Εταιρίες που κάνουν πειράματα σε ζώα (περιλαμβάνει λίστα)

Kαλλυντικά, απορρυπαντικά και πειράματα σε ζώα
Επιτρέπονται οι πολλαπλές ψήφοι.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 7)
  • Βρήκατε χρήσιμες πληροφορίες?

Ψήφοι: 6 85,7%
  • Σας ενδιαφέρει το θέμα?

Ψήφοι: 5 71,4%

• Total voters
    7
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Ο Νιάου μου

Φίλοι μου φιλόζωοι
Δυστηχώς και Ευτυχώς Όλοι δίκιο έχουμε....

Μαζί με τα ζώα που πεθαίνουν τόσο άδικα πεθαίνει και ένα μέρος από το περιβάλλον μας, Γιατί πεθαίνουν γάτες σκύλοι ποντίκια, σκοτώνονται πρόβατα φώκιες φάλαινες κάστορες αρκούδες πουλιά ψάρια και πολλά άλλα ζωάκια που βοηθούν το περιβάλλον τη φύση και τον άνθρωπο φυσικά...

Λοιπόν Η επιστήμη εξελίσεται......... με ρυθμούς τρελούς, καινούρια φάρμακα, καινούριες θεραπείες, κάθε φορά που ακούμε "βρήκαν θεραπεία για αυτήν την αρρώστια για την άλλη για την παράλη, δεν ανακουφιζόμαστε λίγο?

χρόνια και χρόνια προσπαθούν να βρούν θεραπείες και θα προσπαθούν για χρόνια και χρόνια! και θα κάνουν πειράματα στα ζώα για χρόνια και χρόνια!! Γι΄αυτό τι θα κάνουμε; μπορούμε να κάνουμε κάτι τελικά; Σκέφτηκα να πάω εκεί και να τα κάνω ρημαδιό και να τους ανατινάξω να τα διαλύσω όλα! Ναι το έχω σκεφτεί κι αυτό πάνω σε βρασμό ψυχής θα το έκανα αν μου δινόταν η ευκαιρία όμως Αν το δούμε προσωπικά αν αρρωστήσουμε βαριά εγώ εσύ ο άλλος και για να γίνουμε καλά θα πρέπει να πάρουμε φάρμακο που έχει δοκιμαστεί σε ζώο που έχει υποφέρει και έχει περάσει τόσα (γιατί για να του χορηγηθεί η θερεπεία πρέπει πρώτα να του χορηγηθεί η αρρώστια,) τι πρέπει να κάνουμε τότε?? θα το σκεφτούμε αυτό το ζωάκι άραγε? θα πούμε όχι εγώ προτιμώ να πεθάνω παρά να γίνω καλά;

Είναι λίγο απογοητευτικό έτσι όπως φαίνεται. Υπάρχουν άνθρωποι άρρωστοι που έχουν δεχθεί να γίνουν πειραματόζωα για χάρη της ανθρωπότητας και της επιστήμης, τα ζώα όμως δεν έχουν επιλογή και αυτό είναι πιο βολικό δυστηχώς. Κ αυτό με ενοχλεί περισσότερο.
Για να γίνει κάτι πρέπει να ξεσηκωθεί όλος ο πλανήτης εναντίον όλης αυτής της αθλιότητας και τα ζώα μαζι, Δηλαδή να γίνει ένας μεγάλος χαμός!! Γίνεται αυτό;

///////(μπορώ να μην τρώω κρέας (και σπανίως τρώω), μπορώ να μην παιρνω παυσίπονα για το πονοκεφαλο ή την περιοδο ή τη μέση
Δεν φοράω δερμάτινα και γούνες, μπορώ να παίρνω καλλυντικά που να μην έχουν δοκιμαστεί σε ζωάκια, χωρίς να είμαι και σίγουρη πως ισχύει κάτι τέτοιο, ή ακόμα καλύτερα και να μην βάφομαι καθόλου(σπάνια βάφομαι ούτως ή άλλως) μπορώ αυτό το μήνυμα να το περάσω και στα παιδιά μου και να το φωνάξω και στον κόσμο
Αυτό μπορούμε να κάνουμε όλοι να προσπαθούμε για το καλύτερο

Ελπίζω να μην έφυγα απο το θέμα, ειναι η άποψη μου λίγο μπερδεμένη ίσως αλλά κάπως έτσι το σκέφτομαι :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο Νιάου μου

Καλό είναι αυτό με τις υπογραφές,
Πιστεύω δεν χρειάζεται κάποιος ειδικός να γράψει ένα απλό κείμενο που θα ζητά απλές απαντήσεις
Εξάλλου το σωστό είναι να το ξεκινήσει αυτός που είχε και την ιδέα και οι υπόλοιποι είμαστε μαζί του όλοι θα βάλουμε τις υπογραφές μας και θα κάνουμε ότι άλλο χρειαστεί και περνάει από το χέρι μας έτσι;:happy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

katerina finitsi Σκέφτηκα να πάω εκεί και να τα κάνω ρημαδιό και να τους ανατινάξω να τα διαλύσω όλα!
Αυτό θέλω να το κάνω κι εγώ αλλά δεν θα προλάβω ούτε να φτάσω καν.
katerina finitsiΚαλό είναι αυτό με τις υπογραφές,
Πιστεύω δεν χρειάζεται κάποιος ειδικός να γράψει ένα απλό κείμενο που θα ζητά απλές απαντήσεις Εξάλλου το σωστό είναι να το ξεκινήσει αυτός που είχε και την ιδέα και οι υπόλοιποι είμαστε μαζί του όλοι θα βάλουμε τις υπογραφές μας και θα κάνουμε ότι άλλο χρειαστεί και περνάει από το χέρι μας έτσι;
Ειδικός δεν χρειάζεται αρκεί μόνο κανείς να ξέρει να συντάσσει ένα κείμενο και να διατυπώσει σωστά κάποια πράγματα. αυτό δυστυχώς δεν ξέρω να το κάνω και γι αυτό δεν το έκανα ως τώρα. Δημοτικό έχω βγάλει όλο κι όλο τι να γράψω; Δεν είναι καθόλου λάθος να το γράψει άλλος κι όχι αυτός που είχε την ιδέα. Στη θέση της Νερίνας θα το είχα γράψει και παρουσιάσει ταυτόχρονα με την πρόταση αλλά αφού δεν το έκανε γιατί να μην το κάνει άλλος;

Καλά ρε παιδιά όλοι του δημοτικού είμαστε εδώ μέσα;

Τα πειράματα σε άλλα είδη γίνονται για να μην ταλαιπωρούμαστε εμείς, για να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όφελος με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος, και μια επιστήμη που κάνει θαύματα, χωρίς να τα πληρώνουμε εμείς γιατί αλλιώς δεν θα ήταν θαύματα.

Ο Νιάου μου

Μήπως ένας Φιλόλογος ή δικηγόρος πρέπει να το συντάξει αυτό το κείμενο; ξέρετε κανέναν; Εγώ έχω τελειώσει τεχνικό λύκειο, δεν είναι ότι δεν έχω τη μόρφωση άν όμως είχα μια τέτοια ιδέα θα συμβουλευόμουν έναν φιλόλογο ή δικηγόρο νομίζω είναι καλή ιδέα
Θανάση για παιδί του δημοτικού καλά διατυπώνεις τις απόψεις σου!

Αρχική Δημοσίευση από katerina finitsi:
Θανάση για παιδί του δημοτικού καλά διατυπώνεις τις απόψεις σου!

Ευχαριστώ… Αλλά είναι τελείως διαφορετικό να γράψει κανείς κάτι έτσι ώστε να ληφθεί υποψιν σοβαρά όταν θίγει τέτοια θέματα και απευθύνεται στο σύστημα.
Αρχική Δημοσίευση από NERINA:
...στις κτηνιατρικές σχολές της χώρας μας που να ρωτάει εαν χρησιμοποιούν γάτες στα εργαστήρια τους για οποιουσδήποτε σκοπούς...
https://www.vet.auth.gr/index.php?option=com_content&task=section&id=9&Itemid=61&lang=8859-7

Ο Νιάου μου

Το σύστημα δεν λειτουργεί σωστά, επίσης υποπτεύομαι πως και να τα γράψουμε στο χαρτί αυτά που θέλουμε να πούμε δεν θα γίνει τίποτα, υποπτεύομαι έτσι; δεν είμαι και σίγουρη ότι δεν θα γίνει. Απλά καμμιά φορά με όλα αυτά που συμβαίνουν και την αδιαφορία που δείχνει το σύστημα για αυτά και πολλά άλλα, απογοητεύομαι λιγάκι. φοβάμαι πως θα μασήσουν την επιστολή σαν τσίχλα και θα την φτύσουν στο καλάθι των αχρήστων. Παρόλα αυτά έχω την διάθεση να συνεισφέρω και να βοηθήσω.
Επίσης πιστεύω ότι αν πάμε μόνοι μας ώς μια ομάδα απλών φιλόζωων δεν θα ακουστούμε και ίσως να μην μας πούνε και την αλήθεια, αν έχουμε στήριξη κάποιας φιλοζωικής εταιρείας και φυσικά ενός δικηγόρου (έχω κολλήσει με το δικηγόρο έ;) ίσως να κάνουμε κάτι...:/:
Δεν ξέρω τι λέτε;

Αν κάνουμε την αρχή με τη σύνταξη του εγγράφου, θα δούμε αν και πώς μπορεί να υπάρξει συνέχεια. Θα ζητήσουμε συμμετοχή κι από ανθρώπους άλλων παρόμοιων site. Δεν λέμε ότι θα σταματήσουν ως δια μαγείας επειδή θα το ζητήσουμε εμείς. Αλλά όλα από κάπου ξεκινάνε, και οι προσπάθειες δεν σταματούν ποτέ γιατί τίποτα δεν γίνεται στο άψε σβήσε. Ηδη υπάρχουν κι άλλοι που ζητάνε τα ίδια πράγματα δεν θα πρωτοτυπήσουμε, υπάρχει η ΕΦΑΠ και όχι μόνο… όταν δεν κάνει κανείς τίποτα έχει εξασφαλισμένη την ήττα, όταν προσπαθεί υπάρχει ελπίδα. Αν δεν κάνουμε τίποτα γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα οι λίγοι τότε δεν θα υπάρχει κανείς, αν προσπαθήσουμε μπορεί να βρεθούν κι άλλοι οι οποίοι μπορεί να λένε τα ίδια.

Ευχαρίστως να βοηθήσω όσο μπορώ από την άλλη μεριά του κόσμου.
Απλά ήθελα να μοιραστώ αυτό μαζί σας --- για αυτούς που πιστεύουν ότι οι διαμαρτυρίες δεν αλλάζουν τίποτα.

Δελτίο Τύπου
6 Αυγούστου 2006

Ο ζωοτόμος Dario Ringach από το πανεπιστήμιο του UCLA σταματά τα πειράματα σε ζώα.

Λος Άντζελες--- Ο ζωοτόμος (vivisector) Dario Ringach δήλωσε πως σταματούν τα πειράματα σε πιθήκους στο εργαστήριό του. Αν και δεν διατύπωσε τους λόγους για την απόφαση αυτή, ζήτησε να αφαιρεθεί το όνομά του από όλες τις λίστες και τις ιστοσελίδες που εδώ και χρόνια αποκάλυπταν τη δράση του και τα φρικτά βασανιστήρια σε βάρος των ζώων που έπεφταν στα χέρια των 'ερευνητών' του.
Ο συγκεκριμένος επιστήμονας κοινοποίησε την απόφασή του σε e-mail με τίτλο 'Νικήσατε' απευθυνόμενος στην οργάνωση Animal Liberation Front, που έχει σκοπό την απελευθέρωση ζώων από οποιαδήποτε κατάσταση που καταπατά τα δικαιώματά τους (εργαστήρια, φάρμες για ζώα γούνας κλπ).
Εδώ και μήνες ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων βομβάρδιζαν το e-mail του και το γραμματοκιβώτιό του τόσο στο σπίτι του όσο και στο εργαστήριο, με διαμαρτυρίες ενάντια στις τακτικές του. Επιπλεόν, ακτιβιστές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από την κατοικία του όπου μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους γείτονές του, σχετικά με τη δράση του και την δίχως λόγο κακομεταχείριση ζώων. Συγκεκριμένα, η έρευνά του απαιτούσε : κλεισμένα σε κλουβιά εκατοντάδες πιθηκάκια, για να μελετήσουν τα ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα που θα αναπτύσσουν λόγω χρήσης ουσιών και βίας.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα UCLAPrimateFreedom.com, ένα σάιτ που παρουσίαζε τις ενέργειες του Ringach, ο 'επιστήμονας' είχε πάρει άδεια να σκοτώσει 30 πιθήκους macaque για πειράματα σχετικά με την όραση. Αρχικά προκαλούσε παράλυση σε κάθε πιθηκάκι, τοποθετούσε πηνία στα μάτια τους για 120 ώρες συνεχόμενα και τελικά τα σκότωνε. Ο Ringach υποστήριξε πως με αυτά τα πειράματα θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι πίθηκοι επεξεργάζονται ό,τι βλέπουν. Ακόμη μία έρευνα που σίγουρα δεν έγινε για να βρεθεί κανένα θαυματουργό φάρμακο.

Περισσότερες πληροφορίες :
www.uclaprimatefreedom.com.

να τολμη σω να αναφερω οτι σε μια συζητηση που ειχα με εναν χημκο που φτιαχνει φαρμακα γυρισε κ μου ειπε μια τρελλη ιδεα που με κολλησε στον τοιχο οτι τα πειραματα
σταματησουν μονο οταν επιτρεψουν την κλωνοποιηση στον ανθρωπο εσεις τι λετε?

Επανερχόμαστε στους εναλλακτικούς τρόπους ---
εγώ συμφωνώ με τη χρησιμοποιήση καλλιεργειών ανθρώπινων κυττάρων στο εργαστήριο, εξομοιωτές οργάνων στον υπολογιστή...Ας μη γελιόμαστε. Ο μόνος λόγος που συνεχίζεται η ιστορία είναι το κέρδος. Όταν μία εταιρία χρειάζεται ένα χρόνο για να τελοιοποιήσει το προϊόν (είναι σχηματικός ο χρόνος) και με πειράματα σε ζώα, έχει τη δυνατότητα να ρίξει το προϊόν στην αγορά σε έξι μήνες..."Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη".
Δυστυχώς.

Αρχική Δημοσίευση από vicki v.:
Επανερχόμαστε στους εναλλακτικούς τρόπους ---
εγώ συμφωνώ με τη χρησιμοποιήση καλλιεργειών ανθρώπινων κυττάρων στο εργαστήριο, εξομοιωτές οργάνων στον υπολογιστή...Ας μη γελιόμαστε. Ο μόνος λόγος που συνεχίζεται η ιστορία είναι το κέρδος. Όταν μία εταιρία χρειάζεται ένα χρόνο για να τελοιοποιήσει το προϊόν (είναι σχηματικός ο χρόνος) και με πειράματα σε ζώα, έχει τη δυνατότητα να ρίξει το προϊόν στην αγορά σε έξι μήνες..."Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη".
Δυστυχώς.
μα δεν μιλαμε μονο για ιστους κυτταρων μιλαμε για εναν κανονικο ανθρωπο που θα κλωνοποιηθει με της ασθενειες σε αυτο ειμαι συμφωνη αλλα κ παλι γιατι να μην επεμβουν γεννετρικα κ να αφαιρεσουν το ελλατωματικο dna κατι που μαλλον κοστιζει πιο παλυ απο το να βασανιζουν αθωες ψυχες που δεν εχουν την ελευθερια των επιλογων

Κλωνοποιημένος άνθρωπος δεν σημαίνει πως δεν θα έχει άποψη και συνείδηση όπως εμείς...Δεν έχουν τελειοποιήσει τα παιχνίδια τους τόσο πολύ ακόμη. Τι να σου πω...Εγώ είμαι γενικά ενάντια στην κλωνοποίηση. Είναι αποδεδειγμένο...Όταν ο άνθρωπος το παίζει Θεός...πάντα του βγαίνει σε κακό.

Να ρωτήσω κάτι ;
η επιστολή για να μαζέψουμε υπογραφές --- πρέπει να έχει μία ημερομηνία συγκεκριμένη μέχρι την οποία θα συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές και κάποιος θα πρέπει να αναλάβει να τις παραδώσει στις διάφορες εταιρείες. Δεν είναι τόσο εύκολο. Καταρχήν πρέπει να έχουμε μία λίστα με τις εταιρείς (τις μεγάλες ας πούμε για αρχή) που μπορεί να παράγουν προϊόντα που δοκιμάζονται σε ζώα. Να σημειώσω πως στην Ελλάδα οι εταιρείες δεν έχουν ζώα στα εργαστήριά τους (μπορεί να έχουν ποντίκια αλλά όχι πιθήκους, γάτες κλπ) και χρησιμοποιούν τα ευρύματα από τις εταιρείες του εξωτερικού. Απλά θέλω να το διευκρινήσω γιατί ίσως είναι καλύτερο να υπογράψουμε όλοι τις διαμαρτυρίες στην Ευρώπη...Δεν ξέρω. Σκέψη κάνω.

Θα επικοινωνήσω με τη φιλοζωϊκή που μου έδωσε το αρχικό άρθρο σχετικά με την αναποτελεσματικότητα των πειραμάτων σε ζώα, σε περίπτωση που έχουν ξεκινήσει μία τέτοια προσπάθεια να μην αρχίσουμε εμείς από το μηδέν, ok?

;)

Απλά θέλω να το διευκρινήσω γιατί ίσως είναι καλύτερο να υπογράψουμε όλοι τις διαμαρτυρίες στην Ευρώπη...Δεν ξέρω. Σκέψη κάνω.

Θα επικοινωνήσω με τη φιλοζωϊκή που μου έδωσε το αρχικό άρθρο σχετικά με την αναποτελεσματικότητα των πειραμάτων σε ζώα, σε περίπτωση που έχουν ξεκινήσει μία τέτοια προσπάθεια να μην αρχίσουμε εμείς από το μηδέν, ok?

;)
Ναι συμφωνώ. Αλλά η ιδέα και πρόταση της Νερίνας είναι για τις κτηνιατρικές σχολές.
#68ΝΕΡΙΝΑ: Ας πούμε εμείς έχουμε γάτες (και όχι μόνο), θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με μια επιστολή που να έχει υπογραφεί απο όσο το δυνατόν περισσότερους στις κτηνιατρικές σχολές της χώρας μας που να ρωτάει εαν χρησιμοποιούν γάτες στα εργαστήρια τους για οποιουσδήποτε σκοπούς και να τη δημοσιεύσουμε κιόλας, ώστε να δημιουργήσουμε την ανάγκη απάντησης. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Νέο μάζεμα υπογραφών για τη δήλωση της αντίθεσης μας σε αυτή τη πρακτική.
Βασικά ότι και να κάνουμε και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση καλά είναι…προς όπου μπορούμε και ότι μπορούμε…

Ναι την πρόσεξα την πρόταση της Νερίνας απλά θεώρησα πως θα ήταν καλό αν μπορούσαμε να μάθουμε και για τις εταιρείες. Παρ'όλα αυτά εγώ μπορώ να κάνω μία μικρή έρευνα για τις κτηνιατρικές σχολές στην Ελλάδα --- αν χρησιμοποιούν γάτες ή όχι , αν και νομίζω πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Θα προσπαθήσω να το ψάξω μήπως μπορέσω και βοηθήσω προς την κατεύθυνση που θέλουμε

:up:

Ναι την πρόσεξα την πρόταση της Νερίνας απλά θεώρησα πως θα ήταν καλό αν μπορούσαμε να μάθουμε και για τις εταιρείες.
:up:
Και σ αυτό συμφωνώ

Εγω βρηκα αυτο: https://www.interpet.gr/nea/recent_2004/neo1_040404.htm
και αυτο (σαν συνεχεια του): https://www.interpet.gr/nea/recent_2004/neo1_170404.htm
Aρα εχουν γινει ξανα δημοσιευσεις για το θεμα αυτο. (Τωρα τι σκυλοι τι γατες...!)

Αυτό το θέμα το έχω συναντήσει κι αλλού, και λέγεται ότι γίνονται επισκέψεις για την παρακολούθηση των ζώων. Αν υπάρχουν αν είναι σε καλά χέρια...

Ok...η μικρή μου έρευνα με το φιλοζωϊκό σωματείο ΑΡΓΟΣ που συνεργαζόμουν όταν δούλευα στην εφημερίδα μου απέφερε τα εξής :

1ον --- Κάτι που ήδη το γνωρίζουμε, στην Ελλάδα τα πράγματα όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ φλου. Τυπικά ισχύουν οι νόμοι της Ε.Ε. -έτσι όπως αποφασίστηκαν το 1998- οι οποίοι έλεγαν πως τα πειράματα στα ζώα θα έπρεπε να έχουν μειωθεί κατά 50% ως το 2000, πράγμα που δεν έγινε. Το επισυνάπτω ώστε αν θέλετε να το διαβάσετε. Το τραγικό είναι πως η απόφαση του συμβουλίου αναφέρει πως απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται ζώα όταν έχει ήδη γίνει το πείραμα αλλού - απαγορεύονται τα διπλά πειράματα δηλαδή, πράγμα που δεν ισχύει
:( Ζώα βασανίζονται ξανά και ξανά ενώ την έρευνα την έχει ήδη κάνει πριν κάποιος άλλος επιστήμονας ---

2ον--- Τυπικά όποιος επιθυμεί να κάνει ένα πείραμα σε ζώο, πρέπει να πάρει ειδική άδεια από την Κτηνιατρική Υπηρεσία αφού υποβάλλει αίτηση στην οποία επεξηγεί τα πάντα - αν θα ναρκώνει το ζώο, αν είναι απαραίτητο κλπ

3ον --- Η Νερίνα είχε πολύ καλή ιδέα. Από οτι μου είπε το σωματείο ΑΡΓΟΣ στη Θεσσαλονίκη, η πραγματικότητα απέχει από τους νόμους και στην Ελλάδα φυσικά. Υπάρχουν καταγγελίες για πειράματα σε δύο μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αλά δεν υπάρχουν αποδείξεις. Ουσιαστικά ο καθένας μπορεί να πάρει ένα αδέσποτο και να το εντάξει στο πρόγραμμά του, παρακάμπτωντας αιτήσεις κλπ γιατί δεν υπάρχει έλεγχος.

4ον---

Στην Ελλάδα, αυτοί που ασχολούνται κυρίως με τα πειράματα είναι το ΕΦΑΠ στην Αθήνα και ο Άργος στη Θεσ/νίκη, κυρίως με ενημέρωση του κοινού να αγοράζουν καλλυντικά κλπ που δεν δοκιμάζονται σε ζώα.
Η ΕΕ έχει πιστοποίηση για τα προϊόντα αυτά, www.leapingbunny.org .

Δεν με αφήνει να ανεβάσω το αρχείο που ανέφερα οπότε όποιος το θέλει μπορώ να το στείλω με e-mail.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back