Λουκρητία11529
Νεοφερμένο μέλος
Τώρα όμως μένω σε διαμέρισμα στην Αθήνα και η γάτα δεν βγαίνει καθόλου έξω. Το πολύ πολύ στη βεράντα. Και αναρωτιέμαι που τους κόλλησε πάλι τους ψύλλους;
Θα ήθελα λοιπον να ρωτήσω τα εξής:
1. Ποιός ο τρόπος μετάδοσης των ψύλλων;
2. Η αμπούλες (frontline κτλ) είναι ακίνδυνες για τη γάτα; Φοβάμαι μην πάθει τίποτα γιατι της έχω βάλει πολλές φορές (πάντα γιατί κόλλαγε ψύλλους).
3. Πόσο καιρό την προστατεύει η αμπούλα απο επαναμόλυνση;
4. Υπάρχει κάτι ποιό ακίνδυνο για να το χρησιμοποιώ προληπτικά (όπως π.χ. η λοσιόν κιτρονέλλας για τις ψείρες των παιδιών);
5. Επειδή η γάτα κοιμάται στο κρεββάτι μου, είχε γεμίσει με προνύμφες (κάτι μαύρα σκουληκάκια) και κάτι κόκκους σαν πιπέρι (αλήθεια, τι είναι αυτό; αβγά; ). Σκέτη αηδία. Σκούπισα με ηλεκτρική, έπλυνα σεντόνια και παπλώματα και έριξα εντομοκτόνο στο κρεββάτι. Είναι αυτό αρκέτο;
Έχω πάθει σοκ κυρίως με το θέαμα στο κρεββάτι. Ξύνομαι συνέχεια!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anabou
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Οταν τα ψεκαζα(ειδα ενα ψυλλο χθες)ουρλιαζαν και ηταν πολυ ανησυχα.
Ψεκασα και την μαμα(οχι στο στηθος, αλλα στη ραχη)για να μην κολλησει και αυτη.
Φοβαμαι μηπως δεν αναγνωρισει τη μυρωδια τους με το ψεκασμα και τα παρατησει γιατι ειναι μικρη μαμα...?
Τι να κανω?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Έλενα1
Νεοφερμένο μέλος
Αλλά έχω μια απορία: Πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν το ζωάκι μας έχει ψύλλους ή τσιμπούρια;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynaRoidou
Νεοφερμένο μέλος
Να της βάζεις αμπούλα frontline κάθε μήνα εφ όρου ζωής για να μην ξανακολλήσει.Να αγοράσεις μεταλλικό χτενάκι για τα αυγά των ψύλλων.Θα το ζητήσεις σε pet shop.Απολύμανε τα σεντόνια σου και όλα θα πάνε καλά.Μην αμελείς την αμπούλα κάθε μήνα.Είναι πραγματικά απαραίτητη.Γεια σας! Είμαι νέο μέλος. Βάζοντας στο Google το λήμμα "ψύλλοι" έπεσα πάνω στο site το οποίο και βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Έχω μια γατούλα 6 χρονών που τη βρήκα μωρό στην κεντρική αγορά της Σύρου, την λυπήθηκα και τη μάζεψα. Από μικρό αυτό το γατάκι είχε μια επιρρέπεια στους ψύλλους. Είχε κολλήσει στο παρελθόν πολλές φορές. Δούλευα σε διάφορες επαρχιακές πόλεις και η γάτα έβγαινε πολλές φορές στο δρόμο.
Τώρα όμως μένω σε διαμέρισμα στην Αθήνα και η γάτα δεν βγαίνει καθόλου έξω. Το πολύ πολύ στη βεράντα. Και αναρωτιέμαι που τους κόλλησε πάλι τους ψύλλους;
Θα ήθελα λοιπον να ρωτήσω τα εξής:
1. Ποιός ο τρόπος μετάδοσης των ψύλλων;
2. Η αμπούλες (frontline κτλ) είναι ακίνδυνες για τη γάτα; Φοβάμαι μην πάθει τίποτα γιατι της έχω βάλει πολλές φορές (πάντα γιατί κόλλαγε ψύλλους).
