Εταιρίες που κάνουν πειράματα σε ζώα (περιλαμβάνει λίστα)

Kαλλυντικά, απορρυπαντικά και πειράματα σε ζώα
Επιτρέπονται οι πολλαπλές ψήφοι.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 7)
  • Βρήκατε χρήσιμες πληροφορίες?

Ψήφοι: 6 85,7%
  • Σας ενδιαφέρει το θέμα?

Ψήφοι: 5 71,4%

• Total voters
    7
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Ακομα κ τα Avon και τα the body shop κανουν πειραματα?Εγω παιρνω Κορρε τοσα χρονια για να ειμαι σιγουρη,τωρα μ'αυτα που διαβαζω νομιζω οτι θα καταληξω να βγαινω αβαφη!Υπαρχει περιπτωση να μην κανει πειραματα αλλα να μην εχει το κουνελακι?Αφου το γραφει σε καθε συσκευασια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ξερει καποια κατι γαι την εταιρια korff ? κανουν πειραματα ? :hmm:μακαρι να μην κανουν, εχουν καλα προιοντα ρε γμτ :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγραψα στην εταιρια Κορρε κ ιδου η απαντηση:

Σας ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία.

Στην εταιρεία Κορρές ποτέ δε δοκιμάσαμε προϊόντα σε ζώα.
Τα προϊόντα μας δοκιμάζονται για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα τους είτε στα εργαστήρια (in vitro) είτε σε εθελοντές (in vivo). Επιπλέον ζητούμε από τους προμηθευτές πρώτων υλών μας να φέρουν τη πιστοποίηση απουσίας δοκιμών σε ζώα.

Αναγνωρίζοντας τον όγκο πληροφόρησης και το κλίμα σύγχυσης γύρω από τα καλλυντικά προϊόντα που βασίζονται σε φυσικά συστατικά, η εταιρία Κορρές προχώρησε στην εισαγωγή ενός πίνακα που αναφέρει αναλυτικά τα συστατικά της σύνθεσης με μέγιστη διαφάνεια, ξεκινώντας από τη σειρά φροντίδας του προσώπου. Με τον πίνακα ʽFormulafactsʼ, ο οποίος αναγράφεται στο πλαϊνό τμήμα της συσκευασίας, η Κορρές προσφέρει ειλικρινή, λεπτομερή ενημέρωση στους καταναλωτές σχετικά με τη φόρμουλα και το φυσικό περιεχόμενο του προϊόντος, ενώ ʽαπαντάʼ και σε συχνές ερωτήσεις, όπως αυτές που αφορούν τις δοκιμές σε ζώα, τη φιλική προς τους χορτοφάγους σύνθεση, καθώς και τα φιλικά προς το περιβάλλον – 100% ανακυκλώσιμα – υλικά συσκευασίας διευκολύνοντας τον καταναλωτή να επιλέξει το κατάλληλο προϊόν όταν βρεθεί μπροστά στο ʽράφιʼ.

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για επιπλέον πληροφορίες

Με εκτίμηση
Τέλιου Κατερίνα
για τα φυσικά προϊόντα Κορρέ

Ξαναεγραψα σημερα ρωτωντας παλι γιατι,απο την στιγμη που πληρει οπως λεει τις προυποθεσεις,δεν ειναι καταχωρημενος στην λιστα του leaping bunny.
Αναμενω απαντηση...

το in vitro που αναφερουν δεν εγγυαται οτι δεν γινονται πειραματα σε ζωα. Μπορει πχ να παιρνουν οργανα του ζωου (συνηθως ποντικιου) και να κανουν τα πειραματα τους σε δοκιμαστικους σωληνες. Μαλλον κατι τετοιο γινεται γιατι πως αλλιως θα ξερουν οτι το προιον τους ειναι ασφαλες; Οπως εχω ξαναπει, δεν υπαρχει προιον που να μην ειναι δοκιμασμο εμμεσα ή αμεσα σε ζωο. Αδικα ψαχνετε σε λιστες με εταιριες με λαγουδακια κτλ.

Προσπαθω να ειμαι λιγο αισιοδοξη,οτι οντως υπαρχει η αναιμακτη λυση.Αλλιως δεν θα εχει σημασια τι θα αγοραζω,ολα θα ειναι το ιδιο κ θα εχω ενοχες για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κ αν χρησιμοποιω!

