Η ανατροφή των παιδιών

λες να ειμαστε ολοι χαζοι;;; λες να μην σε καταλαβαινει κανενας;;;μαλλον συμβαινερι το αντιθετο
επισης δεν καταλαβαινω ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ...μηπως διαλογο εννοεις να συμφωνουμε ολοι με την αποψη σου;;;
πρεπει να κανω αναλυτικες περιγραφες γιατι ολο παρεξηγειτε. αυτο εννοω. και ειναι πολυ κουραστικο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το θέμα είναι απο οτι σε κοβω, οτι εσυ θα προτιμουσες η κορη σου να μεινει εγγυος απο τον πρωτο αλητη που ξελογιαζει μικρες παρα να της απαγορευσεις καποιες μερες να τον δει...
καλα...ποιος σου δινει το δικαιωμα...να κοβεις;;;;αλλο τουτο παλι..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν διαφωνησα με το να μην ακουσεις. Αλλα μαλλον ειστε πολυ "προχω" εδω μεσα και μας χωριζει καποιο χασμα γενεων (νοητικο, μιας και ηλικιακα ειμαι και πολυ νεοτερος σας). και ετσι δεν μπορουμε να μιλησουμε κοινη γλωσσα. Καληνυχτα σας...

Η γλωσσα μας ειναι κοινη,οι αποψεις μας διαφορετικες και αυτο ειναι απολυτα σεβαστο.Κι επειδη το εχω σπουδασει το θεμα κι εχω 10 χρονια εμπειριας με παιδια 2-6 ετων,σε πληροφορω οτι,οπως η κοινωνια γυρω μας αλλαζει,ετσι αλλαζουν και τα παιδια,ο τροπος ανατροφης τους,οι αναγκες τους,τα θελω και οι αντιδρασεις τους!!!
Εχω δει δυστυχισμενα παιδια απο πολυ αυταρχικους γονεις και πατεραδες-αρχηγους αλλα αντιστοιχα εδω δει και παιδια χωρις κανενα οριο απο γονεις πολυ "προχω"!!!!!!
Η ανατροφη των παιδιων χρειαζεται μετρο...

πρεπει να κανω αναλυτικες περιγραφες γιατι ολο παρεξηγειτε. αυτο εννοω. και ειναι πολυ κουραστικο.

δεν χρειαζεται να κανεις τπτ αναλυτικο...πολυ καλα καταλαβαμε...προσβαλεις γραφοντας αυτα..και πολυ λυπαμε...

Απάντηση: [split] Η ανατροφή των παιδιών

Καταρχην δε νομιζω οτι με ξερεις αρκετα καλα ωστε να με "κοβεις".Κατα δευτερον,η δικη μου κορη δεν θα εβγαινε με τον πρωτο αλητη,δεν θα ηταν τοσο αβουλη ωστε να την ξελογιασει καποιος,οπως δεν ημουν κι εγω.Ειλικρινα,δεν ξερω τι γνωμη εχεις για τα παιδια,ακομα και για αυτα που ειναι αρκετα μεγαλα,οπως οι εφηβοι,αλλα οπως ξεκαθαρισα πιο πανω,δεν την ασπαζομαι.Δεν τα θεωρω χαζα,αβουλα,ανεπιδεκτα μαθησεως αν δεν τους πει η "κεφαλη του σπιτιου" τι να κανουν και πως να φερθουν,και σιγουρα οταν αποκτησω θα φροντισω να μαθω και να μαθουν,κι εγω απο αυτα,κι αυτα απο εμενα,οχι να τα εκπαιδευσω σαν σκυλακια τσιρκου να με λατρευουν και να με υπακουν απο φοβο.Αυτα απο μενα,νομιζω οτι ο,τι ειχα να πω το ειπα.

Δεν διαφωνησα με το να μην ακουσεις. Αλλα μαλλον ειστε πολυ "προχω" εδω μεσα και μας χωριζει καποιο χασμα γενεων (νοητικο, μιας και ηλικιακα ειμαι και πολυ νεοτερος σας). και ετσι δεν μπορουμε να μιλησουμε κοινη γλωσσα. Καληνυχτα σας...

Στο χάσμα των γενεών οι ενήλικοι διαμορφώνουν την κοινωνία στα μέτρα τους χωρίς να αφήνουν περιθώρια στους νέους για αλλαγή. Εδώ συμβαίνει το αντίθετο. Μας αποκαλείς "προχώ" και λες ότι εσύ είσαι ο νεότερος.....Η αλήθεια είναι ότι οι νέοι προσπαθώντας να αμυνθούν γίνονται αγενείς και αυθάδεις, αμφισβητούν τους μεγαλύτερους.......αυτό συμβαίνει εδώ, αλλά το κάνεις με λάθος τρόπο και έτσι γίνεται το αντίθετο. Αυτό βέβαια οφείλεται στο ότι εμείς οι ενήλικες, μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις. Μάλλον εσύ αργείς να προσαρμοστείς σ' αυτές και επειδή δυσκολεύεσαι, σταματάς την προσπάθεια για πλησίασμα.
Το πρόβλημα ίσως να λυνόταν αν γινόταν ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των δύο γενεών. Δεν είναι σωστό να αντιδικούμε και στην προκείμενη περίπτωση με σένα, ένα νέο άνθρωπο, ένα νέο παιδί.
Και οι δύο οι πλευρές πρέπει να το κατανοήσουμε, έτσι ώστε να σταματήσει αυτό που λένε οι περισσότεροι "χάσμα γενεών". Έτσι η κοινωνία που ζούμε θα γίνει καλύτερη. Πίστεψέ με. Αυτά που γράφω τα πιστεύω, δεν έχω δόλο:)

καλα δλδ εμενα που δεν με εδειρε ποτε ο πατερας μου κ η μανα μου πρεπει να εχω προβλημα ..κ να πω οτι δεν περασα εντονη εφηβεια ψεματα θα ηταν, ομως ακολουθησαν την τακτικη καταλαβαινω το παιδι κ προσπαθω να ακουσω τους λογους που κανει μερικα πραγματα..κ πιστεψε με τοτε ως εφηβη καταλαβα πολυ καλα γιατι επρεπε να κοψω τις μλκιες..αν με κτυπουσαν , ειμαι 100% οτι περισσοτερο κοντρα θα τους πηγαινα..

:santa::santa::santa::santa: ένα χρόνο μικρότερος απο την κόρη μου:)
Για αυτο μαρεσει το my cat!ενννει ολες τις ηλικιες:)

Καποτε μια ξαδελφη μου, ημουν και γω μικρος τοτε, μου τραβαγε τα μαλλια. Σηκωνεται ο πατερας της, και της τραβηξε τα δικα της. Καθε φορα που πηγε να απλωσει τα χερια της της τραβαγε το τσουλουφι της. Τα μπηξε, ταπεινωθηκε, πονεσε. Ποια ηταν η καλυτερη μεθοδος συμφωνα με τις "μη τριτοκοσμικες" νομοθεσιες; Να κατσει να της κανει διαλεξη; Η να την στειλει στο δωματιο; Καλα και αυτα, αλλα εδω εκανε το καλυτερο. Της ειπε οτι αν τραβηξει τα μαλλια του αλλου θα πονεσει αυτη. "Τριτοκοσμικο, βαρβαρο, ταπεινωτικο" αλλα ΕΣΤΡΩΣΕ και δεν το ξαναεκανε. Και το καταλαβε. Να πως μπορεις να μεταλαμπαδευσεις και με ξυλο και πονο...

Το παραδειγμα που μας φερνεις ειναι ακριβως ιδιο με το πειραμα του Παυλωφ...Ο σκυλος συνδυαζει κατι καλο (τροφη)
εφ'οσον το ερεθισμα που δεχεται ειναι πονος!!! Οποτε νομιζω πως το ολο ζητημα με αυτο το παραδειγμα εχει λυθει...
Η ξαδερφουλα σου αντιλαμβανοταν τι ειναι κακο κ τι καλο μεσω του πονου κ οχι με την πειθω...Πραγμα που δεν ειναι κ πολυ υγιες!!