3. Πόσο καιρό την προστατεύει η αμπούλα απο επαναμόλυνση;
4. Υπάρχει κάτι ποιό ακίνδυνο για να το χρησιμοποιώ προληπτικά (όπως π.χ. η λοσιόν κιτρονέλλας για τις ψείρες των παιδιών);
5. Επειδή η γάτα κοιμάται στο κρεββάτι μου, είχε γεμίσει με προνύμφες (κάτι μαύρα σκουληκάκια) και κάτι κόκκους σαν πιπέρι (αλήθεια, τι είναι αυτό; αβγά; ). Σκέτη αηδία. Σκούπισα με ηλεκτρική, έπλυνα σεντόνια και παπλώματα και έριξα εντομοκτόνο στο κρεββάτι. Είναι αυτό αρκέτο;
Έχω πάθει σοκ κυρίως με το θέαμα στο κρεββάτι. Ξύνομαι συνέχεια!!!!![]()
mat
Νεοφερμένο μέλος
Τρελάθηκα! το μωρό ήταν μικρό και δεν ξινόταν ιδιαίτερα... κι'εγώ βλακωδώς δεν είχα αντιληφθεί τι παιζόταν. Τη βουτάω λοιπόν και την
αρχίζω να την λούζω... μαλακά και ήρεμα βέβαια, με χλιαρό νερό και κρατώντας την επάνω μου για να μη παρανοήσει. Σας πληροφορώ ότι
αν και στην αρχή δυσανασχέτησε, μετά μου... έχωσε τα νύχια της και τη μουρίστσα της επάνω μου και δεν ειχα άλλα... παρατράγουδα.
Τώρα στο δια ταύτα: με το νερό, οι ψύλλοι έπαθαν μεγάλη σύγχιση!!!
Οι μισοί έπεσαν νεκροί και οι άλλοι μισοί έπαθαν αμόκ και πήδαγαν μέσα στο μπάνιο! Όμως η μικρή ησύχασε εντελώς και άμεσα... τη έψαχνα επιμελώς όλο το βράδυ και δεν υπήρχε ίχνος ψύλλου επάνω της.
Ααα, ξέχασα να σας πώ ότι μετά την τύλιξα με μία πετσέτα, την στέγνωσα πολύ καλά και την πήρε ο ύπνος στην αγκαλιά μου για 10-12 ώρες! Τέλειο ηρεμιστικό το λούσιμο!
Βέβαια, ΔΕ ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΩ να λούσετε την δική σας γάτα! Θα γίνει μακελειό στο μπάνιο σας !!! Απλά, εμένα το μωρό αυτό με είχε για "μαμά" του και κάθησε.
Κλείνοντας, το ηθικό συμπέρασμα είναι πως αν έχεις υποψίες για ψύλλους κλπ. επάνω σου, ρίχνε 1-2 μπανάκια ημερησίως. Πλύνε τα σεντόνια σου, μαξιλαροθήκες και τις μοκέτες καθάρισέ τες καλά με ηλ.σκούπα. Ρίξε και κανένα σφουγγάρισμα στο πάτωμα με τίποτε χλωρίνη στο νερό και μη φοβάσαι. 'Αλλωστε, συνήθως ο ψύλλος δεν αποχωρίζεται εύκολα το σώμα της γάτας γαι το δικό σου (εκτός αν είσαι
τριχωτός σαν αρκούδα αδελφέ μου!)
Αυτά... ελπίζω να ηρέμησες και όσον αφορά το ξύσιμο, νευρικό είναι θα σου περάσει!
Ματ
evelynaRoidou
Νεοφερμένο μέλος
Σε ευχαριστώ
mat
Νεοφερμένο μέλος
Τέλος, σήμερα επισκέφθηκα το μαγαζί που προμηθεύομαι το Frontline και πράγματι δεν είχε. Σε ένα δεύτερο που πήγα αμέσως μετά, πάλι δεν βρήκα, το ίδιο και σε τρίτο. 'Ομως μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι στο
2ο μαγαζί παρατήρησα (στο άδειο κουτί) ότι το πουλούσε 7,65 Ευρώ/αμπούλα και στο τρίτο μαγαζί (υποψιασμένος πλέον, τον ρώτησα!) 8,5 Ευρώ/αμπούλα !!!
(στο γειτονικό μου μαγαζί το αγοράζω γύρω στα 5 Ευρώ.)
Μα καλά, όσο θέλουν πουλάνε?
Αναρωτιέμαι πόσο έχει όλο το κουτί... ο φαρμακοποιός της γειτονιάς μου, στο παρελθόν μ'έχει προμηθεύσει κτηνιατρικά (κατόπιν παραγγελίας μου, όμως).Το κουτί του Frontline περιέχει 3 αμπούλες. Μήπως έχει αγοράσει κανείς ολόκληρο κουτί και ξέρει τιμή? Υποπτεύομαι ότι δεν θα έχει περισσότερο από 10 Ευρώ, οπότε μάλλον συμφέρει να το αγοράσει κανείς ολόκληρο από το φαρμακοποιό του και όχι να διπλο-τριπλοπληρώνει τις αμπούλες στον κάθε "αγιο-γδύτη", που ζητά ότι του "κατέβει" .
Καλό Σαββατοκύριακο
Ματ

evelynaRoidou
Νεοφερμένο μέλος
Τώρα το κουτί με 3 αμπούλες frontline έχει στη Θεσνίκη 12,5 ευρώ και το κουτί stronghold που καλύπτει περισσότερες παθήσεις 18 ευρώ.
mat
Νεοφερμένο μέλος
'Οσον αφορά το άλλο θέμα που θίγεις περί "ελαφράς επιθετικότητας",
κανένα πρόβλημα, μην ανησυχείς.
Είναι γνωστό ότι όλες οι "γάτες" εκ φύσεως αρέσκονται να γρατζουνούν κάπου-κάπου , οπότε σε καταλαβαίνω απόλυτα !
Καλό Σαββατοκύριακο
Ματ
heaven
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
eirini.
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Frontline σε σπρέι (ζήτησε μεγάλη συσκευασία, αφού το θέλεις για τις επιφάνειες του σπιτιού).Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο σκεύασμα κατά των ψύλλων για να ψεκάσω μεσα το σπίτι και τα χαλιά? Επείγει!
![]()
eirini.
Νεοφερμένο μέλος
Προς το παρόν θα δοκιμάσω αυτό και ο Θεός βοηθός

Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
είπα να γράψω γιατι εδω και εβδομάδες εχω μεγάλο πρόβλημα με τους ψύλους.
Έχω 6 γάτες και μένω σε σπίτι με κήπο εδώ και 3 εβδομάδες εχω ψεκάσει τα γατιά μου 2 φορες και εχω ψεκάσει και το σπίτι αλλα απο ψύλλους εξακολουθούμε να πάμε χάλια.
Ενα μπουκάλι frondline άδειασα και ακόμα τίποτα.Φέτος οι ψύλλοι κάνουν πάρτυ!!!!
Μήπως υπάρχει κανένα διαφορετικό σκεύασμα ποιο δυνατό?
Οι αμπουλες δεν είναι αρκετες για ζώα που ζούνε σε κήπο.
Στην Ελλάδα υπάρχει κανένα άλλο σκεύασμα διαφορετικό αλλα συνάμα και δραστικό.??
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Καλησπέρα,
είπα να γράψω γιατι εδω και εβδομάδες εχω μεγάλο πρόβλημα με τους ψύλους.
Έχω 6 γάτες και μένω σε σπίτι με κήπο εδώ και 3 εβδομάδες εχω ψεκάσει τα γατιά μου 2 φορες και εχω ψεκάσει και το σπίτι αλλα απο ψύλλους εξακολουθούμε να πάμε χάλια.
