIMAVERA: Σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων και φυσικών καλλυντικών. Εισαγωγή - Κεντρική διάθεση: Βιότοπος - τηλ.: 801.113.5500.
SANOFLORE: Εισαγωγή - Κεντρική διάθεση Λέων - Λ. Βουλιαγμένης 43 - 47, Ελληνικό, τηλ.: 210-96.00.622 και σε επιλεγμένα φαρμακεία και καταστήματα ειδών υγιεινής διατροφής.
VERDESATIVA: KANNABISHOP, Χαριλάου Τρικούπη 24 Αθήνα, τηλ.: 210-36.14.111. Εισαγωγή - Κεντρική διάθεση ΟΙΚΟΒΙΟΛΟΓΙΚΗ, τηλ. / φαξ: 210-28.47.458.
https://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathcommon_2_09/07/2005_1284288

:) Ειδικά στην Αθήνα, υπάρχουν τόσα πολλά καταστήματα με φυσικά καλλυντικά που κάνουν την όλη διαδικασία της αγοράς πολύ πιο εύκολη από το να είστε στο οποιοδήποτε πολυκατάστημα με μία λίστα στο χέρι και να κοιτάτε τα ονόματα. Αλλά και στις μικρότερες πόλεις τα βρίσκεις. Σιγά σιγά ακόμη και στις μικρότερες πόλεις έχει καταστήματα με φυσικά προϊόντα.
;)

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι τα χημικά καλλυντικά και γενικά προϊόντα για το σπίτι δεν κάνουν κακό μόνο στα πειραματόζωα αλλά και σε εμάς. Ειδικά τα χημικά προϊόντα για το σπίτι (όπως χλωρίνη για παράδειγμα) κάνουν κακό σε εμάς και στα αγαπημένα μας ζωάκια. Προτιμήστει διασπώμενα απορρυπαντικά από τα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Δεν βλάπτεται το περιβάλλον και προστατεύται την υγεία σας.
Σε ένα από τα τελευταία ρεπορτάζ που είχα κάνει στην Ελλάδα είχα κάνει μία μικρή έρευνα για τους λόγους που οι γυναίκες προσβάλλονται πιο συχνά από καρκίνο και μία ογκολόγος μου υπενθύμισε ότι οι γυναίκες είναι αυτές που έρχονται σε επαφή με τα περισσότερα χημικά προϊόντα όπως βαφές για μαλλιά, απορρυπαντικά για το σπίτι, χημικά καλλυντικά κλπ. Οπότε είναι διπλό το καλό αν αναζητήσετε φυσικά προϊόντα.

Για όσους είναι στη Θεσσαλονίκη, μπορώ να δώσω κάποιες διευθύνσεις από όπου προμηθευόμουν απορρυπαντικό καθαριστικό για το σπίτι, για το μπάνιο, απορρυπαντικό για τα πιάτα αλλά και καλλυντικά. Τα απορρυπαντικά - αν και πιο ακριβά- κρατάνε περισσότερο γιατί είναι πιο συμπυκνωμένα από αυτά που βρίσκει κανείς στο σούπερμάρκετ.

:up:

#68Ας πούμε εμείς έχουμε γάτες (και όχι μόνο), θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με μια επιστολή που να έχει υπογραφεί απο όσο το δυνατόν περισσότερους στις κτηνιατρικές σχολές της χώρας μας που να ρωτάει εαν χρησιμοποιούν γάτες στα εργαστήρια τους για οποιουσδήποτε σκοπούς και να τη δημοσιεύσουμε κιόλας, ώστε να δημιουργήσουμε την ανάγκη απάντησης. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Νέο μάζεμα υπογραφών για τη δήλωση της αντίθεσης μας σε αυτή τη πρακτική.
Τι γίνεται με την πρόταση της Νερίνας παιδιά; Θα την κάνουμε πράξη;

ναι αλλα το θεμα ειναι οτι πρεπει να συμφωνουμε ολοι θαναση κ να θελει η μισελ να γινει κατι τετοιο εδω μεσα

Αυτό λέω, απευθυνόμενος σε όλους συμφωνούμε; Τη Μισέλ θα τη ρωτήσουμε κι αν το επιτρέψει, θα ξεκινήσουμε εμείς από δω, και ίσως να μπορέσουμε να βρούμε κόσμο και σε άλλα site. Υπάρχει ένα για το οποίο αισθάνομαι σίγουρος (απ όσο το βλέπω) ότι θα δεχτούν.

κ εγω μεσα ειμαι αλλα πρεπει καποιος να την γραψει κ να την συνταξη

Προσωπικά δυστυχώς δεν μπορώ να το γράψω γιατί δεν ξέρω ούτε τι να γράψω ούτε πώς να τα διατυπώσω ούτε και προς ποιον. Το κυριότερο είναι τα δυο πρώτα. Αν ήξερα θα το έγραφα με το που το πρότεινε η Νερίνα και ήδη θα σας καλούσα για υπογραφές.

Να μην κολλήσουμε όμως στο ποιος θα το κάνει κρίμα είναι, κάποιος θα υπάρχει που μπορεί να το γράψει δεν μπορεί να μην υπάρχει

Νερίνα; Δεν κάθεσαι σιγά-σιγά να γράψεις την επιστολή που έλεγες, να δούμε τι θα γίνει;

Εταιρείες που κάνουν πειράματα σε ζώα

Ας πούμε εμείς έχουμε γάτες (και όχι μόνο), θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με μια επιστολή που να έχει υπογραφεί απο όσο το δυνατόν περισσότερους στις κτηνιατρικές σχολές της χώρας μας που να ρωτάει εαν χρησιμοποιούν γάτες στα εργαστήρια τους για οποιουσδήποτε σκοπούς και να τη δημοσιεύσουμε κιόλας, ώστε να δημιουργήσουμε την ανάγκη απάντησης. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Νέο μάζεμα υπογραφών για τη δήλωση της αντίθεσης μας σε αυτή τη πρακτική.
Νερίνα; Πότε θα το κάνουμε αυτό;

Συμφωνώ με τον Θανάση ότι κάτι πρέπει να κάνουμε για το θέμα των πειραματόζωων.Όσο περνάει από το χέρι μας βρε παιδιά.Νerina από όσο κρίνω από τα μυνήματά σου πιστεύω ότι έχεις πολύ σωστό και σαφή λόγο.Μάλλον θα ήσουν η κατάλληλη για να γράψεις το σχετικό κείμενο , αν θες φυσικά.:)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back