Θέλω ψιψίνι!

• Thread starter Thread starter ioanna_g
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

ioanna_g

Δραστήριο μέλος

Η ioanna_g αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 506 μηνύματα.
Έχω αναφέρει σποραδικά ότι δεν έχω γατούλα λόγω καταστάσεων, αλλά θέλω μια απελπιστικά. Είδα και το ποστ της γιασμιν και ξαναένιωσα την ανάγκη να υιοθετήσω ένα ψιψίνι.
Θα γίνω πιο συγκεκριμένη.

Από μικρό κοριτσάκι μεγάλωσα μέσα στα ψιψίνια και γι'αυτό τουσ έχω μεγάλη αδυναμία (και αυτά σε μένα:D!). Τα είχα όμως στο χωριο, στο κτήμα του παππού μου και όχι στο σπίτι. Έλεγα πάντα ότι όταν θα φύγω για να σπουδάσω θα έχω τουλάχιστον 1 ψιψίνι.

Ήρθε αυτή η ώρα πριν 3 χρόνια αλλά ήρθε και ο έρωτας μαζι! Και έρχομαι στο λόγο που φοβάμαι να πάρω γατάκι: Σχεδόν κάθε 2 εβδομάδες ανεβαίνω στην Αθήνα για να δω το αγόρι μου και φυσικά στις διακοπές σους δικούς μου στην Κέρκυρα.

Το αγόρι μου έχει κάνει ήδη κίνηση να μου πάρει γατούλα αλλά εγώ τον σταμάτησα γιατι δε θέλω να το τυρρανάω με συνεχή ταξίδια και αλλαγές περιβάλλοντος ή συχνή μοναξιά.

Πιστεύετε πως υπάρχει λύση; Ξέρει κανείς αν υπάρχει περίπτωση μια γάτα να αντέχει τα ταξίδια; Γιατί κατα τ'άλλα έχω πολλήήήήήή αγαπη και χαδάκια να δωσω...:cry::redface::happy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πω πω Ιωαννα μου ειμαστε σχεδον στην ιδια κατασταση! Παντα ειχα γατουλες μικρη, ομως στο κηπο. Στην τριτη λυκειο πηραμε επιτελους μια μεσα στο σπιτι! Και ελεγα καθηστε να περασω και θα εχω γατα απο την πρωτη μερα, ομως μετα λυπηθηκα την ταλαιπωρια των ταξιδιων. Μαλιστα ειχα ανεβασει παλιοτερα ιδιο θεμα περιπου :hmm: :D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Iωάννα αν εκεί που σπουδάζεις έχεις κάποιο άτομο που να το εμπιστεύεσαι ότι είναι υπεύθυνο κλπ θα μπορούσες όταν φεύγεις για 2-3 μέρες να αφήνεις το ψιψίνι και να το προσέχει κάποιος. Αν πάλι δεν έχεις, για 2-3 μέρες πίστεψε με είναι οκ και μόνα τους. Αρκεί να φροντίσεις να αφήσεις μπόλικο φαγητό, νερό και έξτρα αμοδοχείο.
Τώρα σε διακοπές, Χριστούγεννα Πασχα που φαντάζομαι ότι φεύγεις για περισσότερες μέρες, μαλλον θα πρέπει να το πέρνεις μαζί σου. Καποιες γάτες δεν έχουν πρόβλημα με τις μετακινήσεις, άλλες αντιδρούν άσχημα, αλλά κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί τίποτα.

Γενικά οι γατούλες (οι περισσότερες τουλάχιστον) δεν αγαπούν τα ταξίδια και τις μετακινήσεις. Βέβαια αν ταξιδεύεις με πλοίο, αεροπλάνο ή αυτοκίνητο (σε μέσο που μπορείς να έχεις την γάτα μαζί σου) παλεύεται η κατάσταση. Αυτό που είναι χάλια είναι η κατάσταση με τα κτελ που πρέπει να μπει στις αποσκευές.

Τον δικό μου τον παίρνω 2-3 φορές τον χρόνο μαζί μου στη Ρόδο με το αεροπλάνο. Αν εξαιρέσεις κάποια μικροατυχήματα (κατουρήθηκε) δεν έχει υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

σε καταλαβαινω απολυτα ιωαννα μου!παλια μεναμε σε σπιτι με κηπο και ειχα εκει τα γατονια μου.μετα που ηρθαμε σε διαμερισμα πηραμε σκυλακι και ετσι οι δικοι μου δεν ηθελαν και γατι.εγω πιεζα συνεχεια γιατι με τρελαινουν οι γατες με την προσωπικοτητα τους.τελικα και επειδη ο φιλος μου σπουδαζει στην πατρα και ανεβοκατεβαινουμε συνεχεια δεν το περναμε αποφαση παρολο που και αυτος τα αγαπαει πολυ τα ζωακια και ειδικα τα γατουλια.πριν δυο μηνες ομως δεν αντεξαμε και πηραμε τη λιλα μας, η οποια ειναι γεννημενη ταξιδευτρια.την πηραμε μαρτη και το πασχα μαζι μας στο χωριο διακοπες(μεγαλο ταξιδι,στα τζουμερκα) και ποτε την κραταω αθηνα εγω ποτε παει πατρα με το Μηνα και ποτε δεν ειχαμε προβλημα.καθεται πολυ ησυχη στο ταξιδι.και με το φτανουμε ειναι κεφατη.ισως επειδη ετσι εμαθε απο μικρη.παντως για 2_3 μερες μενουν μονα τους,αν αντεχεις να τα αποχωριστεις!!

Σε καταλαβαινω γιατι και γω ταξιδευω πολυ. Μεχρι και μια βδομαδα δεν εχουν προβλημα εαν τα αφησεις. Επισης να ξερεις οτι οι σιαμ γατες αγαπανε τα ταξιδια πολυ. Η δικη μου η σιαμ, τρελαινεται απ τη χαρα της. Γενικοτερα να ξερεις οτι ειναι καλυτερα να μενουν σπιτι και ας ειναι και μια βδομαδα μονα τους, δεν παθαινουν τιποτα, αρκει να εχεις φροντισει για την τροφη το νερο και την αμμο, να ειανι υπολογισμενα σωστα για οσο λειπεις.

Ο αδελφός μου σπουδαζε τεσσερα χρόνια στην Κομοτηνη και ο γατος του ο Λου (υποκοριστικο του Λουσιφερ)τον συνοδευε παντου και παντα μεσα στην γατοφορο. (είτε με το τρενο είτε με το αεροπλανο). Δεν φανηκε να έχει προβλημα με τα συχνά ταξίδια και ένοιωθε παντού σαν στο σπίτι του. Βεβαια καλυτερα να παρεις μικρό γατάκι για να συνηθίσει απο την αρχή ή ενήλικη γάτα που ξέρεις ότι ταξίδευε και παλιοτερα πολύ συχνά.
Καλή επιτυχία στην προσπαθεια σου. :)

Για ένα γατακι εγκαταλελειμένο που δέν εχει στον ηλιο μοίρα ειναι καλυτερο να εχει εσενα που εισαι προβληματισμενη γατομαμα εστω και λιγο απουσα (οχι πολυ)παρα να ειναι στους δρόμους αρκει να το περνεις μαζί σου οποτε θα μαθει στα ταξίδια και πρεπει να χει χαρακτηρα ζωντανο κι ευπροσαρμοστο , μη παρεις κανενα φοβισμενο ακοινωνητο.

Απλα επειδη εισαι νέα ακομα δες αν μπορεις να φανταστεις οτι θα εχεις γάτο στα επομενα 15 χρόνια και σκέψου καλα πως θα το μεταφέρεις γιατι αοι μεταφορές ειναι κι εξοδα ιδίως με αεροπλάνο, αν τα αντεχεις καθως και την συντηρηση του παρε, και φέρσου υπέυθυνα, τα ζώα δεν ειναι για να καλυπτουμε μονο δικες μας αναγκες χρειαζεται να τους εξασφαλίσουμε κι ενα καλο μέλλον.

ψιψινι ψάχνει για μαμά!!

Εαν το αποφασίσεις θα ήθελα να δεις και τον OLIVER.
Είναι μικρός σε ηλικία (1 μηνός),κούκλος και πανέξυπνος.
Σήμερα έβαλα την αγγελιά.

Πώς σου φαίνεται?

Συνημμένα

• oliver 3.jpg
    oliver 3.jpg
    408,9 KB · Εμφανίσεις: 67
εχω κ εγω 2 αμα τα θες να σου δωσω

ΑΑΑΑχου, τι κουκλίτσος που είναι ο Όλιβερ!!!!

Πάντως ευχαριστω βρε παιδια, με κάνετε να το σκέφτομαι πιο αισιοδοξα το πράγμα. Πάντως γιασμιν, αυτό που λες το έχω σκεφτει, και αυτό ειναι που θέλω: ένα φίλο που θα είναι μαζί μου πολλάάάά χρόνια. Και κυρίως δεν θέλω γάτα για μένα αλλά για να την λατρεύω και να τη φροντίζω.

Και φυσικά θα παρω μικρούλι για να είναι πιο ευπροσάρμοστο.

πριν δυο μηνες ομως δεν αντεξαμε και πηραμε τη λιλα μας, η οποια ειναι γεννημενη ταξιδευτρια.την πηραμε μαρτη και το πασχα μαζι μας στο χωριο διακοπες(μεγαλο ταξιδι,στα τζουμερκα) και ποτε την κραταω αθηνα εγω ποτε παει πατρα με το Μηνα και ποτε δεν ειχαμε προβλημα.καθεται πολυ ησυχη στο ταξιδι.και με το φτανουμε ειναι κεφατη.ισως επειδη ετσι εμαθε απο μικρη.παντως για 2_3 μερες μενουν μονα τους,αν αντεχεις να τα αποχωριστεις!!

Αυτή η ιδέα ειδικά Νεφέλη, να την έχουμε σε μοιρασμένο χρόνο με το αγόρι μου ίσως είναι πολύ χρήσιμη... αν και δεν ξέρω αν θα μπορώ να το αποχωριστώ!

Σε καταλαβαινω γιατι και γω ταξιδευω πολυ. Μεχρι και μια βδομαδα δεν εχουν προβλημα εαν τα αφησεις. Επισης να ξερεις οτι οι σιαμ γατες αγαπανε τα ταξιδια πολυ. Η δικη μου η σιαμ, τρελαινεται απ τη χαρα της. Γενικοτερα να ξερεις οτι ειναι καλυτερα να μενουν σπιτι και ας ειναι και μια βδομαδα μονα τους, δεν παθαινουν τιποτα, αρκει να εχεις φροντισει για την τροφη το νερο και την αμμο, να ειανι υπολογισμενα σωστα για οσο λειπεις.

Αν και δεν ξέρω αν θα πάρω ράτσας, έχω σκεφτεί για βιρμανίας που τις λατρεύω και έχω ακούσει από φίλους που έχουν ότι είναι πολύ ευπροσάρμοστες:rolleyes:. Πάντως έχω βρει πολλές έξυπνες λύσεις για φαγητό-νερό-άμμο για όταν θα λείπω...
Το έχω ψάξει κι ας μην έχω ψιψίνι:redface:!

Εαν το αποφασίσεις θα ήθελα να δεις και τον OLIVER.
Είναι μικρός σε ηλικία (1 μηνός),κούκλος και πανέξυπνος.
Σήμερα έβαλα την αγγελιά.

Πώς σου φαίνεται?

Επειδή είναι ένας γλύκας, με βάζεις σε μεγάάάάλο πειρασμο...

Αν το αποφασίσω θα σας πω mariag,ladycat και γενικά για όποιον έχει γατάκι μοναχούλι.

Και κάτι άλλο. Με κτελ πήγαινα μόνο Κέρκυρα, αλλά το έχω κόψει γιατί είναι αφόρητο για μένα, πόσο μάλλον για ένα γατουλίνι.

Συνήθως χρησιμοποιώ το πλοίο και η αλήθεια είναι ότι στα τόσα ταξίδια μου έχω δει αρκετά κλουβάκια με ήρεμα ψιψίνια.

Αν δεν κάνεις ταξίδια με ΚΤΕΛ το πρόβλημα των ταξιδιών δεν είναι μεγάλο. Και για 2-3 μέρες όντως δεν είναι δύσκολο να μείνει μόνο του. Τι να πω... σκέψου το καλά πάντως.

Εγω θα σου προτινα(αν εχεις οικονομικη δυνατοτητα)να παρεισ δυο μαζι...
Θα εχουν παρεα οταν θα λειπεις και θα παιζουν.:)

Ακομα και ετσι δεν θα εχουν προβλημα να μεινουν μονα τους(εφοσον καποιος τα προσεχει) για πολλες μερες!

Ελα ελα σου βρηκα γατακια απο τον τοπο σου εσενα περιμενουν ειδες???

Ισως να κοιτούσες για το κεραμιδό που αναφέρει η Ισμήνη σήμερα,
(το έχουν σε άθλια κατάσταση στο pet shop στήν Κοτζια)......δεν ξέρω αν θα αποφασίσεις τελικά να πάρεις κάποιο γατουλίνι, πάντως να σώσεις ένα τέτοιο πραγματικά αξίζει!!!!!!!!

Πάντως Ιωάννα σχετικά με τα Βιρμανίας που αναφέρεις, να σου πω τα εξης επειδη ειναι ο Γατος μου ο Σιβα Βιρμανίας.
Λοιπόν ειναι πολυ ευπροσάρμοστος και ηρεμος ΑΛΛΑ δεν του αρέσει καθόλου να μένει μόνος του (ειναι ικανός να σταματήσει και να τρώει). Γενικά θα τον χαρακτήριζα γατόσκυλο. Πολυ δεμένος μαζί μας. Επίσης μέχρι πριν 3 περίπου εβδομάδες που του πήραμε παρέα, ειχε το κακο συνήθειο να ουρεί μεσα στο σπίτι σε διάφορα σημεία. Πράγμα που ηταν ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ.

Βασικά εγώ θα προτιμούσα να μπορώ να το παίρνω μαζί μου (θα το αγαπάω πολύ για να το αφήνω:redface:) έστω στα μισά μου ταξίδια ή όταν θα φεύγω για πάνω από 2-3 μέρες.

Για τα 2 το έχω σκεφτεί κ εγώ, αλλά έλεγα να το κάνω μετά από κανέναν χρόνο που θα έχω μπει κ εγώ σε μια σειρά.

Πάντως τα γατάκια εδώ τα είδα και μάλιστα ο Όλιβερ που μου έδειξε η mariag είναι γλύκας:inlove::inlove::inlove:. Και γενικά το πιο πιθανό ειναι να πάρω ορφανούλι:).

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back