Θέλω να μάθω συνταγές να μαγειρεύω στο γατάκι μου!

Καλέ τι ταχύτητα είναι αυτή; :blink: Ήρθε κιόλας. :up: Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Είναι 100 συνταγές, μόνο που πρέπει να τις μεταφράσω μία-μία, γιατί δεν είμαι και πολύ αγγλομαθής! :redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο με συνταγές μαγειρικής για ragdoll. Προφανώς οι συνταγές είναι για όλες τις ράτσες. Είναι αρχείο pdf και δυστυχώς λίγο μεγαλύτερο από 100Kb οπότε δεν μπορώ να το επισυνάψω ως απάντηση στο θέμα. Δεν έχω δοκιμάσει καμία από αυτές. Αν κάποιος ή κάποια από εσάς ενδιαφέρεται να πειραματιστεί στην γατομαγειρική μπορεί να μου ζητήσει να το στείλω με mail ή αν γνωρίζει να προτείνει κάποιον άλλο τρόπο να το ανεβάσω στο site.

Το email μου : cmaniati@gmail.com θα το εκτιμούσα αν μου εστελνες τις συνταγές.:)

Εγώ πάντα μαγείρευα στο ζώα μου, επίσης στο φόρουμ βρήκα μια λίστα με τι επιτρέπετε και τι όχι ειδικά για τις γάτες.
Οπότε έχω καταλήξει στο νερόβραστο ή στον ατμό κοτόπουλο (μετά το ξεκοκαλίζω και το κάνω μικρά κομματάκια), κιμά και καμμιά φορά μοσχαράκι ή χοιρινό. Έπειτα στο ζωμό βράζω ρύζι, ζυμαρικά για σούπα (αστράκι, πεπονάκι κλπ) και βάζω μια δόση ζυμαρικό και δύο δόσης κρέας. Όχι μπαχαρικά (αλάτι,πιπέρι κλπ) όχι λάδι ή άλλα λιπαρά. Φυσικά τους δίνω και ξηρά τροφή είτε μόνη της σε ένα γεύμα, είτε μέσα στο παραπάνω μείγμα. Τα δικά μου δεν έχουν φάει ποτέ κονσέρβα γιατί εκτός του ότι δεν είμαι σίγουρη για του τι βάζουν μέσα, είναι πανάκριβα προϊόντα και τα ζώα εθίζονται και σταματούν να τρώνε μαγειρευτώ φαγάκι. Προτειμώ να τους αγοράζω τα καλύτερα σε ξηρά τροφή.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μια ακομη συνταγη απο το Βημα GOURMET αυτης της Κυριακης.Τευχος 26
Δεκεμβριος 2008 στηλη "Φιλοζωικως" απο την Μαρια Δ. Κοκκινου, σελ 142. Ζυμαρικα με χαβιαρι αγριου σολομου

Βρήκα μια συνταγή για γατούλια στο ίντερνετ:
Μικρά γατοκεκάκια

Γατοκεκάκια για τα αγαπημένα σας γατάκια.
Υλικά: 2 φλιτζάνια σιτάλευρο
1/2 φλιτζάνι σογιέλαιο
1 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα ή νερό
1 κουταλάκι μέλι
1 κουταλάκι ηλιέλαιο
1 κουταλάκι αλάτι

Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά και προσθέστε τα υγρά και το μέλι. Αναμίξτε και αφήστε τη ζύμη κάπου ζεστά για 15 λεπτά. Προσθέστε το λάδι και αφήστε την για άλλη μισή ώρα. Πάρτε μεριδούλες ίσες με ένα καρύδι και φτιάξτε τις σαν κεκάκια, πιέζοντας στο 1/4 του αρχικού πάχους. Ψήστε στο φούρνο σε 400 βαθμούς για μισή ώρα.

Το βρήκα στο
www.pets.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=86&Itemid=93 - 25k -

Στους 400 βαθμους??????????

:D400 βαθμοί! :lol: λάθος θα έκανες azil!

Τελικα στους πόσους βαθμούς τα ψήνουμε? 400 δεν υπάρχουν!!!!!!!!!! Καρβουνακια θα φτιαχναμε.. Εκτος αν το 400 σημαινει κτ αλλο κ δν κτλβα....

