καταρχην Σιμωνη, το πρωτο πραγμα που ειπα ηταν να διαμαρτυρηθειτε για να αλλαξει η κατασταση, αλλα μαλλον δεν ειδες τις προηγουμενες απαντησεις μου. Αν ομως τυχει να ταξιδεψω με λεωφορειο και αρνηθει ο οδηγος να τον παρω μαζι μου παρολες τις προσπαθειες μου να τον μεταπεισω, τοτε ναι, θα κανω οτι περναει απο το χερι μου για να ταξιδεψει με ασφαλεια. Θα επαιρνα τρενο, πλοιο, ταξι, οτιδηποτε. Προτιμω να ταλαιπωρηθω εγω, παρα να αφησω τον γατο μου να πεθανει με τετοιο τροπο. Δεν το δεχομαι. Οσο για τον αν εχω παει σε γειτονικη πολη με τα ποδια, ναι το εχω κανει. Εχω περπατησει 25 χιλιομετρα και δεν ειναι καθολου δυσκολο. Αν χρειαζοταν να περπατησω και 500km για να μη πεθανει ο γατος μου θα το εκανα και ας με λεγατε τρελη ή οτιδηποτε αλλο. Καλο και στον εαυτο μου θα εκανα.
Αν καποιος δεν εχει λεφτα για τετοιες εκτακτες περιπτωσεις τοτε ναι, θεωρω οτι δεν πρεπει να παιρνει κατοικιδιο. Οταν αποφασιζουμε να παρουμε ενα ζωακι υπο την προστασια μας, τοτε φροντιζουμε να περναει καλα και οχι να το πεταμε σε χωρους αποσκευων. Ειμαστε υποχρεωμενοι να το φροντιζουμε οπως πρεπει. Το πιο ευκολο πραγμα ειναι παρεις μια γατα και να την ταιζεις. Εκτακτες περιπτωσεις ομως ΠΑΝΤΑ θα υπαρχουν και πρεπει να φροντιζουμε γι' αυτες. Οταν το ζωακι το ριχνετε στον χωρο αποσκευων γνωριζοντας τις συνεπειες, αυτο λεγεται
ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ζωου.
Αν καποιος ταξιδευε συχνα με αεροπλανο (υπαρχουν και τετοιες περιπτωσεις) τι θα εκανε με το οικονομικο; Αν δεν ειχε ατομο να του προσεχει την γατα θα επρεπε να την αφηνει σε ξενοδοχειο ζωων. Αυτος ο ανθρωπος δεν θα επρεπε να υπολογιζει το οικονομικο πριν παρει γατα; Σε τι διαφερει αυτη η περιπτωση απο καποιον φοιτητη που ταξιδευει συχνα με λεωφορειο;
Νομιζεις οτι ολοι εχουν την δυνατοτητα να βαζουν λεφτα στην ακρη?? Οταν καποιος παιρνει 700 ευρω μισθο τι να βαλει στην ακρη??

Σιγουρα στην αναγκη τα πολλα λεφτα θα βρεθουν...αλλα ειναι δυσκολη η αποταμιευση!

Και φυσικα δεν εχουν ολοι οι γονεις ουτε την δυνατοτητα ουτε την υποχρεωσει να ενισχυουν οικονομικα τα παιδια τους!
ναι, ολοι εχουν αυτη τη δυνατοτητα. Το να βαζεις 5-10 ευρω καθε μηνα στην ακρη δεν ειναι και τοσο δυσκολο. 5 ευρω τον μηνα ειναι 60 τον χρονο, 10 ευρω ειναι 120, οριστε τα εξοδα σας. Κοψτε 2 καφεδες τον μηνα και βαλτε αυτα τα χρηματα στην ακρη για την γατα σας. Υπαρχουν τοοοοοοοοοοοοοοοσοι πολλοι τροποι να εξοικονομησετε χρηματα για εκτακτες περιπτωσεις. Ψωνιζε τροφιμα/ειδη πρωτης αναγκης/ρουχα οταν τα εχουν σε προσφορα (ειδικα στα τροφιμα, ΠΑΝΤΑ βρισκεις κατι σε προσφορα οταν πας στο σουπερμαρκετ), μαγειρευε οσο το δυνατον πιο συχνα στο σπιτι, κλεινε το φως οταν δε το χρειαζεσαι, μην αφηνεις την βρυση να τρεχει χωρις να χρησιμοποιεις το νερο, αλλαξε το καζανακι σε ενα με μικροτερη χωρητικοτητα νερου, μιλα λιγοτερο στο κινητο, ανοιγε την θερμανση μιση ωρα πριν ξυπνησεις και κλεινε την οταν φευγεις και ρυθμισε την να ανοιγει μιση ωρα πριν επιστρεψεις σπιτι, κοκ. 50 λεπτα απο δω, 50 απο εκει μαζευονται τα ευρω. Δεν μου φαινεται λοιπον τοσο δυσκολο οσο το παρουσιαζετε να εξοικονομειτε 5-10 ευρω τον μηνα.