Ημερολόγιο χορτοφαγίας

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
νονικα το επαθα αυτο στη κυπρο , με μια μακαροναδα τελεια που ειχα παει σε ενα ιταλικο εστιατοριο..ηταν με λευκη σαλτσα, σπανακι, κουκουναρια και φετα..την σκεφτομαι τωρα και με επιασε η πεινα!! θα προσπαθησω μια μερα να την φτιαξω αν και δεν νομιζω να βγει η ιδια:redface::lol::lol::lol:

αμαν βρε κοριτσια....τα σαλια μου τρεξανε...:lol::lol::lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eγω εχω τρελλα με τις κρεμες γαλακτος.Και ενω κανονικα δεν κανει να τρως τοσο συχνα για βραδινο 2 πιατα σουφλε ή ρυζι με κρεμα γαλακτος:lol: εγω δε μπορω να αντισταθω και ειναι πλεον απο τα συχνα μου πιατα!
Εδω και πολυ καιρο παιρνω μια κρεμα γαλακτος φυτικη(λογικα απο σογια..) Hopla λεγεται και ειναι η μοναδικη για μαγειρικη φυτικη που εχω βρει στο Μαρινοπουλο.
Ειναι πολυ πιο νοστιμη απο οποιαδηποτε ζωικη!!!Ακομα και η νουνου που διαφημιζουν και καλα τελεια γευση δε συγκρινεται ουτε στην υφη ουτε στη γευση!
Δοκιμαστε τη και θα με θυμηθειτε!
Η συνταγη μου?(και χορτοφαγικη παρακαλω)Βραζω ριζυ μακρυκοκκο σπιρωτο.Επειτα ψιλοκοβω 3 πιπεριες διαφορετικου χρωματος(κοκκινη,κιτρινη,πρασινη) σε κομματακια,ανοιγω κονσερβα μανιταρια τεμαχισμενα,κονσερβα καλαμποκακι γλυκο και τα πεταω στο τηγανι αφου εχω βαλει μια κουταλιτσα λαδι...Ψηνονται,ψηνονται,μοσχομυριζει το σπιτι πιπερια και καλαμποκι μιαμ μιαμ και οταν μαλακωσουν οι πιπεριες και μαυρισουν τα μανιταρια ριχνω την κρεμα γαλακτος...Την αφηνω να βρασει λιγακι(προσθετω λιγο τριμμενο τυρακι αν θελω-αν και δε το χρειαζεται ειναι κορυφαια στη γευση απο μονη της) πηζει και ειναι ετοιμη!
Σερβιρω το ριζοτο με την ζεστη κρεμα γαλακτος και τα υλικα απο πανω,τα ανακατευω στο πιατο και εχω το πιο κορυφαιο ριζοτο ever!
Μειονεκτιμα?Παχυντικο!Μπορεις να αντισταθεις ομως?;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ερωτηση:Ποσες μερες κραταει το γαλα σογιας απο τη στιγμη που το ανοιγεις;;;:confused:

Δεν ξέρω ακριβώς, αλλά περίπου το ίδιο και ίσως περισσότερο απ' το αγελαδινό.

Eγω εχω τρελλα με τις κρεμες γαλακτος.Και ενω κανονικα δεν κανει να τρως τοσο συχνα για βραδινο 2 πιατα σουφλε ή ρυζι με κρεμα γαλακτος:lol: εγω δε μπορω να αντισταθω και ειναι πλεον απο τα συχνα μου πιατα!
Εδω και πολυ καιρο παιρνω μια κρεμα γαλακτος φυτικη(λογικα απο σογια..) Hopla λεγεται και ειναι η μοναδικη για μαγειρικη φυτικη που εχω βρει στο Μαρινοπουλο.
Ειναι πολυ πιο νοστιμη απο οποιαδηποτε ζωικη!!!Ακομα και η νουνου που διαφημιζουν και καλα τελεια γευση δε συγκρινεται ουτε στην υφη ουτε στη γευση!
Η συνταγη μου?(και χορτοφαγικη παρακαλω)Βραζω ριζυ μακρυκοκκο σπιρωτο.Επειτα ψιλοκοβω 3 πιπεριες διαφορετικου χρωματος(κοκκινη,κιτρινη,πρασινη) σε κομματακια,ανοιγω κονσερβα μανιταρια τεμαχισμενα,κονσερβα καλαμποκακι γλυκο και τα πεταω στο τηγανι αφου εχω βαλει μια κουταλιτσα λαδι...Ψηνονται,ψηνονται,μοσχομυριζει το σπιτι πιπερια και καλαμποκι μιαμ μιαμ και οταν μαλακωσουν οι πιπεριες και μαυρισουν τα μανιταρια ριχνω την κρεμα γαλακτος...Την αφηνω να βρασει λιγακι(προσθετω λιγο τριμμενο τυρακι αν θελω-αν και δε το χρειαζεται ειναι κορυφαια στη γευση απο μονη της) πηζει και ειναι ετοιμη!
Σερβιρω το ριζοτο με την ζεστη κρεμα γαλακτος και τα υλικα απο πανω,τα ανακατευω στο πιατο και εχω το πιο κορυφαιο ριζοτο ever!
Μειονεκτιμα?Παχυντικο!Μπορεις να αντισταθεις ομως?;)

βασικά να δεις τα συστατικά στην συσκευασία. πριν λίγο καιρό που έφερε ο συζηγός μου τυρί σε φέτες και φέτα, τα οποία έλεγαν στην συσκευασία ότι είναι φυτικά. εγώ αν και είδα την συσκευασία ήμουν καχύπωπτη, διάβασα τις πληροφορίες πίσω και τελικά έλεγαν "αγελαδινό γάλα":blink::mad::down:

Δεν ξέρω ακριβώς, αλλά περίπου το ίδιο και ίσως περισσότερο απ' το αγελαδινό.

Ευχαριστω!:)

βασικά να δεις τα συστατικά στην συσκευασία. πριν λίγο καιρό που έφερε ο συζηγός μου τυρί σε φέτες και φέτα, τα οποία έλεγαν στην συσκευασία ότι είναι φυτικά. εγώ αν και είδα την συσκευασία ήμουν καχύπωπτη, διάβασα τις πληροφορίες πίσω και τελικά έλεγαν "αγελαδινό γάλα":blink::mad::down:
Ωχ αληθεια?:blink:Θα το κοιταξω!

Γεια σας παιδιά!
Πολύ χαίρομαι που βρήκα εδώ κι άλλους χορτοφάγους! Έτσι, να γινόμαστε πολλοι!!! :)
Έχω μια ερώτηση, ξέρετε κάποιο πετ σοπ -που να διαθέτει την vegan Ami Cat ξηρά τροφή στην Αθήνα?

:)

Δεν την βρηκα στον Μαρινοπουλο,κι εψαξα πολυ προσεχτικα.:/:
Εκτος αν ειχε τεςλειωσει οτα πηγα...:hmm::rolleyes:

Ωχ αληθεια?:blink:Θα το κοιταξω!

ναι! κι εγώ έπαθα πλάκα όταν γυ΄ρισα την συσκευασία και έγραφε "αγελαδινό γάλα"!!!:mad:

και θα το ψάξω αυτό κι άλλο γιατί νομίζω ότι είναι παραπλανητικό για τον καταναλωτή...

Eλάτε να μιλήσουμε για τη χορτοφαγία!!!

Λοιπόν παιδιά ανοίγω αυτό το θέμα, για ενημέρωση. Είμαι περίπου 9-10 μήνες αυστηρά χορτοφάγος, που σημαίνει πως δεν τρώω κρέας, γαλακτοκομικά, ψάρια, αβγά, ή οτιδήποτε ζωικό υπάρχει. Ίσως πολλοί από εσάς να ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν έναν τέτοιο τρόπο ζωής. Για τον λόγο αυτόν ανοίγω αυτό το θέμα ώστε να μοιράζομαι μαζί σας τις εμπειρίες μου ως αυστηρά χορτοφάγος, ή αλλιώς vegan, να ακούω και τις δικές σας απορίες ή ενδοιασμούς για μια τέτοια διατροφή, και γενικά να περνάμε καλά μιλώντας για χορτοφαγία!!!

