skai-animals
Δραστήριο μέλος
Μια απορια εχω. Οταν νηστευα και δεν επρεπε να καταναλωσω ουτε αυγα κλπ ηταν πολυ φρικη η κατασταση διοτι καλα με το να μην βαλω αυγολεμονο στο φαγητο ή γαλα στον καφε αλλα τα με τα τοσα προιοντα που γραφουν οτι εχουν σκονη αυγου ή γαλακτος κλπ τι γινεται; Και τοτε ηταν που συνειδητοποιησα οτι εχουν παρα πολλες τροφες ζωικα παραγωγα μεσα. Απο το παγωτο μεχρι την μαγιονεζα, οποτε οι "σκληροπυρηνικοι"τι κανετε; Δεν τρωτε τιποτα απο αυτα;![]()
ναι η αλήεια είναι πως είναι πολλά... όχι, δεν τρώμε τίποτα από όλα αυτά!!!
πάντα με βάση τις ετοικέτες και τα συστατικά, αλλά πολλές φορές αναγκαζόμαστε να μαγειρεύουμε και πολλά που δεν υπάρχου σε vegan έκδοση...π.χ. υποκατάστατο του αβγού είναι ο λιναρόσπορος. οπότε απολαμβάνουμε εξαιρετικά γλυκά με λιναρόσπορο, και άλλα υποκατάστατα! τα γλυκά αυτά είναι πολύ πιο γευστικά και ελαφριά από τα συνηθησμένα!
επίσης εγώ προσωπικά αποφεύγω οτιδήποτε έτοιμο - σάλτσες, μακαρόνια, κλπ - γιατί πολλές φορές δεν ξέρω τι είναι όλα αυτά που περιέχουν...ένα ακόμη ζωικό είναι η ζελατίνη για παράδειγμα που χρησιμοποείται στα ζελέ...αυτό το αποφεύγουμε σύγουρα!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νηρηιδα
Πολύ δραστήριο μέλος
ναι η αλήεια είναι πως είναι πολλά... όχι, δεν τρώμε τίποτα από όλα αυτά!!!πάντα με βάση τις ετοικέτες και τα συστατικά, αλλά πολλές φορές αναγκαζόμαστε να μαγειρεύουμε και πολλά που δεν υπάρχου σε vegan έκδοση...π.χ. υποκατάστατο του αβγού είναι ο λιναρόσπορος. οπότε απολαμβάνουμε εξαιρετικά γλυκά με λιναρόσπορο, και άλλα υποκατάστατα! τα γλυκά αυτά είναι πολύ πιο γευστικά και ελαφριά από τα συνηθησμένα!
επίσης εγώ προσωπικά αποφεύγω οτιδήποτε έτοιμο - σάλτσες, μακαρόνια, κλπ - γιατί πολλές φορές δεν ξέρω τι είναι όλα αυτά που περιέχουν...ένα ακόμη ζωικό είναι η ζελατίνη για παράδειγμα που χρησιμοποείται στα ζελέ...αυτό το αποφεύγουμε σύγουρα!

δεν το ηξερα.Παντως χωρις τη γευση του κρεατος θα αντεχα, χωρις φετα...σκοτωστε με αλλα δεν αντεχω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hlianna
Διάσημο μέλος
βασικά μπορείς να της πεις πως σήμερα π.χ. θες να φας φακές, ή ότι άλλο σου αρέσει! ή μπορείς να της προτείνεις το κρέας σόγιας το οποίο είναι πολύ πιο ελαφρύ, και νοστιμότατο! για γάλα, δοκίμασε (το προτείνω ανεπιφύλακτα!!!) γάλα ρυζιού! με το γάλα κι εγώ είχα κάποιο πρόβλημα...μύριζε και κολούσε στο στώμα μου.... αυτό το ρυζιογαλα δεν έχει κανένα στοιχείο ίδιο με το κανονικό γάλα, είναι ελαφρύ και πλούσιο σε ασβέστιο!![]()
εγω της το λεω..αλλα ολο λεει δικιο εχεις και ολο κρεας φτιαχνει
οχι βεβαια οτι δεν φτιαχνει και αλλα..αλλα περιοριζεται σε φακες και φασολακια..ενω εμενα μου αρεσει και η φασολαδα και τα ρεβιθια και αλλα..δεν το ηξερα.
Παντως χωρις τη γευση του κρεατος θα αντεχα, χωρις φετα...σκοτωστε με αλλα δεν αντεχω!![]()
ουτε εγω
επισης ουτε χωρις παγωτο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
skai-animals
Δραστήριο μέλος
δεν το ηξερα.
Παντως χωρις τη γευση του κρεατος θα αντεχα, χωρις φετα...σκοτωστε με αλλα δεν αντεχω!![]()
αντί για φέτα μπορείς να δοκιμάσεις το τοφου!!! δε είναι το ίδιο οκ, αλλά είαι σαν τυρί! βασικά θα ρωτήσω και αλλού γιατί νομίζω πως υπάρχει και υποκατάστατο φέτας!

skai-animals
Δραστήριο μέλος
εγω της το λεω..αλλα ολο λεει δικιο εχεις και ολο κρεας φτιαχνειοχι βεβαια οτι δεν φτιαχνει και αλλα..αλλα περιοριζεται σε φακες και φασολακια..ενω εμενα μου αρεσει και η φασολαδα και τα ρεβιθια και αλλα..
ουτε εγωεπισης ουτε χωρις παγωτο
![]()
καλέ εμείς οι vegan τρώμε και παγωτό!!!!!!!!!!!!αλλά με γάλα σόγιας!!!
να της λες"μαμά βρήκα μια συνταγή που θέλω α μου φτιάξεις!!! μαρέσει πάρα πολύ!!!" και να της πηγαίνεις μια συνταγή!

Νηρηιδα
Πολύ δραστήριο μέλος
Ειχα δοκιμασει τοφου(χορτοφαγικο τυρι τελος παντων αν το λεω λαθος)και ηταν μια αηδιαεγω της το λεω..αλλα ολο λεει δικιο εχεις και ολο κρεας φτιαχνειοχι βεβαια οτι δεν φτιαχνει και αλλα..αλλα περιοριζεται σε φακες και φασολακια..ενω εμενα μου αρεσει και η φασολαδα και τα ρεβιθια και αλλα..
ουτε εγωεπισης ουτε χωρις παγωτο
![]()
Αντε πες παγωτο να τρωω γρανιτα αλλα αφου δεν υπαρχει αξιο υποκαταστατο φετας και να ηθελα δεν θα σκεφτομουν να αλλαξω τοσο ριζικα
Hlianna
Διάσημο μέλος
καλέ εμείς οι vegan τρώμε και παγωτό!!!!!!!!!!!!αλλά με γάλα σόγιας!!!να της λες"μαμά βρήκα μια συνταγή που θέλω α μου φτιάξεις!!! μαρέσει πάρα πολύ!!!" και να της πηγαίνεις μια συνταγή!
![]()
ναι αλλα δεν μπορω να παω στην δωδωνη και να πω θελω παγωτο με γαλα σογιας
..εγω παντως απο τωρα που θα μεινω μονη μου γιατι ξερω να μαγειρευω και παρα πολυ καλα θα το περιορισω παρα πολυ..θα τρωω μια φορα την βδομαδα κρεας και θα το πηγαινω εναλλαξ..μια κρεας μια ψαρι..αυγα ετσι κι αλλιως δεν τρωω πολλα..και καθολου να μην φαω δεν θα μου λειψουν..ουτε το γαλα επισης..αλλα ας πουμε δεν μπορω να διανοηθω να μην τρωω γιαουρτι ή τυρι..
skai-animals
Δραστήριο μέλος
Ειχα δοκιμασει τοφου(χορτοφαγικο τυρι τελος παντων αν το λεω λαθος)και ηταν μια αηδιαΑντε πες παγωτο να τρωω γρανιτα αλλα αφου δεν υπαρχει αξιο υποκαταστατο φετας και να ηθελα δεν θα σκεφτομουν να αλλαξω τοσο ριζικα
![]()
καλέ, εμείς δεν συμβιβαζόμαστε...α θέλουμε παγωτό τοφτιάχνουμε με γάλα σίγιας!
ξέρω, είναιλίγο πέδεμα
πάντως θα ρωτήσω για την φέτα...το τοφού,ούτε εμένα μου άρεσε...αιδία!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
skai-animals
Δραστήριο μέλος
ναι αλλα δεν μπορω να παω στην δωδωνη και να πω θελω παγωτο με γαλα σογιας..εγω παντως απο τωρα που θα μεινω μονη μου γιατι ξερω να μαγειρευω και παρα πολυ καλα θα το περιορισω παρα πολυ..θα τρωω μια φορα την βδομαδα κρεας και θα το πηγαινω εναλλαξ..μια κρεας μια ψαρι..αυγα ετσι κι αλλιως δεν τρωω πολλα..και καθολου να μην φαω δεν θα μου λειψουν..ουτε το γαλα επισης..αλλα ας πουμε δεν μπορω να διανοηθω να μην τρωω γιαουρτι ή τυρι..
![]()
γιαούρτι υάρχει από σόγια! βασικά κάνε το πείραμα και δοκίμασε κιμά σόγιας! θα πάθεις πλάκα! μάλιστα έμαθα ότι υπάρχει λουκάνικο σόγιας, μπιφτέκια σόγιας, και κεμπάπ σόγιας!

