Mici
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΑ ΙΔΙΑ μου είπε και ο δικός μουΚι εμένα ο γύναικολόγος τα ίδια μου λέει. Πιό πιθανό είναι να κολήσω τοξόπλασμα από άπλυτη σαλάτα ή τρώγοντας μισοψιμένη μπριζόλα παρά από τον γατούλη μου...
λες να πηγαίνουμε στον ίδιο;;;;
Ααα, επί την ευκαιρία με λένε Ελένη
και την γατούλα μου, Mici
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mici
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χα, χα, χα... πιάσε κόκκινο! Τα ίδια είπα και στην Ασπασία!Κι ο δικός μου! Λετε να πηγαίνουμε στον ιδιο?
...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vicki v.
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Για το σίδηρο: υπάρχουν τροφές εξίσου πλούσιες με το κρέας σε σίδηρο, αλλά δεν αποροφάται το ίδιο απλό τον οργανισμό. Θα ψάξω να βρω ακριβή στοιχεια και θα τα γ΄ραψω.
mimikaki
Διάσημο μέλος
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
αν κάτι μπορείς να το αντιμετωπίσεις με αλλαγή της διατροφής σου, γιατί μπαίνεις στη διαδικασία των χαπιών?υπαρχει και η λυση των χαπακιων για τον σιδηρο παντως.. εγω επειδη γενικως κανω αστατη διατροφη και εχω πολυ χαμηλο σιδηρο παιρνω καψουλες σιδηρου και ολα ειναι οκ!!!
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
)τα ιδια λεει.μονο που ο δικος μας ειναι και χορτοφαγος εδω και πολλα χρονια
mimikaki
Διάσημο μέλος
αν κάτι μπορείς να το αντιμετωπίσεις με αλλαγή της διατροφής σου, γιατί μπαίνεις στη διαδικασία των χαπιών?
δεν ξερω προφανως η διατροφη απο μονη της δεν εφτανε για να μου πει ο γιατρος να παρω καψουλες σιδηρου ...ισως εξαρταται και απο τον οργανισμο... τι να πω...
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν ήταν έτσι τα πράγματα, εφ'όσον τρώω απ΄όλα αυτά και πολύ, δεν θα είχα τόσο χαμηλό αιματοκρίτη. Η φεριτίνη μου, ήταν πεσμένη πιο κατω από το κατώτατο όριο. Όταν ξανάρχισα να τρώω κρέας, έστω και λίγο, μιας και όπως είπα δεν μου αρέσει, επανείλθαν όλα στο φυσιολογικό. Δεν αμφισβητώ αυτά που λες Βίκυ, απλά μιλάω για την δική μου περίπτωση, οπού ο γιατρός είχε δίκιο.
Ασπασια, εχω ακουσει πως υπαρχουν ανθρωποι που εχουν εκ φυσεως πολυ χαμηλο αιματοκριτη. Η μαμα μου ας πουμε που τρωει συχνα κρεας εχει αιματοκριτη 36 ενω εγω που δεν τρωω καθολου 43 περιπου.
Μπας και ειναι αυτο το προβλημα;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
δεν ξερω προφανως η διατροφη απο μονη της δεν εφτανε για να μου πει ο γιατρος να παρω καψουλες σιδηρου ...ισως εξαρταται και απο τον οργανισμο... τι να πω...
Μιμικακι εισαι χορτοφαγος; Γιατι, Κατερινα, αν το μιμικακι ειναι χορτοφαγος και θελει να παραμεινει ισως γι αυτο να παιρνει χαπια...

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Ασπασια, εχω ακουσει πως υπαρχουν ανθρωποι που εχουν εκ φυσεως πολυ χαμηλο αιματοκριτη. Η μαμα μου ας πουμε που τρωει συχνα κρεας εχει αιματοκριτη 36 ενω εγω που δεν τρωω καθολου 43 περιπου.Μπας και ειναι αυτο το προβλημα;
Όχι γιατί πριν σταματήσω να τρωω κρέας είχα 45-46 ανδρικό αιματοκρίτη! Με το που έσκασε η ιστορία με τις τρελλές αγελάδες πριν 7-8 χρόνια, δεν μου άρεσε που δεν μου άρεσε το κρέας, το σιχάθηκα εντελώς και το έκοψα. Μόνο που και ου κανενα κοτοπουλάκι. Τότε έπεσε στο 32-33.
Τα χαπάκια δεν μου έκαναν τίποτα κι είχα αρχίσει σίδηρο σε ενέσιμη μορφή που είναι πιο αποροφίσιμο από τον οργανισμό. Το μόνο που κατάφερα είναι να μου γίνει ο π&^ς σουρωτήρι!!! Μετά από 1-2 μήνες από την θεραπεία ξαναέπεφτε ο αιματοκρίτης!!!...υπαρχει και η λυση των χαπακιων για τον σιδηρο παντως.. εγω επειδη γενικως κανω αστατη διατροφη και εχω πολυ χαμηλο σιδηρο παιρνω καψουλες σιδηρου και ολα ειναι οκ!!!
Τι να πω, ίσως να είναι οργανικό, και να χρειάζομαι κρέας....
Πάντως όσο και να μη μου αρέσει, το προτιμώ από τις ενέσεις! Για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορούσα ούτε να καθήσω.....

Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Τι να πω, ίσως να είναι οργανικό, και να χρειάζομαι κρέας....![]()
Πάντως όσο και να μη μου αρέσει, το προτιμώ από τις ενέσεις! Για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορούσα ούτε να καθήσω.....![]()

Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mimikaki
Διάσημο μέλος
Μιμικακι εισαι χορτοφαγος; Γιατι, Κατερινα, αν το μιμικακι ειναι χορτοφαγος και θελει να παραμεινει ισως γι αυτο να παιρνει χαπια...![]()
δεν ειμαι χορτοφαγος αλλα ουτε κρεας τρωω ιδιαιτερα, ειμαι στην κατηγορια των μυζερων... δεν μου αρεσουν ουτε τα λαχανικα(μονο ντοματες) ουτε τα φρουτα!!γενικα δεν τρωω πολυ, τρωω πολλα ζυμαρικα και ψωμια! αστα να πανε επεισης γαριδακια πατατακια και οτι χαζο υπαρχει! εχω ταλαιπωρηθει κατα καιρους με την υγεια μου απο αυτη τη διατροφη αλλα δεν αλλαζω... ξεροκεφαλη???

Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Τοξοπλάσμωση, μία παρεξηγημένη ασθένεια
Γωγω
Δραστήριο μέλος
να μη μπορω να φαω, κρεας, τυρακι, γαλατακι, αυγουλακι, σοκολατες, γενικα γλυκα (αφου εχουν γαλα..), τυροπιτουλες, (και τα υπολοιπα σε πιτουλες...),ψαρακια, καλαμαρακια, γαριδουλες...
μιαμ..πεινασα..
ειλικρινα δε μπορω να το καταλαβω αυτο το πραγμα... με ποια λογικη το κανουν αυτο...ειναι τρελλοι αυτοι οι Ρωμαιοι!!!!
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Σχετικά με αυτό:Για το σίδηρο: υπάρχουν τροφές εξίσου πλούσιες με το κρέας σε σίδηρο, αλλά δεν αποροφάται το ίδιο απλό τον οργανισμό. Θα ψάξω να βρω ακριβή στοιχεια και θα τα γ΄ραψω.
https://www.medlook.net/article.asp?item_id=1772
https://www.food-info.net/gr/min/iron.htm
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
εγω ειπα οτι ψυχη εχουν, μιλωντας για τη ζωη που εχουν μεσα τους και τη διαθεση για ζωη, οχι για την συνειδηση και τη σκεψη.
Δεν μπορει κανεις να πει οτι δεν εχουν ψυχη οπως και να πει οτι εχουν! Εγω εγραψα αυτο που αισθανομαι: Οτι εχουν!
Το παραδειγμα με το δεντρο που εγραψα ( ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενο οτι ηταν μια δραση απο το ιδιο το δεντρο για να ζησει) μου φτανει εμενα. Δεν χρειαζομαι κατι παραπανω για πιστεψω οτι ενα δεντρο εχει ψυχη.
Υπαρχει καποιος εδω που ξερει τι ακριβως ειναι η ψυχη;
Το να τρωμε ολα τα φυτα και τα κοβουμε δεντρα ειναι αναλογο με το να σκοτωνουμε ζωα. Απλα το ενα μοιαζει πιο ασχημο...
Ο πλανητης ολοκληρος ειναι ζωντανος και ολοι ειμαστε ενα κομματακι στο παζλ, δεντρα, ζωα, ανθρωποι. Μας προσφερετε απο την γη και να κοψουμε δεντρα και να φαμε ζωα και πολλα πραγματα. Οχι ομως να το παρακανουμε τρελα.. Εμεις δεν εχουμε ισσοροπια.
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν θα ηθελα ποτε να μαθω ποσα πραγματα ειμαι ικανη να κανω, εαν βρεθω σε δυσκολη θεση και χρειαστει να κανω κατι για να επιβιωσω.
Οτι μπορει να σκεφτει ο ανθρωπος οτι κανει, οτι πραττει,
αμεσως ειναι η αποδειξη και οτι θα το κανει εαν χρειαστει.
Ειναι τοσο ισχυρη η θεληση μας για το δρομο που πηραμε ως ειδος
που ειναι αδυνατον να σταματησει αυτη η πορεια.
Απλα δεν γνωριζουμε που οδηγει αυτο και δεν ξερουμε τι μας περιμενει: Η αθανασια ή η αυτοκαταστροφη;
mimikaki
Διάσημο μέλος
Θελω να απαντησω για το τα δεντρα που λεγαμε.
εγω ειπα οτι ψυχη εχουν, μιλωντας για τη ζωη που εχουν μεσα τους και τη διαθεση για ζωη, οχι για την συνειδηση και τη σκεψη.
Δεν μπορει κανεις να πει οτι δεν εχουν ψυχη οπως και να πει οτι εχουν! Εγω εγραψα αυτο που αισθανομαι: Οτι εχουν!
Το παραδειγμα με το δεντρο που εγραψα ( ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενο οτι ηταν μια δραση απο το ιδιο το δεντρο για να ζησει) μου φτανει εμενα. Δεν χρειαζομαι κατι παραπανω για πιστεψω οτι ενα δεντρο εχει ψυχη.
Υπαρχει καποιος εδω που ξερει τι ακριβως ειναι η ψυχη;
Το να τρωμε ολα τα φυτα και τα κοβουμε δεντρα ειναι αναλογο με το να σκοτωνουμε ζωα. Απλα το ενα μοιαζει πιο ασχημο...
Ο πλανητης ολοκληρος ειναι ζωντανος και ολοι ειμαστε ενα κομματακι στο παζλ, δεντρα, ζωα, ανθρωποι. Μας προσφερετε απο την γη και να κοψουμε δεντρα και να φαμε ζωα και πολλα πραγματα. Οχι ομως να το παρακανουμε τρελα.. Εμεις δεν εχουμε ισσοροπια.
συμφωφω με αυτη την αποψη... απο την στιγμη που μεγαλωνει ,ακομη και το χορταρακι εχει ζωη και ψυχη... αν μπορουσε να φωναξει την ωρα που το πατουσαμε η το κοβαμε , θα μπορουσαμε αραγε να το φαμε????
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool