Ημερολόγιο χορτοφαγίας

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Απάντηση: Η χορτοφαγία κι εγώ... έχουμε επέτειο!

Ρυζιου δεν βρηκα ακομα,βρηκα καρυδας αλλα νομιζα πως ειναι μονο για μαγειρεμα,πινεται κι ετσι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι ναι! το ρυζιού είναι τέλειο και σκέτο! φανταστικό! εγώ καρύδας δεν βρήκα πουθενά, και το έφτιαξα μόνη μου...αλλά μιλάμε φανταστική γεύση!!!! κάπου 'έχω και συνταγή για γάλα ρυζιού, θα την βρω και θα την βάλω!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γαλα καρυδας εχει στο Αλντι αυτην την εβδομαδα,ειχα παρει και παλια για μια ινδικη συνταγη,σιγουρα πινεται και σκετο?

ναι καλέ, σύγουρα!!!!!!;)

Τωρα ειδα την απαντηση-λογω των αλλαγων του σαιτ εχασα τα θεματα-θα αρω γαλα καρυδας απο το Αλντι!!!:D

Κοριτσια ο Μαρινοπουλος εχει γαλα σογιας,ρυζιου ή καρυδας?Για να πινω το πρωι με τα corn flakes...Και αν εχει πως λεγεται?

Έχει γάλα σόγιας της alpro και σε ορισμένα καταστήματα έχει και ρυζιού μιας ιταλικής εταιρίας. Sole κάτι λέγεται.
Γάλα καρύδας βρίσκεις στο τμήμα με τα έθνικ, αλλά δεν θα στο σύστηνα για τα κορν φλέικς.

Σήμερα έπεσε κατά τύχη σε μια σειρά από φιλοζωικά μπάνερ που είναι ταυτόχρονα ένα "αλφαβητάρι" για τα ζώα και το animal activism. Νομίζω ότι ταιριάζουν εδώ. Enjoy!

banner500-Abolition1.jpg

banner500-Compassion1.jpg

banner500-Child1.jpg

banner500-Friends1.jpg

banner500-Guerrilla1.jpg

banner500-Justice1.jpg

banner500-Life1.jpg

banner500-Question1.jpg

banner500-Sentience2.jpg

banner500-Yearning1.jpg

και το αγαπημένο μου:

banner500-Liberation2.jpg

Περισσότερα εδώ.

Πολυ ωραια τα μπανερακια!

Πολύ ωραια ρουλα ευχαριστουμε θα τα βαλω στο σαιτ

Μου τα εστειλαν στο φεις,ειναι ο'τι πρεπει γι'αυτες τις μερες ακομα και για τους κρεατοφαγους!:D

Μπιφτέκι από φασόλια

Υλικά:
500 γρ. φασόλια ξερα
2 ξερά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανό, βασιλικό
1/2 φλυτζάνι τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, πιπέρι, κύμινο

Εκτέλεση:
Βάζετε τα φασόλια όλο το βράδυ να φουσκώσουν σε νερό. Την επόμενη μέρα, τα αλέθετε στο μπλέντερ μαζί με ελάχιστο νερό. Αλέθετε επίσης το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον βασιλικό. Ανακατεύεται την ζύμη καλά, μαζί με την τριμμένη φρυγανιά, το αλατοπίπερο και το κύμινο. Πλάθετε τα μπιφτέκια και τα βάζετε στο ταψί σας. Βάλτε λίγο νερό και λίγο λάδι στο ταψί για να καλύπτει τον πάτο του. Σερβίρετε μαζί με παντζάρια σαλάτα και σκορδαλιά.

Φακομπιφτέκια

Yλικά:
400 γρ. φακές
6 μανιτάρια
1 ντοματοπιπεριά
1 ξερό κρεμμύδι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 φλυτζάνι τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, πιπέρι, κύμινο, λάδι

Εκτέλεση:
Βάζετε τις φακές όλο το βράδυ να φουσκώσουν σε νερό. Την επόμενη μέρα, βάζετε τις φακές με ελάχιστο νεράκι στο μπλέντερ και τις αλέθετε. Πλένετε και αλέθετε και τα υπόλοιπα λαχνικά σας. Ανακατεύετε καλά το μείγμα σας προσθέτοντας την τριμμένη φρυγανιά, αν θέλετε προσθέστε και λίγο σουσάμι. Βάλτε λίγο λαδάκι, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και ανακατέψτε. Πλάθετε τα μπιφτέκια και τα βάζετε το ταψάκι σας. Βάλτε λίγο νερό και λίγο λάδι στο ταψί για να καλύπτει τον πάτο του. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά απ την κάθε μεριά. Σερβίρετε με ρύζι βρασμένο, σαλάτα λαχανικών ή πατάτες βραστές.