Καλλυντικά

Καλημέρα σας, έχετε ακούσει για την εταιρεία LR; Και εκείνη λέει στο site ότι δεν κάνει πειράματα σε ζώα, αλλά δεν έχει την πιστοποίηση από το leaping bunny, έχει ένα άλλο πιστοποιητικό https://www.lrworld.com/lrweb/index.php?id=1009&L=0. Όπως επίσης το ίδιο ισχύει και για την Oriflame. Μας έχουν μπερδέψει:confused:

Προσπαθω να ειμαι λιγο αισιοδοξη,οτι οντως υπαρχει η αναιμακτη λυση.Αλλιως δεν θα εχει σημασια τι θα αγοραζω,ολα θα ειναι το ιδιο κ θα εχω ενοχες για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κ αν χρησιμοποιω!

αναιμακτη λυση στις περισσοτερες περιπτωσεις δυστυχως δεν υπαρχει. Βρηκα αυτα σε μερικα sites:

https://en.wikipedia.org/wiki/Animal_testing#Research_classification
https://en.wikipedia.org/wiki/Testing_cosmetics_on_animals#Alternatives
https://www.stylelist.com/blog/2008/06/30/cosmetic-animal-testing-alternatives-approved/
https://thebeautybrains.com/2008/06/28/first-cosmetic-animal-testing-alternatives-approved/

το ποσο εγκυρα ειναι δεν ξερω, αλλα σαν φοιτητρια βιολογιας που ασχολειται με ερευνα ξερω οτι δυσκολα καποιο προιον δεν περναει απο τοξικολογικα πειραματα σε ζωντανους οργανισμους ή σε ζωικους ιστους. Οι μονες περιπτωσεις που μπορει να περασει τεστ χωρις να γινουν πειραματα σε ζωα ειναι να αποτελειται το προιον απο γνωστες ουσιες (δηλαδη παλι δοκιμασμενα σε ζωα). Αν δεν παρεις καλλυντικο που εχει χρησιμοποιηθει σε ζωο, θα παρεις καποιο φαρμακο, καποιο εντομοκτονο, καποιο τροφιμο (δεν πρεπει να κανουν τεστ τα συντηριτικα και τις αλλες ουσιες που βαζουν στα συσκευασμενα τροφιμα;). Ακομα και οι γατες ειναι πειραματοζωα: "Cats are used as a model to develop immunodeficiency virus vaccines and to study leukemia because their natural predisposition to FIV and Feline leukemia virus."(wikipedia). Δηλαδη δεν πρεπει να κανουμε εμβολια στις γατες επειδη μερικες ειναι πειραματοζωα;
Το θεμα με τα καλλυντικα ειναι οτι για λογους καλλωπισμου (κατι μου λεει οτι εκανα ορθογραφικο λαθος) υποβαλλονται καποια ζωα σε πειραματα.

Για μενα πλεον δεν εχει διαφορα αν ενα προιον ειναι δοκιμασμενο σε ζωα ή οχι γιατι καλως ή κακως οτι και να παρουμε ολο και σε καποιο ζωακι θα εχει δοκιμαστει.

Τουλαχιστον να παιρνουμε προιοντα που τα συστατικα τους ειχαν δοκιμαστει μεν πριν χρονια αλλα πλεον αρκουνται στα ηδη εγκεκριμενα,κι οχι απο εταιριες που τα συνεχιζουν,λες κ δεν τους φτανουν τα συστατικα που ηδη μπορουν να χρησιμοποιησουν!

κοιτα, πολλα απο τα συστατικα που ηδη χρησιμοποιουν δεν ειναι και οτι καλυτερο υπαρχει. Πχ το sodium laureth sulfate, τα parabens και διαφορα αλλα δεν ειναι καλα. Αν δεν γινονταν πειραματα δεν θα ξεραμε οτι ειναι τοξικα. Αλλα πλεον στις μερες ολα ειναι αστα να πανε. Ακομα και σε πολλες ζωοτροφες κανουν πειραματα σε ζωα (η hils ειναι μια απο αυτες τις εταιριες). Αν μπορεις να αποφυγεις μερικα προιοντα καλως αν και δεν προκειται να κανει μεγαλη διαφορα.

