Ευθανασία;

Χειρουργείο ή ευθανασία;

το 4ον μηνων γατακι μου επεσε απο το μπαλκονι εχει 3 καταγματα στη λεκανι το προβλημα ειναι οτι καποιο απο τα σπμενα κοκκαλα τησ πιεζει το εντερο και δεν μπορει να ενεργηθει με αποτελεσμα να αδρανησει το εντερο.Σωζετε μονο με χειρουργιο αξιας 400ευρω!διαφορετικα ευθανασια!!τι να κανω?δινουν 75% επιτυχια στην επεμβαση λετε να τα καταφερει???:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: χειρουργιο η ευθανασια??

Τώρα τι να πω; Με πιθανότητες να σώζεται (και μάλιστα τόσο ευνοϊκές) ποιός θα τολμούσε ποτέ να σου πει να του κάνεις ευθανασία; Δεν μπορώ να το διανοηθώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: χειρουργιο η ευθανασια??

Το προβλημα ειναι μονο οικονομικο (αν εχεις την οικονομική επιφάνεια κάνε το χειρουργειο) σε περιπτωση που δεν εχεις ψάξε για άλλον κτηνίατρο. Σε περιπτωση που προτεινουν ολοι την ιδια τιμή οποτε δε μπορεις να κανεις το χειρουργείο μπορεις να στραφεις σε φιλοζωικές, να αφησεις το γατάκι ανεγχειρητο (με μεγάλη πιθανότητα να υποφέρει) ή να του κανεις ευθανασία το γατάκι δε θα υποφέρει αλλά οι πιθανότητες επιβίωσης ειναι μηδενικές. Η αποφαση ειναι δική σου εγώ θα έκανα το χειρουργίο πάντως :) και 1% να ήταν η πιθανότητα

Απάντηση: Χειρουργείο ή ευθανασία;

Ευχαριστώ πολύ!κι εγώ το χειρουργείο αποφάσισα ανεξάρτητα από το κόστος!!!!:)
η γατούλα θα χειρουργηθεί αύριο τελικά!!!ΚΑΛΉ ΤΗΣ ΤΎΧΗ:)

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

αυτα ειναι!ομολογω πως ειναι δυσκολη η θεση σου.δεν εχεις και χρονο να το σκεφτεις,εντερο ειναι αυτο!λοιπον 100 το μηνα δεχεται ο κτηνιατρος?κοψε απο δω κοψε απο κει μαζεψε τα.εχεις χρονο να βρεις αλλον γιατρο?αν εχεις καντο,αλλα οχι ευθανασια μωρε για κατι που θεραπευεται.
και προσεχε με τα μπαλκονια απο δω και περα!ευχομαι να αποφασισεις το καλλυτερο!

καλη επιτυχια με την επεμβαση!!! ολα να πανε καλα κ συγχαρητηρια για την αποφαση... :)

καλή τύχη και περαστικά σας!

Καλη επιτυχια με την επεμβαση, και προσοχη στο μελλον, βαλε ενα πλεγμα ή μια καλαμωτη στο μπαλκονι
για να προστατευσεις τη γατουλα σου απο μελλοντικα ατυχηματα:)

Το γατάκι σου θα σωθεί, θα πάει καλά!! Και θα σ' ευγνωμονεί για πάντα που του σωσες τη ζωή!! Περιμένουμε τα νέα σας, πως πήγε η εγχείρηση κτλ

Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά! :)

Η γάτα μου παρέλυσε απο θρόμβωση,υποφέρει.. πρέπει να της κάνω ευθανασία

Γεια σας...

Μηπως υπαρχει εδω κανεις που ειχε παθει η γατα του θρομβωση κ παρελυσαν τα πισω ποδια της?
Χτες ξαφνικα παρελυσαν τα ποδια της κ απο τοτε δεν εχουν επανερθει...
Πονουσε ΠΑΡΑ πολυ,ουρλιαζε κ μου επιτεθηκε οταν προσπαθουσα να την ηρεμησω..
Της εκανε ενας κτηνιατρος ενεση με κορτιζονη κ μια αλλη πολυβιταμινουχα.
Το απογευμα την πηγα σε εναν αλλον κτηνιατρο(που την εχει ηδη χειρουργησει 2 φορες για καρκινο του μαστου)
και της εκανε μια ενεση ναλγητικη-ηρεμιστικη.
Γυρισαμε σπιτι , την ειχα σε μια κουτα με κουβερτες κ καθε μια ωρα περιπου ξυπνουσε κ φωναζε..απο πονο...
Εκανε πιπι πανω της,πανω στα χαρτια που ειχα βαλει..και το βραδυ εβγαλε κ λιγο αιμα με τα ουρα της...

Βλεπω πως υποφερει.
Ειναι 13ετων κ 7,5 κιλα...
Ειναι η ζωη μου ολη...Εχω ηδη χασει τη μητερα μου κ δν εχω καμια σχεση με τον πατερα μου...Οποτε ειναι η οικογενεια μου αυτη η γατουλα...
Δε μπορω ομως να τη βλεπω να σερνεται..
Ξερω πως και καροτσακι να της παρω,θα ποναει...Μολις παει να κουνηθει,ποναει..
Αρα θα ειναι εγωιστικο να την κρατησω εν ζωη...

Σας παρακαλω,πειτε μου αν ειχε κανεις απο εσας παρομοια εμπειρια...

Πως παιρνεις αποφαση να δωσεις τελος στη ζωη ενος πλασματος που βαζεις πανω απο εσενα?

Απάντηση: Η γάτα μου παρέλυσε απο θρόμβωση,υποφέρει.. πρέπει να της κάνω ευθανασ

Καλησπερα.
Αν ειναι σιγουρο οτι ποναει και υποφερει..ναι,εγω στη θεση σου θα της εκανα ευθανασια.Δεν εχει νοημα να ζει υποφεροντας.Μαλιστα αυτο..ειναι οτι χειροτερο,ειναι σαν να καταργει ολη την υπολοιπη καλη ζωη της.
Ομως..πριν αποφασισω κατι τετοιο,οπωσδηποτε θα επισκεπτομουν και αλλον κτηνιατρο,για να δεις τι θα σου πει και αυτος,και μηπως τελικα υπαρχει κατι που θα μπορουσε να γινει και να ζει χωρις να υποφερει.:/:

Απάντηση: Η γάτα μου παρέλυσε απο θρόμβωση,υποφέρει.. πρέπει να της κάνω ευθανασ

Την ειδε και 3ος κτηνιατρος κ αυτος μου ειπε οτι ουσιαστικα μου δινει χρονο να το παρω αποφαση...
η μονη θεραπεια ειναι με ασπιρινη κ αυτο για να μη γινουν κι αλλοι θρομβοι..
οι υπαρχοντες δεν υποχωρουν...
μου ειπαν οτι ισως ο οργανισμος δημιουργησει παραπλευρα αγγεια κ αρχισουν ετσι να αιματωνονται τα ποδια αλλα ετσι οπως τη βλεπω να πονα κ να υποφερει οποτε παει να κουνηθει..δε μπορω να της το κανω αυτο...

Συμφωνώ με την Έφη..
Δε έχω ανάλογη εμπειρία αλλά για τη μια γατούλα μου που έχει πρόβλημα με την καρδιά της, η κτηνίατρος είπε ότι ένα από τα συμπτώματα είναι θρόμβωση και παράλυση των πίσω ποδιών..Συνήθως επανέρχονται με την απομάκρυνση του θρόμβου (εάν κατάλαβα καλά) αλλά δε μπορώ να ξέρω τι γίνεται με τη δική σου περίπτωση..Θα πρέπει πριν πάρεις την όποια απόφαση, να επισκευτείς κάποιον ακόμα γιατρό..

Είναι αστείρωτη η γατούλα σου?

οχι,εχει στειρωθει..αλλα γεννησε πρωτα 2 φορες,δεν την προλαβαμε τοτε που ειχε οιστρο,μας ειχε φυγει...
γι αυτο κ ο καρκινος του μαστου.οσο περισσοτερους οιστρους εχει,τοσο περισσοτερο αυξανεται η πιθανοτητα του καρκινου του μαστου.
υπαρχει μια καμπυλη μαθηματικη για αυτο..

οπως σας ειπα την ειδε κι αλλος γιατρος παντως..
Δε μπορω να την αφηνω να σερνεται με την ελπιδα οτι ισως απομακρυνθουν οι θρομβοι καποτε..
ντρεπεται κ ποναει,το καταλαβαινω αυτο.

Οι θρομβοι δε φευγουν παντως.

Εγω θα σου πω τι θα εκανα εγω.Ναι..αν υπεφερε και ποναγε,χωρις ελπιδα γιατρειας..θα της εκανα ευθανασια.Ειναι πολυ δυσκολο για εμας,αλλα πανω απο ολα εχει σημασια να μην υποφερει αυτη η ψυχουλα.:(

οχι,εχει στειρωθει..αλλα γεννησε πρωτα 2 φορες,δεν την προλαβαμε τοτε που ειχε οιστρο,μας ειχε φυγει...
γι αυτο κ ο καρκινος του μαστου.οσο περισσοτερους οιστρους εχει,τοσο περισσοτερο αυξανεται η πιθανοτητα του καρκινου του μαστου.
υπαρχει μια καμπυλη μαθηματικη για αυτο..

οπως σας ειπα την ειδε κι αλλος γιατρος παντως..
Δε μπορω να την αφηνω να σερνεται με την ελπιδα οτι ισως απομακρυνθουν οι θρομβοι καποτε..
ντρεπεται κ ποναει,το καταλαβαινω αυτο.

Οι θρομβοι δε φευγουν παντως.

Μάλιστα...:(
Κατά τη γνώμη μου, ή περιμένεις ένα διάστημα που θα σου πει ο γιατρός ότι ΜΠΟΡΕΙ να δεις βελτίωση ή παίρνεις τη δύσκολη αυτή απόφαση...
Κούραγιο..

Γράφεις ότι εχθές παρέλυσαν τα πίσω πόδια της. Δεν είναι πολύ νωρίς για να ξέρετε αν θα επανέλθει ή όχι; Εγώ θα τη μαστούρωνα στα αναλγητικά και θα περίμενα κάποιο ίχνος καλυτέρευσης ή χειροτέρευσης για να αποφασίσω.

Το ΧΤΕΣ..δεν το προσεξα.:redface:Οντως δεν ειναι νωρις για κατι τετοιο;Συμφωνω με την youla

Δεν τρωει τιποτα για να βαλω χαπι αναλγητικο στο φαι της...
παει να κουνηθει κ υποφερει...
δεν ειναι εγωιστικο να περιμενω αν καποτε φτιαξουν κ αυτη να κατουριεται κλπ κλπ?
αυτο δεν ειναι ζωη...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back