Ενα μπουκάλι frondline άδειασα και ακόμα τίποτα.Φέτος οι ψύλλοι κάνουν πάρτυ!!!!
Μήπως υπάρχει κανένα διαφορετικό σκεύασμα ποιο δυνατό?
Οι αμπουλες δεν είναι αρκετες για ζώα που ζούνε σε κήπο.
Στην Ελλάδα υπάρχει κανένα άλλο σκεύασμα διαφορετικό αλλα συνάμα και δραστικό.??
Υπάρχει και το λουράκι. Είναι πλαστικό και μυρίζει και τους το φοράς.
Εγώ κάνω και τα τρία και κάποιες φορές πάλι έχουν ψύλλους. Δυστυχώς έχουν συνηθίσει πλέον και αυτά τα φάρμακα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
eirini.
Νεοφερμένο μέλος
Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
- Να πάω να πάρω κολλάρα, τι άλλο να κάνω αλλιώς!!!.

- το Aroxol πράγματι καλή ιδέα
, αλλα δεν φοβάσαι που πατάνε στο πάτωμα και μετα γλύφουν τα πατουσάκια τους? - Με τον κήπο δεν γίνεται τίποτα πρώτον γιατι ειναι παρα πολυ μεγάλος και δεύτερον γιατί απαγορεύεται απο την νομοθεσία να ρίξω εντομοκτόνο γιατί λεει οτι πεθαίνουν τα περιστέρια.
- Να σας πω κάτι που ανακάλυψα τελειως τυχαία.!??!! Τις προάλλες βρήκα ενα μικρό γατάκι στον δρόμο τίγκα στους ψύλλους , Το έπλυνα το καθάρισα αλλα φυσικά δεν έφυγαν τόσοι ψύλλοι με την μία.Χτες το βράδυ επειδή ειχε εναν λεκε κολλας στο αριστερο του ποδαράκι βρήκα στο ιντερνετ οτι μπορώ να τον βγάλω με νέφτι. βούτηξα λοιπον μια παλια οδοντόβουρτσα μέσα σε νέφτι και του έτριψα το ποδαράκι. Την επόμενη στιγμή μετά το μπάνιο που του έκανα ανακάλυψα ότι λόγο του νεφτιού όλοι οι ψύλλοι είχαν εξαφανιστεί απο πάνω του.
Τι κρίμα
να μην γίνεται να το χρησιμοποιούσαμε εναλλακτικά.

eirini.
Νεοφερμένο μέλος
Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Να σου πω θα το δοκιμάσω και εγώ γιατι αυτήν την στιγμή έχω αγανακτήσει πια και κουράστικα . Ασε που και πληρώνω πανάκριβα το frondline και δουλειά δεν γίνεται πια.Οι ψύλλοι λόγω έντονης μυρωδιάς από το νέφτι μεταφέρθηκαν σε άλλο σημείο :-/. Τώρα για το aroxol το άοσμο τί να σου πω... Στο σπίτι μέσα το έβαζα και μάλιστα ομολογώ ότι το έβαλα και στα χαλιά...Η γάτα δεν έπαθε κάτι....Τί χειρότερο να πάθαινε.... Κάθε μέρα της κάναμε frontline, δοκιμάσαμε όλες τις αμπούλες και στο τέλος την κουρέψαμε μάλιστα! Οδύσσεια περάσαμε! Τι να σου πω....Δεν ξέρω πια τί είναι το καλύτερο..
Στο μωρό οχι του έφυγαν ολοι ως διαμαγείας. γιατι 5 τρίχες ειχε και οταν το επλενα φαινοταν αν ειχε η όχι. Βέβαια σήμερα που το άφησα κάτω στο σπίτι και έκανε βόλτα πήγε και τρίπωσε στα ποιο απίθανα σημεια πισω απο καναπέδες και μπουφέδια και μετά ειδα οτι ειχε ξανα πάνω του μερικους.
Βασικα με πιάσανε τα γέλια γιατι λες και ειχα αμολήσει τον ψυλλοσυλλέκτη

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool