Θα αγοράζατε ποτέ γατάκι από πετ-σοπ;

θα αγοραζατε γατακι απο πετ-σοπ?

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 1)
  • θα αγοραζα/εχω αγορασει γιατι το λυπηθηκα

Ψήφοι: 1 100,0%
  • δε θα αγοραζα για να μη διαιωνισω αυτη την καταστασημε τα πετ-σοπς

Ψήφοι: 0 0,0%
  • εχω αγορασει,αλλα το μετανιωσα(εξηγηστε γιατι)

Ψήφοι: 0 0,0%

• Total voters
    1

Mariel

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Mariel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 1.871 μηνύματα.
αναρωτιομουν τι σκεφτεστε για την αγορα απο πετ-σοπ.

εγω προσωπικα σιγουρα ειμαι κατα της καταστασης που επικρατει στα πετ-σοπ,αλλα αν ειχα τη δυνατοτητα να παρω κι αλλες γατουλες δεν το κρυβω οτι θα το σκεφτομουν να "σωσω" μια απο τις συνθηκες του πετ-σοπ...:|

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αγοράζοντας από pet shop γατούλα στην ουσια δεν τη βοηθάς. Διαιωνίζεις το πρόβλημα απλά. Αν κανείς δεν αγόραζε από pet shop και όλοι παίρναμε αδεσποτάκια, τι θα καναν τα petshop? θα σταματούσαν να πουλάνε.
Προφανώς εγώ δεν θα αγόραζα ποτέ από petshop!!! ούτε γατί, ούτε σκυλί.
Όταν ήμουν πιτσιρίκα φαγωνόμουν κάθε πάσχα να μου αγοράσουνε κοτοπουλάκια και παπάκια γιατί τα λυπόμουνα που τα έβλεπα σαρδελοποιημένα στους πάγκους των πλανόδιων. Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι έκανα λάθος. και δεν ξανααγοράζω ποτε κανένα ζώο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ουτε εγω θα επερνα ζωακι ποτε απο pet shop αν και ομολογο οτι ειχα ρωτησει μια τιμουλα για κατι γατακια μια φορα που δεν ηταν και κατι ειδιεταιρο(ρατσας)και μου ειχε πει 30 ευρο τα θεωρησα πολλα και τωρα που εχω ειδη γατακι απ το δρομο σκεφτομαι ευτιχως που δε τα εδωσα γιατι με αυτα τα λεφτα περναει ο γατος μου τη τροφη του.(δε μου περισευουν και πολλα)

Εγω εχω αγορασει 3 φορες.

1 φορα πριν 20 χρονια μια Σιαμεζα την Κλεοπατρα. Ειχαμε χασει το bIc και θελαμε αντικαταστατη (οχι δεν βρηκαμε αδεσποτο (ψαξαμε) και τοτε δεν υπηρχαν αγγελιες).

2 φορα τη Ροζα (κεραμιδογατα) επειδη τη λυπηθηκα (παλια επισης). 1000 Δραχμες την ειχα παρει....το θυμαμαι.

3 φορα το Σιβα που εχω τωρα (προεκυψε απο pet shop γιατι "γατο θελω τωρα τον θελω"!). Ετσι γνωρισα και τη ρατσα αυτη των Βιρμανων (στην αρχη τον ειχα περασει για Σιαμ ειναι η αληθεια).

Τρις εξαμαρτειν δηλαδη!

