Η γάτα μου δεν τρώει!

Γεια σας και πάλι...

Περίμενα λίγες μέρες μήπως η κατάσταση του γάτου καλυτερέψει, αλλά δεν βλέπω καμία βελτίωση. Του κόβω την τροφή σε μικρά κομματάκια, όπως μου είπατε, σχεδόν πολτοποιημένη, όμως αντιμετωπίζει και πάλι μεγάλη δυσκολία... Κροκέτες δεν μπορεί να φάει καθόλου. Μπορεί να μασήσει μόνο από την μια πλευρά και όταν τροφή πηγαίνει από την άλλη βήχει, τρέχει και την βγάζει. :/: :/: Δεν ξέρω τι συμβαίνει. Ο γάτος πραγματικά υποφέρει. Δεν μπορώ να του ανοίξω το στόμα για να δω, οπότε η μόνη λύση είναι ο κτηνίατρος. Ίσως του έχει μπει κάποιο αγκάθι στο στόμα. :worry:

Να σημειώσω ότι ο γάτος είναι ελεύθερος έξω, συναναστρέφεται με άλλες γάτες, αλλά δεν κηνυγάει. Επίσης, δεν το ταίζω μόνο εγώ, αλλά και γείτονες. :hmm:

Το θέμα είναι πώς θα τον πάω στο κτηνίατρο, καθώς δεν έχω γατοφόρο. Και να είχα γατοφόρο νομίζω θα ήταν πολύ δύσκολη η διαδρομή μέχρι τον κτηνίατρο. Θα μας καταγρατζουνίσει. Υπάρχει κάποιος τρόπος να τον ναρκώσω? Ίσως με χάπι μέσα σε κονσέρβα?

Τέλος, αν τον πάω στον κτηνίατρο αυτός τι μπορεί να κάνει για το πρόβλημα? Να του βγάλει κάποιο δόντι?? :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: Το γατάκι μου δεν τρώει!

????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μέσα από την γατοφόρο ο γάτος δεν μπορεί να σας γρατζουνίσει. Πρέπει να προσέξετε να την κλείσετε καλά να μην σας φύγει και θα είναι μια χαρά.Αν ζει έξω καλό θα ήταν να μην δοκιμάσετε να τον ναρκώσετε, γιατί αν φύγει μπορεί να του συμβεί κάποιο ατύχημα.
Όσο για γατοφόρο, πιθανόν να μπορεί να σου δανείσει και ο κτηνίατρος, που θα τον πας.Πας στον κτηνίατρο, την παίρνεις, βάζεις τον γάτο και τον πας..είναι απλό να σωθεί αυτή η ψυχούλα, μην τον αφήσετε να υποφέρει!

Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο κάποια φιλοζωική οργάνωση στην περιοχή σου να σου δανείσουν παγίδα, γιατί μάλλον με γατοφόρο δεν θα κάνετε δουλειά όπως λες. Τα υπόλοιπα για την νάρκωση που λες είναι δουλειά του κτηνίατρου, μην σε απασχολεί.
Τι θα του κάνει του γατιού εκ των προτέρων κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Μόλις το δει θα σου πει.

Καλή η ιδέα το να δανειστούμε γατοφόρο από τον κτηνίατρο. Θα πάμε σήμερα να ρωτήσουμε. Ελπίζω να υπάρχει αυτή η δυνατότητα!!

Αν και η όλη μεταφορά νομίζω θα είναι δύσκολη, γιατί και παλιότερα είχα επιχειρήσει κάτι παρόμοιο. Ο γάτος ήταν άγριος και σε όλη την διάρκεια της διαδρομής νιαούριζε και γρατζουνούσε τα τοιχώματα!!

Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο κάποια φιλοζωική οργάνωση στην περιοχή σου να σου δανείσουν παγίδα, γιατί μάλλον με γατοφόρο δεν θα κάνετε δουλειά όπως λες. Τα υπόλοιπα για την νάρκωση που λες είναι δουλειά του κτηνίατρου, μην σε απασχολεί.
Τι θα του κάνει του γατιού εκ των προτέρων κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Μόλις το δει θα σου πει.
Μα δεν ειναι αγριο το γατι για να χρειαστει γατοπαγιδα.Με γατοφορο μια χαρα θα ειναι. Ομως αργεις να τον πας στον γιατρο και ο χρονος ειναι πολυτιμος.Εμεις εδω δυστυχως ουτε διαγνωση μπορουμε να κανουμε,ουτε και μπορουμε να ξερουμε τι θα του κανει ο κτηνιατρος.Το σιγουρο ειναι οτι το γατι ηδη επρεπε να ακολουθει καποια αγωγη.
Οπως ειπε και η κοπελα πιο πανω,απο την στιγμη που ο γατος ειναι αδεσποτος και δεν ειναι σε καποιο χωρο περιορισμενος,ξεχνα το ηρεμιστικο γιατι το πιθανοτερο ειναι να απομακρυνθει και να παθει καποιο ατυχημα.Γατοφορο και στον γιατρο αμεσα.Μην χανετε αλλο χρονο ρωτωντας στο νετ. Οπως ξαναειπα κανεις δεν μπορει να τον βοηθησει παρα μονο ο κτηνιατρος.Καλη επιτυχια!

