Η γάτα είναι νόστιμο κολατσιό;..

Κι εμένα ο γύναικολόγος τα ίδια μου λέει. Πιό πιθανό είναι να κολήσω τοξόπλασμα από άπλυτη σαλάτα ή τρώγοντας μισοψιμένη μπριζόλα παρά από τον γατούλη μου...
ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΑ ΙΔΙΑ μου είπε και ο δικός μου :) λες να πηγαίνουμε στον ίδιο;;;; :D
Ααα, επί την ευκαιρία με λένε Ελένη :redface: και την γατούλα μου, Mici :happy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι ο δικός μου! Λετε να πηγαίνουμε στον ιδιο?
Χα, χα, χα... πιάσε κόκκινο! Τα ίδια είπα και στην Ασπασία! :lol: ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άλλη πονεμένη ιστορία το τοξόπλασμα ...και οι γιατροί. :P

Για το τοξόπλασμα το ίδιο ακριβώς λέει και ο δικός μου γιατρός! Κορίτσια, αν πηγαίνουμε όλες στον ίδιο...θα τρελαθώ!!!
Για το σίδηρο: υπάρχουν τροφές εξίσου πλούσιες με το κρέας σε σίδηρο, αλλά δεν αποροφάται το ίδιο απλό τον οργανισμό. Θα ψάξω να βρω ακριβή στοιχεια και θα τα γ΄ραψω.

υπαρχει και η λυση των χαπακιων για τον σιδηρο παντως.. εγω επειδη γενικως κανω αστατη διατροφη και εχω πολυ χαμηλο σιδηρο παιρνω καψουλες σιδηρου και ολα ειναι οκ!!!

υπαρχει και η λυση των χαπακιων για τον σιδηρο παντως.. εγω επειδη γενικως κανω αστατη διατροφη και εχω πολυ χαμηλο σιδηρο παιρνω καψουλες σιδηρου και ολα ειναι οκ!!!
αν κάτι μπορείς να το αντιμετωπίσεις με αλλαγή της διατροφής σου, γιατί μπαίνεις στη διαδικασία των χαπιών?

κι ο γυναικολογος της μητερας μου(και δικος μου οποτε θυμαμαι να παω:redface: )τα ιδια λεει.μονο που ο δικος μας ειναι και χορτοφαγος εδω και πολλα χρονια:)

αν κάτι μπορείς να το αντιμετωπίσεις με αλλαγή της διατροφής σου, γιατί μπαίνεις στη διαδικασία των χαπιών?

δεν ξερω προφανως η διατροφη απο μονη της δεν εφτανε για να μου πει ο γιατρος να παρω καψουλες σιδηρου ...ισως εξαρταται και απο τον οργανισμο... τι να πω...

Αν ήταν έτσι τα πράγματα, εφ'όσον τρώω απ΄όλα αυτά και πολύ, δεν θα είχα τόσο χαμηλό αιματοκρίτη. Η φεριτίνη μου, ήταν πεσμένη πιο κατω από το κατώτατο όριο. Όταν ξανάρχισα να τρώω κρέας, έστω και λίγο, μιας και όπως είπα δεν μου αρέσει, επανείλθαν όλα στο φυσιολογικό. Δεν αμφισβητώ αυτά που λες Βίκυ, απλά μιλάω για την δική μου περίπτωση, οπού ο γιατρός είχε δίκιο.

Ασπασια, εχω ακουσει πως υπαρχουν ανθρωποι που εχουν εκ φυσεως πολυ χαμηλο αιματοκριτη. Η μαμα μου ας πουμε που τρωει συχνα κρεας εχει αιματοκριτη 36 ενω εγω που δεν τρωω καθολου 43 περιπου.:/: Μπας και ειναι αυτο το προβλημα;

δεν ξερω προφανως η διατροφη απο μονη της δεν εφτανε για να μου πει ο γιατρος να παρω καψουλες σιδηρου ...ισως εξαρταται και απο τον οργανισμο... τι να πω...

