Η γάτα μου κατουράει παντού!!!

GodMode

Νεοφερμένο μέλος

Ο GodMode αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 50 ετών και μας γράφει από Θεσπρωτικό (Πρέβεζα). Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Λοιπον εχω μια θυληκια γατουλα τη Πικα και ειναι 5 χρονων.Εδω και τεσσερα χρονια η Πικα κατουραει σχεδον σε ολο το σπιτι, στην αμμο της παει μονο για το αλλο.Τη στειρωσα προσφατα δεν εχει 2μηνο αργησα το ξερω αλλα δεν εχει αλλαξει τπτ.Τη μαλωσα τη χτυπησα τη χαιδεψα την εδειξα αλλα τπτ λες και το κανει για σπασιμο.Η υγεια της ειναι περιφημη δεν ξερω τι αλλο να κανω.:(:(:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθες :)
Μπορεί να φταίνε πολλά πράγματα, είτε οργανικά είτε ψυχολογικά. Σίγουρα το να τη χτυπάς δε βοηθάει, ούτε το να τη μαλώνεις (γιατί δεν θα καταλαβαίνει το λόγο). Χρειάζεται πολλή υπομονή και παρατηρητικότητα εκ μέρους σου για να βρεις πού οφείλεται αυτή η συμπεριφορά.
Διάβασε αυτό, είναι πολύ αναλυτικό και χρήσιμο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ο γιατρος σου τι λέει? αν δεν είναι πρόβλημα υγείας μηπως το κανει για να σου τραβήξει κάπως την προσοχή ή είναι ψυχολογικό θέμα. Μη την χτυπας καθότι και δεν καταλαβαίνει και τρομάζει περισσότερο (δεν έχουν συμπεριφορά σκύλου, οι γάτες). Σιγα σιγα με υπομονή πιστεύω ότι θα μάθει, εγω αυτό που θα έκανα θα ήταν να την περιορίσω σε ένα χώρο, ένα δωμάτιο με την άμμο της ή κοίταξε και σ'αυτό το σαιτ www.ailouros.gr που μπορεί να βρείς κάποιες τεχνικές που να βοηθήσουν.

Το εχεις ανεχθει πολυ καιρο να ξερεις οτι θα θελει ειδικη διαδικασια τωρα,. Ασε τα μαλωματα. Κανε οτι εξετασεις θελει να αποκλεισεις το οργανικο και κλεισε την στο μπανιο . Βαλε μια τουαλεττα μεσα και φαγακι νερακι οπως στα μικρα γατακια. Θ απηγαινεις να της κανεις παρεα και εκει στον ελενχομενο χωρο που καθαριζεται κι ευκολα θα την εκπαιδευσεις. Οταν θα τα κανει αλλου θα την ψακαζεις ελαφρα με νερακι η και θα την φυσας στη μουριτσα. Θα την παρακολουθεις και οταν παει να καει τσισα θα την βαζεις στην αμμο εσυ και θα την χαιδευεις ενω τα κανει. Θα σου παρει μερικες μερες αλλα θα το αντεξεις και δεν θα την βγαλεις απο εκει . Εξισου θα πηγαινεις συχνα να την παιζεις και να εισαι τρυφερη μαζι της εκει. Εαν το κανεις αυτο μεχρι να μαθει κα να τα κανει εκει μετα θα διατηρεις την τουαλεττα στο ιδιο μερος και θα καεις το ιδο για το αλλο σπιτι. Οταν λειπες θα την κραας στο μπανιο και οατν εισαι εκει θα την εκπαιδευεις. Εαν μπορεσεις να το κανεις αυτο οσες μερες η βδομαδες χρειαστει ( που νομιζω οτι θα ειναι μερες) θα ταχτοποιηθει μια και καλη.Και το να την παζεις και να την χαιδευεις θα της δειχνει οτι δεν της κρατας κακια απλα οτι πρεπει να μαθει ειναι ενας αναγκαιος περιορισμος. Αν γρατσουναει πορτες κλπ να αντεξεις κα ναμην ανοιξεις παρα μονο οταν θα μαθει.
Ετσι θα εχετε μια ησυχη ζωη μετα και μια καλη σχεση αν τα καταφερεις.

δυο φορες τη χτυπησα και αυτο στην αρχη δεν το ξανακανα αλλα το θεμα ειναι οτι ειναι σαν να το κανει επιτηδες εχει κατουρησει ολο το σπιτι στη κυριολεξια.ακομα και αν σκεπασω εκεινο το σημειο θα παει διπλα.και απο τη στιγμη που πηγαινει για το χοντρο της στο κουτι της τι εκπαιδευση να της κανω? αν τη βαλω στο μπανιο θα ουρλιαζει μεχρι να τη βγαλω. Τη γατα την αγαπαω αλλιως θα την εδιωχνα.