τα βλεπεις ασπρο μαυρο και το λιγο ξυλο το "παιδαγωγικο" το ονομαζεις μεγαλωμα μεσα στην βια. Μετρον αριστον athanasiad

"Παιδαγωγικο ξυλο"...Ακομη κ η νομικη επιστημη αναφερεται σε αυτο με την εννοια του σοφρωνισμου, κ οπως αναφερουν τα εγχειριδια περι σωματκων βλαβων (εκει αναφερετε!!) τα ορια ειναι "λιαν στενα" κ αφορουν την αναλογικοτητα του μετρου εως την προεφηβικη ηλικια κ μονο ως ultimum refugium δηλαδη ως ακραιο μετρο κ το τελευταιο!!! Απο την αλλη παλι, αναφερουν οτι ο τροπος ειναι αντιπαιδαγωγικος, επιφερει ταπεινωση κ προσβαλλει την ανθρωπινη αξιοπρεπεια. Η δε παραδεδομενη αρχη "οπου δεν πιπτει λογος πιπτει ραβδος" ειναι ιδιαιτερως προβληματικη συμφωνα με τις σημερινες σηνθηκες διεξαγωγης του εκπαιδευτικου εργου (κανενας εκπαιδευτικος δεν νομιζω οτι θα ηταν δατεθειμενος να καθισει στο σκαμνι του κατηγορουμενου)!!!

Και ομως, στα συγχρονα σπιτια ειναι που τα παιδια ξεφευγουν με ολη τηνσ ημασια της λεξης. Εκει που υπηρχε αρχη στο σπιτι, και κυριως Πατερας με ολη την σημασια της λεξης, κεφαλή, εκει υπηρχαν και λουριά.

Τα λουρια προυποθετουν ονους. Σε καμια περιπτωση αφου αυτο δεν το δεχομαστε ουτε για τα ζωα δεν θα μπορουσαμε να το δεχτουμε για τους ανθρωπους!!
Κεφαλη ενδεχομενως χρειαζονται τα κοπαδια...Εγω ως ανθρωπος προτιμω τον Δημοκρατικο διαλογο!!!
Η ενδοοικογενειακη βια, ενα φαινομενο το οποιο ειναι τοσο συχνο εντος των οικογενειων που αποτελει πλεον εναν κοινωνικο προβληματισμο, δεν πρεπει να μας αφηνει με τα ματια κλειστα!! Ειναι αναλγησια να αδιαφορουμε κ να επικροτουμε την βια...οποιαδηποτε μορφη κ αν αυτη αποκτα!!

Δεν ειπα οτι καθοριζει το ξυλο το πως θα βγει ουτε ειναι παραγοντας μοναδικος, ειναι μονο ενα μεσον. Υπαρχουν περιπτωσεις που ο πατερας εριχνε ξυλο και αυτο δεν βγηκε σε κακο. Οποτε ας αφησουμε τις δαιμονοποιησεις, το κυνηγι μαγισσων και την δυιστικη λογικη. Κοιταχτε το συμβολο το γιαπωνεζικο του γιν γιανκ και στοχαστειτε πανω του.

Ναι να στοχαστουμε με το γιν γιανκ...κ να κανουμε κ γιογκα...κ νοερα προσευχη....ομως τι δουλεια εχει αυτο με το ξυλο?!?!?
Αν βγηκε σε κακο ή οχι το ξυλο στους ανθρωπους που αναφερεσαι δεν μπορεις να το ξερεις διοτι δεν ξερεις τι μετεφεραν αυτοι στην οικογενεια τους...κ αυτο το λεω μετα γνωσης λογου! (οι περισσοτεροι κακοποιημενοι ανθρωποι -το ποσοστο ειναι υψηλοτατο- μεταφερουν στις δικες τους οικογενειες τις ιδιες κακοποιητικες μεθοδους)
Τελειωνοντας θελω να σου αναφερω ενα πειραμα που εγινε απο τον μεγαλο παδαγωγο Ρουντολφ Ντραϊκος κ αφορουσε τα 3 παιδαγωγικα συστηματα...το δημοκρατικο, το αυταρχικο κ το φιλελευθερο. Τα παιδια του δημοκρατικου συστηματος ανεπτυξαν πολυ πιο ευκολα τις δυνατοτητες τους..διανοητικες, ψυχικες, σωματικες κλπ απ'οτι των αλλων συστηματων (πλεον αυτα μας ειναι πασιγνωστα κ εχουμε επιγνωση γι'αυτα τα ζητηματα..απορω λοπον πως ειναι δυνατον να ασχολουμαστε με το ζητημα αυτο...)

ο μικρος ειναι οι επιθυμιες, και το θυμοειδες του πλατωνα, ο μεγαλος ειναι το λογικον. Και δεν πρεπει να αποφασιζει το θυμοειδες, αλλα το λογικον.

Ο Πλατωνας ή ο Αρστοτελης αναφερεται στη βια στην οικογενεια???...Εγω αλλα εμαθα απο την Φιλοσοφια.....

Καλα ξερεις τι; Δεν εχει νοημα ο διαλογος. Γιατι δεν ξερετε να διαβαζετε σωστα τι γραφω. Για μπουντρουμι σ ε περιπτωση ναρκωτικων λεω, αρχιζουν τα αντιμεσαιωνικα συναισθηματικα παραληρηματα. Για τραβηγμα τσουλουφιου λεω, εσεις λετε για βαρβαροτητα. Για εφηβικο ερωτα λεω και αντι να καταλαβετε οτι εννοω ονειροπολησεις περι κλεψιματος και εγκυμοσυνες εσεις καταλαβαινεται οτι ειμαι κατα του ερωτα. Ανουσιος ο διαλογος κατω απο τετοιες συνθηκες...

Υπαρχει μια λυση!!!!!!!! Να πλακωθουμε στο ξυλο!!!!!:P:P:P
Παρ'ολα αυτα θα σου πω οτι οι νεοι ανθρωποι μαθαινουν απο τα λαθη τους κ ο εφηβικος ερωτας ειναι ανοιγμα καρδιας...Τωρα, το πως το ονομαζουμε λαθος κ ποιος ειναι αυτο που θα μου υποδειξει ποτε θα ερωτευτω κ γιατι, ειναι να ζητημα που χρηζει διερευνησης....
Ενδεχομενως να εχει να κανει με καποια ευγονικη λογικη??
Ομως κ παλι δινεις την απαντηση μονος σου οταν μιλας για ανεπιθυμητες εγκυμοσυνες...
Αν ο εχων την γονικη μεριμνα δεν αντιλαμβανεται τον ρολο του, ο οποιος ειναι να μαθει στο παιδι του περα των αλλων το πως να προστατευεται (σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση-σεξουαλικη προστασια) τοτε δυστυχως δεν ειναι μονο αυτος αξιος της μοιρας του, αλλα εχει βαλει ηδη την καταβολαδα να μοιρασει την ανοησια του...

Μαλλον εσεις γενικα θεωρειται καθε ιεραρχια τυρρανια, και σκοτος, και αβουλα παιδια, και ξυλο σε ειδικα διαμορφωμενα μπουντρουμια. Μηπως να βαλουμε κανα αναρχικο σημα στο φορουμ; Τι κακο υπαρχει στην αρχηγια;

Οταν μιλας για αναρχια θα πρεπει να κανεις αντιδιαστολη πολιτικων συστηματων!!!
Εσυ το αναφερεις σαφως ως τον παραγοντα μιας κοινωνιας χαωδους, κατι που δν αντιστοιχει στην πραγματικοτητα...
αλλα εχεις ως αντιληψη καποιες μεθοδους. Η αναπτυξη των θεωριων αυτων περι αναρχιας ειναι πολυ παλιες κ πολυ βαθιες, τοσο που θα εκπληξει οτι ενδεχομενως ξεκινησαν ως συγχρονο κινημα απο τον Χριστανισμο. Περαν αυτου θα σε παραπεμψω στον Μαρξ, στον Κροποτκιν, στον Μπακουνιν κ στο διαλεκτικο σχημα.

Οσον αφορα στο αν θα πρεπει να ονομασουμε το site αναρχικο καλο θα ηταν να μην προσβαλουμε τους αλλους συνομιλητες μας που θα μπορουσαν να μην αποδεχονται τετοες εννοιες ή να προσδιδουμε ταυτοτητες ανεξαιρετως, διοτι αυτο το site ειναι απο τα πλεον δημοκρατικα, τα πλεον αξιοπρεπη κ ενα site που διοχετευει μονο αγαπη. Αγαπη που αφορα στα παντα γυρω μας, (μια εκφραση αυτης ειναι και η αγαπη προς τα ζωακια μας)...Κ λιγο μας πεφτει λογος εμας εφ'οσον υπαρχουν οι ανθρωποι που εφτιαξαν το site κ μας φιλοξενουνε για να πουμε τις αποψεις μας!!!

Δυστυχως η δικη μου εφυια (μιας μικρουλας 19 χρονης με ενα γατακι, ενα μωρο γατακι, κ ενα κουνελακι) δεν μπορει να αντισταθμιστει με την "εγωπαθεια" μιας μεγαλοφυιας ενος 22χρονου που η επαρση του ενδεχομενως χρηζει περαιτερω διερευνησεων
ΥΓ1. Τι να γραψω εγω τωρα?? Καληνυχτα ΜΟΥ??:hmm::P:P

ΥΓ2. Σε προηγουμενο post μου εγραψα για την θυματοποιηση...εντος του ιδιου επιστημονικου κλαδου αλλα κ αλλων επιστημων εχει αναπτυχθει η θεωρια "του φαυλου κυκλου της βιας". Αυτο σημαινει περα απο την ανακυκλωση της βιας κ την εκμαθηση της μεσω κανονων κ ρολων, την δημιουργια καταστασεων, οι οποιες διερχομενες μεσω παγιωμενων αντιληψεων, διαρρεουν στον κονωνικο ιστο ως φυσιολογικες. Πραγμα που κατα την αποψη μου δεν ειναι δεκτο, κ αυτο γιατι καμια πραξη βιας δεν πρεπει να την αποδεχομαστε!!!

ΥΓ3.Ενα αλλο ζητημα που ενδεχομενως να απασχολει πολλους ειναι το ζητημα της "αναγκαιας βιας" κ αφορα την αμυνα, την αναγκαια αμυνα, την κατασταση αναγκης, τον πολεμο κλπ. Αυτη απο μονη της ειναι αναγκαια για την προστασια ζωτικων συμφεροντων και σαφεστατα αναλογικη με τετοιο τροπο ωστε να μην γινεται το δικαιο του ισχυρου/πυγμης! Με την εννοια οτι η βια ειναι το δικαιο του ισχυρου, αυτο απο μονο του θα επρεπε να μας λυσει ολες τις αποριες μας πανω σ'αυτα που πραγματευομαστε...

Τελευταία επεξεργασία:
Ο τροπος για να "διδαξεις" οπως ειπες σε ενα παιδι το σωστο,ειναι να ακουσεις ΓΙΑΤΙ κανει το λαθος!!!!!Για ποιο λογο χτυπαει,τραβαει μαλλια,δαγκωνει?????Στα παιδια μπορεις να μιλησεις και αμα ακουσεις προσεκτικα,σιγουρα θα βρεις την αιτια και θα καταστειλεις την αρνητικη συμπεριφορα χτυπωντας κατευθειαν τη ριζα του κακου....

Θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ με την Αλίνα

Υπαρχει μια λυση!!!!!!!! Να πλακωθουμε στο ξυλο!!!!!:P:P:P

Οσον αφορα στο αν θα πρεπει να ονομασουμε το site αναρχικο καλο θα ηταν να μην προσβαλουμε τους αλλους συνομιλητες μας που θα μπορουσαν να μην αποδεχονται τετοες εννοιες ή να προσδιδουμε ταυτοτητες ανεξεραιτως, διοτι αυτο το site ειναι απο τα πλεον δημοκρατικα, τα πλεον αξιοπρεπη κ ενα site που διοχετευει μονο αγαπη. Αγαπη που αφορα στα παντα γυρω μας, (μια εκφραση αυτης ειναι και η αγαπη προς τα ζωακια μας)...Κ λιγο μας πεφτει λογος εμας εφ'οσον υπαρχουν οι ανθρωποι που εφτιαξαν το site κ μας φιλοξενουνε για να πουμε τις αποψεις μας!!!

Δυστυχως η δικη μου εφυια (μιας μικρουλας 19 χρονης με ενα γατακι, ενα μωρο γατακι, κ ενα κουνελακι) δεν μπορει να αντισταθμιστει με την "εγωπαθεια" μιας μεγαλοφυιας ενος 22χρονου που η επαρση του ενδεχομενως χρηζει περαιτερω διερευνησεων
ΥΓ1. Τι να γραψω εγω τωρα?? Καληνυχτα ΜΟΥ??:hmm::P:P

Γιουλάκι you're my favourite 19 year old!!!!:clapup::clapup:

Διαβασα ολα τα ποστ και πραγματικα δεν μπορω να συμμετασχω σε αυτη τ συζητηση!με βγαζει εκτος οριων
αλλο να δωσεις μια σφαλιαρα μια φορα επειδη εχασες τον ελεγχο και αλλο το συνεχες ξυλο!!!
με ξυλο δεν εμαθε κανεις τπτ μονο του εχει μεινει η αναμνηση απο τ ταπεινωση που ενιωσε!
ειναι τραγικο στις μερες μας να μιλαμε για κεφαλες στην οικογενεια και λουρια
σε λιγο θα μας πεις οτι πρεπει να κανουμε οτι μας λεει ο πατερας
εγω μικρος εφαγα ξυλο επειδη εχω οξυθυμο πατερα και ακομα το θυμαμαι και του κραταω κακια!!!
τα παιδια καταλαβαινουν δεν ειναι χαζα
εσυ εφαρμοζεις την τακτικη επεσες??????γτ το εκανες αυτο?και ξυλο!!!λες και το παιδι επεσε επιτιδες!!!
Η ελευθερια δεν ειναι αναρχια τ να κανουμε δεν εχουμε χουντα!συγγνωμη!
πραγματικα δεν μπορω να τ καταλαβω αυτο και εγω νεος ειμαι αλλα δεν εχω τετοιες μεσσαιωνικες αντιληψεις!
και θα αναφερω ενα παραδειγμα που φαινεται ασχετο
πιρν λιγες μερες μια ξαδερφη μου εδεινε για να μπει στο στρατο και εκαναν την εξης ερωτηση
αν γινοταν πολεμος και σου ελεγαν να ριξεις τ γεφυρα την ωρα που περνουσε ενα σχολικο τι θα εκανες??????
και ολοι απαντησαν θα τ εριχνα!!!σε τετοια κοινωνια ζουμε:(
ο καθενας ας βγαλει τ συμπερασματα του

να συμπληρωσω..οτι η δημοκρατια..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΧΙΑ...καποιοι μαλλον μπερδευουν τις εννοιες..:)

ακριβως!αυτοι που ονομαζουν την δημοκρατια αναρχια ειναι χουντικοι
και μην μπερδευεσαι με τ αρχαια χρονια που ο σωκρατης δεν ηθελε την Δημοκρατια εννοουσε την οχλοκρατια που επικρατουσε τοτε με τους δημαγωγουσ του πιθηκους οπως του ονομασε ο Αριστοφανης
Ο Αριστοτελης επιθυμουσε την αριστοκρατια
εννοωντας την αριστοκρατια του πνευματος ουτοπικο για την εποχη μας

Δεν τα θεωρω χαζα,αβουλα,ανεπιδεκτα μαθησεως αν δεν τους πει η "κεφαλη του σπιτιου" τι να κανουν και πως να φερθουν,και σιγουρα οταν αποκτησω θα φροντισω να μαθω και να μαθουν,κι εγω απο αυτα,κι αυτα απο εμενα,οχι να τα εκπαιδευσω σαν σκυλακια τσιρκου να με λατρευουν και να με υπακουν απο φοβο.Αυτα απο μενα,νομιζω οτι ο,τι ειχα να πω το ειπα.

για μένα αυτό είναι το κλειδί για ευτυχισμένα παιδιά και γονείς

για μένα αυτό είναι το κλειδί για ευτυχισμένα παιδιά και γονείς

ακριβως..γιατι μαθαινουμε και εμεις απο αυτα..:):):)

τα παιδια καταλαβαινουν δεν ειναι χαζα

Η ελευθερια δεν ειναι αναρχια τ να κανουμε δεν εχουμε χουντα!συγγνωμη!

κι εσύ Γιώργο είσαι ο αγαπημένος μου 22χρονος:clapup::clapup:

κι αυτό αποτελεί ένα απο τα πιο ενδιαφέροντα thread του φόρουμ μας!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back