Εμένα πάλι μου είναι αδιάφορο. Ζώο να 'ναι και απο όπου να 'ναι. Εχω δώσει χρήματα για να αποκτήσω ζώο, έχω μαζέψει και ουκ ολίγα αδέσποτα. Για να είμαι τελείως ειλικρινής σε αυτή τη φάση ήθελα πέρση γάτο, πλήρωσα πέρση γάτο σε κτηνίατρο, απόκτησα κόπρο γάτο που φέρνει σε Αγκύρας. Ούτε μια στιγμή όμως δεν μου πέρασε απο το μυαλό να το δώσω πίσω ή να πάρω τα χρήματα μου πίσω, ίσα, ίσα άμα μου ζητούσαν και άλλα θα τα έδινα (το τσογλάνι ανέβηκε στο πάγκο της κουζίνας, καλά που έχω κλείσει το γενικό της κουζίνας γιατί τα πλήκτρα είναι αφής). Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι ένας λόγος που ήθελα να είναι ράτσας είναι για να μην αναγκαστώ να τον στειρώσω, αφού εύκολα θα έβρισκα να τον ζευγαρώσω και να δώσω τα γατάκια (ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ) και θα μπορούσα σε κάποια φάση να έχω ένα γατάκι δικό του, τη συνέχεια του μέσα στο σπίτι όταν αυτός θα "έφευγε". Αλλά δεν πειράζει. Ελπίζω να σπουδάσει αυτός μαζί με τη Νερίνα (έτσι για να την προσέχει όταν θα μένει μόνη της). Το σκυλί μας πάντως θα είναι ή απο εκτροφείο ή petshop, μιας και η μικρή το θέλει γαλλικό μπουλντόγκ και εμένα με ξετρελλαίνει η φατσούλα τους. Καταλήγοντας συνεχίζω να πιστεύω ότι το πως θα έρθει ένα ζώο στη ζωή μας δεν έχει καμία σημασία, γιατί απο τη στιγμή που αποκτάς ζώο, συνήθως μαθαίνεις να τα αγαπάς όλα και στο μέτρο των δυνατοτήτων σου να τα φροντίζεις. Ο μπαμπάς μου μισούσε στη κυριολεξία τις γάτες. Απο την ημέρα που έφερα την Άτσα στο σπίτι και εδώ και 16 χρόνια ο μπαμπάς μου έχει ένα μπαλκόνι η χαρά των αδέσποτων και μη γατιών της περιοχής. Και αυτό είναι που έχει τελικά σημασία.

Δεν έχω αγοράσει ποτέ και δεν θέλω να αγοράσω.. 1ον για να μη συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και 2ον γιατί προτιμώ να ζήσω με ένα κοπράκι που ζούσε έξω και θα περάσει καλά σπίτι μου.. Και τα τρία μου τα μάζεψα από έξω.. :D Ερμούλη, Ηρούλα και Georgie μου σας λατρεύω...

ki εγω αγορασα τον Περση και δεν το μετανοιωσα ειναι αξιολατευτος (και απο την αλλη λιγο καιρο πριν ειχα χασει τον αλλον περσικο που μου ειχαν δωσει οποτε οταν τον ειδα στο μαγαζι εκανα σαν τρελη γι α να παρω τον Περση) Δυστυχως δεν προκειτε να σταματηση η εκμεταλευση των ζωων απο τα εκτροφεια ιτε παρω ιτε δεν παρω Θα συμφωνησω με την Νερινα Δεν απεκλεισα αδεσποτο απο την πορτα μου και ουτε θα το κανω Περασαν πολλα απο το σπιτι ολα αξιολατρευτα

εχει τοσο χαριτωμενα αδεσποτα που δενθα εδινα δεκαρα τσακιστη σε πετσοπ για να παρω ζωακι ολα μου τα ζωα μεχρι σημερα τα βρηκα στο δρομο παρατημενα ταλαιπωρημενα κ.λ.π. κ ειμαι περηφανη για αυτα

Εγω παλι, εχω μαζεψει απο το δρομο τοσες γατες στον κηπο μας, που εαν τολμησω να αγορασω αλλη μια η γιαγια μου θα παθει εγκεφαλικο(χτυπα ξυλο)!
Επισης, τα ζωα δεν ειναι αντικειμενα για να τα πουλαει ο καθενας και να βγαζει κερδος απο αυτα!

Δε θα είχα κανένα κώλυμα να αγοράσω ένα γατάκι από petshop, εφόσον ήθελα να είναι ράτσας. Δε νομίζω ότι διαιωνίζω μια άσχημη κατάσταση γιατί ξέρω ότι παντού υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες.
Προτιμώ όμως να πάρω ένα αδέσποτο γατάκι γιατί θα τυραννιστεί πολύ περισσότερο στο δρόμο απ΄ ότι σε ένα κλουβί του Petshop.

Όχι! Υπάρχουν τόσα στο δρόμο και είναι τσάμπα!!! :P
Και τα "ράτσας" θα'πρεπε να δίνονται τσάμπα, ώστε να αποφεύγεται η αναπαραγωγή του εμπορίου (breeding machines :down:). Άσε που δεν έχει ανώτερα και κατώτερα λόγω ράτσας ή μη! Είναι όλα ψυχούλες γλυκιές!

Παιδιά εγώ συνήθως τα έβρισκα (ή με έβρισκαν). Αλλά πριν χρόνια, όταν ο αδερφός μου μετακόμισε Αθήνα και θέλησα να του βρω άμεσα ένα γατάκι ή όταν εγώ μετακόμησα σε δικό μου σπίτι και δεν άντεχα ούτε μισή νύχτα χωρίς γατάκι, αγόρασα. Όχι ράτσας, αλλά κατι συμπαθέστατα πλάσματα που τα ερωτεύτηκα. Γενικά πάντως θεωρώ πως υπάρχουν αρκετά αδέσποτα που χρειάζονται βοήθεια και απειλούνται. Αξίζει να τα βοηθήσουμε. Μόνο που τότε κι εγώ δεν ήξερα που αλλού να στραφώ (ιντερνετ, εφημερίδες κλπ).

Δεν πήρα ποτέ απο Pet shop κανένα ζωάκι που είχα μέχρι τώρα.
το σκέφτηκα όμως όταν χάσαμε τον Ξανθούλη και ψάχναμε να πάρουμε Βαν Τουρκίας. Αλλά δεν βρήκαμε πουθενά...
'Ετσι μας προέκυψε ο Ζιζού...;)

Γεια σας παιδια...ΔΕ συμφωνω μαζι σας για το οτι απο το πετ σοπ υπαρχουν μονο γατακια ρατσας .Ειναι εδω διπλα ενας ηλιθιος με ενα πετ σοπ και εχει σε ενα κλουβι κατι γατακια που τα πουλαει για ρατσας ενω τα βλεπω ειναι αδεσποτα!τα αδερφακια τους πουληθηκαν γιατι ηταν πιο ομορφα και αυτα τα καημενα ειναι εκει απο 1 μηνων εως τωρα που ειναι 5.Παιδια ειναι τοσο καλα αυτα τα γατακια πηγαινω και τα χαιδευω συνεχεια και χαιρονται τα καημενα και ειναι κλεισμενα σε ενα τοσο μικρο κλουβι και τα λυπαται η ψυχη μου...Θελω οπωσδηποτε να τα αγορασω και να τα χαρισω σε καποιον γιατι ο αρραβωνιαστικος μου δε θελει αλλο γατακι στο σπιτι μας,ομως δε βρηκα κανεναν προς το παρον.Βασικα θελω να τα απελευθερωσω κρυφα γιατι αυτος που τα πουλαει ειναι ο μεγαλυτερος απατεωνας του κοσμου!Πουλαει ληγμενα,τα πουλαει ολα 3πλασια τιμη και σε φλομωνει στα ψεματα.Φανταστειτε τον ρωτησα οταν ηταν 3 μηνων τα γατακια τι φυλο ειναι και μου λεει"α!αυτο δε φαινεται ακομα!!!!!"και ειμαι 25 χρονων ...φανταστητε τι θα λεει στα παιδακια!Τι λετε να κανω ?

Αυτο το banned τι σημενει πανω στο ονομα; Γιατι;ς
Εγω δε θα αγοραζα απο πετσοπ γιατι δεν εχω λεφτα. Αν ειχα θα'ταν ωραιο ενα ρατσας.

