Ηθικά διλήμματα

Απάντηση: Να τη στειρώσω ή να την αφήσω να γεννήσει;

Η γέννα είναι μια δύσκολη υπόθεση, αλλά πιστεύω ότι αξίζει το κόπο να έχεις μικρά γλύκουλια γατουλίνια γύρο σου!:D Η γιατρός πρέπει να σεβαστεί την απόφαση σου αν αποφασίσεις να τη στειρώσεις!:/: Αλλά και πάλι σκέψου λίγο τα μικρά περσάκια με το φουντωτό τρίχωμα που θα γεννηθούν!:baby::kissing::huglove::inlove::alljumpy::group: Καλή τύχη σε αυτό που θα αποφασίσεις!:) Α, και κάτι άλλο! Κάποια στιγμη θα πρέπει να τη στειώσεις, θέλω να πω ένταξει τη ζευγαρώνεις μέχρι τα 4-5 χρόνια της, βρισκείς γάτο όλα καλά, αλλά μετά... Θα έχει μεγαλώσει κι η ίδια και θα είναι πιο δυσκολο! :(:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Χάθηκε ο μικρός μου

τεσπα ασ μην παμε στο θέμα της στείρωσης! είμαι κατα αλλα ας μην το συζητησουμε τωρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Αν είσαι κατά της στείρωσης τότε να υιοθετήσεις εσύ, προσωπικά, μια θηλυκή γατούλα για να ζευγαρώνει ο γάτος σου και εσύ, προσωπικά, να βρίσκεις σπίτι στα μωρα της!...
Το να μην μπορείς να στειρώσεις ένα ζώο για τους X λόγους το καταλαβαίνω, το να λες είμαι αρνητική και να αδιαφορείς για τις συνέπειες, όχι, δεν το καταλαβαίνω!

Οι γάτες ζευγαρώνουν 10 μήνες τον χρόνο, από μέσα Γενάρη μέχρι τέλη Οκτώβρη, για όση διάρκεια του έτους δλδ η μέρα διαρκεί περισσότερο από 10 ώρες.

Τι να πω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κυρίως τώρα με τον νέο νόμο που αφορά στις αγγελίες υιοθεσίας η θέση των αδέσποτων γατιών δυσχεραίνει.. σκέψου πόσα γατάκια εκεί έξω πεινούν, κρυώνουν, είναι άρρωστα, πεθαίνουν φρικτά από δηλητηριάσεις ή αυτοκίνητα χωρίς κανένα να τα κοιτάξει.. πως είναι δυνατον εμείς που αγαπάμε τα ζώα, (που είμαστε άνθρωποι) να ενθαρρύνουμε τον πολλαπλασιασμό των αδέσποτων; Σίγουρα σε ένα ιδανικό κόσμο δεν θα ήταν πρέπον να επεμβαίνουμε στον κύκλο της ζωής τους στειρώνοντάς τα.. αλλά στην κόλαση που ζούμε δυστυχώς επιβάλλεται..

Κανεις μας νομιζω δεν του αρεσει να στειρωνει τις γατες του αλλα δε γινεται αλλιως.εχω τρεις γατους 15 μηνων σε περιφραγμενο χωρο κ δεν τους ειχα στειρωσει γιατι ηταν ηρεμοι κ δεν εδειχναν σημαδια για ζευγαρωμα.ξαφνικα ενα πρωι αρχισαν να φωναζουν κ να προσπαθουν να φυγουν απο την περιφραξη μεχρι που βρηκαν τον τροπο.ανεβηκαν σε ενα ψηλο δεντρο κ απο κει πηδηξαν πανω απο την περιφραξη.χαθηκαν κ οι τρεις.εψαξα παντου αλλα δεν τους βρηκα.τρεις μερες μετα επεστρεψαν οι δυο σε ασχημη κατασταση ,λερωμενοι ,αδυνατισμενοι κ γεματοι γρατζουνιες.ο τριτος επεστρεψε 8 μερες μετα κτυπημενος απο αυτοκινητο σχεδον ετοιμοθανατος.μετα απο ολα αυτα καταλαβα οτι γατος αστειρωτος δεν επιβειωνει στην πολη.τωρα οι δυο ειναι στειρωμενοι κ ο τριτος που τελικα σωθηκε θα στειρωθει κ αυτος.γι αυτο αν αγαπας πραγματικα το γατο σου στειρωσε τον,δεν του στερεις τιποτα απλα του δινεις περισσοτερα κ καλυτερα χρονια ζωης.

Σαφεστατα και ειναι σεξουαλικα ωριμος ο γατος σου για ζευγαρωμα.Επισης οι γατοι εχουν ορεξεις ολο το χρονο,οποτε και βασικα ειναι σε συνεχη αναζητηση θηλυκου.
Οσον αφορα τα θηλυκα

Οπως καταλαβαινεις λοιπον,ΝΑΙ ειναι η εποχη του ζευγαρωματος,και δεν κραταει λιγο.Μεχρι τουλαχιστον και τον οκτωβρη που θα μας ερθει ,οι θηλυκες γατες εχουν οιστρο,οποτε και οι αρσενικοι ειναι σε αναζητηση τους.

Αν δεν εχεις προβλημα συνειδησης με αυτους τους αριθμους αδεσποτων που δημιουργουνται απο τον γατο σου,εμας δεν μας πεφτει λογος.Απλα προς ενημερωση στο βαζω.:)

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους νομίζω..(πολύ καλό, έψαχνα να βρω κάτι αντίστοιχο...)

Θα διαφωνήσω όμως μαζί σου Έφη..ΦΥΣΙΚΑ και μας πέφτει λόγος..Από τη στιγμή που συμβάλλει κάποιος άνθρωπος στη διαιώνιση αυτής της κατάστασης των αδέσποτων ζώων, μας αφορά ΟΛΟΥΣ! Ή τουλάχιστον θα έπρεπε να μας αφορά όλους..! Είναι καιρός πια πιστεύω να ανοίξουν τα μάτια τους όλοι οι πολίτες και να ενδιαφερθούν για όσα συμβαίνουν γύρω μας..Για όλα! Όχι μόνο για όσα μας αγγίζουν!Καλό θα ήταν επίσης, όταν υιοθετούμε ένα ζώο να ξέρουμε 2-3 πράγματα για τη ΒΑΣΙΚΗ φροντίδα του ή έστω να έχουμε την όρεξη να τα μάθουμε..
Και κουράστηκα πολύ να ακούω " είμαι κατά της στείρωσης" τι πάει να πει αυτό? Τι δηλαδή? Είναι λιγότερο "άντρας" ο γάτος σου εάν στειρωθεί? Πόσο τραγικό, να βγάζει κάποιος τις σεξιστικές του αντιλήψεις επάνω σε ένα ζωάκι και να το εκθέτει σε κινδύνους ΕΝ ΓΝΩΣΗ του!
Και από την άλλη, τα χιλιάδες των γατιών που δημιουργούνται εξ αιτίας του γάτου σου (και κατ'επέκταση εξαιτίας σου), δεν τα σκέφτεσαι? Δε σε αγγίζει καθόλου??
Τραγικό και απογοητευτικό!!!Αλήθεια, ενδιαφέρθηκες ποτέ να ρωτήσεις τον κτηνίατρό σου τους λόγους για τους οποίους προτίνεται η στείρωση? Ή απλά θεώρησες ότι "άμα ο άντρας δε μαμάει, δεν είναι άντρας? "

Ακούγομαι ίσως παράλογα εκνευρισμένη, αλλά έχω κουραστεί πολύ με την κάθε φαλλοκρατική μπούρδα του κάθε Έλληναρα..
Ενημερωθείτε λιγάκι! Δε βλάπτει...

Καλό θα είναι να μας αφορά και ό,τι συμβαίνει και έξω από την πόρτα μας και δεν έχει να κάνει μόνο με τα ¨δικά μας¨ γατάκια.... Οπότε λόγος μας πέφτει και θα έπρεπε να είναι μέλημα όλων μας κάποιες επιλογές όπως η στείρωση, που μόνο υπευθυνότητα και μέριμνα καταδεικνύουν...

Ο καθενας εχει την αποψη τ! Κ μην φοβασαι εχω 10 γαες αν σ λεει κατι θηλυκες κ αρσενικες κ τις φροντιζω . Ποτε δεν παρατησα καμι αλλα το θεωρω αδικο να τους κανω στειρωση απο τωρα τουλαχιστον. Εχω ρωτησει κτηνιατρους κ εχω ενημερωθει περι του θεματος. Κ δεν νμζω οτι αν πρεπει μα στειρωσω τον γατο μ ή όι υαβ το θέμα μ. Ο καθένΑς εχει την αποψη του λανθασμενη η οχι κ πρεπει να την δεχομαστε κ οχι να την κατακρινουμε.

Ναι,δυστυχως στην Ελλαδα υπαρχει ακομα ταμπου για την στειρωση των ζωων.

Ομως μονο με την ενημερωση,καποιος που εκ πεποιθησεως ειναι αντιθετος με την στειρωση,μπορει και να πειστει.Και μαλιστα εγω προτιμω παντα την ενημερωση με στοιχεια(παραθεση λινκς κλπ).Απο εκει και περα,το να αρχισω πχ εγω,να τα χωνω και να κριτικαρω τον αλλον,το μονο που θα καταφερω ειναι να μην ξαναμπει ο χρηστης,και ετσι να μην εχει την ευκαιρια για ενημερωση.Ας ειμαστε λιγο προσεχτικοι σε αυτο το κομματι..Το αποτελεσμα μετραει..και το αποτελεσμα που θελουμε ειναι,να ενημερωσουμε .Μονο ετσι θα καταφερουμε κατι.:)

Υγ.Το δεν μας αφορα,δεν το εγραψα με την εννοια οτι δεν νοιαζομαστε.Ο καλοπροαιρετος θα καταλαβει γιατι το εγραψα.

Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να καταλάβεις ότι το θέμα "στείρωση" καθόλου δεν έχει να κάνει με τις απόψεις μας γενικότερα.
Και εγώ είμαι της άποψης να μην επεμβαίνουμε στην φύση.
Δεν προτείνω την στείρωση από γούστο ούτε μου αρέσει να ταλαιπωρώ τα ζώα με επεμβάσεις.
Εσύ μπορεί να θεωρείς άδικο να στειρώσεις μια γατα ενός έτους, εγώ πάλι θεωρώ άδικο αυτή η γατούλα να γεννήσει 5 γατάκια και κάποιο να το χτυπήσει αυτοκίνητο, κάποιο να φάει φόλα, κάποιο να το κλωτσήσουν θανάσιμα ή κάποιο να αρρωστήσει και να μην υπάρχει οικονομική δυνατότητα να το τρέξεις στο γιατρό...

Καταρχήν νομίζω πως ο εκνευρισμός σε τέτοιου είδους θέματα δε μπορεί να βοηθήσει κανέναν κι ούτε είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να πει κάποιος στον συνομιλητή του τις σκέψεις του γύρω από ένα θέμα.
Η στείρωση σαφώς κι είναι η καλύτερη λύση για να προσφέρεις στο ζώο που μένει μαζί σου μια πιο ποιοτική και κυρίως μια ασφαλέστερη ζωή από τους πολλούς κινδύνους που συνεπάγεται η ζωή ενός αστείρωτου ζώου.
Όταν όμως ένας άνθρωπος δε μπορεί είτε δεν θέλει να το αντιληφθεί αυτό τότε ο καλύτερος τρόπος είναι η προσπάθεια ενημέρωσης του με στοιχεία κι όχι με ένα συναισθηματικό ξέσπασμα... :)

Τώρα, σε ότι αφορά εσένα thewnh με συγχωρείς εάν είπα 2 λόγια παραπάνω..Δεν έπρεπε να είχα χρησιμοποιήσει αυτόν το τόνο αλλά το θέμα αυτό πονάει..Πονάει γιατί το θεωρώ πολύ άδικο όταν εγώ προσωπικά (και άλλοι πολλοί που νοιάζονται για το πρόβλημα) με δικούς μου κόπους και στερήσεις στειρώνω γατάκια για να μειωθεί όσο γίνεται ο αριθμός τους την ώρα που κάποιος άλλος εκ πεποιθήσεως κάνει ακριβώς ότι δεν θα έπρεπε να κάνει..
Βγήκα εκτός εαυτού και ζητώ συγγνώμη..
Παρ'όλα αυτά η άποψή μου περί του θέματος δεν αλλάζει.
Θα σε παρακαλούσα πολύ, εάν αγαπάς τα ζωάκια σου να ενημερωθείς με όποιο μέσο μπορείς (είτε από εδώ είτε από το γιατρό σου) σχετικά με τα οφέλη της στείρωσης για να μπορέσεις να έχεις για πολύ ακόμα το γάτο σου κοντά σου!

Σου εύχομαι από την καρδιά μου να επιστρέψει όσο πιο σύντομα γίνεται!

Καλησπέρα σε όλους!
Διάβασα πολύ προσεκτικά τις απαντήσεις όλων σας και η δική μου γνώμη συμφωνεί με όλους σας.
Και εγώ ως γατομαμά δύο μικρών διαφορετικού φύλου μεταξύ τους στείρωσα τα μικρά μου για να είναι και αυτά καλά και εγώ να μην τρέχω πανικόβλητη να βρω σπίτι στα γατάκια.
Η στείρωση στα ζώα είναι σωτηρία. Και εγώ πριν μιλήσω με τον κτηνιατρο μου πίστευα πως είναι παρέμβαση στη φύση. Πόσο λάθος έκανα!
Η σεξουαλική επαφή για αυτά είναι καθαρά ορμονικό θέμα και δεν το κάνουν για ευχαρίστηση.
Αγαπητή μου Θεώνη, αν πιστεύεις πως μπορείς να βρεις σπίτι σε όλα αυτά τα γατάκια που θα γεννηθούν πάω πάσο. Εκτός και αν δεν σε απασχολεί επειδή έχεις αρσενικό γάτο.
Και τα δύο μου γατάκια τα μάζεψα απο το δρόμο. Τα φρόντισα τα καθάρισα μέσω έξω και φυσικά τα στείρωσα. Έξω απο την πόρτα μου έχω άλλα 6 που πρέπει να φροντίζω. Εν καιρό θα στειρωθούν όλα. Μακάρι να είχα την δυνατότητα να τα στειρώσω όλα μαζί. Αλλά ήδη με το φαγητό τους δυσκολεύομαι οπότε έναν έναν και όλα θα γίνουν. Ξέρεις πόσα γατάκια θα 'επρεπε να υπήρχαν σύνολο; Πάνω απο 15. Άλλα χάθηκαν κατα την περίοδο του ζευγαρώματος και άλλα τα σκότωσε αυτοκίνητο.
Ξέρω πως είναι να περιμένεις το γάτο σου να γυρίσει, να ψάχνεις να τον βρεις και να είναι άφαντος.
Το βίωσα πέρισυ με έναν γατούλη που φρόντιζα. Έκανε 15 μερες να επιστρέψει. Και πάνω που είχα κανονίσει για στείρωση τον σκότωσε αυτοκίνητο.

η στείρωση είναι πολύ σημαντική στην σημερινή εποχή.....και κυρίως στην πόλη......

οι άνθρωποι μπορούν να προφυλάξουν την αναπαραγωγή τους χρησιμοποιώντας προφυλακτικά, αντισυλληπτικά κτλ!!!

άρα και εμείς επεμβαίνουμε στην φύση μας όχι μόνο για την αποφυγή ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης αλλά επίσης και για την προφύλαξη από αρρώστιες......

γιατί ο άνθρωπος έχει το νου να το κάνει!!!;) όποιος τελοσπάντων έχει μια κοινή λογική!!!!

από την άλλη διαφωνώ με την αντίληψη ότι ο ο άνθρωπος έχει την δικαιοδοσία να επεμβαίνει στην φύση των άλλων πλασμάτων και να μετατρέπεται σε θεός!!!!
η στείρωση όμως είναι αναγκαία όπως και τα εμβόλια σε ένα ζώο!! και τα 2 είναι αναγκαία παρέμβαση του ανθρώπου για καλό του ζώου!!! όπως γράψανε κ παραπάνω τα ζώα δυστυχώς δεν ερωτεύονται με την κλασσική έννοια...όλα είναι θέμα ενστίκτου και ορέξεων και του υποσυνείδητου της αναπαραγωγής!!! για όποιον θέλει να ενημερωθεί μπορεί κ υπάρχουν πολλοί τρόποι!!! όποιος αρνείται να το καταλάβει δικαίωμά του αλλά δυστυχώς με τα συγκεκριμένα ταμπού τα πράγματα δεν βολεύουν σε καμία των περιπτώσεων τα ζώα!!!

συμφωνώ με το george ότι δεν ωφελεί να χάνουμε την ενεργειά μας με συναισθηματικά ξεσπάσματα αν και στην συγκεκριμένη περίπτωση όχι ότι η έφη είναι αδερφή μου, δεν παρατήρησα πια και κανένα προσωπικό ξέσπασμα κατά του άλλου...απλά μια νύξη σε κάτι που διαφωνούσε αλλά το είπε με μια έναν αυθορμητισμό στο λόγο της.....:confused:
οκ δεν νομίζω κανένας να θίχτηκε ρε παιδιά!!! όντως ισχύει το γεγονός ότι υπάρχει ένας φαλλοκρατισμός σε ό,τι αφορά τα ζώα και σεξισμός επίσης .....κυρίως από άντρες κ έχω γνωρισειιιιιι τόοοοοοσους πολλούς!!! θεωρώ ότι είναι πια πρόβλημα!!
μιλώντας και με ανθρώπους του εξωτερικού έχω παρατηρήσει ότι αυτή η στάση των ανθρώπων στην Ελλάδα είναι γνωστή και έξω και είναι προς μείον μας.....στο εξωτερικό αυτό το θέμα θεωρείται γελοιοοοοο!!!!

Eirinaki μας , με το ύφος της mpoulaalekoulas δεν μπορώ να πω ότι... καρασυμφωνώ, τα πήρε λίγο παραπάνω στο κρανίο :P ,
αλλά η ουσία των όσων υποστήριξε περί στείρωσης με βρίσκουν σύμφωνη...

Όμως δεν είναι θέμα που αφορά αμιγώς τη στείρωση, άσχετα αν παραπέμπει και πάει κατα κει,

Απάντηση: Στείρωση και ηθικά διλήμματα

οκ αφου εδώ δεν είμαστε off topic ας αναφερθώ στην στείρωση χωρίς τύψεις!!!
ας κάνω την εξής ερώτηση.....''σε τι θα ωφελήσει να μείνει έγκυος μια γάτα με τον κίνδυνο να μην μπορέσεις να βρεις σπίτι στα μωράκια της''???

ποιο το αποτέλεσμα??

Απάντηση: Στείρωση και ηθικά διλήμματα

Σίγουρα η στείρωση δεν είναι απλό θέμα, και σίγουρα φορτίζει τον κάτοχο ενός ζώου με το αν πρέπει ή δεν πρέπει να επέμβει στη φύση του ζώου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις στιγμές που έζησα περιμένοντας την Τζίντζερ να έρθει σπίτι και το άγχος μου για το αν όλα πήγαν καλά, αλλά δεν το μετάνοιωσα. Θεωρώ ότι από τη στιγμή που την έβαλα στη ζωή μας, και είμαι αυτή που ελέγχει τον τρόπο αλλά και το χώρο που ζει, έχω ευθύνη απέναντι της, έχω ευθύνη για την καλή πορεία στη ζωή της, για την υγεία της. Οπως ακριβώς και με το παιδί μου! Οι κίνδυνοι είναι τόσοι πολλοί για ένα αστείρωτο ζώο ή για ένα ζώο που ζει απλά έξω από το σπίτι μας και εμείς απλά το ταίζουμε αλλά δεν είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας... Ταίζω καθημερινά τα αδέσποτα αλλά δεν τα έχω σπίτι μου, δεν είναι στην αποκλειστική μου φροντίδα γιατί απλά δεν μπορώ να τα σώσω όλα... και δεν ξεχνώ ποτέ στη βόλτα μας με τον Ιντεφίξ το σκύλο μου τα αδέσποτα που βλέπω καθημερινά...πόσο υποφέρω που δεν μπορώ να τους προσφέρω το αυτονόητο....καλή ζωή (αγάπη, φροντίδα, χάδι, ζεστασιά) & τροφή!

Ο καλοπροαιρετος θα καταλαβει γιατι το εγραψα.

Λες,οι καλοπροαιρετοι θα καταλαβουν/Οσοι δεν σε καταλαβουν δηλαδή τι ειναι;Κακοπροαιρετοι;Αυτο που ισχυριζεσαι ειναι απο μονο του κακοπροαιρετο/Κ μονο καποιος που σκεφτεται ο ιδιος εξαρχης προκατειλημμενα για τους συνομιλητες του μπορει να το πει αυτο/[..]Τελοσπαντων εγω,η κακοπροαιρετη, ειμαι υπερ της στειρωσης/Κ ως κακοπροαιρετη πιστευω οτι η στειρωση μας αφορα ολους/Δεν συμφωνω με αυτο το <δεν μας αφορα> που λες. / Ειναι σαν να βγαζουμε τη (γατο)ουριτσα μας απεξω/Αν εισαι μητερα, σε αφορα μονο για το δικο σου παιδι;Για τα υπολοιπα λες <δεν με αφορά> ; Και ας πεινανε και υποφερουν;
Στο παρελθον που δεν στειρωνα τις γατουλες που ειχα στην αυλη μου καθε τοσο θρηνουσα μια νεα απωλεια/ Πιστευα οτι η στειρωση ειναι μια παρεμβαση που δεν εχουμε δικαιωμα να κανουμε,αλλα την πληρωσα ακριβα αυτη την αποψη/ Στη Σαλαμινα εχουμε πολλα αδεσποτα αστειρωτα,πολλους φιλοζωους ενεργους αλλα κ παλι δεν ειμαστε αρκετοι για να τα στειρωσουμε ολα./ Ειμαστε βιοπαλεστες που δεν εχουμε οικονομικη ανεση/ Πως να παλεψουμε τους τοσους θανατους απο φολες ,απο αυτοκινητα,απο γατουληδες που σεργιανανε σε ολο το νησι για αναζητηση συντροφου κ ερχονται σακατεμενοι; / Οι γεννησεις ειναι ανεξελεγκτες κ οσο κ αν πασχιζεις να βρεις σπιτια στα γατακια,κ παλι πολλα μενουν αδεσποτα / Στη Σαλαμινα υπαρχει ενα καλο κ ενα κακο / Πολλοι φροντιζουν γατουλες στις αυλες τους.Αυτο ειναι το καλο,οι γατουλες τουλαχιστον δεν πεινανε/ Η ποιοτητα τροφης δεν ειναι κ η καλυτερη δυστυχως,συνηθως ειναι αποφαγια ή πολυ φτηνες κροκετες,αλλα παλι καλα που τρωνε και δεν εχουν κ την πεινα να τα θεριζει / Αλλα ειναι απροθυμοι να βαλουν καποιο γατακι μεσα στα σπιτια τους κ σχετικα με τη στειρωση δεν υπαρχει καμια ενημερωση/ Ο Δημος εννοειται οτι δεν κανει στειρωσεις κ απεχει εξοργιστικα/ Οποτε εχω μιλησει για στειρωση σε γνωστους μου, λενε οτι πιστευουν οτι δεν εχουν δικαιωμα να τους στερησουν την ερωτικη ζωη.Αυτο ειναι το κακο.Υπαρχει αγνοια / Οποτε ειναι μια κατασταση λερναιας υδρας οι γεννησεις/ Προσπαθω να ενημερωνομαι, παρακολουθω τα φορουμς που υπαρχουν για γατες κ κανουν ολα εξαιρετικη δουλεια/ Κ ο γατοθεος βοηθος!/ Το συνθημα ενος γνωστου σαιτ για γατες ειναι <και σε λιγο θα βρεξει και κροκετες, τα αυτοκινητα θα ειναι συννεφενια, και η φροντιδα και το χαδι περισσια>.Εγω ευχομαι εκτος απο κροκετες να βρεξει κ στειρωσεις,μπας και αποκτησουν ποιοτητα ζωης οι τετραποδοι φιλοι μας.
Ευχομαι με τον καιρο όλο κ λιγοτεροι να λεμε <δεν με αφορα>, κ ολο κ περισσοτεροι να νιωθουμε οτι μας αφορα/ Οχι μονο για τα ζωα, για ό,τι συμβαινει τριγυρω μας/ Η κατασταση που αντιμετωπιζουμε σε ολους τους τομεις, η βαναυση αυτή κριση ειναι αποτελεσμα πολλων <δεν με αφορά> μαζι./ Πολλοι ωμοι εχουν σηκωθει αδιαφορα και εχουν πει <δε με αφορα> σε όλα τα επιπεδα/

<<Να'σαι ανησυχος, αφχαρίστητος, απροσάρμοστος πάντα.Όταν μια συνήθεια καταντήσει βολική, να τη συντρίβεις.
Ποιον δρόμο να πάρεις; Τον πιο κακοτράχαλον ανήφορο.
Έχεις ευθύνη.Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου.

Ν' αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω. >>~Νίκος Καζαντζάκης~

Δεν μου αρέσουν οι καβγάδες οπότε...

«Αγάπα τον πλησίον σου» καταρχήν σημαίνει: «Άφησε τον πλησίον σου στην ησυχία του». Και ακριβώς αυτή η λεπτομέρεια της αρετής συνδέεται με τις μεγαλύτερες δυσκολίες.Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900

Δεν μου αρέσουν οι καβγάδες οπότε...

«Αγάπα τον πλησίον σου» καταρχήν σημαίνει: «Άφησε τον πλησίον σου στην ησυχία του». Και ακριβώς αυτή η λεπτομέρεια της αρετής συνδέεται με τις μεγαλύτερες δυσκολίες.Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900

Θα συμφωνήσω μαζί σου, αλλά όταν κάποιοι συνειδητοποιημένοι φιλόζωοι βλέπουν τα αδέσποτα γατάκια στους δρόμους και τα λυπούνται, και τους προσφέρουν από το υστέρημα τους οτιδήποτε μπορούν από λίγες φτηνές κροκέτες μέχρι στειρώσεις ή ακόμα και σπιτικά για να πάψουν να είναι αδέσποτα τους πιάνει το παράπονο όταν ακούν κάποιον ότι 'παράγει' αδέσποτα συνειδητά και δεν τον ενδιαφέρει κιόλας τι θα γίνουν τα γατάκια αυτά!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back