Θέλω να την εκπαιδεύσω να έρχεται όταν τη φωνάζω!

Δέν εχεις και τίποτα να χάσεις . Μην το παρακάνεις όμως και μετά δεν τρώει το κανωνικό του φαγητό και σου νιαουρίζει γκρινιάρικα για τόνο η swan ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αμα το εφαρμοζεται αυτο επι μονιμου βασεως...βλεπω τα γατουνια σας παχυσαρκα και με διαφορα προβληματα υγειας...:worry:...καλυτερα να τις δελεαζεται με ποιοτικοτερη λιχουδια,φακελακια της ρουαγιαλ πχ...ή βραστο κοτοπουλο..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γειά σας ! Είμαι καινούργιο μέλος. 'Εχω 4 γάτες και φιλοξενώ και 3 μικρά . 'Ολα σχεδόν ακούν το όνομα τους. Το κόλπο είναι να το συνδυάσουν με όλα τα καλά σην ζωή τους (φαγητό, χάδια, παιχνίδια) .Επίσης μπορείτε να το λέτε χαμηλόφωνα την ώρα που αποκοιμιούνται! Ποτέ μην τα φωνάζετε με τ'όνομα τους για να δώσετε π.χ. φάρμακα. Επίσης βοηθάει να υπάρχουν στο όνομα τους τα γράμματα ζ, ρ, σ που για κάποιο λόγο είναι πιο ευδιάκριτα για τις γάτες.

ε και τί έγινε αν έρχονται όποτε γουστάρουν και όχι πάντα ;;; Καλύτερο δεν είναι αυτό;;Και λιγότερο καταπιεστικό;Eσείς τσακιζόσασταν πάντα όταν σας φώναζαν οι γονείς σας;;;...εγώ προσωπικά....:whistle::whistle::whistle:

Για να είμαι ειλικρινής,στις αρχές όταν πήρα γάτα,και γω ήθελα να έρχεται οταν την φωνάζω κτλ,κτλ... Ίσως έπαιζε ρόλο το ότι είχα μεγαλώσει με σκύλο,που έχει τελείως άλλο τρόπο συμπεριφοράς... Όμως γρήγορα ¨τα πήρα τα χαμπάρια μου¨ ...πλέον ,και εδώ και καιρό,-και δεν με έπαιρνε να κάνω αλλιώς-προσαρμόστηκα εγώ στην ιδιοσυγκρασία της γάτας και όχι εκείνη στη δικη μου...Και πλέον, γελάω τρελλά όταν τη βλέπω να τη φωνάζω, και να με....συνδέει με Κάϊρο!!!!:D:D:D Ειδικά η μεγάλη μου που είναι πιο ντίβα,σνομπαρία κτλ! Μπορώ να πω τελικά ότι οι ψιλοιδιοτροπίες τους μου αρέσουν πιο πολύ απ'όλα!!!

Υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις και το έμαθα και εγω τώρα τελευταία. Πάρε ενα κουτάκι/φακελάκι τόνο σε νερο η σαλάμι zwan δεν ξέρω γιατί, αλλα δίχνει να τα λατρεύουν. Για αρχή φώναζε το όνομα και δώστου λίγο. Σιγα-σιγα θα μάθει και όταν το φωνάζεις θα έρχεται με την σκέψη οτι θα το δώσεις λιχουδιά. Δεν χάνεις και τίποτα να το δοκιμάσεις. :)

αυτο που λες με τον τονο ασχετο αλλα εμενα η δικια μου εχει σινδιασει τον τονο με το ρυζι και το λατρευει(το ρυζι)!:laugh::laugh::)

Ο Simon,ο γατούλης μου,δεν χρειάζεται να τον φωνάξεις...Μόλις δει πως τον πλησιάζω τρέχει χαρωπός και τρίβεται στα πόδια μου...Δυστηχώς όμως κάθεται συνεχώς σε μια καρέκλα όπου βρίσκεται κοντά στην πόρτα.Γι αυτό,όταν θέλω να φύγω δεν μπορώ,αφού είναι τόσο γλυκά τα νιαουρίσματά του,ώστε δεν συγκρατιέμαι γιατί δεν μου πάει η καρδιά να τον αφήσω έστω κι ένα λεπτο μόνο του...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τον Simon δεν είναι ανάγκη να τον φωνάξω...με το που με δει να κινούμαι ... "τσακίζεται" να έρθει!!!!:eek:(Συγχωρέστε μου που εκφράστηκα έτσι,εννούσα έρχεται σε εμένα πολύ γρήγορα...)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και η δική μου έρχεται ακούγοντας το όνομά της!
από μικρή την φώναζα συνεχώς για φαγητό, για παιχνίδι...και έτσι έμαθε..

εμένα όταν με φωνάζουν, αν έχω κάνει κάτι κακό (κατι που δε με αφήνουν να κάνω πχ. αν ανεβώ πάνω στο τραπέζι) και το καταλάβω, τρέχω στο μαξιλάρι μου από μόνος μου. αν δεν έχω κάνει τίποτα ή έστω δεν έχω καταλάβει πως με φωνάζουν για κάτι κακό, πηγαίνω κοντά τους.