Hlianna
Διάσημο μέλος
γιαούρτι υάρχει από σόγια! βασικά κάνε το πείραμα και δοκίμασε κιμά σόγιας! θα πάθεις πλάκα! μάλιστα έμαθα ότι υπάρχει λουκάνικο σόγιας, μπιφτέκια σόγιας, και κεμπάπ σόγιας!![]()
αυτα υπαρχουν στο κρεωπολειο ή στο σουπερ μαρκετ..βασικα δεν με νοιαζει να μην φαω κρεας κρεας..αν μου αρεσει και απο σογια το τρωω δεν εχω προβλημα..το ψαρι ομως μαρεσει

skai-animals
Δραστήριο μέλος
αυτα υπαρχουν στο κρεωπολειο ή στο σουπερ μαρκετ..βασικα δεν με νοιαζει να μην φαω κρεας κρεας..αν μου αρεσει και απο σογια το τρωω δεν εχω προβλημα..το ψαρι ομως μαρεσει![]()
δεν πειράζει! και τα μισά να κάνεις, πάλι σώζεις πολλά ζώα, που σε διαφορετική περίπτωση α τα έτρωγες! το βρίσκεις στα μασκετ, εγώ το παίρνω από τον μαρινόπουλο π.χ. και έχει μόνο 2,50 ευρώ, τα 700 γρ.

Hlianna
Διάσημο μέλος
δεν πειράζει! και τα μισά να κάνεις, πάλι σώζεις πολλά ζώα, που σε διαφορετική περίπτωση α τα έτρωγες! το βρίσκεις στα μασκετ, εγώ το παίρνω από τον μαρινόπουλο π.χ. και έχει μόνο 2,50 ευρώ, τα 700 γρ.![]()
λογικα θα εχει και ο βασιλοπουλος..ειναι συσκευασμενο?σορρυ για τις πολλες ερωτησεις

skai-animals
Δραστήριο μέλος
λογικα θα εχει και ο βασιλοπουλος..ειναι συσκευασμενο?σορρυ για τις πολλες ερωτησεις![]()
ναι, το έχουν σε συσκευασία, στην στήλη με τα βιολογικά, όχι στα ψυγεία...