Και να φανταστείτε ότι οι κτηνίατροι προτείνουν την Hill's για τους σκύλους και τις γάτες. Έχω ψάξει για ζωοτροφές που δεν κάνουν πειράματα ή που δεν αποτελούνται από ζωικά συστατικά και υπάρχουν μόνο στο εξωτερικό...
Εδώ στην Ελλάδα είμαστε πολύ πίσω...
Οπότε δεν έχουμε και πολλές επιλογές:/:

Και να φανταστείτε ότι οι κτηνίατροι προτείνουν την Hill's για τους σκύλους και τις γάτες. Έχω ψάξει για ζωοτροφές που δεν κάνουν πειράματα ή που δεν αποτελούνται από ζωικά συστατικά και υπάρχουν μόνο στο εξωτερικό...
Εδώ στην Ελλάδα είμαστε πολύ πίσω...
Οπότε δεν έχουμε και πολλές επιλογές:/:

οι μεγαλες εταιριες ζωοτροφων προωθουν τα προιοντα τους μεσω κτηνιατρων γιατι οι κτηνιατροι παιρνουν μεγαλα ποσα σε χρηματοδοτησεις απο αυτους (οταν λεω κτηνιατροι εννοω κτηνιατρικοι συλλογοι, κτηνιατρικες σχολες)

Η hills και η royal canin ειναι τελειως χαλια. Δειτε καλα τα συστατικα, τα καλαμποκια και τα meat by products τα εχουν πρωτα πρωτα. Ασε που και οι 2 εταιριες ηταν στο σκανδαλο με την μελαμινη. Και φυσικα και οι 2 κανουν πειραματα σε ζωα.

Ζωοτροφες που δεν αποτελουνται απο ζωικα συστατικα?Πως γινεται αυτο?:confused:

Mήπως κορίτσια ν'αρχίσουμε να κάνουμε μόνες μας τα καλλυντικά των προγιαγιάδων μας?κάτι παλιές συνταγές? τι λέτε? Αντε να τις ψάξουμε και να τις διαδόσουμε....

Τωρα που το λες!Ολο κ κατι θα βρουμε κ μεσα στο ιντερνετ.Να ξεκινησουμε κανουριο thread μ'αυτο το θεμα.

Πρόσφατα είδα στον Κανάκη (ΑΝΤ1) εκπομπή αφιερωμένη (εν όψει και του Πάσχα) στην κακοποίηση των ζώων. Είχε φυσικά και το θέμα με τις δοκιμές σε ζώα. Έπαθα σοκ και μου κόπηκε η αναπνοή. Έτσι άρχισα να ψάχνω (έτσω και αργά) για εταιρείες που δεν δοκιμάζουν τα προϊόντα τους σε ζώα αλλά βλέπω ότι επικρατεί μία τεράστια σύγχυση γύρω από το θέμα. Ο κατάλογος της PETA γιατί πρεπει να είναι αξιόπιστος? Ξεχνάμε τι έκανε η PETA στα ζωάκια? Και φανταστείτε εάν το έκανε αυτό η PETA τι κάνουν πόσες άλλες εταιρείες/ οργανισμοί κ.τ.λ.
Πρακτικά ήθελα να στραφώ σε μία μη κολοσσό εταιρεία και έτυχε να μου τραβήξει το ενδιαφέρον η Fresh Line. Τους έστειλα email και μου απάντησαν αυτό:

"Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας για την εταιρία και τα προϊόντα μας.
Ουδέποτε πραγματοποίησε η εταιρεία μας πειράματα σε ζώα σε κανένα στάδιο της ανάπτυξης ή παραγωγής των καλλυντικών. Επίσης οι προμηθευτές που συνεργαζόμαστε για τις πρώτες ύλες δεν πραγματοποιούν πειράματα σε ζώα.

Όσον αφορά το αν ανήκουμε σε επίσημο οργανισμό που πιστοποιεί τα παραπάνω λεγόμενα, σας ενημερώνουμε ότι έχουμε πάρει πιστοποίηση από τον επίσημο οργανισμό LAV https://www.infolav.org μέσω του οργανισμού πιστοποίησης ICEA https://www.icea.info/ . Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι βρισκόμαστε σε μια διαδικασία αλλαγής των συσκευασιών και στα καινούργια θα αναγράφεται η πιστοποίηση.
Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,
Μόκα Κατερίνα- Χημικός
για την Fresh Line- Fresh Formula"

Σχόλια????

