Ευθανασία;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Bικάκι μου, μοιράζομαι τη χαρά σου. Kι εγώ όταν ήμουν μακριά το τηλέφωνο βοηθούσε. Eνα χρρρρρ, ένα νιάου και ας κάνει καλό :)
Kι επειδή η γάτα είναι κοινωνικό ζώο βρήκε και φιλαράκια :)
Kουράγιο και ο πατερούλης την αγαπάει πολύ και την προσέχει. Eύχομαι σύντομα να ειδωθείτε οικογενειακώς :inlove:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να 'σαι καλά Ολγάκι μου αλλα
όπως και τα 'χουμε ξαναπει δεν το βλέπω.
Μακάρι να πάνε όλα καλά.
Ευχαριστώ για τη θετική σκέψη
;)

υ.γ. περιμένω και κανένα update για το γατουλίνι
το μαυρούλι. Όλα καλά πήγαν;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άντε πάλι...Και εκεί που λέω πως όλα πηγαίνουν κατ' ευχήν, κάτι συμβαίνει πάλι. Σήμερα ο Μαρκ πήγε στο δωμάτιο της Σβούρας για να την ταϊσει. Κι ενώ στην αρχή όλα ήταν καλά και του τριβόταν και τον άφηνε να την χαϊδέψει, ξαφνικά μόλις έσκυψε να ακουμπήσει κάτω το φαγητό της, η Σβούρα τρελάθηκε.

Πάλι το γνωστό 'κλικ' στον εγκέφαλό της που την μεταμορφώνει σε τίγρη, αλλά δεν είναι αυτό που με ανησυχεί (καθώς είναι γνωστή αντίδρασή της αν φοβηθεί). Αυτό που με φοβίζει είναι το εξής :

Δεν επιτέθηκε στον Μαρκ παρά έπεσε ανάσκελα και άρχισε να ουρλιάζει και να κάνει χχχ και να γρυλίζει και μάλιστα κατουρήθηκε!!!! Παρέμεινε σε αυτή την κατάσταση για αρκετά λεπτά, ο καλός μου προσπάθησε να την καθησυχάσει αλλά αυτή κρύφτηκε και συνέχισε να γρυλίζει.

Τελικώς αναγκάστηκε να ανοίξει την πόρτα *μήπως ένιωσε εγκλωβισμένη στο δωμάτιο" και η Σβούρα βγήκε έξω και εξαφανίστηκε.

Αρχίζω να σκέφτομαι πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο η Σβουρίτσα να έχει κάτι με την υγεία της. Δεν είναι καθόλου φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει και μου έχουν πει πως πολλές φορές τέτοιες συμπεριφορές ξεκινούν από κάποιον όγκο στο κεφάλι
:cry:

Δεν ξέρω τι να κάνω.
Θα πάρει τηλ. στον κτηνίατρο ο καλός μου
και μάλλον θα πρέπει να την πάμε για εξετάσεις.
Αμαν ρε γμτ...πάνω που λέω στρώνουν τα πράγματα.
Πάλι έχω τρελαθεί από την ανησυχία μου. Και όλα αυτά,
με εμένα μία ήπειρο και έναν ωκεανό μακρυά.
:/::(

Βικούλα, καταρχήν να σκέφτεσαι θετικά και όχι τα χειρότερα. Μήπως είναι κάποια συγκεκριμένη κίνηση ή κάποια μυρωδιά ή κάτι άλλο που μπορεί να την εξαγριώνει? αυτό εμένα μου φαίνεται πιο λογικό από κάποια αρρώστια. Να την πάτε βέβαια στο γιατρό, αλλά μην σκέφτεσαι με τη μια τα χειρότερα! Think possitive και όλα θα πάνε καλά!

Να 'σαι καλά Κατερίνα μου...
Απλά καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο είναι για μένα
να μαθαίνω την πορεία της Σβούρας δια τηλεφώνου
και περιγραφών. Είμαι πολύ στεναχωρημένη για το νέο
επεισόδιο. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ πάλι.

Την επιληψία ίσως;

**Είμαι πολύ στεναχωρημένη για το νέο
επεισόδιο. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ πάλι.

Στον κτηνίατρο για εξετάσεις, να ελέγξετε και για όγκο, αφού έχεις την υποψία...
Όντως η συμπεριφορά της δεν είναι φυσιολογική.
Εύχομαι γρήγορα να ξέρετε και να μην είναι κάτι κακό! :)
Πότε επιστρέφεις;

ξαναδιάβασα όλα τα μηνύματα από την αρχή. Το κλουβάκι της το έχετε ακόμα μέσα στο δωμάτιό της? Μήπως όταν έσκυψε ο Μαρκ για να της αφήσει το φαί η Σβούρα νόμισε ότι πάει να πιάσει το κλουβάκι της?

Αν το κλουβάκι είναι ακόμα εκεί είναι πολύ πιθανό να φοβάται ότι θα την ξαναπάτε στον κτηνίατρο. Εδώ ο Σάκης που είναι πολύ ήρεμη ιδιοσυγκρασία και έτσι και δει το κλουβάκι του εξαφανίζεται και μόλις τελικά τον πιάσουμε κάνει σαν να τον σφάζουνε. Το Πάσχα τον περιμέναμε να γυρίσει 2 ώρες για να φύγουμε για το χωριό. Ξέρω ότι όταν συμβαίνει κάτι το μυαλό μας πάει στο κακό αλλά δεν νομίζεις ότι παραείναι σύμπτωση ότι η Σβούρα και τις 2 φορές παρουσίασε αυτή τη συμπεριφορά σε παρόμοιο μέρος; Προσπάθησε να σκέφτεσαι θετικά (το ξέρω είναι δύσκολο) και όπως και να'χει ελπίζω να πάνε όλα καλά!

αυριο που θα παω τον πισσα στην γιατρο μας θα την ρωτησω να μου πει κ αυτη την γνωμη εμενα μου κανει πολυ πιθανο το ψυχολογικο με το δωματιο δεν νομιζω να ειναι ογκος γιατι εαν ηταν ετσι επρεπε να στα κανει αυτα κ την στιγμη που πετουσατε για αμερικη στην διαφορα πιεσης

μακαρι να μην ειναι τιποτα σοβαρο!ξερω πως πρεπει να αισθανεσαι που εισαι μακρυα...ποτε γυρνας αμερικη?ενημερωσε μας για το τι θα πει ο γιατρος!

Κι εγώ νομίζω ότι πρέπει να τσεκάρεις την υγεία της Σβουρίτσας. Δεν μου φαίνεται φυσιολογική η συμπεριφορά της :(

Θα συμφωνισω με την νερινα και θα σου πω κι εγω να ρωτησεις τον κτηνιατρο αν ειναι επιληψια. Πριν αρκετα χρονια ειχα ενα σκυλο ο οποιος εκει που καθοταν γυρνουσε αναποδα και αλλοτε εμενε ετσι για πολλη ωρα, αλλοτε κουναγε τα ποδια και την ουρα του σαν παλαβος. Τον πηγαμε στον κτηνιατρο, ο οποιος τον μετεφερε στο νοσοκομειο των ζωων για θεραπεια.

Σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη. Ο καλός μου ρώτησε τον κτηνίατρο και δεν ήταν επεισόδιο επιληψίας. Ο γιατρός -που την έχει μάθει τη Σβουρίτσα για τα καλά και ξέρει όλο το ιστορικό της- μας είπε πως το πιθανότερο είναι το ψυχολογικό σοκ που έχει συνδέσει με το συγκεκριμένο δωμάτιο. Και μάλλον τα στοιχεία εκεί συγκλίνουν.

Χθες ο Μαρκ βγήκε στον κήπο να τη βρει και να τσεκάρει αν είναι όλα καλα και η Σβούρα έτρεξε πάνω του σαν την τρελή χαρά, γουργούριζε και του τριβόταν. Σαν να μην είχε συμβεί το παραμικρό δηλαδή. Από ότι καταλαβαίνω συνεχίζει την ίδια συμπεριφορά που δημιούργησε μετά τη στείρωση. Όλα καλά αρκεί να μη νιώσει εγκλωβισμένη στο δωμάτιό της. Τότε κάνει κλικ το κεφάλι της και παλεύει για τη ζωή της. Το νιώθει ότι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Παρ' όλα αυτά, ο κτηνίατρος μας είπε να της δώσουμε χρόνο και από δω και στο εξής (και για τους επόμενους μήνες) να κρατάμε ημερολόγιο με τη συμπεριφορά της γιατί όπως είπε αυτό θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τι είναι αυτό που την κάνει να αλλάζει συμπεριφορά ώστε να εξετάσουμε με ποιο τρόπο θα το διορθώσουμε.

Γιατρός που έχει κάνει σπουδές στη ψυχολογία των ζώων μας είπε πως επειδή την πρώτη φορά που μου επιτέθηκε η Σβούρα σε αυτό το δωμάτιο 'νίκησε' -από την άποψη ότι βγήκα από το δωμάτιο, με χτύπησε και υποχώρησα- την έχει κάνει να ενισχύσει την επιθετικότητά της. Ξέρει πως όταν αντιδράσει με το συγκεκριμένο παρανοϊκό τρόπο θα την αφήσουμε ήσυχη. Μας είπε πως είναι πολύ λεπτό το ζήτημα και μάλλον θα χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις της για να αντιστρέψουμε τη συμπεριφορά. Φυσικά θα της κάνουμε και τις εξετάσεις.

Εγώ επιστρέφω σε 6 μήνες στην Αμερική :cry:
Δυστυχώς, αν και θα ήθελα να φύγω σήμερα.
Το καλό είναι πως ο μπαμπάς της την λατρεύει
και ας είναι τρελόγατο. Αν ήταν άλλος θα της είχε δώσει δρόμο
και θα μου έλεγε ότι την έχασε. Είμαι σίγουρη πως δεν θα αντέχανε τέτοιο στρες και ανησυχία συνεχώς
για την κατάσταση της γατούλας.

Θα σας ενημερώσω για το πως πάνε τα πράγματα.

Στην Αμερικη υπαρχουν ψυχολογοι ζωων.! Το πρωτοειδα σε ντοκυμαντερ και μου εκανε μεγαλη εντυπωση.

Ναι υπάρχουν. Μπορεί σε κάποιους να ακούγεται χαζό, αλλά βοηθούν πάρα πολύ για τα προβλήματα συμπεριφοράς. Το έχω βάλει πείσμα, θα τη βρούμε τη χρυσή τομή με το Σβουρί. Δεν μπορώ να την αφήσω, την λατρεύω και ξέρω πως και αυτή με λατρεύει.

Δεν μου ακουγεται καθολου χαζο. Εξαλλου τα ζωα παρουσιαζουν πολλες και περιπλοκες συμπεριφορες που η μελετη και αναλυση τους ειναι πολυ ενδιαφερουσα.
Εμεις παμε ψαχνοντας και εμπειρικα μονο.

Κουράγιο, δεν μπορεί θα την βρείτε την λύση με το Βελζεβουλοσβουράκι! Υπομονή!

Σήμερα ο Μαρκ πήγε στο δωμάτιο της Σβούρας για να την ταϊσει. Κι ενώ στην αρχή όλα ήταν καλά και του τριβόταν και τον άφηνε να την χαϊδέψει, ξαφνικά μόλις έσκυψε να ακουμπήσει κάτω το φαγητό της, η Σβούρα τρελάθηκε.

Πάλι το γνωστό 'κλικ' στον εγκέφαλό της που την μεταμορφώνει σε τίγρη, αλλά δεν είναι αυτό που με ανησυχεί (καθώς είναι γνωστή αντίδρασή της αν φοβηθεί). Αυτό που με φοβίζει είναι το εξής :

Δεν επιτέθηκε στον Μαρκ παρά έπεσε ανάσκελα και άρχισε να ουρλιάζει και να κάνει χχχ και να γρυλίζει και μάλιστα κατουρήθηκε!!!!
Βίκυ μου, επειδή έχω κι εγώ μια "αγριόγατα" σαν την Σβούρα, θα ήθελα να σου πω ότι οι αντιδράσεις αυτές σαφώς δεν οφείλονται σε επιληψία (σου το είπε και ο κτηνίατρος άλλωστε). Η απώλεια ούρων συμβαίνει μεν στην επιληψία καμιά φορά, όμως δεν νομίζω ότι ένα επιληπτικό ζώο στη διάρκεια μιας κρίσης είναι σε θέση να κάνει επιθέσεις (όπως σου επιτέθηκε εσένα η Σβουρίτσα την πρώτη φορά). Το ότι τα έκανε επάνω της σημαίνει πολύ μεγάλο φόβο. Το ζώο αυτό είναι φοβικό και δεν πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει. Από καιρό σε καιρό θα σου βγάζει τέτοια προβλήματα, που όμως είναι αντιμετωπίσιμα. Ευτυχώς έχετε κήπο και μπορεί να έχει την ελευθερία της. Μην ασχολείστε ιδιαίτερα μαζί της. Μην προσπαθείτε να την πιάνετε και να τη χαϊδεύετε για να την "εξημερώσετε" και να γίνουν όλα όπως πριν. Εν ανάγκη αφήστε την μόνιμα έξω με ένα καλά μονωμένο σπιτάκι και η Σβούρα θα τα περνάει ζωή και κότα. Σε προηγούμενα μηνύματά σου ανέφερες την πιθανότητα της ευθανασίας. Γιατί; Δεν υπάρχει λόγος. Τέτοιες γάτες είναι απρόβλεπτες και εντελώς ακατάλληλες για αγκαλίτσες, φιλάκια και χάδια μπροστά στο τζάκι... Αντίθετα, όταν ζουν ελεύθερες και όχι περιορισμένες μέσα στο σπίτι, όταν κάτι τις τρομάζει απλούστατα κρύβονται. Επιθετική συμπεριφορά βγάζουν μόνο όταν νιώσουν στριμωγμένες. Χαλάρωσε λοιπόν κι εσύ και ο Μαρκ, και αφήστε τη Σβουρίτσα να ηρεμήσει στον κήπο παρέα με τους καινούριους της φίλους.

Αν υπάρχει η δυνατότητα να μείνει στο κήπο και δειχνει να περνά καλά τότε όντως θα έπρεπε να το σκεφτείς.... Πάντως είναι όντως αξιοπερίεργο! Δέχομαι τις εξηγήσεις του κτηνιατρου και των ομοιοπαθών, αλλά με εντυπωσιάζει. Κι εγω δεν θα ηξερα πως να τη χειριστώ

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back