Μιμικακι εισαι χορτοφαγος; Γιατι, Κατερινα, αν το μιμικακι ειναι χορτοφαγος και θελει να παραμεινει ισως γι αυτο να παιρνει χαπια...:/:

Ασπασια, εχω ακουσει πως υπαρχουν ανθρωποι που εχουν εκ φυσεως πολυ χαμηλο αιματοκριτη. Η μαμα μου ας πουμε που τρωει συχνα κρεας εχει αιματοκριτη 36 ενω εγω που δεν τρωω καθολου 43 περιπου.:/: Μπας και ειναι αυτο το προβλημα;

Όχι γιατί πριν σταματήσω να τρωω κρέας είχα 45-46 ανδρικό αιματοκρίτη! Με το που έσκασε η ιστορία με τις τρελλές αγελάδες πριν 7-8 χρόνια, δεν μου άρεσε που δεν μου άρεσε το κρέας, το σιχάθηκα εντελώς και το έκοψα. Μόνο που και ου κανενα κοτοπουλάκι. Τότε έπεσε στο 32-33.

Τα χαπάκια δεν μου έκαναν τίποτα κι είχα αρχίσει σίδηρο σε ενέσιμη μορφή που είναι πιο αποροφίσιμο από τον οργανισμό. Το μόνο που κατάφερα είναι να μου γίνει ο π&^ς σουρωτήρι!!! Μετά από 1-2 μήνες από την θεραπεία ξαναέπεφτε ο αιματοκρίτης!!!...
Τι να πω, ίσως να είναι οργανικό, και να χρειάζομαι κρέας....:hmm:
Πάντως όσο και να μη μου αρέσει, το προτιμώ από τις ενέσεις! Για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορούσα ούτε να καθήσω.....:mad:

Τι να πω, ίσως να είναι οργανικό, και να χρειάζομαι κρέας....:hmm:
Πάντως όσο και να μη μου αρέσει, το προτιμώ από τις ενέσεις! Για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορούσα ούτε να καθήσω.....:mad:

:/: :/: :/: :/: :/: :/: :(

για τον Carl Lewis θα διατηρησω τις επιφυλαξεις μου.μπορει τυπικα να μην ετρωγε κρεας και ζωικα παραγωγα(μιας κι ηταν αυστηρα χορτοφαγος),θεωρω ομως αδυνατο αθλητης του επιπεδου του με διακρισεις σε τρια παρακαλω αθληματα να μην επαιρνε σκευασματα ζωικων πρωτεινων,κρεατινινη κτλ.τυπικα μπορει να θεωρειτο vegan,ουσιαστικα ομως ηταν:hmm: ?

Μιμικακι εισαι χορτοφαγος; Γιατι, Κατερινα, αν το μιμικακι ειναι χορτοφαγος και θελει να παραμεινει ισως γι αυτο να παιρνει χαπια...:/:

δεν ειμαι χορτοφαγος αλλα ουτε κρεας τρωω ιδιαιτερα, ειμαι στην κατηγορια των μυζερων... δεν μου αρεσουν ουτε τα λαχανικα(μονο ντοματες) ουτε τα φρουτα!!γενικα δεν τρωω πολυ, τρωω πολλα ζυμαρικα και ψωμια! αστα να πανε επεισης γαριδακια πατατακια και οτι χαζο υπαρχει! εχω ταλαιπωρηθει κατα καιρους με την υγεια μου απο αυτη τη διατροφη αλλα δεν αλλαζω... ξεροκεφαλη???:/:

χορτοφαγος=σαν εφιαλτης μου ακουγεται..

να μη μπορω να φαω, κρεας, τυρακι, γαλατακι, αυγουλακι, σοκολατες, γενικα γλυκα (αφου εχουν γαλα..), τυροπιτουλες, (και τα υπολοιπα σε πιτουλες...),ψαρακια, καλαμαρακια, γαριδουλες...

μιαμ..πεινασα..

ειλικρινα δε μπορω να το καταλαβω αυτο το πραγμα... με ποια λογικη το κανουν αυτο...ειναι τρελλοι αυτοι οι Ρωμαιοι!!!!

Για το σίδηρο: υπάρχουν τροφές εξίσου πλούσιες με το κρέας σε σίδηρο, αλλά δεν αποροφάται το ίδιο απλό τον οργανισμό. Θα ψάξω να βρω ακριβή στοιχεια και θα τα γ΄ραψω.
Σχετικά με αυτό:
https://www.medlook.net/article.asp?item_id=1772

https://www.food-info.net/gr/min/iron.htm

Θελω να απαντησω για το τα δεντρα που λεγαμε.
εγω ειπα οτι ψυχη εχουν, μιλωντας για τη ζωη που εχουν μεσα τους και τη διαθεση για ζωη, οχι για την συνειδηση και τη σκεψη.
Δεν μπορει κανεις να πει οτι δεν εχουν ψυχη οπως και να πει οτι εχουν! Εγω εγραψα αυτο που αισθανομαι: Οτι εχουν!
Το παραδειγμα με το δεντρο που εγραψα ( ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενο οτι ηταν μια δραση απο το ιδιο το δεντρο για να ζησει) μου φτανει εμενα. Δεν χρειαζομαι κατι παραπανω για πιστεψω οτι ενα δεντρο εχει ψυχη.
Υπαρχει καποιος εδω που ξερει τι ακριβως ειναι η ψυχη;
Το να τρωμε ολα τα φυτα και τα κοβουμε δεντρα ειναι αναλογο με το να σκοτωνουμε ζωα. Απλα το ενα μοιαζει πιο ασχημο...
Ο πλανητης ολοκληρος ειναι ζωντανος και ολοι ειμαστε ενα κομματακι στο παζλ, δεντρα, ζωα, ανθρωποι. Μας προσφερετε απο την γη και να κοψουμε δεντρα και να φαμε ζωα και πολλα πραγματα. Οχι ομως να το παρακανουμε τρελα.. Εμεις δεν εχουμε ισσοροπια.

Τωρα οσο για την χορτοφαγια και το τι ειμαστε ικανοι να φαμε:

Δεν θα ηθελα ποτε να μαθω ποσα πραγματα ειμαι ικανη να κανω, εαν βρεθω σε δυσκολη θεση και χρειαστει να κανω κατι για να επιβιωσω.

Οτι μπορει να σκεφτει ο ανθρωπος οτι κανει, οτι πραττει,
αμεσως ειναι η αποδειξη και οτι θα το κανει εαν χρειαστει.

Ειναι τοσο ισχυρη η θεληση μας για το δρομο που πηραμε ως ειδος
που ειναι αδυνατον να σταματησει αυτη η πορεια.
Απλα δεν γνωριζουμε που οδηγει αυτο και δεν ξερουμε τι μας περιμενει: Η αθανασια ή η αυτοκαταστροφη;

Θελω να απαντησω για το τα δεντρα που λεγαμε.
εγω ειπα οτι ψυχη εχουν, μιλωντας για τη ζωη που εχουν μεσα τους και τη διαθεση για ζωη, οχι για την συνειδηση και τη σκεψη.
Δεν μπορει κανεις να πει οτι δεν εχουν ψυχη οπως και να πει οτι εχουν! Εγω εγραψα αυτο που αισθανομαι: Οτι εχουν!
Το παραδειγμα με το δεντρο που εγραψα ( ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενο οτι ηταν μια δραση απο το ιδιο το δεντρο για να ζησει) μου φτανει εμενα. Δεν χρειαζομαι κατι παραπανω για πιστεψω οτι ενα δεντρο εχει ψυχη.
Υπαρχει καποιος εδω που ξερει τι ακριβως ειναι η ψυχη;
Το να τρωμε ολα τα φυτα και τα κοβουμε δεντρα ειναι αναλογο με το να σκοτωνουμε ζωα. Απλα το ενα μοιαζει πιο ασχημο...
Ο πλανητης ολοκληρος ειναι ζωντανος και ολοι ειμαστε ενα κομματακι στο παζλ, δεντρα, ζωα, ανθρωποι. Μας προσφερετε απο την γη και να κοψουμε δεντρα και να φαμε ζωα και πολλα πραγματα. Οχι ομως να το παρακανουμε τρελα.. Εμεις δεν εχουμε ισσοροπια.

συμφωφω με αυτη την αποψη... απο την στιγμη που μεγαλωνει ,ακομη και το χορταρακι εχει ζωη και ψυχη... αν μπορουσε να φωναξει την ωρα που το πατουσαμε η το κοβαμε , θα μπορουσαμε αραγε να το φαμε????

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back