Λοιπόν, τον πήγαμε στον κτηνίατρο τελικά. Δανειστήκαμε ένα κλουβί για καναρίνια (χαχα) και τον βάλαμε μέσα. Του κάνανε 10000 ενέσεις και πάλι αντιδρούσε. Είχε ένα αγκάθι στο στόμα του και του το βγάλανε, καθώς και ουλίτιδα. Ο κτηνίατρος του έδωσε αντιβίωση για 10 μέρες και τώρα περιμένουμε να δούμε αν θα καλυτερέψει η κατάσταση του. :)

Τώρα είναι ναρκωμένος και μόλις σηκώνεται πέφτει. χαχα
Άντε να δούμε... :D

Όλα θα πάνε καλά στο εξής! Περαστικά σας, να αναρρώσει το γρηγορότερο! :)

Η κατάσταση του γάτου έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Τρώει κροκέτες και κονσέρβες χωρίς πρόβλημα!! :D
Οι συμβουλές σας ήταν πολύτιμες.

Η κατάσταση του γάτου έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Τρώει κροκέτες και κονσέρβες χωρίς πρόβλημα!! :D
Οι συμβουλές σας ήταν πολύτιμες.

Αυτά είναι υπέροχα νέα! Έτσι, για να μας φτιάχνει η μέρα! Να τα πηγαίνει όλο και καλύτερα ο γλυκός μου! :) Μπράβο daphne4 μου για τη φροντίδα που του προσφέρετε! :)

Ορίστε δύο φωτογραφίες του υπό ανάρρωση γάτου!!! :P

Συνημμένα

• DSC05920.jpg
    DSC05920.jpg
    777,2 KB · Εμφανίσεις: 49
  • DSC05916.jpg
    DSC05916.jpg
    672 KB · Εμφανίσεις: 45

Σιδερένιος πανέμορφε γατούλη!! :)

Αγκάθι στο στόμα ε??Αυτό δεν το είχα ξανακούσει!!
Περαστικά γατούλη (τι λιονταρίνος είναι αυτός????):)

Σιδερενιος ξανθε κουκλε!

υ.γ. Τεραστιος πρεπει να ειναι!

Χαχαχα να φανταστείτε, έχασε βάρος λόγω του προβλήματος που είχε. Ήταν πιο παχουλός. :P :P

Χαχαχα να φανταστείτε, έχασε βάρος λόγω του προβλήματος που είχε. Ήταν πιο παχουλός. :P :P
Παντως ειναι κουκλος και...κεφαλας! Λατρευω τους γατους με τα πελωρια κεφαλια!:)

Παντως ειναι κουκλος και...κεφαλας! Λατρευω τους γατους με τα πελωρια κεφαλια!:)

Χαχα η αλήθεια είναι ότι έχει κατασπαράξει όλους τους γάτους στην γειτονιά. :ropalo: :ropalo: Είναι πολύ τραμπούκος. :shifty: :P

Τώρα τελευταία, βλέπουμε και μια αλλαγή στην συμπεριφορά του ή η ιδέα μας είναι? Έχει γίνει πιο συνεργάσιμος, συγκαταβατικός και χαδιάρης!! :P

Αγκάθι στο στόμα ε??Αυτό δεν το είχα ξανακούσει!!

Για την ακρίβεια ήταν ένα λεπτό κόκκαλο ψαριού!!

Για την ακρίβεια ήταν ένα λεπτό κόκκαλο ψαριού!!
Μονο να με ξανακοροιδεψει κανενας που τους τα καθαριζω ολα προσεκτικα και τα κανω μικρες μπουκιτσες, μονο...

Μονο να με ξανακοροιδεψει κανενας που τους τα καθαριζω ολα προσεκτικα και τα κανω μικρες μπουκιτσες, μονο...

Και εμείς έτσι κάνουμε. Έλα όμως που η γειτόνισα του δίνει ωμά τα ψάρια. :/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back