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
https://abcnews.go.com/Technology/story?id=97836&page=1
Βλεπουμε διαφορα βιντεο που στελνουν ζωα στην σφαγη, αλλα δεν βλεπουμε ποσο αποτροπαια σκοτωνεται ενα λαγουδακι ή ενα ποντικακι στο τρακτερ ή διαφορα εντομα να αργοπεθαινουν οταν εχουν ψεκαστει με εντομοκτονα

skai-animals
Δραστήριο μέλος
παρεπιπτοντως χθες ετυχε να διαβασω κατι σχετικο με την χορτοφαγια που ελεγε οτι με την καταναλωση περισσοτερων φυτων και συνεπως με την καλλιεργεια, σκοτωνονται το ιδιο ή ακομα και περισσοτεροι οργανισμοι σε σχεση με την εκτροφη ζωων.
https://abcnews.go.com/Technology/story?id=97836&page=1
Βλεπουμε διαφορα βιντεο που στελνουν ζωα στην σφαγη, αλλα δεν βλεπουμε ποσο αποτροπαια σκοτωνεται ενα λαγουδακι ή ενα ποντικακι στο τρακτερ ή διαφορα εντομα να αργοπεθαινουν οταν εχουν ψεκαστει με εντομοκτονα![]()
Δεν είναι το ίδιο! αυτοί όλοι οι μικροοργανισμοί θα σκοτόνονταν έτσι κι αλλιώς επιδή τα ζώα που εκτρέφονται είδη καταναλώνουν μεγάλα ποσοστά σε χορταρικά, και δημητριοακά. οι χορτοφάγοι είναι κατά πολύ λιγότεροι των κρεατοφάγων οπότε μπορέι κανείς να κατανοήσει πως δεν φταίνε κατά τόσο μεγάλο ποσοστό για αυτές τια απόλειες. εξάλλου έχει διαπιστωθεί πως ένα τεράστειο ποσοστό της παγκόσμιας παραγωγής χορταρικών και δημιτριακών - αν θυμάμαι καλά - καταλύγει σε ζωοτροφές, και όχι στους χορτοφάγους, ή γενικότερα στην ανθρώπινη κατανάλωση. δεν είναι οι χορτοφάγοι αιτία αυτών όλων , αλλά σε μεγαλύτερο ποσοστό όσοι καταναλώνουν κρέας.
επίσης άλλο είναι να σκοτωθεί από τις συνθήκες παραγωγής και άλλο να σκοτωθεί επειδή θέλει ένας άνθρωπος να το φάει.
τέλος οι συνθήκες καλιέργιας, τα φυτοφάρμακα κλπ είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα...αγοράζουμε βιολογικά, όχι μόνο για την υγεία μας, αλλά και για αυτούς τους λόγους. κατανοούμε το πρόβλημα που προκείπτει από τις απανωτές καλιέργειες κλπ. αλλά στο θέμα τις καλιέργιας, ακόμη κι στην γλάστρα του σπιτιού μας να καλιεργούσαμε, πάλι θα υπίρχαν απόλειες σε ζωντανούς οργανισμούς...δεν σημαίνει κάτι αυτό!!!
και στην τελική τι είναι προτυμότερο, να φας κάτι ζωτανό ή να φας ένα χορτάρι ακόμη κι αν κάποιο πλάσμα έχει πεθάνει γι αυτό???
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
skai-animals
Δραστήριο μέλος
προτιμωτερο ειναι να φας μια αγελαδα ελευθερας βοσκης, η οποια θα ταισει πολυ περισσοτερα ατομα και θα πεθανουν πολυ λιγοτεροι οργανισμοι εξαιτιας της, παρα να τρεφεσαι αποκλειστικα με φυτα τα οποια η καλλιεργεια τους καταστρεφει δασικες εκτασεις, επηρεαζει την βιοποικιλοτητα και σκοτωνει σπονδυλωτα και μη. Τα φυτα, ειτε ειναι βιολογικα ειτε οχι τα καλλιεργεις. Το λαγουδακι και το βατραχακι θα πεθανουν οταν θα περασει το τρακτερ απο πανω τους ειτε εχεις ψεκασει με εντομοκτονο και φυτοφαρμακα, ειτε οχι. Το βλεπω σαν την καλλιεργεια/αλειια γαριδας. Ενα κιλο γαριδες αντιστοιχει στον θανατο 10+ κιλων θαλασσιων οργανισμων (χελωνες, ψαρια, ασπονδυλα). Ετσι οπως τα εχει κανει ο ανθρωπος, πιστευω το ιδανικοτερο θα ηταν να τρεφομαστε με διαφορα πραγματα και να μη πηγαινουμε στα ακρα. Επισης οι καλλιεργειες που αναφερεις οτι χρησιμοποιουνται για να ταισουμε τα ζωα ειναι λαθος. Συνηθως τα ζωα τα ταιζουν σιτηρα (συνηθως αυτα που ειναι κατωτερης ποιοτητας και δεν καταναλωνει ο ανθρωπος) και οχι λαδι ή φρουτα-λαχανικα. Απο την στιγμη που εχουμε μετατρεψει δασικες και αλλες εκτασεις σε καλλιεργειες, εχουμε διαταραξει την βιοποικιλοτητα και εχουμε οδηγησει πολυ περισσοτερα ζωα στο θανατο απο οτι εχουμε κανει με τις αγελαδες και τα γουρουνια στα σφαγεια. Δεν γινεται να φας κατι χωρις να εχεις σκοτωσει κατι αλλο. Γι' αυτο πιστευω οτι η χορτοφαγια δεν πρεπει να γινεται αποκλειστικα για λογους ηθικης. Προσωπικα, αν γινομουν χορτοφαγος, θα το εκανα για μενα και οχι για το αν σκοτωνω ή δεν σκοτωνω καποιον ζωντανο οργανισμο για να τραφω. Επιπλεον, αυτο που με εκνευριζει ειναι μερικοι χορτοφαγοι που δεν τρωνε κρεας γιατι δεν θελουν να σκοτωνονται ζωα και απο την αλλη δεν εχουν απολυτως κανενα προβλημα να σκοτωνονται εντομα γιατι κατα την γνωμη τους "δεν πονανε".
σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι δεν πονάνε τα έντομα. και σύγουρα αν περνούσε από το χέρι του εκάστοτε χορτοφάγου θα επέλεγε να καλιεργεί και να τρέφετε με ότι ο ίδιος μπορεί και φτιάχνει...άλλη μια λύση είναι η καρποφαγία...αλλά έτσι όπως είναι η κατάσταση, ακόμη και οι καρποί είναι ψεκασμένοι κλπ.όπως και να έχει δεν είναι στο χέρι μας να ελέγξουμε 100% την τροφή μας...εγώ τουλάχιστον λέω "δεν τρώω ζώα" και είμαι σχεδόν καλά...και λέω σχεδόν ακτριβώς γιατί πρέπει κάτι να φάω, αλλά δεν είμαι σε θέση να βρω τροφή που δεν έχει απαιτήσει τον θάνατο έμεσα κάποιου ζώου...