Πολλοί όταν ακούν ότι είμαι χορτοφάγος νομίζουν πως τρώω μόνο χόρτα. η αλήθεια είναι πως οι χορτοφάγοι δεν τρώνε μόνο χόρτα, αλλά έχουν και επιλέγουν μέσα από ένα ευρύ φάσμα τροφών - φρούτα, λαχανικά, όσπρια και δημητριακά. Μάλιστα οι τροφές αυτές τους δίνουν την δυνατότητα να προσλαμβάνουν πολύ περισσότερα θρεπτικά συστατικά από κάποιον κρεατοφάγο. Άλλωστε ένας χορτοφάγος έχει τόσες επιλογές όσες και ένας κρεατοφάγος, αλλά ξέρει και τις χρησιμοποιεί πολύ πιο σωστά και θετικά για το οργανισμό του!

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά φυτικά υποκατάστατα για μια ισορροπημένη vegan διατροφή, τα οποία προσφέρουν στον οργανισμό πολύ περισσότερα θρεπτικά συστατικά από ότι τα αντίστοιχα ζωικά προϊόντα. Ακόμη και από άποψη τιμών μπορεί κανείς να προμηθευτεί πολύ πιο οικονομικά φυτικό κρέας σόγιας, από ότι ένα κιλό κοινού κρέατος…

Έπειτα η χορτοφαγία είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία. Μια ολόκληρη στάση ζωής που εναντιώνεται στον βάναυσο θάνατο ζώων με σκοπό την κατανάλωσή τους ως τροφή, ως ρούχα, ή ως οτιδήποτε άλλο με σκοπό την ανθρώπινη ευχαρίστηση. Βέβαια πολλοί επιλέγουν την χορτοφαγία είτε για λόγους υγείας είτε για λόγους θρησκευτικούς. Όπως και να έχει το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση είναι κοινό. Η επιλογή μιας αυστηρά χορτοφαγικής διατροφής εναντιώνεται στην θανάτωση ζώων για το κρέας τους, και προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό υγεία και ευαοιξία.

Δεν γράφω άλλα, αλλά περιμένω και εσάς να στο θεματάκι αυτό ώστε να ανταλλάξουμε απόψεις και γνώσεις!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

υπαρχει ηδη θεμα.................:/::/:

https://www.mypetz.gr/posts/5655814/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

οχ:/: πως μεταφέρετε???

ζήτησε από τους διαχειριστές να μεταφέρουν το ποστ στο άλλο θέμα

να ρωτησω κατι?γιατι δεν κανει να τρωμε αυγα τυρι κλπ?παντως και εγω εχω μπουχτισει με το κρεας..τωρα που θα παω να μεινω μονη μου θα το ελαττωσω παρα πολυ ..

ζήτησε από τους διαχειριστές να μεταφέρουν το ποστ στο άλλο θέμα

το άλλο θέμα είναι αυτό που λέει "η χορτοφαγία κι εγώ έχουμε επέτειο??? οκ θα στείλω π.μ.
ευχαριστώ!:)

να ρωτησω κατι?γιατι δεν κανει να τρωμε αυγα τυρι κλπ?παντως και εγω εχω μπουχτισει με το κρεας..τωρα που θα παω να μεινω μονη μου θα το ελαττωσω παρα πολυ ..

βασικά τα γαλακτοκωμικάκαι τα αβγά, καθώς και το μέλι, ο vegan τρόπος ζωησ τα θέτει σε black list. αυτό διότι για να παράγουν γάλα τα ζώα, είναι αναγκασμένα να μένουν αδρανοποιημένα, υπό άθλιες συνθήκες και έχοντασ εφόρου ζωής καλόδια αρμέγματος πάνω τους. τα ζώα αυτά δεν μπορούν να κινηθούν και πολλές φορές τα πόδια τους μένοηυν ατροφικά. οι συνήκες ζωής τους είναι άθλιες και προσθέτονται στην λίστα της κακοποίησης. τέλος, όταν τα ζώα δε παράγουν ΄λαλλο γάλα, τα πάνε για σφαγή.

γενικά τα ζώα αυτά όπως και κάθε ζώο, μαζί και ο άνθρωπος, καθένα γεννά γάλα για το είδος του. επομένως είναι φριχτό να ζητάμε το γάλα άλλων ζώων για να τραφούμε εμείς! αυτά δεν θα ζήταγαν ποτέ το δικό μας!

όσο για τα αβγά, η κατάσταση ζωής των κοτόπουλων είναι εξήσου άθλιες. είναι κρίμα να τρώμε επίσης τα έμβρυα κάποιυ είδους...

το μέλι πάλι δεν το τρώμε, γιατί παράγεται από τις μέλισες για δικόυε τους σκοπούς, κι όχι για τον άνθρωπο...

το άλλο θέμα είναι αυτό που λέει "η χορτοφαγία κι εγώ έχουμε επέτειο??? οκ θα στείλω π.μ.
ευχαριστώ!:)
ναι ναι αυτό είναι. Παρακαλώ:)

βασικά τα γαλακτοκωμικάκαι τα αβγά, καθώς και το μέλι, ο vegan τρόπος ζωησ τα θέτει σε black list. αυτό διότι για να παράγουν γάλα τα ζώα, είναι αναγκασμένα να μένουν αδρανοποιημένα, υπό άθλιες συνθήκες και έχοντασ εφόρου ζωής καλόδια αρμέγματος πάνω τους. τα ζώα αυτά δεν μπορούν να κινηθούν και πολλές φορές τα πόδια τους μένοηυν ατροφικά. οι συνήκες ζωής τους είναι άθλιες και προσθέτονται στην λίστα της κακοποίησης. τέλος, όταν τα ζώα δε παράγουν ΄λαλλο γάλα, τα πάνε για σφαγή.

γενικά τα ζώα αυτά όπως και κάθε ζώο, μαζί και ο άνθρωπος, καθένα γεννά γάλα για το είδος του. επομένως είναι φριχτό να ζητάμε το γάλα άλλων ζώων για να τραφούμε εμείς! αυτά δεν θα ζήταγαν ποτέ το δικό μας!

όσο για τα αβγά, η κατάσταση ζωής των κοτόπουλων είναι εξήσου άθλιες. είναι κρίμα να τρώμε επίσης τα έμβρυα κάποιυ είδους...

το μέλι πάλι δεν το τρώμε, γιατί παράγεται από τις μέλισες για δικόυε τους σκοπούς, κι όχι για τον άνθρωπο...

το μελι δεν το μπορω ετσι κι αλλιως..το γαλα με το που θα το πιω κανω εμετο..:Pοποτε απο αυτα δεν εχω προβλημα..κρεας θελω πολυ να το ελαττωσω γιατι εχω σιχαθει να τρωω τοσο πολυ κρεας που φτιαχνει η μαμα μου..σκεφτομαι να τρωω 1-2 φορες την βδομαδα

Μια απορια εχω. Οταν νηστευα και δεν επρεπε να καταναλωσω ουτε αυγα κλπ ηταν πολυ φρικη η κατασταση διοτι καλα με το να μην βαλω αυγολεμονο στο φαγητο ή γαλα στον καφε αλλα τα με τα τοσα προιοντα που γραφουν οτι εχουν σκονη αυγου ή γαλακτος κλπ τι γινεται; Και τοτε ηταν που συνειδητοποιησα οτι εχουν παρα πολλες τροφες ζωικα παραγωγα μεσα. Απο το παγωτο μεχρι την μαγιονεζα, οποτε οι "σκληροπυρηνικοι"τι κανετε; Δεν τρωτε τιποτα απο αυτα;:confused:

α!Και μια διορθωση τα αυγα που τρωμε δεν ειναι εμβρυα, ειναι αγονοιμοποιητα ωραρια;)

το μελι δεν το μπορω ετσι κι αλλιως..το γαλα με το που θα το πιω κανω εμετο..:Pοποτε απο αυτα δεν εχω προβλημα..κρεας θελω πολυ να το ελαττωσω γιατι εχω σιχαθει να τρωω τοσο πολυ κρεας που φτιαχνει η μαμα μου..σκεφτομαι να τρωω 1-2 φορες την βδομαδα

βασικά μπορείς να της πεις πως σήμερα π.χ. θες να φας φακές, ή ότι άλλο σου αρέσει! ή μπορείς να της προτείνεις το κρέας σόγιας το οποίο είναι πολύ πιο ελαφρύ, και νοστιμότατο! για γάλα, δοκίμασε (το προτείνω ανεπιφύλακτα!!!) γάλα ρυζιού! με το γάλα κι εγώ είχα κάποιο πρόβλημα...μύριζε και κολούσε στο στώμα μου.... αυτό το ρυζιογαλα δεν έχει κανένα στοιχείο ίδιο με το κανονικό γάλα, είναι ελαφρύ και πλούσιο σε ασβέστιο!:)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back