Ημερολόγιο χορτοφαγίας

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
ναι, συμφωνώ...ναι αυτό της fytro εχω δει, αλλά να σου πω την αλήθεια είτε πρόκειται για 3 είτε για 2 ευρώ, νομίζω οτι ειναι τσιμπιμένες οι τιμές...και αυτό της carrefur υο ειχα παρει μια φορα που το απαιτουσε η συνταγη, αλλά τελικά τίποτα παραπάνω...το μόνο που σαν τιμή μου φαίνεται λογικό είναι το κρέας σόγιας. δηλαδή ένα κιλό πραγματικό κρέας είναι πιο ακριβό πό το κρέας σόγιας... δυστηχώς στο εξωτερικό είναι πιο καλά!!!:)

εδω παιζει ενα κιλο κρεας σογιας να ειναι πιο ακριβο απο ενα κιλο κρεας :lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτές οι τιμές μου φαίνονται αρκετά τσιμπημένες!:blink:
Υποθέτω ότι το γάλα που λες είναι της fytro. Τα προϊόντα αυτής της εταιρίας είναι γενικά πολύ ακριβά (μέχρι και το πληγούρι τους κάνει 3 ευρώ... έλεος. Το πληγούρι; ), αλλά στα καταστήματα βιολογικών βρίσκεις προϊόντα άλλων εταιριών σε καλύτερες τιμές, π.χ. γάλα σόγιας 2-2,50 ευρώ, τόφου 3-3,50 ευρώ τα 400γρ. Επίσης, γάλα σόγιας της alpro φέρνουν και τα Μαρινόπουλος-carrefoure στα 2,25.
αληθεια λες;;; εγώ το τοφού το πήρα σχεδόν 7Ε από μαγαζί με υγιεινές τροφές:mad::mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εδω παιζει ενα κιλο κρεας σογιας να ειναι πιο ακριβο απο ενα κιλο κρεας :lol:

4ευτυχώς για τα ελληνικά δεδομένα, δεν ισχύει στην ελλάδα...ή τουλάχιστον το κόστος φαινομενικά είναι το ίδιο, αλλά η σόγια όταν μαγειρεύεται διπλασιάζεται...!:)

αληθεια λες;;; εγώ το τοφού το πήρα σχεδόν 7Ε από μαγαζί με υγιεινές τροφές:mad::mad:

5-6 ευρώ περίπου έχει στο super market να σκευτείς... και φτάνει μόνο για 2 άτομα, και αν....:down:

5-6 ευρώ περίπου έχει στο super market να σκευτείς... και φτάνει μόνο για 2 άτομα, και αν....:down:
εγώ το πήρα σε βαζάκι ένα κομμάτι είχε μέσα αλλά πήγε άπατο το δοκίμασα κ πέταξα είναι χάλια
icon15.gif
σα να τρως ροκανίδι που μυρίζει μαγιά απαίσιο
icon15.gif
icon15.gif
icon15.gif
έτσι δεν ξαναπήρα υπάρχει βέβαια κ το υποκατάστατο τυριού, αλλά αυτό έχει πάρα πολύ πατάτα μέσα :(

εγώ το πήρα σε βαζάκι ένα κομμάτι είχε μέσα αλλά πήγε άπατο το δοκίμασα κ πέταξα είναι χάλια
icon15.gif
σα να τρως ροκανίδι που μυρίζει μαγιά απαίσιο
icon15.gif
icon15.gif
icon15.gif
έτσι δεν ξαναπήρα υπάρχει βέβαια κ το υποκατάστατο τυριού, αλλά αυτό έχει πάρα πολύ πατάτα μέσα :(

:lol::lol::lol:εμένα αν δεν κάνω λάθος είχε 2 κομμάτια και ήταν στα 300 -400 γρ. παρόλα αυτά, το μαγείρεψα κλπ, αλλά απαίσια γεύση! - το σύγουρο είναι πως δεν θα ξαναπετάξω 5-6 ευρώ για αυτή την βλακεία!!!:lol::lol::lol:

Ένα κόλπο με το τόφου είναι να το βάζεις πρώτα στην κατάψυξη και μετά να το ξεπαγώνεις και να το πιέζεις λίγο για να φύγουν τα υγρά του. Ακούγεται κουλό, αλλά γίνεται πιο νόστιμο έτσι. Έλενα, μην αποκλείεις να ήταν μάπα η συγκεκριμένη μάρκα, αν και μετά από νίλα 7 ευρώ ούτε εγώ θα ήθελα να ξαναδοκιμάσω.:P Όμως πρέπει να το μαγειρέψεις, δεν τρώγεται ωμό.

Ένα κόλπο με το τόφου είναι να το βάζεις πρώτα στην κατάψυξη και μετά να το ξεπαγώνεις και να το πιέζεις λίγο για να φύγουν τα υγρά του. Ακούγεται κουλό, αλλά γίνεται πιο νόστιμο έτσι. Έλενα, μην αποκλείεις να ήταν μάπα η συγκεκριμένη μάρκα, αν και μετά από νίλα 7 ευρώ ούτε εγώ θα ήθελα να ξαναδοκιμάσω.:P Όμως πρέπει να το μαγειρέψεις, δεν τρώγεται ωμό.

:lol::lol::lol:!!! πάντως εγώ το στράγγιζα 10 ώρες - που λέει ο λόγος- έπειτα το έκοψα σε κομματάκια, το ξάνατράγγιζα, έπειτα το σόταρα μαζί με τα λαχανικά μου, το περιέχυσα με την γ΄λυκόξυνη...του έβαλα και ρύζι δίπλα....τίποτα:(
βέβαια το έφαγαν οι υπόλοιποι...αλλά εγώ το βρηκά κάπος...περίεργο και άνοστο!:/:

προσωπικα το τοφου το βρισκω απαισιο. Το εχω δοκιμασει σε κινεζικο, σε ιαπωνεζικο και σε βιετναμεζικο εστιατοριο και δεν μου αρεσε καθολου. Τα προιοντα σογιας δεν μου αρεσουν με εξαιρεση τις σαλτσες που τις λατρευω.:hmm:

προσωπικα το τοφου το βρισκω απαισιο. Το εχω δοκιμασει σε κινεζικο, σε ιαπωνεζικο και σε βιετναμεζικο εστιατοριο και δεν μου αρεσε καθολου. Τα προιοντα σογιας δεν μου αρεσουν με εξαιρεση τις σαλτσες που τις λατρευω.:hmm:

κι εγώ, τα δοκίμασα πρώτη φορά στο πρωτοχρονιάτικο δείπνο...οι άλλοι τα έφαγαν, εγώ έμεινα με τα ορεκτικά...:lol::lol::lol:

κάπως υποφερτός ειναι ο κιμάς σόγιας, αλλά δεν τρελένομαι κιόλας!:/:

Επισης πολυ καλο συμπληρωμα πρωτεινων,ειναι η σπιρουλινα.Εχει παραπανω πρωτεινες ακομα και απο το κοκκινο κρεας και φτιαχνεται απο φυκι.:)

συμφωνώ απόλυτα...η σπιρουλίνα θεωρείται η τροφή του μέλλοντος εξάλλου!:):):)

Επισης πολυ καλο συμπληρωμα πρωτεινων,ειναι η σπιρουλινα.Εχει παραπανω πρωτεινες ακομα και απο το κοκκινο κρεας και φτιαχνεται απο φυκι.:)

Κι απο αυτο παιρνω,εδω και χρονια!!!:)

Πηρα κασερι απο σογια κι ηταν αισχος:down::down::down:,εχετε καποια μαρκα να μου προτεινετε;:/:

Το γαλα μου αρεσε-πηρα γευση κακαο-κατι ηταν κι αυτο.:happy:

Γι αυτό δεν τρογώταν με τίποτα οταν το έφαγα γιατί το έφαγα ωμό πάντως αν είναι να κάνω τον Ιντιανα Τζουουνς για να φάω ένα κομμάτι τυρί καλύτερα να φάω από το κανονικό σε μικρότερη ποσότητα:( Νόνικα εγώ παίρνω από τον Βερόπουλο ο οποίος έχει κ πολύ καλό λευκό υποκατάστατο τυριου όμως ποτε δεν εχω ρωτήσει επωνυμία φαντάζομαι ότι θα είναι το ίδιο παντού:hmm:

Ωραια,θα παω Βεροπουλο την επομενη φορα.
Ωμο το κασερι ειναι αηδια,σαν χαρτι,λιωμενο ηταν πιο υποφερτο αλλα προτιμω να μην ξαναφαω κασερι παρα να ξαναπαρω αυτο το πραγμα.
Εκτος αν βρω καλυτερη μαρκα...:/:

Ο κιμας απο σογια μ'αρεσει πααααρα πολυ σε μακαρονια,μαλλον θα φτιαξω και σημερα.:)
Θα δοκιμασω και γαλα ασπρο να δω αν μπορω να το πιω.:P

Αυτές οι τιμές μου φαίνονται αρκετά τσιμπημένες!:blink:
Υποθέτω ότι το γάλα που λες είναι της fytro. Τα προϊόντα αυτής της εταιρίας είναι γενικά πολύ ακριβά (μέχρι και το πληγούρι τους κάνει 3 ευρώ... έλεος. Το πληγούρι; ), αλλά στα καταστήματα βιολογικών βρίσκεις προϊόντα άλλων εταιριών σε καλύτερες τιμές, π.χ. γάλα σόγιας 2-2,50 ευρώ, τόφου 3-3,50 ευρώ τα 400γρ. Επίσης, γάλα σόγιας της alpro φέρνουν και τα Μαρινόπουλος-carrefoure στα 2,25.

.:D

Αυτο πηρα και ηταν πολυ ωραιο!!!:D

Νομίζω ότι το άσπρο της alpro είναι το πιο ωραίο απ' όσα έχω δοκιμάσει.:)

κι εγώ, τα δοκίμασα πρώτη φορά στο πρωτοχρονιάτικο δείπνο...οι άλλοι τα έφαγαν, εγώ έμεινα με τα ορεκτικά...:lol::lol::lol:

κάπως υποφερτός ειναι ο κιμάς σόγιας, αλλά δεν τρελένομαι κιόλας!:/:

Τον κιμα σογιας μπορεις να τον μαγειρευεις με πολλα μπαχαρικα και γινεται σουπερ.Εγω κανω παστιτσιο και μουσακα με σογια,και του βαζω στο μαγειρεμα κανελα,αλατι ,πιπερι,ζαχαρη,γαριφαλο,μοσχοκαρυδο,ακομα και δαφνη καμια φορα και γινεται πολυ ωραιος.Θα δεις οτι δεν διαφερει και πολυ απο το κρεας.Γενικα πειραματισου με τα μπαχαρικα και τις ποσοτητες και θα βρεις το αποτελεσμα που σε καλυπτει:)

Εχει δοκιμαζει κανεις γαλα καρυδας,σαν υποκαταστατο του κανονικου γαλακτος?

Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά δεν κάνει, έχει πολύ έντονη γεύση και είναι πολύ λιπαρό. Είναι ωραίο σε κάποια κάρυ ή σε κάποια γλυκά, αλλά μάλλον θα ήταν ελαφρώς αηδία με τον καφέ και τα κορν φλέικς.:P

Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά δεν κάνει, έχει πολύ έντονη γεύση και είναι πολύ λιπαρό. Είναι ωραίο σε κάποια κάρυ ή σε κάποια γλυκά, αλλά μάλλον θα ήταν ελαφρώς αηδία με τον καφέ και τα κορν φλέικς.:P

Σωστο και αυτο!!!!Για φαντασου το πρωινο καφεδακι που περιμενουμε πως και πως για να ξυπνησουμε,να εχει μεσα γαλα καρυδας!:D

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back