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Στο ενα εξηγει πως τα φυτα μπορουν να αισθανθουν αλλαγες στην θερμοκρασια και στο δευτερο εξηγει με απλο τροπο πως τα φυτα ειναι ικανα να αισθανονται και να αλληλεπιδρουν με το περιβαλλον... μου αρεσε ιδιαιτερα η τελευταια προταση στο αρθρο τους:
Itʼs a small daily tragedy that we animals must kill to stay alive. Plants are the ethical autotrophs here, the ones that wrest their meals from the sun. Donʼt expect them to boast: theyʼre too busy fighting to survive. (nytimes, 2009)
ruko
Διάσημο μέλος
Στο ενα εξηγει πως τα φυτα μπορουν να αισθανθουν αλλαγες στην θερμοκρασια
Το ίδιο και το θερμόμετρο.

και στο δευτερο εξηγει με απλο τροπο πως τα φυτα ειναι ικανα να αισθανονται και να αλληλεπιδρουν με το περιβαλλον
Και ο ανεμοδείκτης αλληλεπιδρά με το περιβάλλον.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σαφέστατα και τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι sentient. Προς το παρόν σε παραπέμπω σε αυτό το κείμενο. Ζητώ συγγνώμη που πετάω ένα σκέτο λινκ, αλλά αυτή τη στιγμή δεν προλαβαίνω να γράψω περίληψη.
Ελπίζω κάποια στιγμή (από Δευτέρα και μετά, γιατί θα λείπω) να μπορέσω να γράψω μερικά πράγματα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
skai-animals
Δραστήριο μέλος

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool