Ηθικά διλήμματα

Απάντηση: Λουλουδίτσα...

Σχετικα με αυτη την αποψη συμφωνω απολυτος,sakura-chan.Οποτε αν ειναι θα αφησω την γατα μου να γεννησει μια φορα και μετα θα την στειρωσω αλλα ουτε και αυτο μου ακουγεται καλο.Δεν ξερω , ειλικρινα δεν ξερω.Θα το σκεφτω πολυ σοβαρα!Ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες!!!!!!!!!!Τωρα βλεπω το θεμα της στειρωσης με διαφορετικο ματι!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: [split] Στείρωση και ηθικά διλήμματα

Εγω ειμαι κατα της στειρωσης, αλλα αν με την στειρωση μειωθουν τα αδεσποτα τοτε ειμαι υπερ. Αλλα υπαρχουν καποια ζωα που ειναι επικινδυνη η στειρωση, στο κουνελι. Εχω κουνελια και φοβαμε να τους κανω στειρωση, γιατι ειναι αρκετα επικινδυνη, στο σκυλο μου ομως εχω κανει στειρωση. Αμα παρω γατα, φυσικα θα την στειρωσω! Εγω θα ελεγα οτι ειναι καλο να κανεις στειρωση στο γατακι που θα παρεις, γιατι ετσι θα βοηθησεις να μειωθουν τα αδεσποτα, γιατι σε αυτον που θα δωσεις ενα γατακι, αυτος θα μπορουσε να παρει ενα αδεσποτο. Επισης δεν θα κουραζεις την γατα σου σε συνεχομενες γεννες και η γατα σου θα ζησει πολλα χρονια απο οτι θα ζουσε αστειρωτη.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Μαρια μου..για τις γατες μιλαμε...δεν υπαρχουν αδεσποτα κουνελια απο οσο ξερω..,τουλαχιστον στις πολεις..

Μαρια μου..για τις γατες μιλαμε...δεν υπαρχουν αδεσποτα κουνελια απο οσο ξερω..,τουλαχιστον στις πολεις..
Για γατες αναφερω σε ολο το ποστ εκτος απο ενα πολυ μικρο κομματι του ποστ:)
Εχουν βρει σε πολεις κουνελια, αλλα ελαχιστα.:)

Κοιτα Μαρια μου..τα κουνελια,δεν θεωρουνται κατοικιδια και ζωα συντροφιας,αλλο αν καποιοι τα θεωρουν.,.και κροκοδειλους οπως και φιδια καποιοι εχουν σπιτια τους..αλλα σιγουρα δεν ειναι ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ..οποτε δεν τιθεται θεμα αδεσποτων..αν εχουν βρεθει σε πολεις,απλα ξεφυγαν απο τα κλουβια τους...Στη φυση,οταν ειναι ελευθερα..απλα ειναι αγρια..οποτε και ΕΚΕΙ δεν τιθεται θεμα στειρωσης..δεν στειρωνουμε ουτε αγριους λαγους,ουτε τιγρεις,ουτε κροκοδειλους ουτε φιδια....

Απάντηση: Λουλουδίτσα...

Εγώ είμαι κατα της στείρωσης αλλά υπό προυποθέσεις.

Πιστεύω ότι το καλύτερο μέτρο για να μειωθούν τα αδέσποτα είναι να απαγορεύεται σε κάποιον να κατοικίδιο (γάτα ή σκύλο) όταν διαμένει σε πολυκατοικία ή σε μονοκατοικία χωρίς κήπο. Εφόσον ο νόμος το επιτρέπει (σε διαμερίσματα το πολύ μέχρι 2) τότε σε αυτές τις περιπτώσεις ο ιδιοκτήτης πρέπει να υποχρεώνεται δια νόμου να στειρώσει τα κατοικίδια του.

Σε χωρίά και χωράφια δεν χρειάζεται στείρωση καθώς οι γάτες μπορούν να ζήσουν και επιβιώσουν μόνες τους.

Εγώ είμαι κατα της στείρωσης αλλά υπό προυποθέσεις.

Πιστεύω ότι το καλύτερο μέτρο για να μειωθούν τα αδέσποτα είναι να απαγορεύεται σε κάποιον να κατοικίδιο (γάτα ή σκύλο) όταν διαμένει σε πολυκατοικία ή σε μονοκατοικία χωρίς κήπο. Εφόσον ο νόμος το επιτρέπει (σε διαμερίσματα το πολύ μέχρι 2) τότε σε αυτές τις περιπτώσεις ο ιδιοκτήτης πρέπει να υποχρεώνεται δια νόμου να στειρώσει τα κατοικίδια του.

Σε χωρίά και χωράφια δεν χρειάζεται στείρωση καθώς οι γάτες μπορούν να ζήσουν και επιβιώσουν μόνες τους.
Ηθελα να ηξερα...ΠΟΥ το ειδες αυτο!! Εγω αγαπημενε μου Γιωργο...οχι μονο μενω στην επαρχια..αλλα και σε χωριο παρακαλω.Ελα να δεις ποσα αδεσποτα υπαρχουν..ποσα φολιαζονται..ποσα ψαχνουν απεγνωσμενα στα σκουπιδια για φαγητο..και ποσα πατιουνται απο αμαξια..ελα...και μετα πες μου.Δεν εχεις υπολογισει ποσα ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕς γατακια θα γεννηθουν απο ενα μονο ζευγαρι γατιων,ποσα γατακια θα κανουν και αυτα με τη σειρα τους και παει λεγοντας.
Επισης θα σου περιγραψω καποια θεαρεστα πραγματακια που κανουν στην επαρχια..για να μην στειρωσουν τη γατα τους.,.μπας και χασουν κανα ευρουλακι,ή επειδη θεωρουν οτι ειναι αμαρτια.Οταν λοιπον γενναει η γατα τους..παιρνουν τα γατακια και τα θαβουν ζωντανα.Επισης τα βαζουν σε μια σακουλα..και τα αφηνουν στη μεση του δρομου για να πατηθουν απο αυτοκινητα.Και ΔΕΝ ειναι φημες αυτα..τα εχω δει με τα ΙΔΙΑ μου τα ματια..Ο..ναι...η στειρωση ειναι αμαρτια στα ματια τους..αλλα αυτο ΔΕΝ ειναι..ειναι εργο θεαρεστο...
Λοιπομ..επειδη η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας...ψαξτο λιγο γιωργο μου πρωτα..:)
ΥΓ...χωρις σχόλιο το να απαγορευτει να εχουν κατοικιδιο στα σπιτια που δεν εχουν αυλη.Η γατα ειναι το Νο 1 κατοικιδιο παγκοσμιως,που ζει ΜΕΣΑ στο σπιτι...και επισης για ποια αυλη μου μιλας;..την αυλη..που θα βγει εξω η γατα..και θα την πατησει αυτοκινητο..ή θα την φολιασει ο γειτονας,επειδη πηγαινει στα ζαρζαβατικα του;

Γάτες είναι όχι κουνέλια. Μου φαίνεται υπερβολικός ο αριθμός των απογόνων που μπορεί να εχει μια γάτα.

Σε χωράφια μεγάλωσα και επειδή είχαμε γεμίσει με φίδια και ποντίκια πήραμε δυο γάτες όταν ήμουν νηπιαγωγείο από τον κτηνίατρο (αρσενικό και θηλυκό) που ζήσανε 14 και 16 χρόνια αντίστοιχα. Συνολικά είχαμε και εξακολουθούμε να εχουμε κάτω από 20 γάτες σύνολο και μαζί με αυτές ήταν και αδέσποτες που τις ταίζαμε μαζί με τις δικές μας. Είχαμε 2, 3 γάτες που έφυγαν από τον κήπο μας από μόνες τους δεν τις διώξαμε ούτε μειώσαμε το φαγητό και το νερό τους. 1 μόνο θυμάμαι να την πάτησε αυτοκίνητο γιατί όλες ήταν εξικοιωμένες και προσέχανε. Γνωρίζω ότι η γάτα προσαρμόζεται εύκολα δηλαδή αν είναι κλεισμένη μέσα σε σπίτι θα συνηθίσει εκεί αλλά δεν νομίζω να υπάρχει γάτα που να έχει ζήσει και τα δυο περιβάλλονται και να προτιμά το μέσα. Το ότι υπάρχουν άτομα που βάζουν σε σκουπίδια ζωντανά γατάκια ή τα αφήνουν τα αφήνουν στην μέση του δρόμου να το πατήσουν αυτοκίνητο δεν σημαίνει τίποτα. Αυτοί σίγουρα θα κακοποιούν τα κατοικίδια τους και στειρωμένα να ήταν. Στην περιοχή μου αδέσποτες γάτες να ψάχνουν τα σκουπίδια σπάνια βρίσκω... γιατί τις φροντίζουν οι κάτοικοι αλλά κυρίως έχουν μάθει να βρίσκουν μόνά τους τροφή. Ειδικά την άνοιξη όταν η γάτα έχει μάθει να κυνηγά βρίσκει εύκολα ή δύσκολα τη τροφή της.

