Γεια σας! Είμαι νέο μέλος. Βάζοντας στο Google το λήμμα "ψύλλοι" έπεσα πάνω στο site το οποίο και βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Έχω μια γατούλα 6 χρονών που τη βρήκα μωρό στην κεντρική αγορά της Σύρου, την λυπήθηκα και τη μάζεψα. Από μικρό αυτό το γατάκι είχε μια επιρρέπεια στους ψύλλους. Είχε κολλήσει στο παρελθόν πολλές φορές. Δούλευα σε διάφορες επαρχιακές πόλεις και η γάτα έβγαινε πολλές φορές στο δρόμο.
Τώρα όμως μένω σε διαμέρισμα στην Αθήνα και η γάτα δεν βγαίνει καθόλου έξω. Το πολύ πολύ στη βεράντα. Και αναρωτιέμαι που τους κόλλησε πάλι τους ψύλλους;
Θα ήθελα λοιπον να ρωτήσω τα εξής:
1. Ποιός ο τρόπος μετάδοσης των ψύλλων;
2. Η αμπούλες (frontline κτλ) είναι ακίνδυνες για τη γάτα; Φοβάμαι μην πάθει τίποτα γιατι της έχω βάλει πολλές φορές (πάντα γιατί κόλλαγε ψύλλους).
3. Πόσο καιρό την προστατεύει η αμπούλα απο επαναμόλυνση;
4. Υπάρχει κάτι ποιό ακίνδυνο για να το χρησιμοποιώ προληπτικά (όπως π.χ. η λοσιόν κιτρονέλλας για τις ψείρες των παιδιών);
5. Επειδή η γάτα κοιμάται στο κρεββάτι μου, είχε γεμίσει με προνύμφες (κάτι μαύρα σκουληκάκια) και κάτι κόκκους σαν πιπέρι (αλήθεια, τι είναι αυτό; αβγά; ). Σκέτη αηδία. Σκούπισα με ηλεκτρική, έπλυνα σεντόνια και παπλώματα και έριξα εντομοκτόνο στο κρεββάτι. Είναι αυτό αρκέτο;
Έχω πάθει σοκ κυρίως με το θέαμα στο κρεββάτι. Ξύνομαι συνέχεια!!!!