Εμένα όλες οι γάτες μου με ακούνε και νομίζω ότι αυτό γίνεται γιατί πάντα χρησιμοποιώ τον ίδιο τόνο για να τους φωνάξω.Αν θέλω να μαλώσω κάποια λέω << Τι κάνεις;>>φωνάζοντας λίγο κι αμέσως εξαφανίζονται.Τώρα τελευταία τον ένα μικρό τον φωνάζουμε Θανάση για τρέχει στο γιό μου όταν τραγουδάει το<<Που σαι Θανάση>>:whistle::D

πολυ ομορφος ο γατος!

Και το όνομα αυτής <<Μόλυ>>

Καλησπέρα εδώ & μία βδομάδα υιοθέτησα το πιο γλυκό (για μένα) πλασματάκι του κόσμου.Είναι απίθανη μου δείχνει την αγάπη της συνεχώς με ακούει θα έλεγα όσο βέβαια μπορεί να ακούσει ένα μικρούτσικο πλασματάκι, αυτό που προσπαθώ αλλά δεν ξέρω τον τρόπο είναι να να την μάθω να ακούει στο όνομα της.Δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν αυτό εφικτό γι αυτό ζητάω τη συμβουλή από τις πιο έμπειρες γατομαμάδες & γατομπαμπαδες!!

Να σου ζήσει το μικρό....είναι πολύ όμορφη.....Και εγώ σε παρόμοια φάση είμαι οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω..... Υπάρχει έμπειρος κόσμος εδώ που θα σε βοηθήσουν σίγουρα. Καλός ήρθες.

Είναι στο τι γατάκι θα σου τύχη. Άλλα έρχονται στο μέρος σου με το που ακούν την φωνή σου κι όταν τους απλώνεις και το χέρι σου, κι άλλα δεν στρέφουν ούτε το κεφάλι τους να σε κοιτάξουν. Ο προηγούμενος γάτος μου όταν τον φώναζα στο εξοχικό παρουσιαζόταν από το πουθενά κι ενώ καμάρωνα γι αυτό στην αρχή, τελικά κατάλαβα πως ερχόταν γιατί νόμιζε πως θα του έδινα φαί !!!. Στο σπίτι ούτε μου έδινε σημασία.

Σας ευχαριστω πολυ αρχικα που μου απαντησατε.Για να πω την αληθεια μολις ακουει την φωνη μου ερχεται αμεσως,& το πιο μαγικο απ ολα ειναι πως οταν της φωναζω <<ελα παμε>> ερχεται.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ μαγικο αληθεια δηλαδη δεν φανταζεστε πως αισθανομαι.Μπορει να σταματησει να το κανει δεν ξερω μολις ομως κοντοστεκεται & της λεω τη μαγικη λεξη ειναι απιθανη.Στο ονομα της ίσως τελικα να μην ακούσει ποτε καθε μέρα κανει & κατι καινουριο κ με κανει εντελως χαζογατομαμα..

Καλησπερα και καλωσηρθες.:)
Να χαιρεσαι το ζουζουνακι σου.
Οντως ,ειναι οπως σου τυχει.Βασικα πιστευω οτι οι περισσοτερες ακουνε και καταλαβαινουν το ονομα τους.Απλα οταν δεν ερχονται..το κανουν γιατι ΔΕΝ θελουν να ερθουν,οχι επειδη δεν το εχουν καταλαβει οτι τους καλουμε.Οι γατες γενικα εχουν ισχυρη προσωπικοτητα,καμια σχεση με τα σκυκια.Και καλα κανουν βεβαια..:hehe:
Αν θες..ανοιξε ενα θεμα,σε αυτην την κατηγορια για να μας την συστησεις,να βαζεις και φωτο να την γνωρισουμε καλυτερα.:D

Σ ευχαριστω πολυ θα σας κραταω ενημερους για το μικρο μου γατσουνακι!!νομιζω εχω βαλει φωτογραφιες ελπιζω να φαινονται..

Ο Μύτσας πάντα πάντα πάντα όταν τον φωνάζω αποκρίνεται ακόμα και αν δεν θέλει να έρθει. Ακούει το όνομά του κανονικότατα και πάντα μου απαντάει. Από τι ς10 φορές που τον φωνάζω έρχεται τις 8!!!
Ο Πάρης ακούει τό όνομά του και αυτός, μου απανταει και αυτός, αλλά έρχεται σπανιότατα διότι ως πρίγκηψ, δεν υπακούει σε προσταγές αλλά προστάζει αυτος!:P
Δεν ξέρω πως τα καταφέρνουν αλλά γνωρίζουν το όνομά τους. Δεν έχω φωνάξει ποτέ τον Πάρη και να απαντήσει ο Μύτσας ή το αντίθετο :hmm:

Εμείς έχουμε 14 γατιά μικρά και μεγάλα, στο κτήμα, όπου ζουν ελεύθερα μέσα στην περίφραξη. Όταν ξεκινήσαμε να τα εκπαιδεύουμε, τουλάχιστον να έρχονται, ο σύζυγός μου εκτός από το "έλα", μαζί με το φαγητό ή την ανταμοιβή σε χάδια, χρησιμοποιούσε ταυτόχρονα και κρόταλα, οπότε πλέον δεν υπάρχει λόγος να ξελαρυγγιαζόμαστε. Απλά χτυπάμε τα κρόταλα και αυτά τρέχουν να έλθουν κοντά μας, απ' όπου κι αν βρίσκονται

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back