Θέλω να μάθω συνταγές να μαγειρεύω στο γατάκι μου!

Το χω διαβάσει αλλά δεν θέλει και τίποτα άλλο.Του έχω δοκιμάσει τα πάντα.Τώρα είμαστε στην εβδομάδα του κοτόπουλου.Μετά θα περάσουμε στην εβδομάδα της σαρδέλας.Πάντως αν κρίνω απο την διατροφή που έδινε ένας φίλος μου στον γάτο του (ωμά ψάρια,καλαμάρια μύδια και τα σχετικά)το γατί αυτό πήγε 22 χρόνων.Δεν έφαγε ποτέ του κονσέρβα.Πέθανε από νεφρική ανεπάρκεια λόγω γήρατος.Πάντως ο δικός μου μάλλον επειδή τα μύδια δεν έχουν πολλές θερμίδες είναι 3,5
χρόνων έξι κιλά, μυώδης,και χωρίς καθόλου λίπος επάνω του παρόλο που είναι στειρωμένος κι όσο από ενέργεια είναι ικανός να γκρεμίσει το σπίτι...:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτό είναι το γομάρι μου....:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• DSC00410.JPG
    DSC00410.JPG
    76,8 KB · Εμφανίσεις: 66
?

Αυτά τα γατοκεκάκια κανουν κ για στειρωμένες γατούλες που χρειάζοντε ιδική διατροφή?οπως επίσης πόσο κοτοπουλακι κ κρεατάκι ψητό κανει να δίνω σε στηρωμένα?α κ γαύρο τηγανιτο κανει να τρώνε?δεν εχει πολύ καιρο που στείρωσα τα δικά μου και.....
μπερδευτικα:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Κούκλος !!!! Και έχει πολύ ωραίο χρώμα:up::up:. Πώς τον λένε?[/quote Ο Βρούκος μου είναι...εκεί έχουμε το "χειμωνιάτικο παλτό"δείτε με και με το καλοκαιρινό..

Συνημμένα

• DSC00545.jpg
    DSC00545.jpg
    229 KB · Εμφανίσεις: 49
Πάντα μαγειρεύω για τις γάτες μου. Είναι αυτή την στιγμή 9 και έτσι δεν μπορώ να κάνω αλλιώς!

Αυτό που μαγειρεύω πιο συχνά είναι συκωτάκια με ρύζι-περιττό να πώ ότι τρελαίνονται γι'αυτό!

Συστατικά:
-1 κιλό κατεψυγμένα συκωτάκια πουλιών
-2 κούπες ρύζι
-Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάζουμε στην χύτρα τα συκωτάκια να πάρουν λίγη βράση, το νερό πρέπει να καλύπτει τα 3/4 της χύτρας. Αφού αρχίζουν να ασπρίζουν και να βγάζουν αφρούς τα συκώτια, ρίχνουμε τις 2 κούπες ρύζι.
Κλείνουμε την χύτρα και την αφήνουμε να βράσει για 1 τέταρτο από την στιγμή που πεταχτεί ολόκληρος ο "αφαλός" της χύτρας έξω (εννοείται ότι τότε χαμηλώνουμε και τη φωτιά :P )

Αυτό το φαγητό κρατά περίπου για 4 μέρες, αν έχετε 9 γάτες και τις ταΐζετε 2 φορές την ημέρα!!!!!

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα πάντως με συμφέρει οικονομικά σε σχέση με τις κονσέρβες.
Εγω το δοκιμασα και οι γατες μου ξετρελαθηκαν!Ειναι ωραια εναλλακτικη στις κροκετες,αν δε θελετε να δινετε κονσερβες,και πιο φθηνη (το πακετο των 500 γραμμαριων κοστισε 1,80).

Δωρα το εφαγε και η Μοιρα ??γιατι η δικια μου ειναι παραξενη με το φαγητο

Η Μόιρα δεν ειναι παραξενη με το φαγητο,το εφαγε κανονικοτατα.Ο Σειριος τρωει μονο κροκετες(ουτε καν τις κονσερβες δε θελει πλεον) και δεν εφαγε,αλλα ολα τα υπολοιπα ειδικα οταν ηταν φρεσκο και ζεστο ξετρελαθηκαν.Τωρα που θα ξανακανω θα βαλω και μεριδουλες στην καταψυξη για να τους βγαζω μεσα στην εβδομαδα.

Η Μόιρα δεν ειναι παραξενη με το φαγητο,το εφαγε κανονικοτατα.Ο Σειριος τρωει μονο κροκετες(ουτε καν τις κονσερβες δε θελει πλεον) και δεν εφαγε,αλλα ολα τα υπολοιπα ειδικα οταν ηταν φρεσκο και ζεστο ξετρελαθηκαν.Τωρα που θα ξανακανω θα βαλω και μεριδουλες στην καταψυξη για να τους βγαζω μεσα στην εβδομαδα.

Και η δικια μου ετσι ειναι μα να δινω τα ωραια μου λεφτακια να παιρνω τις πιο ακριβες κονσερβες και να μην τις τρωει :mad:Σου το λεω εγω Σειριος και η Μαρι ταιριαζουν :redface:

Καλυτερα,να μην χαλανε και τα δοντακια της και να μην παχαινει.;)

Συνταγές για γερά γατιά!!

:DΓεια σας..Η Μπιάνκα μου είναι η εξαίρεση στο ότι με μία καλή τροφή το ζώο είναι γερό..:redface:Την ταίζω από μικρή τις καλύτερες τροφές και όμως..Όλο μου αρρωσταίνει, έχει διάφορα δερματικά και το τρίχωμά της( στη ράχη κυρίως) είναι τραχύ..Θα ήθελα αν ξέρετε τι θα μπορούσα να της μαγειρεύω τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα μήπως με πραγματικό φαγητό καλυτερέψει η κατάσταση.Σίγουρα εξαρτάται από το κάθε ζώο το πόσο γερό ή όχι είναι απλά ελπίζω στο ότι θα σταματήσει να είναι τόσο ευαισθητούλα..Συγνώμη για την μεγάλη εισαγωγή..Ό,τι έχετε μαγειρέψει λοιπόν κάποτε για τα γατιά σας γράψτε τα εδώ!:D!Περιμένω ιδέες!!:clapup::clapup:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κανεις??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ιωάννα,
το καλυτερο για ενα γυαλιστερο και υγιές τρίχωμα ειναι το ελαιολαδο.
Ψήστου ψαρακια σαρδελιτσες ή γαύρο και βάλε ελαιολαδο.
ή δες στην πίσω σελίδα την συνταγή με τα συκωτακια που έχει γράψει η Δώρα. Ειναι πολυ καλή.
Επίσης μπορεις να ψήσεις κοτόπουλο με λαχανικά στον φούρνο να φας εσύ και να το αλέσεις να φαν και αυτά.Εγώ όταν μαγειρευω μοσχαρι τους δίνω ωμα κομματάκια και τρώνε. Προσωπικά πιστεύω ότι η φύση του ζώου ειναι να τρώει ωμό κρέας και εμεις για λόγους ευκολίας του έχουμε αλλάξει την διατροφή του.
Κονσέρβες εγώ προσωπικά δίνω σπάνια γιατι πιστεύω ότι μάρκα και να ειναι όλες έχουν μέσα συντηρητικά + χαλάνε και τα δόντια.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back