Έχω μια απορία με την άποψη (στειρώνουμε όλες τις γάτες). Αν τις στειρώσουμε όλες τις γάτες πως θα συνεχιστεί το είδος;

Γάτες είναι όχι κουνέλια. Μου φαίνεται υπερβολικός ο αριθμός των απογόνων που μπορεί να εχει μια γάτα.

Σε χωράφια μεγάλωσα και επειδή είχαμε γεμίσει με φίδια και ποντίκια πήραμε δυο γάτες όταν ήμουν νηπιαγωγείο από τον κτηνίατρο (αρσενικό και θηλυκό) που ζήσανε 14 και 16 χρόνια αντίστοιχα. Συνολικά είχαμε και εξακολουθούμε να εχουμε κάτω από 20 γάτες σύνολο και μαζί με αυτές ήταν και αδέσποτες που τις ταίζαμε μαζί με τις δικές μας. Είχαμε 2, 3 γάτες που έφυγαν από τον κήπο μας από μόνες τους δεν τις διώξαμε ούτε μειώσαμε το φαγητό και το νερό τους. 1 μόνο θυμάμαι να την πάτησε αυτοκίνητο γιατί όλες ήταν εξικοιωμένες και προσέχανε. Γνωρίζω ότι η γάτα προσαρμόζεται εύκολα δηλαδή αν είναι κλεισμένη μέσα σε σπίτι θα συνηθίσει εκεί αλλά δεν νομίζω να υπάρχει γάτα που να έχει ζήσει και τα δυο περιβάλλονται και να προτιμά το μέσα. Το ότι υπάρχουν άτομα που βάζουν σε σκουπίδια ζωντανά γατάκια ή τα αφήνουν τα αφήνουν στην μέση του δρόμου να το πατήσουν αυτοκίνητο δεν σημαίνει τίποτα. Αυτοί σίγουρα θα κακοποιούν τα κατοικίδια τους και στειρωμένα να ήταν. Στην περιοχή μου αδέσποτες γάτες να ψάχνουν τα σκουπίδια σπάνια βρίσκω... γιατί τις φροντίζουν οι κάτοικοι αλλά κυρίως έχουν μάθει να βρίσκουν μόνά τους τροφή. Ειδικά την άνοιξη όταν η γάτα έχει μάθει να κυνηγά βρίσκει εύκολα ή δύσκολα τις τροφή της.

Έχω μια απορία με την άποψη (στειρώνουμε όλες τις γάτες). Αν τις στειρώσουμε όλες τις γάτες πως θα συνεχιστεί το είδος;

Υπαρχουν τα νομιμα εκτροφεια που εκει εκτρεφουν γατες σε πολυ καλες συνθηκες. Τα μικρα (νομιζω) τα δινουν στειρωμενα. Αμα στειρωθουν ολες οι γατες, δεν θα υπαρχουν αδεσποτα.
Δεν ειναι ολα τα χωρια το ιδιο. :/: Παρα πολλα αδεσποτα γατακακια χανονται καθε ωρα. Σε πολλα ατομα, ζευγαρωνει καταλαθος η γατα του, (γιατι ειναι αστειρωτη) αλλα δεν θελουν τα μωρα και ετσι τα πετανε στα σκουπιδια ή τα σκοτωνουν. Ναι, οι περισσοτερες γατες γεννουν απο 5< μωρα.

Στην πλατεια της περιοχης μου, το προποηγουμενο καλοκαιρι, ειχα ριξει φολα σε μια γατουλα και ειχαν κολλησει χαρτι: "Πρεπει να σκοτωσουμε τα αδεσποτα ζωα για την καθαριοτητα του δημου. Αυτα τα σκουπιδια βρομιζουν τον κοσμο":eek:
Παλι το ιδιο καλοκαιρι καποιος ειχε βαλει μεσα σε μια κουτα 8 γατακια και την ειχε τυλιξει με σακουλες. Ευτυχως τα γατακια σωθηκαν ολα. Αμμα αυτα τα ζωα ειχαν στειρωθει δεν θα γινοταν αυτο.:/:

Εγω ειμαι κατα της στειρωσης, αλλα αν ειναι για να μην υπαρχουν αδεσποτα, τοτε ειμαι υπερ.:)

Με το συμπαθειο γιωργο μου..αλλα φαινεται το πόσο δεν εχεις ασχοληθει σοβαρα με αυτο το θεμα.Μια γατα μονο..γενναει περιπου 10 γατακια το χρονο(συντηρητικος υπολογισμος...με την υποθεση οτι καποια θα της πεθανουν..).Απο τα γατακια λοιπον που θα κανει..καποια θα ειναι θηλυκα..τα οποια και ΑΥΤΑ με τη σειρα τους θα γεννησουν ,και θα κανουν και αυτα θηλυκα..που και αυτα θα γεννησουν με τη σειρα τους,χωρια τα αρσενικα..που και αυτα κανουν αδεσποτα,απλα τα κανουν στην αυλη του γειτονα και οχι στη δικια μας,καθοτι θα γεννησει η γατα του γειτονα.
Δεν ξερω τι εβλεπες εσυ εκει που μεγαλωσεδς,και ΠΟΣΟ τα συνηδειτοποιουσες αυτα..καθοτι ησουν μικρος να υποθεσω..και ισως να μην σε απασχολουσε και το ζητημα..αλλα εγω τα ζω αυτα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ..εδω και 15 χρονια.Βλεπεις τα πραγματα στα χωρια,σε σχεση με τα ζωα..ρομαντικα και ιδεατα..αλλα δεν ειναι καθολου ετσι.Πιστεψε με..επειδη κανενας δεν μπορει να αντεξει 100 γατες στο χωραφι του..εχουν βρει την απλουστατη ,κατα αυτους λυση..να σκοτωνουν τα νεογεννητα...με αυτους τους απανθρωπους τροπους που σου περιεγραψα.
Υγ..ποτε δεν μιλω χωρις στοιχεια..:)
ΥΓ..ΚΑΜΙΑ πρριπτωση δεν υπαρχει να εκλειψει το ειδος της γατας απο τη στειρωση...δεν μου λες...στην αγγλια που ολοι στειρωνουν τις γατες τους..εχεις μηπως δει..να εκλειπει το ειδος;; μην τα βλεπεις τοσο απλοικα τα πραγματα..
Και μην ξεχναμε και το αλλο....αν δεν υπηρχε αναγκη στειρωσης..ΓΙΑΤΙ οι δημοι ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΝΟΙ ΝΑ ΣΤΕΙΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ;..το ξερεις αυτο;; απλα..στην ελλαδα δυστυχως οι δημοι..ΔΕΝ το κανουν αυτο,παρολο που ειναι δικια τους αρμοδιοτητα...οποτε και αναγκαζονται να το κανουν οι οργανωσεις και οι ιδιωτες..και για αυτο εχουμε και τοσα αδεσποτα..

@maria_lulu Aν την αναπαραγωγή των ζώων αναλάβουν αποκλειστικά τα εκτροφεία τότε πιστεύω πως θα είναι η καταστροφή του είδους γιατί θα δημιουργούνται γενιές γατιών που δεν θα ξέρουν να κυνηγάνε και να ζουν φυσικά και συνεπώς θα εξαρτιόνται άμεσα από τους ανθρώπους. Σε αυτές τις περιπτώσεις συμφωνώ με τη στειρωση. Το πρόβλημα είναι ότι η πλειοψηφία των αδέσποτων γατιών στις πόλεις είναι παρατημένα γιατί ορισμένοι "φιλόζωοι" τα παρατάνε... Στα χωριά (που γνωρίζω εγώ) τα παρατημένα αδέσποτα είναι ελάχιστα (οι περισσότερες είναι ημιαδέσποτα) και η πλειοψηφία τους είναι άγριες γάτες που έχουν εξικοιωθεί με τους ανθρώπους και επέλεξαν να ζουν εκεί γιατί βρίσκουν πιο εύκολα φαγητό.

@πουπουλίνα Αυτή όμως είναι η φυσική εξέλιξη του είδους. Στην δικιά μας περίπτωση ο ανώτερος αριθμός γατιών που είχαμε ήταν 20. Αρκετά τα δίναμε κι όλας μέσω του κτηνιάτρου που τις κοιτούσε και δεν ξέρω πόσο γατιά θα είχαμε συνολικά αν δεν τα δίνμε. Αν είχαμε πρόβλημα πληθυσμού θα τις στειρώναμε (σε κάποια στιγμή το σκεφτόμασταν αλλά βρήκαμε τόσο εύκολα άτομα που τις θέλανε που τελικά δεν προχωρήσαμε).

Μαρια λουλου και focko..τα εκτροφεια εκτρεφουν γατες ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΕΣ...ρατσας δηλαδη και οχι αυτα που βλεπουμε αδεσποτα στους δρομους.Και καμια αναγκη δεν εχουν να μαθουν να κυνηγουν..διοτι αυτα μπορουν να ζησουν ΜΟΝΟ μεσα στο σπιτι.Για περισσοτερες πληροφοριες δειτε τα αρθρα για τις ρατσες..
focko ..καμια φυσικη εξελιξη δεν ειναι αυτη.Δεν ζουμε στο μικρο σπιτι στο λιβαδι...που ολα ειναι ροδινα.Απο τη στιγμη που ο ανθρωπος εχει βιασει το περιβαλλον,και το εχει κανει σαν τα μουτρα του,ειμαστε υποχρεωμενοι να φροντιζουμε και για τα ζωα..διοτι αυτα την πληρωνουν πολυ πιο ακριβα απο εμας..και δεν φταινε σε τιποτα .Δεν θα επρεπε να υπαρχουν αδεσποτα..τελεια και παυλα..η μοιρα τους ειναι φριχτη και προδιαγεγραμμενη.Στην ευρωπη,σε ολα τα ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ...δεν υπαρχουν αδεσποτα..διοτι φροντιζουν πρωτα οι ιδιοκτητες να στειρωνουν τα ζωα τους,και μετα μεριμνει και το κρατος,κατι που εδω δυστυχως δεν γινεται.Πουθενα σε αυτα τα μερη δεν υπαρχει προβλημα εξαφανισης της γατας,(Θεε μου...τι ακουω βραδυατικα..αν ειναι δυνατον..)διοτι παντα θα υπαρχει ενας μικρος αριθμος αδεσποτων(δυστυχως) και καποιοι ιδιοκτητες θα θελουν να ζευγαρωσει η γατα τους πριν την στειρωσουν.Το θεμα ειναι να μην ειναι στα τραγικα σημεια που υπαρχει στην ελλαδα.Και για να συμβει αυτο..θα πρεπει ο καθε ιδιοκτητης να ειναι υπευθυνος και να στειρωνει το ζωο του.:)

ο fockos σε καποια σημεια ειναι παρα πολυ σωστος. Γιατι να στειρωσεις μια γατα που ζει σε χωραφια, μακρια απο κατοικημενη περιοχη και τρεφεται με αυτα που κυνηγαει; Θα ζευγαρωσει; Ναι. Θα πεθανουν καποια απο τα γατακια της απο αρρωστειες ή απο αρσενικους γατους; Ναι. Θα πεθανουν καποια αλλα απο θηρευτες; Ναι. Ολα αυτα ειναι μεσα στο προγραμμα της φυσης. Θα αναφερω και ενα παραδειγμα. Εχεις μια αγελη απο αφρικανικα αγριοσκυλα. Θα γεννηθουν 8 κουταβια. Ποσα απο αυτα θα επιβιωσουν; Το πολυ 2-3. Μπορει να ακουγεται μακαβριο, αλλα ετσι λειτουργει η φυση.

Επιπλεον συμφωνω με τον fockos οτι μια γατα δεν πρεπει να ζει σε διαμερισμα. Μπορει να παρεχει ασφαλεια το διαμερισμα, αλλα δεν ειναι το ιδανικο μερος για να ζει μια γατα. Αν δειτε μια γατα πως παιζει στην φυση θα καταλαβετε τι εννοω. Εγω βλεπω τον δικο μου που εχει stud tail και λυπαμαι πολυ που δεν εχει ελευθερη προσβαση εξω στον καθαρο αερα και στον ηλιο για να βελτιωθει η κατασταση της ουρας του. Δυστυχως ομως αυτο ειναι το trade off της πολης. Το προβλημα ειναι οτι δεν υπαρχει πλεον "φυση" στην πολη. Ισως να ειμαστε και εμεις εγωιστες που κραταμε κατοικιδια στο σπιτι μας. Ισως θα ηταν καλυτερα να τα αφηναμε στην ησυχια τους στους αγρους.

Με τις στειρωσεις στις κατοικημενες περιοχες και στις πολεις δεν διαφωνω καθολου, αντιθετα μαλιστα. Για ακομη μια φορα θα συμφωνησω με τον fockos οτι για την κατασταση στις πολεις ευθυνονται κυριως αυτοι που παιρνουν ζωακια και τα παρατανε και επισης αυτοι που αφηνουν να κανουν βολτες τα αστειρωτα ζωακια τους και να ζευγαρωνουν με τα αδεσποτα και μετα ειτε να παρατανε τα γεννητουρια ειτε να τα "πακεταρουν" σε σακουλες και να τα ριχνουν στα σκουπιδια. Εμεις δεν εχουμε αδεσποτα στις πολεις και δεν βλεπουμε γατες να ψαχνουν στα σκουπιδια. Τα shelters ομως ειναι γεματα απο γατες. Ξερετε γιατι; Γιατι καποιοι αποφασισαν να παρουν γατα και μετα απο καιρο ειδαν οτι δεν τους αρεσει και την παρατησαν εκει. Η διαφορα του εδω με την ελλαδα ειναι οτι εδω τα παρατανε στις φιλοζωικες ενω στην ελλαδα στους δρομους.

Γιατι να στειρωσεις μια γατα που ζει σε χωραφια, μακρια απο κατοικημενη περιοχη και τρεφεται με αυτα που κυνηγαει;
Διοτι ΔΕΝ μπορει να ζησει στα χωραφια..απλα απο 2 σαυρες που θα φαει..οταν μαλιστα υπαρχει υπερπληθυσμος αδεσποτων.Ηρω μου..κατανοω οτι μενεις καναδα..οπου εκει ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικα τα πραγματα.Ελα πρωτα να ζησεις στην ελλαδα..και μετα μου λες για τα αδεσποτα..ακομα και στν επαρχια.:)
Κατα δευτερον..δεν εχετε καταλαβει κατι...δεν μιλαμε για αγριες γατες..που μπορουν να ζησουν μονες τους(και υπαρχουν ελαχιστες πλεον στη βορεια ελλαδα..εκει,εννοειται οτι δεν πρεπει να επεμβει κανενας)
ΜΙΛΑΜΕ για την επαρχια...οπου επικρατει η κατασταση να ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ..με τους φριχτους τροπους που περιεγραψα πιο πανω,αντι να τα στειρωσουν.Δηλαδη...το διλλημα ειναι στειρωση..ή θανατος των γατιων με φριχτο τροπο.Και πες μου εσυ Ηρω και focko..τι ειναι καλυτερο απο τα δυο;;;ΤΙ και αν λετε εσεις οτι μια χαρα ζουν μονα τους στη φυση.Τον αγροτη ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ.Αυτος θελει να εχει μια-δυο γατες για να τον απαλλασουν απο τα φιδια και τα ποντικια..και ΟΧΙ καμια εκατοστη.Για αυτο λοιπον και αντι να τις στειρωσει..εχει βρει το ΑΝΕΞΟΔΟ κολπακι της θανατωσης με θαψιμο ζωντανων γατιων..και κλεισιμο σε σακουλα και στη μεση του δρομου.Καταλαβενετε για ποιο πραγμα σας μιλαω;;; Δεν κατηγορει κανεις καποιον,που θελει να εχει 100 γατες αστειρωτες στο χωραφι ατου(αρκει βεβαια να τις εχει σωστα..και οχι να λιμοκτονουν..)Αυτο ομως δεν ισχυει στην επαρχια.ΔΕΝ θελουν να εχουν πολλες γατες..και απλα αντι να τις στειρωσουν..τις θανατωνουν με φριχτο τροπο.Εγινα κατανοητη τωρα..ή να σας το ζωγραφισω;;; :hehe::hehe::hehe::hehe: Καταλαβετε τη διαφορα αυτου που λεω εγω..και αυτου που λετε εσεις..:)

ΜΙΛΑΜΕ για την επαρχια...οπου επικρατει η κατασταση να ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ..με τους φριχτους τροπους που περιεγραψα πιο πανω,αντι να τα στειρωσουν.Δηλαδη...το διλλημα ειναι στειρωση..ή θανατος των γατιων με φριχτο τροπο.Και πες μου εσυ Ηρω και focko..τι ειναι καλυτερο απο τα δυο;;;
Aπό το να σκοτώνουν έτσι τα νεογέννητα φυσικά τη στείρωση. Δεν υπάρχει δίλλημα σε αυτό. Πάντως στις αγροτικές περιοχές επειδή χρειάζονται τις γάτες μπορείς πολύ πιο εύκολα να τους βρει σπίτι (τουλάχιστον παλαιότερα).

εγώ πάλι θα συμφωνήσω με την Ηρώ και το Γιώργο στο οτι στα χωριά επειδή πολλά γατάκια πεθαίνουν λόγω φυσικής επιλογής
αλλά και απο ασυνείδητους ( πάντως φόλιασμα δεν το έχω δει ποτέ ως τώρα )
ΔΕΝ είναι ανάγκη να τα στειρώνουμε διότι ετσι κι αλλίως ΔΕΝ δημιουργείται υπερπληθυσμός.
Τουλάχιστον έγώ 15 χρόνια τώρα στο χωριό που έχουμε γατούλες δεν έχει δημιουργηθεί υπερπληθυσμός και ζουν πολύ όμορφα στην εξοχή και στη φύση
σίγουρα λιγότερα χρόνια απο τις γάτες μέσα σε σπίτια αλλά ζουν φυσικά.
Πάντα υπάρχουν άνθρωποι να τις ταίσουν και να τους βάλουν ένα μπωλάκι νερό και επίσης κυνηγούν φιδάκια, κατσαρίδες κι άλλα βλαβερά για μας αλλά ...νόστιμα γι αυτές.

Τώρα για την πόλη θα συμφωνήσω με την Εφη ΑΠΟΛΥΤΑ διότι εφόσον τους στερούμε την φυσική ζωή ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ με κάθε τρόπο να τους προσφέρουμε προστασία.

Για μενα οποιος ειναι κατα της στειρωσης στις πολεις,δεν ειναι φιλοζωος. Απλα. Φιλοζωια και στειρωση πανε μαζι.
Τα υπολοιπα ειναι π@π@ρες για να συζηταμε.

Συμφωνώ απόλυτα ευέξαπτη:redface: Κουνέλα μας:D

Βρε παιδια..δεν εννοω να παρουμε σβαρνα τα γατια στα χωρια και να αρχισουμε να τα στειρωνοιυμε..παλι δεν καταλαβαινετε τι λεω...στην επαρχια...ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΡΩΝΟΥΝ..ΑΠΛΑ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ....αυτο λεω...
ΥΓ....ναι..δεν φολιαζουν;; ο ιδιος ο πρωην δημαρχος ζακυνθου μαζι με τα τσιρακια του..θεαθηκαν να φολιαζουν αδεσποτες..και εχει γινει και μηνυση για αυτο,καθοτι υπηρξαν μαρτυρες.Επισης εχω χασει παρα πολλες γατες ποπυ ταιζα,απο τον λαθος τροπο μυοκτονιας που κανουν.Εχετε μια ιδεωδη αντιληψη για το τι συμβαινει στην επαρχια..η οποια ομως δεν ανταποκρινεται καθολου στην πραγματικοτητα..:)

ΥΓ...οι αγροτες και γενικα αυτοι που εχουν τα σπιοτια τους στην επαρχια..ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ πολλες γατες..διοτι πανε στα ζαρζαβατικα τους και τους τα χαλανε..κανουν την αναγκη τους κλπ...αντι για στειρωση λοιπον...σκοτωνουν τα νεογεννητα.Υπαρχει λοπον αναγκης στειρωσης και εκει(εφοσον δεν τα θελουν...) ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;;; (εννοω απο τους ιδιους τους ιδιοκτητες..)

Βρε παιδια..δεν εννοω να παρουμε σβαρνα τα γατια στα χωρια και να αρχισουμε να τα στειρωνοιυμε..παλι δεν καταλαβαινετε τι λεω...στην επαρχια...ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΡΩΝΟΥΝ..ΑΠΛΑ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ....αυτο λεω...
ΥΓ....ναι..δεν φολιαζουν;; ο ιδιος ο πρωην δημαρχος ζακυνθου μαζι με τα τσιρακια του..θεαθηκαν να φολιαζουν αδεσποτες..και εχει γινει και μηνυση για αυτο,καθοτι υπηρξαν μαρτυρες.Επισης εχω χασει παρα πολλες γατες ποπυ ταιζα,απο τον λαθος τροπο μυοκτονιας που κανουν.Εχετε μια ιδεωδη αντιληψη για το τι συμβαινει στην επαρχια..η οποια ομως δεν ανταποκρινεται καθολου στην πραγματικοτητα..:)

ΥΓ...οι αγροτες και γενικα αυτοι που εχουν τα σπιοτια τους στην επαρχια..ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ πολλες γατες..διοτι πανε στα ζαρζαβατικα τους και τους τα χαλανε..κανουν την αναγκη τους κλπ...αντι για στειρωση λοιπον...σκοτωνουν τα νεογεννητα.Υπαρχει λοπον αναγκης στειρωσης και εκει(εφοσον δεν τα θελουν...) ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;;; (εννοω απο τους ιδιους τους ιδιοκτητες..)

Πουπουλινα συμφωνω απολυτα μαζι σου! Σε χωριο του Ρεθυμνου μενω,και μαλιστα θεωρειται πολιτισμενο,καθως τγο συγκεκριμενο χωριο το 1/3 τπου πληθυσμου του ειναι φοιτητες. Κι ομως βλεπω πως συμπεριφερονται οι χωριατες στα ζωα. Γιαυτους η θανατωση ενος ζωου ειναι το πιο αποδεκτο πραγμα. Τα νεογεννητα γιαυτους δεν εχουν υποσταση και δεν δισταζουν να τα θανατωσουν ενω ομως το να στειρωσουν τη γατα τους ειναι γιαυτους αμαρτια! Εδω στην επαρχια εχω δει γατες που σε τετοια κατασταση δεν εχω δει ουτε στην Αθηνα!Τις αφηνουν αταιστες για να κυνηγανε ποντικια...τις διωχνουν απο τα σπιτια με τις σκουπες γιατι εχουν τσιμπουρια και ψηλους και αν καμια γατα γεννησει στην αυλη τους ριχνουν νερο με το λαστιχο στα νεογεννητα για να παρει ή γατα και να φυγει ή και να πνιγουνε.
Η στειρωση δεν ειναι μονο υποθεση των πολεων λοιπον. Βεβαια,συμφωνω οτι στις πολεις οι αναγκες για στειρωσεις ειναι πολυ μεγαλυτερες,αλλα ας μην πιστευουμε οτι τα χωρια της ελλαδας ειναι μικρο σπιτι στο λιβαδι. Μπορει ο παραγοντας αυτοκινητα να απουσιαζει καπως,ομως ο παραγοντας δηλητιριασεις και βασανισμοι ειναι σε μεγαλυτερο βαθμο.
Εχετε δει 15χρονο να βγαζει το ματι γατας με αεροβολο μεσα στην πολη του Ρεθυμνου???Εγω το εχω δει. Εχετε δει 17χρονο να κλωτσαει γατα σε σταση λεωφορειου ενω διπλα του καθονται ενηλικες?Εγω το εχω δει!
Για την ελληνικη επαρχια τετοιες πραξεις ειναι αποδεκτες,μαλιστα σε κανουν και αντρα,οπως και ο στρατος!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back