Γεια σας παιδια...ΔΕ συμφωνω μαζι σας για το οτι απο το πετ σοπ υπαρχουν μονο γατακια ρατσας .Ειναι εδω διπλα ενας ηλιθιος με ενα πετ σοπ και εχει σε ενα κλουβι κατι γατακια που τα πουλαει για ρατσας ενω τα βλεπω ειναι αδεσποτα!τα αδερφακια τους πουληθηκαν γιατι ηταν πιο ομορφα και αυτα τα καημενα ειναι εκει απο 1 μηνων εως τωρα που ειναι 5.Παιδια ειναι τοσο καλα αυτα τα γατακια πηγαινω και τα χαιδευω συνεχεια και χαιρονται τα καημενα και ειναι κλεισμενα σε ενα τοσο μικρο κλουβι και τα λυπαται η ψυχη μου...Θελω οπωσδηποτε να τα αγορασω και να τα χαρισω σε καποιον γιατι ο αρραβωνιαστικος μου δε θελει αλλο γατακι στο σπιτι μας,ομως δε βρηκα κανεναν προς το παρον.Βασικα θελω να τα απελευθερωσω κρυφα γιατι αυτος που τα πουλαει ειναι ο μεγαλυτερος απατεωνας του κοσμου!Πουλαει ληγμενα,τα πουλαει ολα 3πλασια τιμη και σε φλομωνει στα ψεματα.Φανταστειτε τον ρωτησα οταν ηταν 3 μηνων τα γατακια τι φυλο ειναι και μου λεει"α!αυτο δε φαινεται ακομα!!!!!"και ειμαι 25 χρονων ...φανταστητε τι θα λεει στα παιδακια!Τι λετε να κανω ?
Εχω βρεθει κι εγω στη θεση σου. Δεν ξερω τι να κανεις...Αν τα αγορασεις, ενισχυεις τον τυπο με το μαγαζι, εαν οχι αφηνεις τα γατακια να υποφερουν...Δεν ξερω τι να πω!
Ποιο μαγαζι ειναι? Που ειναι?

Δεν θα αγόραζα ποτέ ζωάκι από pet-shop γιατί πρώτον διαφωνώ με το εμπόριο αυτό των ψυχών (τα ζώα δεν είναι ιδιοκτησία μας) και δεύτερον για να μην διαιωνίσω μία κατάσταση που έχει φέρει τόσα ζώα αβοήθητα στους δρόμους και άλλα να έρχονται στη ζωή για να πωληθούν.

μακάρι να έκλειναν όλα τα πετ-σοπ που πουλάνε ζώα...:down:
Διαφωνώ απόλυτα με την ιδέα.

Η πώληση ζώων σε μαγαζιά είναι απαράδεκτη και σύντομα ελπίζω να αποφασίσουμε να είμαστε πολιτισμένοι εκτός από το να το λέμε και να το νομίζουμε, ώστε να σταματήσουμε να αγοράζουμε ζώα από μαγαζιά. Δεν είμαι κατά του καθαρόαιμου ζώου, αλλά πρέπει να τα αγοράζουμε ΜΟΝΟ από εκτροφείς και όχι από puppy farms. Τα μαγαζιά αγοράζουν ζώα από puppy farms, τα φέρνουν άρρωστα, περνούν άθλιες ώρες μέσα στις κλούβες άρρωστα χωρίς περίθαλψη και τα περισσότερα πεθαίνουν λίγες μέρες μετά.

Ελάχιστα είναι τα τυχερά που ζουν, αλλά δεν αξίζει για τα λίγα αυτά, να πεθαίνουν τόσα άλλα. Οι καταγγελίες που δεχόμαστε καθημερινά για μαγαζιά είναι πολλές και δε πρέπει να λέμε απλά ενα "δε με νοιάζει εγώ θα το πάρω" γιατί αυτό δείχνει ότι δεν ενδιαφερόμαστε σε βάθος για τα ζώα και την καλή τους ζωή στο μέλλον αλλά μόνο για την ικανοποίηση του εγωισμού μας.

Φιλικά
Μαρίνα

Ειναι στη ΛΑΡΙΣΑ στην οδο Παναγουλη.Αν ξερει κανεις σας απο Λαρισα.Ειναι απο τα πιο γνωστα πετσοπ εδω γιατι ειναι στο κεντρο αλλα οι συνθηκες ειναι αθλιες ...Δε θελω να μιλαω για αυτον τον μαλ.... που βασανιζει τα ζωακια...

Yπαρχει ενα αναλογο με αυτο που αναφερεις και στο κεντρο της Αθηνας (οδ. Αθηνας). Μου φανηκε οτι μιλουσες γι αυτο!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back