προς Θεου δεν είπε κανείςότι δεν την αγαπας ή ότι την κακομεταχειρίζεσαι. απλά με το να την μαλώνεις δεν καταλαβαίνει. Ο μόνος τρόπος να μάθει είναι ο περιορισμός, σ'αυτά που σου λέει η γιασμίν έχει δίκιο, θέλει λίγη ενασχόληση παραπάνω αλλα θα δεις διαφορά, επίσης να καθαρίζεις καλά το σημείο που τα κάνει γιατί απο τη μυρωδιά και μόνο θα παει εκεί..και όταν την βλέπεις ότι ετοιμαζεται να την βαζεις στην άμμο και να την επιβραβεύεις...με το να την κλείσεις σε κάποιο χώρο σίγουρα θα αντιμετωπίσεις φωνές κλπ αλλά αργα η γρήγορα θα μάθει...και παλι σου λεω απεκλεισε οτιδήποτε οργανικό απο τον γιατρο΄και μετά κάνε όλα αυτά..ναι είναι πιθανό να το κάνει επιτηδες γιατι κατι την ενοχλεί.

κρίμα απο οτι φαινεται δεν εισαι εξικοιωμενη με την εκπαιδευση εαν δεν την εκπαιδευσεις ομως προσωπικα δεν βλεπω αλλη λυση

Δοκίμασε να βάζεις και ξύδι στο νερό όταν καθαρίζεις το σημείο που κατουράει, δεν θα το ξαναπλησιάσει. Αν λες όμως ότι έχει κατουρήσει όλο το σπίτι τότε αυτό που λέει η γιασμίν είναι η μόνη λύση. Θέλει πολλή υπομονή:/:

Από την αρχή έπρεπε να πάρεις δραστικά μέτρα, μετά από 4 χρόνια τι να κάνεις πια; Έχει μάθει έτσι και, νομίζω, ότι έτσι θα συνεχίσει:/:

Δοκίμασε να βάζεις και ξύδι στο νερό όταν καθαρίζεις το σημείο που κατουράει, δεν θα το ξαναπλησιάσει. Αν λες όμως ότι έχει κατουρήσει όλο το σπίτι τότε αυτό που λέει η γιασμίν είναι η μόνη λύση. Θέλει πολλή υπομονή:/:

Αυτό με το ξύδι...τζίφος:/: το δοκίμασα εγώ αλλά:down:
Ίσως όμως να εξαρτάται από τη γάτα... δεν ξέρω:confused:

Μάλλον θα με βρίσετε με αυτό που θα πω αλλά εγώ όλα τα γατιά που είχα και λέρωναν εκτός αμμολεκάνης τα έμαθα ακουμπώντας τη μύτη τους εκεί που τα έκαναν και μαλώνοντάς τα. Όταν στη συνέχεια πήγαιναν στην τουαλέτα τους μετά τα χάιδευα και τους γλυκομίλαγα. 2 φορές ήταν το περισσότερο που χρειάστηκε να το κάνω αυτό σε ένα γατί.

Οι γατούλες που δεν είναι στειρωμένες το κάνουν αυτό. Το έκανε και μια γατούλα που είχα θηλυκιά. Μόλις την στείρωσα σταμάτησε. Το ίδιο θα κάνει και η δικιά σου. Απλά είναι πρόσφατη ακόμα η στείρωση και ίσως ακόμα θυμάαι πράγματα που έκανε

Οι γατούλες που δεν είναι στειρωμένες το κάνουν αυτό. Το έκανε και μια γατούλα που είχα θηλυκιά. Μόλις την στείρωσα σταμάτησε. Το ίδιο θα κάνει και η δικιά σου. Απλά είναι πρόσφατη ακόμα η στείρωση και ίσως ακόμα θυμάαι πράγματα που έκανε

Ρε παιδιά, γιατί όλα τα συνδέεται με την στείρωση...έλεος:blink: Εγώ ποτέ δεν είχα στειρωμένη γάτα (είχα συνολικά 6-7 γατες και τώρα την Raisa)και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με την τουαλέτα τους!!!;) Δεν πιστεύω με τίποτε ότι αυτότο πρ'οβλημα έχει σχέση με την στείρωση:|

Ρε παιδιά, γιατί όλα τα συνδέεται με την στείρωση...έλεος:blink: Εγώ ποτέ δεν είχα στειρωμένη γάτα (είχα συνολικά 6-7 γατες και τώρα την Raisa)και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με την τουαλέτα τους!!!;) Δεν πιστεύω με τίποτε ότι αυτότο πρ'οβλημα έχει σχέση με την στείρωση:|

και εγώ δεν θα έλεγα ότι είναι θέμα στείρωσείς παρά θέμα κακής συμπεριφοράς....κάτι έγινε και ξεκίνησε στραβά και έτσι συνέχισε.... τώρα πρέπει να προσπαθήσεις να για να διορθώσεις τα κακώς κείμενα....Εγώ είχα κάποτε μία γατούλα που πήγαινε και έκανε την ανάγκη πίσω από την πόρτα της κουζινας... όταν άρχισα να την προσέχω και κάθε φορά που πήγαινε προς τα εκεί την πήρα μία δύο μετά συνήθησε και κατάλαβε που έπρεπε να πήγαίνει...φυσικά εγώ την παρκολουθούσα για αρκετό καιρό ακόμα μέχρι να σιγουρευτώ ότι το σταματησε....

Raisa δεν είναι κάτι που έβγαλα από το μυαλό μου είναι κάτι που μου είπε ο κτηνίατρος. Αυτή είναι σύνηθης συμπεριφορά των αρσενικών αλλά υπάρχουν και πολλές θυληκές που το κάνουν. Η μία γατούλα μου και αστείρωτη δεν συνήθιζε να το κάνει η άλλη η γατούλα μου το έκανε και το σταμάτησε μετά την στείρωσή της. Από ότι μου είπε ο κτηνίατρος το κάνει για να αφήσει σημάδι στον αρσενικό. Πίστεψέ με δεν μιλάς με καμμιά φανατικιά που στειρώνει ότι βρει μπροστά της. 5 χρόνια έκανα να αποφασίσω να στειρώσω την μικρή μου. Τελικά όμως κατάλαβα ότι το ζώο ήταν και πιο ήσυχο

Ρε παιδιά, γιατί όλα τα συνδέεται με την στείρωση...έλεος:blink:
Από το site του Αίλουρου:

Οι γάτες χρησιμοποιούν το ούρο σαν οσφρητική υπογραφή για τις άλλες γάτες.
Η ανάγκη να μαρκάρουν με την μυρωδιά του ούρου τους την περιοχή τους είναι πολύ διαφορετική από την βιολογική ανάγκη να ανακουφίσουν την γεμάτη κύστη τους.

Όλες οι γάτες, αρσενικές ή θηλυκές, ψεκάζουν.
Στις μη-στειρωμένες, το ούρο πέρα από την παρουσία τους στη περιοχή, δηλώνει και την σεξουαλική τους κατάσταση.
Τα θηλυκά έχουν υψηλά επίπεδα οιστρογόνων στο ούρο τους για να προσελκύουν τα αρσενικά.
Οι περισσότερες κατοικίδιες είναι στειρωμένες και δεν ψεκάζουν επειδή δεν νοιώθουν την ανάγκη να το κάνουν. Αν όμως συμβεί, σημαίνει ότι βρίσκονται κάτω από στρες.

Από το site του Αίλουρου:

Οι περισσότερες κατοικίδιες είναι στειρωμένες και δεν ψεκάζουν επειδή δεν νοιώθουν την ανάγκη να το κάνουν. Αν όμως συμβεί, σημαίνει ότι βρίσκονται κάτω από στρες.

Να συμπεράνώ λοιπόν ότι οι γάτες μου μέχρι σήμερα δεν είχαν στρες...:hmm::hmm::hmm:

Να συμπεράνώ λοιπόν ότι οι γάτες μου μέχρι σήμερα δεν είχαν στρες...:hmm::hmm::hmm:

:lol::lol::lol::lol::up::up::up::up: respect...

¨Ουτε και οι δικές μου!!!!

Καταρχήν η στείρωση έγινε πολύ πρόσφατα για να δεις αν θα αλλάξει κάτι...εγώ θα περίμενα τουλάχιστον ένα δίμηνο ακόμα για να βεβαιωθώ. Αν εξακολουθήσει να το κάνει, και επειδή το γατί είναι ήδη ενήλικο, δύσκολα μπορεί να αλλάξει συνήθειες. Τη μια και μοναδική φορά που μου έτυχε κάτι τέτοιο με θηλυκό, αναγκάστηκα να τη δώσω σε μια φίλη μου με κήπο όταν μια μέρα βρήκα ούρα πάνω στο τραπέζι της κουζίνας και ανησύχησα σοβαρά για την υγεία όλης της οικογένειας. Λυπήθηκα πάρα πολύ γιατί την είχα ήδη ένα χρόνο αλλά δε μπορούσα να το ρισκάρω και είχα δοκιμάσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

άμα ήταν κάτι οργανικό η γατούλα μετά από 4 χρόνια δεν θα ζούσε νομίζω

τώρα για το στρες τι να σας πω, ας μην τα ρίχνουμε όλα εκεί, με έπιασε αυχενικό έχω στρες, το κεφάλι μου άγχος, ο κο_ος μου τα ίδια. Μια γυναίκα την πόναγε το στομάχι της έτρεχε στους γιατρούς και της έλεγαν στρες άγχος κτλ και τελικά είχε καρκίνο και έφυγε.....

ζούμε σε δύσκολες εποχές δε λέω αλλά οι άνθρωποι που ζούσαν στην κατοχή πχ. δεν είχαν άγχος για το αν θα παιθάνουν από την πείνα, φτάνει πια......

τώρα ακόμα και οι γάτες έχουν στρες:blink:???

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back