Απάντηση: Earthlings

Σ'ευχαριστώ! Ήδη είχα αρχίσει να ψάχνω πληροφορίες για την χορτοφαγία. Θα διαβάσω κι αυτό που έβαλες. Αν έχω απορίες ή ανάγκη για ενθάρρυνση (αν και δεν νομίζω να τη χρειαστώ- ακόμα θέλω να κάνω εμετό) μπορώ να σ στείλω πμ?
Έχω αρκετές απορίες...Πχ με τα καλλυντικα τελικά τι να κάνω? Να τα φτιάχνω μόνη μου? Γτ μόνο αυτή τη λύση βλέπω.
Και βλέπω ότι όλοι κολλάνε μόνο στο κρέας. Με τα γαλακτοκομικά τι γίνετε? Στο ντοκιμαντερ λέει ότι μια αγελάδα αρμέγματος ζεί μόνο για 4 χρόνια (αν αντέξει). Οπότε και γάλα που πίνω πάλι σκοτώνω...
Γούνες και δέρματα δεν με απασχολούν γτ ποτέ δεν μ άρεσαν. Έχω κάποια δερμάτινα παπούτσια αλλά μέχρι εκεί.
Γενικά ότι πληροφορία έχεις θα ήμουν υπόχρεη γτ όπως καταλαβαίνεις ως εκκολαπτόμενη χορτοφάγος είμαι στόκος...

Επίσης με τη διατροφή των ζώων τι κάνουμε? Γτ τουλάχιστον όσες γάτες ξέρω δεν τρώνε ούτε φασολάκια ούτε μελιτζάνες...

Απάντηση: Earthlings

Αυτό ήθελα να ρωτήσω και εγώ. Καλά εμείς, αλλά τα γατιά (και στην περιπτωσή μου και σκυλιά) τι θα τα ταίζουμε? Με κεφτέδες σόγιας δεν την παλεύουν!
Εγώ ούτως ή άλλως δεν τρώω και πολύ κρέας, μια τον μήνα και ούτε. Και γούνες/δέρμα τα απεχθάνομαι.
Η γατοτροφή όμως πως αποφεύγεται?

παιδια εγω κ χορτοφαγος να γινω(που σκοπευω σε λιγο καιρο να γινω), θα ειναι απο δικη μου επιλογη κ θα μπορω να ζησω κ χωρις κρεας. ομως στην γατα μου δεν προκειται να στερησω απο την φυση της! δεν σημαινει οτι επειδη ειμαι εγω χορτοφαγος θα αναγκασω την γατα μου να τρωει μαρουλι κ σογια, για μενα αυτο ειναι κακοποιηση ζωου! η γατα θελει ζωικής πηγής τροφή και λιγα λαχανικα, οι χορτοφαγικες τροφες μονο κακο μπορουν να τους προκαλεσουν κ ειναι το τελευταιο που θελω για το κατοικιδιο μου , που εξαρταται απο τις επιλογες μου η υγεια του. τα grains που περιεχουν πολλες τροφες εχουν κατηγορηθει πολλες φορες για διαφορες παθησεις, δεν μπορω να φανταστω τι επιπτωσεις θα ειχαν τροφες full απο αυτα!!! οι καλυτερες τροφες για γατες ειναι αυτες που δεν περιεχουν καθολου απο αυτα τα συστατικα!;)

παιδια εγω κ χορτοφαγος να γινω(που σκοπευω σε λιγο καιρο να γινω), θα ειναι απο δικη μου επιλογη κ θα μπορω να ζησω κ χωρις κρεας. ομως στην γατα μου δεν προκειται να στερησω απο την φυση της! δεν σημαινει οτι επειδη ειμαι εγω χορτοφαγος θα αναγκασω την γατα μου να τρωει μαρουλι κ σογια, για μενα αυτο ειναι κακοποιηση ζωου! η γατα θελει ζωικής πηγής τροφή και λιγα λαχανικα, οι χορτοφαγικες τροφες μονο κακο μπορουν να τους προκαλεσουν κ ειναι το τελευταιο που θελω για το κατοικιδιο μου , που εξαρταται απο τις επιλογες μου η υγεια του. τα grains που περιεχουν πολλες τροφες εχουν κατηγορηθει πολλες φορες για διαφορες παθησεις, δεν μπορω να φανταστω τι επιπτωσεις θα ειχαν τροφες full απο αυτα!!! οι καλυτερες τροφες για γατες ειναι αυτες που δεν περιεχουν καθολου απο αυτα τα συστατικα!;)
συμφωνω..εμεις..ειναι επιλογη μας να γινουμε χορτοφαγοι..οι γατες ομως απο τη φυση τους ειναι σαρκοφαγα...:)

Μερικές γρήγορες απαντήσεις.

Για τα καλλυντικά: υπάρχουν πολλές εταιρίες που δεν δοκιμάζουν τα καλλυντικά τους σε ζώα (ούτε τις πρώτες ύλες ούτε το τελικό προϊόν). Κάποια απ' αυτά είναι και vegan, άλλα μπορεί να έχουν κάποια ζωικά προϊόντα μέσα. Δυστυχώς, στη χώρα μας δεν έχουμε μεγάλη ποικιλία και δεν είναι όλα διαθέσιμα παντού, οπότε αναγκαστικά γίνονται κάποιοι συμβιβασμοί. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ.

Για τα γαλακτοκομικά (και τα αβγά και το μέλι): όπως θα είδες, υπάρχουν δύο σχολές γι' αυτό, αλλά η προσωπική μου γνώμη είναι ότι η αποφυγή τους είναι η πιο συνεπής στάση, αν αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην υφίστανται κακομεταχείριση τα ζώα. Προφανώς αυτό δεν τους εκφράζει όλους και πολλοί πιστεύουν ότι η μη κατανάλωση κρέατος αρκεί. Ωστόσο, ακόμα και η ίδια η Vegetarian Society αναθεώρησε σχετικά πρόσφατα τα κριτήριά της και πλέον δέχεται ως vegetarian μόνο τα γαλακτοκομικά και τα αβγά ελευθέρας βοσκής (αυτό αφορά τα προϊόντα στα οποία δίνει το σήμα της).

Για τις γατοτροφές: νομίζω πως οι κλασικές γατοτροφές είναι μονόδρομος. Υπάρχουν κάποιες vegan γατοτροφές, αλλά προσωπικά τις θεωρώ παρακινδυνευμένες. Μια παλιότερη συζήτηση εδώ.

Όπως είπα και στο άλλο θέμα, η μετάβαση δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται, αλλά καλό είναι να τα πάρει κανείς σιγά-σιγά και να μην προσπαθήσει να τα κάνει όλα ταυτόχρονα. Μερικά καλά βασικά resources (στα αγγλικά)
Vegan Outreach
Grassroots Veganism (ασχολείται με διάφορες "συχνές ερωτήσεις")

Ευτυχώς το μυαλό μου καθάρισε σήμερα! Και τώρα που διαβάζω αυτά που χαζά που έγραψα καταλαβαίνω πόσο είχα φρικάρει...
Εννοείται πως η γάτα και κάθε ζώο που είναι σαρκοφάγο δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Πάλι με την φύση θα επεμβαίναμε, δλδ όπως είπε και η evelyn κακοποίηση. Βέβαια ο τρόπος που φτιάχνονται οι τροφές τους είναι από μόνες τους ο ορισμός της κακοποίησης αλλά δυστυχώς σε κάποια πράγματα δεν μπορούμε να επέμβουμε (εκτός αν εκτρέφουμε δικά μας ζώα και εξασφαλίζουμε τον σωστό ανώδυνο τρόπο θανατωσής τους, κλπ, κλπ, δλδ αδύνατον!)
Μίλησα χθες και με τη μάνα μου και θα προσπαθήσει όσο μπορεί να με βοηθήσει. Ευτυχώς γάλα, τυρί και αυγά μας τα δίνουν κάτι βοσκοί κοντά στο σπίτι της μάνας μου που τα κάνουν όλα χειροωνακτικά. Όσο για όλα τα υπόλοιπα θα προσπαθησω να μην τα ξαναβάλω στο στόμα μου. Όσο γίνεται γτ όλο και κάπου θα μ ξεφύγει κάτι (πχ στις ζύμες, σε γλυκά και σε διάφορα άλλα σκευάσματα- είμαι λιχούδω τι να κάνω???).
Το θέμα είναι ότι δεν χρειάζονται υπερβολές όπως κάποιοι πολύ σωστά είπαν. Ο σκοπός είναι να ελαττωθεί η παράλογη κατανάλωση όλων αυτών των προϊόντων... Πολλοί θέλουν κάθε μέρα κρέας. Τότε γιατί όλοι οι διατροφολόγοι συνηστούν 1 φορά στις 15 μέρες κρέας, 1 φορά την εβδομάδα ψάρι και τα υπόλοιπα λαχανικά, φρούτα και όσπρια?
Όλα θέλουν μέτρο! Και ψυχραιμία...

Ruko σε ευχαριστώ πάλι για τα inks σου!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back