Μηπως ηταν σε Φαρεναιτ;

Μπορει.... Καλα δεν ειναι τοσο εκει το θεμα,το βαζεις σε μια θερμοκρασια γυρω στους 200 και το βλεπεις.. Απλα μολις ειδα 400 βαθμους, αρχισα να ψαχνω το φουρνο μηπως κανω εγω λαθος.. :| Θα τα κανω στη χαζουλα τη γατουλα μου, αλλα κτ μ λεει οτι τα γατια της θειας μου θα τα φανε.... Η πριγκιπεσσα μονο ξηρη τροφη βλεπετε τρωει, ουτε καν κονσερβα,της μυριζει...Εδω που τα λεμε θα δοκιμασω να την κανω χορτοφαγο:) Αφου αναμεσα σε κονσερβα και σε μια γλαστρα με κριθαρι που το σπειραμε γι'αυτην(αφου ολο χορτα εψαχνε να κανει μαμ), προτιμουσε και προτιμαει ακομα το κριθαρι!!!!

Εννοειται πως και εγω τρωω το φαι της μαμας! Σχεδόν όλα δηλαδή!
Τρελάίνομαι για μηλόπιτα, μελομακάρονα και κοκορέτσι!!!!:up:
Μπουκάρω στο ψυγείο,τεντώνομαι στα συρταρια της κουζίνας και τα πατουσια μου φτάνουν μέχρι τον πάγκο...αλλά ετσι χαιρεται η μαμα γιατί της κάνω παρέα στην κουζίνα!
Παρόλα αυτα....προσεξτε το χοιρινο και καλό θα ήταν να το αποφεύγετε για τα καλά! Η χαζομαμά μου ειχε πάρει και μου είχε βράσει παλιά και μου δινε κάθε μέρα...Ε και έπαθα διάρροια!!! Αν προσέξετε, καμμία κονσέρβα ή ξηρά δεν έχει χοιρινό!!!! Αχ μαμάδες....ζω και χωρίς ζαμπονάκι πάντως!!:/:
Όσον αφορά στο ελαιόλαδο..πάντα μου βάζει ένα κουταλάκι όταν μου βράζει κοτοπουλάκι γιατί κάνει καλό στη γουνα μου και στα κακάκια!!!
Που και που μου ρίχνει και στην ξηρά μου μερικές σταγόνες!! Όχι πολύ!:happy:
Τελευταία που εκανε φιλέτα γλώσσας στο φουρνο ...μου κράτησε και μενα και ξετρελάθηκα!!!!:)
Γενικότερα..μπορείτε να παίρνετε διαφορα κατεψυγμένα (κοτόπουλο-ψαρια-γαριδες) και να μας τα μαγειρεύετε ή ψητά (προτιμώ) ή βραστα με λίγο λάδι!:happy:
Εμενα μου αρέσει να τρώω ό,τι τρώνε..και μου αρέσει όταν βάζουν ένα από τα κουπάκια μου, κάτω διπλά στο τρπέζι και τρώμε όλοι μαζί!!!Ειδικά όταν τρώνε κρεατάκι και μου δίνουν ό,τι θέλουν!!!

Α! και κατι καταπληκτικό που μου δίνει τελευταία είναι τα functional snacks της mediterranean sea. Επειδη με προσέχει μην παχύνω μου δίνει μισο στικ τη μέρα ,είναι για το τρίχωμα και τη στοματική υγιεινή!!!αλλά και για εγκύους΄, μωράκια και ψιούκια που δεν έχουν όρεξη....:up:

Αυτα από τις προτιμήσεις μου για την κουζίνα της μαμάς!!!!
Υ.Γ. Πέραν των γλυκών δώστε μας να δοκιμάζουμε τα πάντα....μας αρέσει και θα ανακαλύψετε και σεις πολλά για τις προτιμήσεις μας! Έχω φάει ακόμα και φακη!!!
Υ.Γ.2 Το καλοκαίρι μου ρίχνει σταφύλια σουλτανίνα! Στην αρχή παίζω...αλλά ρουφάω και λίγο ζουμάκι...Ε, μετά μαζευει σταφύλια από παντου!!!!:D

1

Συστατικά συνταγής :
  • 1 μικρό καρότο που το έχετε ξεφλουδίσει και ξύσει
  • 1/4 του φλυτζανιού ξεφλουδισμένο και ξυσμένο κολοκύθι
  • 1/2 του φλυτζάνιου ψιλοκομμένους νεαρούς βλαστούς αλφάλφα(τριφύλλι)
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1/8 του φλυτζανιου ψιλοκομμένο βρασμένο κοτόπουλο
  • 1/4 κουταλάκι ξηρό ή φρέσκο catnip(προαιρετικά)
συνταγή:
Ανακατεύουμε τα λαχανικά σε ένα μεσαίου μεγέθους Μπολ Προσθέτουμε το κοτόπουλο . ρίχνετε το catnip και και το σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου . διατιμηθεί στο ψυγείο μέχρι 3 ημέρες.

2

Συστατικά & συνταγή:
Σιγοβράστε 500g συκώτι και 500g ψαχνό απο ψάρι σε νερό μέχρι να βράσουν μουλιάστε ένα φλυτζάνι ξιρα τροφή για γάτες σε μισό φλυτζάνι χυμού ντομάτας Στραγγίξτε το συκώτι και το ψάρι, . Τα χτυπάμε ολα στο μίξερ Σερβίρουμε και προσθέτουμε(προαιρετικά) απο το νερό που βράσαμε το σικοτι και το ψάρι ανάλογα με τα γούστα τις γάτας

:cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat:

Δείτε αυτή τη συνταγή που βρήκα στο internet:
Τόνος με ελιά
Υλικά:
1 κονσέρβα τόννο σε νερό
1 ελιά
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Εάν ο τόννος έχει αλάτι τον ξεπλένουμε καλά.Θρυματίζουμε την ελιά κόβοντας την οριζόντια και κάθετα με ένα κοφτερό μαχαιράκι και την πασπαλίζουμε στον τόννο(εννοείται ότι πετάμε το κουκούτσι).Ρίχνουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Καλή της όρεξη:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάντα μαγειρεύω για τις γάτες μου. Είναι αυτή την στιγμή 9 και έτσι δεν μπορώ να κάνω αλλιώς!

Αυτό που μαγειρεύω πιο συχνά είναι συκωτάκια με ρύζι-περιττό να πώ ότι τρελαίνονται γι'αυτό!

Συστατικά:
-1 κιλό κατεψυγμένα συκωτάκια πουλιών
-2 κούπες ρύζι
-Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάζουμε στην χύτρα τα συκωτάκια να πάρουν λίγη βράση, το νερό πρέπει να καλύπτει τα 3/4 της χύτρας. Αφού αρχίζουν να ασπρίζουν και να βγάζουν αφρούς τα συκώτια, ρίχνουμε τις 2 κούπες ρύζι.
Κλείνουμε την χύτρα και την αφήνουμε να βράσει για 1 τέταρτο από την στιγμή που πεταχτεί ολόκληρος ο "αφαλός" της χύτρας έξω (εννοείται ότι τότε χαμηλώνουμε και τη φωτιά :P )

Αυτό το φαγητό κρατά περίπου για 4 μέρες, αν έχετε 9 γάτες και τις ταΐζετε 2 φορές την ημέρα!!!!!

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα πάντως με συμφέρει οικονομικά σε σχέση με τις κονσέρβες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

To BHMA Gourmet αυτής της Κυριακής(τεύχος 33 Ιούλιος 2009) στην στήλη φιλοζωικώς σελ80, η κ.Μαρία Δ. Κοκκίνου έχει μιά ιστοριούλα για τον αλητόγατο της Υδρας και μιά συνταγή για ανθρώπους και γάτες με
Σουπίες πιλάφι.:D:D:D
Την συνταγή τώρα μην το πάρετε και τοις μετριτοίς ότι κάνει και αρέσει στις γάτες!;)

0eff520c.jpg

Σουπιες με πιλάφι?Θέλω κι εγώ!!!!!:up:

Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο με συνταγές μαγειρικής για ragdoll. Προφανώς οι συνταγές είναι για όλες τις ράτσες. Είναι αρχείο pdf και δυστυχώς λίγο μεγαλύτερο από 100Kb οπότε δεν μπορώ να το επισυνάψω ως απάντηση στο θέμα. Δεν έχω δοκιμάσει καμία από αυτές. Αν κάποιος ή κάποια από εσάς ενδιαφέρεται να πειραματιστεί στην γατομαγειρική μπορεί να μου ζητήσει να το στείλω με mail ή αν γνωρίζει να προτείνει κάποιον άλλο τρόπο να το ανεβάσω στο site.

θα μπορουσατε να το στειλεται αι σε μενα?
eleni.999@hotmail.com ευχαριστω πολυ εκ των προτερων :)

Αν δεν είναι κόπος, κι εγώ θα το ήθελα! tiger.lilly2046@gmail.com

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Πάντα μαγειρεύω για τις γάτες μου. Είναι αυτή την στιγμή 9 και έτσι δεν μπορώ να κάνω αλλιώς!

Αυτό που μαγειρεύω πιο συχνά είναι συκωτάκια με ρύζι-περιττό να πώ ότι τρελαίνονται γι'αυτό!

Συστατικά:
-1 κιλό κατεψυγμένα συκωτάκια πουλιών
-2 κούπες ρύζι
-Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάζουμε στην χύτρα τα συκωτάκια να πάρουν λίγη βράση, το νερό πρέπει να καλύπτει τα 3/4 της χύτρας. Αφού αρχίζουν να ασπρίζουν και να βγάζουν αφρούς τα συκώτια, ρίχνουμε τις 2 κούπες ρύζι.
Κλείνουμε την χύτρα και την αφήνουμε να βράσει για 1 τέταρτο από την στιγμή που πεταχτεί ολόκληρος ο "αφαλός" της χύτρας έξω (εννοείται ότι τότε χαμηλώνουμε και τη φωτιά :P )

Αυτό το φαγητό κρατά περίπου για 4 μέρες, αν έχετε 9 γάτες και τις ταΐζετε 2 φορές την ημέρα!!!!!

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα πάντως με συμφέρει οικονομικά σε σχέση με τις κονσέρβες.
Αυτό με μικρή παραλαγή το μαγειρεύει και η μάνα μου για την οικογένεια. Σας πληροφορώ ότι είναι και πολύ Μιαμ! μιαμ!

Και εγώ παρακαλώ θα το ήθελα με ενδιαφέρουν πάρα πολύ . Κατά καιρούς έχω δοκιμάσει και εγώ να φτιάξω διάφορες.
picassoletta74@yahoo.com

Ο Βρούκος μου τρελαίνεται για μύδια.Του παίρνω μύδια κατεψυγμένα Ν.Ζηλανδίας με το κέλυφος παρακαλώ (είναι πιο φρέσκα)τα βράζω λίγο στα μικροκύματα και τα καταβροχδίζει.Του αρέσει και η σαρδέλα πολύ ωμή ή βρασμένη και το κοτόπουλο.Αυτο το γατί δεν έφαγε ποτέ του κονσέρβα,ούτε τις καλύτερες hills.Έχει μόνος του την ικανότητα να καταλαβαίνει το φρέσκο πράγμα από μακριά.Η Μπετίνα μου της αρέσει πολύ η sheeba με τόνο ή κοτόπουλο ενώ αν της βράσω εγώ δεν του δίνει σημασία.Τι βάζουν μέσα και τα δελεάζουν τόσο πολύ.:hmm::hmm::hmm:

Τα μύδια, όπως και τα οστρακοειδή γενικότερα, έχουν αρκετά υψηλές συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων. Θα ήταν καλό να μην του τα δίνεις σε ποσότητα, μπορεί να επιβαρύνουν το συκώτι ή τους νεφρούς του. Καλύτερα πότε πότε και για λιχουδιά, όχι σε αντικατάσταση ενός κανονικού γεύματος.:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back