ΝΑ ο καταλογος απο της εταιριες που πρεπει να αποφευγουμεκαλα εκανα κ απεριψα μερικες απο αυτες
-------------------------------------
Avon Cosmetics
Jeyes
Beiersdorf
Johnson & Johnson
The Body Shop/L'Oreal
Lancome
Chanel
Lever
Fabergé
Christion Dior
L'Oreal/Nestlé
Clinique
Miners Cosmetics
Colgate
Palmolive
PZ Cussons
Coty
Reckitt Benckiser
Ecover
Revlon
Estée Lauder
SC Johnson
FCUK
Unilever
Garnier
Virgin Vie
Givenchy
Yardley
GlaxoSmithKline
Yves Rocher
Helena Rubenstein
Yves Saint Laurent

WOW! Τις περισσότερες εταιριες τις ξέρω και αγοράζω τα προιόντα τουσ...:redface:

Πρόσφατα είδα στον Κανάκη (ΑΝΤ1) εκπομπή αφιερωμένη (εν όψει και του Πάσχα) στην κακοποίηση των ζώων. Είχε φυσικά και το θέμα με τις δοκιμές σε ζώα. Έπαθα σοκ και μου κόπηκε η αναπνοή. Έτσι άρχισα να ψάχνω (έτσω και αργά) για εταιρείες που δεν δοκιμάζουν τα προϊόντα τους σε ζώα αλλά βλέπω ότι επικρατεί μία τεράστια σύγχυση γύρω από το θέμα. Ο κατάλογος της PETA γιατί πρεπει να είναι αξιόπιστος? Ξεχνάμε τι έκανε η PETA στα ζωάκια? Και φανταστείτε εάν το έκανε αυτό η PETA τι κάνουν πόσες άλλες εταιρείες/ οργανισμοί κ.τ.λ.
Πρακτικά ήθελα να στραφώ σε μία μη κολοσσό εταιρεία και έτυχε να μου τραβήξει το ενδιαφέρον η Fresh Line. Τους έστειλα email και μου απάντησαν αυτό:

"Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας για την εταιρία και τα προϊόντα μας.
Ουδέποτε πραγματοποίησε η εταιρεία μας πειράματα σε ζώα σε κανένα στάδιο της ανάπτυξης ή παραγωγής των καλλυντικών. Επίσης οι προμηθευτές που συνεργαζόμαστε για τις πρώτες ύλες δεν πραγματοποιούν πειράματα σε ζώα.

Όσον αφορά το αν ανήκουμε σε επίσημο οργανισμό που πιστοποιεί τα παραπάνω λεγόμενα, σας ενημερώνουμε ότι έχουμε πάρει πιστοποίηση από τον επίσημο οργανισμό LAV https://www.infolav.org μέσω του οργανισμού πιστοποίησης ICEA https://www.icea.info/ . Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι βρισκόμαστε σε μια διαδικασία αλλαγής των συσκευασιών και στα καινούργια θα αναγράφεται η πιστοποίηση.
Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,
Μόκα Κατερίνα- Χημικός
για την Fresh Line- Fresh Formula"

Σχόλια????

Το σημα leaping bunny γιατι δεν το εχουν????

Δεν ξέρω τους έστειλα σήμερα εις απάντηση του συνημμένου και να δω τι θα μου πουν. Γενικά πάντως δεν ξέρεις από που να το πιάσεις αυτό το θέμα και γενικά πολύ αμφισβητώ και το κύρος αυτών των πιστοποιητικών. Άντε και αντικαθιστάς τις κρέμες και τα σαπούνια που χρησιμοποιείς κατά κόρον σε καθημερινή βάση, τι κάνεις με τα απορρυπαντικά παντός τύπου, είδη καθημερινής υγιεινής κτλ. Είναι τόσο πολλά τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε και ψωνίζουμε από το σούπερ που είναι πρακτικά αδύνατο να μην αγοράσεις animal tested.
Εγώ είμαι εδώ και δύο χρόνια χορτοφάγος από πεποίθηση και τουλάχιστον αυτό μπορώ να το ελέγξω και να είμαι σίγουρη ότι δεν τρώω κρέας. Τι γίνεται όμως με τα χημικά που είναι μεταμφιεσμένα με τον όρο "Φυτικά"? Διάβαζα το site της Clarins διότι αυτήν την εταιρεία χρησιμοποιώ χρόνια τώρα επειδή νόμιζα πώς είναι φυτική και όντως στο σάιτ λένε ότι δεν κάνουν δοκιμές σε ζώα. Και αν και δεν την είδα σε κάποια λίστα μέχρι τώρα είμαι εντελώς αποπροσανατολισμένη...τι είναι φυτικό και τι όχι. Επίσης υπάρχουν φυτικά που δοκιμάζονται σε ζώα?

Eειδή έτσι έχουν τα πράγματα είχα προτείνει μια φορά να βρούμε συνταγές της γιαγιάς και να τις δημοσιεύουμε εδώ, μπας και βοηθηθούμε.
Ωστόσο, ο Καρράς λέει ότι δεν κάνει πειράματα και η ΑAyouverda επίσης!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back