Ινοσάρκωμα

Απάντηση: Όγκος στη ράχη, τι μπορεί να είναι;

Σας ευχαριστω πολυ !!!μα παραπολυ!!!!δεν θα πω οτι ειναι ο αγαπημενος μου γατος διοτι ολα τα εχω αγαπησει !!!!

Ο Νινο σωθηκε πριν απο 13 χρονια αν δεν κανω λαθος απο ομαδικη δολοφονια που εγινε στη γειτονια μου (συνεχιζουν να γινονται)Τρυπωσε στο σπιτι και παρτηρησα οτι ηταν πολυ ιδαιτερος γατος.Εχει προσωπικοτητα ,ειναι επικοινωνιακος,εξελιγμενο ζωο με ιδιαιτερς ευαισθησιες.Εγινε στοργικος πατερας στη Ναυσικα την επλενε τη φροντιζε και την εκπαιδευσε.Αργοτερα οταν ηρθε σπιτι και ο Μπιανκο του εκνε μαζαζ στην κοιλιτσα του ....και οντως τον ελευθερωσε απο τον τυμπανισμο που ειχε!!!1Ειναι ενα ζωακι που εχει κανει το χειρουργειο για να μπορει να ουρει το 2008 δηλαδη δεν εχει μοριο πλεον αλλα μια τρυπουλα.τον ειχα παει στο Δανουρδη διοτι ειχε αιματουριες και λασπη στη ουροδοχο κυστη.
Δεν τα αφηνω τα ζωακια μου στο ελεος των καταστασεων .Ζωη να εχουν μου στοιχιζουν μια περιουσια που αν σημερα που ο κοσμος πειναει με ακουσει θα με ......

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αλήθεια δε σε ρώτησα... όταν το πιάνεις είναι τελείως στρογγυλό ή θα το έλεγες πιο ανομοιόμορφο;:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ειναι στρογγυλο

τα πράγματα είναι άσχημα... έγινε μετάσταση στους πνεύμονες, το λέω και δεν μπορώ να το πιστέψω, τι ανόητη που είμαι.... πίστεψα αυτό που ήθελα οτι όλα θα πήγαιναν καλά αλλα.....δεν έχω λόγια..... πως να το δεχτώ;

Δεν ξέρω τί να σου πώ... δεν ξέρω.... εύχομαι πραγματικά τα πράγματα να έχουν την καλύτερη δυνατή έκβαση...

:(...οχι ρε γμτ...Υπαρχει καμια ελπιδα;Κατι να γινει;

Δεν ξέρω τι να πω... είναι δύσκολα τα πράγματα :( Έχει εξαπλωθεί πολύ στους πνεύμονες; Είναι αδύνατο να αφαιρεθεί; Αναθεματισμένη ασθένεια....

δυστυχώς το ινοσάρκωμα επέστρεψε.... τι να κάνω; περάσαναν μόνο 2 μήνες απο την επέμβαση με διάφορα προβλήματα υγείας που μας προέκυψαν ενδιάμεσα... ο γιατρός είπε θα την ξαναδεί σε 1 μήνα και θα δούμε.... μεγαλώνει γρήγορα, την αγαπάω τόσο πολύ, δεν θέλω να την ταλαιπωρώ, ο γιατρός είπε οτι στο σημείο που είναι δεν πονάει, αλλά το κορίτσι μου με βλέπει να ντύνομαι και κρύβεται... φοβάται οτι θα πάμε στον γιατρό. Θέλω να το παλέψουμε αλλά εμφανίστηκε τόσο γρήγορα.... νιώθω πολύ απογοητευμένη

Aπό την στιγμή που είχες ενδείξεις για αναζωπύρωση του όγκου έπρεπε να πας κατευθείαν στο ιατρό. Ο όγκος δεν καθαρίστηκε πλήρως (εμειναν κάποιες μικρές εστίες ) οι οποίες έκαναν υποτροπή. Δε φταίει ο ιατρός αυτός δυστυχώς μια πλήρη θεραπεία με χημειοθεραπευτικά θα ηταν παρα πολυ ακριβή.

Από την στιγμή που έγινε διήθηση και μεταστάσεις το προσδόκισμο είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Ψηλάφισε τους λεμφαδένες να δεις αν έχουν διογκωθεί.

Τελευταία επεξεργασία:
Φοκο ελεος..λες να μην το εχει παει στον γιατρο τοσο καιρο;
Σε παρακαλω παρα πολυ,να σεβαστεις τον πονο του αλλου.

Τόνια, ειλικρινά λυπάμαι πάρα πολύ...
Ο γιατρός τι είπε, τι γίνεται τώρα;

Από την στιγμή που έγινε διήθηση και μεταστάσεις το προσδόκισμο είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

fockos, θα σε παρακαλούσα πολύ να αποφεύγεις τέτοιου είδους δηλώσεις για καταστάσεις που ούτε γνωρίζεις, πόσο μάλλον όταν ο άνθρωπος στον οποίο απευθύνεσαι έχει τον πόνο του και "τραβάει το λούκι" του.
Το να αναφέρεις λοιπόν ότι το προσδόκιμο είναι χαμηλό είναι τουλάχιστον άτοπο, ανώφελο και δεν βοηθάει καθόλου τον αποδέκτη αυτού του μηνύματος σου, το αντίθετο μάλιστα...

Δυστυχώς με παρουσιάζετε σαν να είμαι τρολ που γράφω για να γελάσω (όπως και αλλες φορές).Πέσατε έξω (δεν είπα τίποτα άλλο από την αλήθεια και γενικά λέω ότι πιστεύω) .

Το μήνυμα μου είχε σκοπό όχι να προκαλέσει αλλά να προγραμματισουν οι επόμενες κινήσεις γιατί η θεραπεία δε σταματάει τότε που σταματάνε οι ελπίδες αλλά έχουμε και την ανακουφιστική που καλό είναι να αρχίσει σύντομα.

Δε σκέφτομαι ανθρωποκεντρικά (γιατί εσείς τώρα αυτό κάνετε). Ο άνθρωπος (ιδιοκτήτης) έχει τον πόνο του αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να σκεφτόμαστε το καλύτερο για το ζωάκι (βασικες αρχές βιοηθικής)

Προτιμώ να πονέσει το ζωάκι λιγότερο παρά ο ιδιοκτήτης του (ψυχικό πόνο)

anyway δε θα το συνεχίσω παραπάνω το μήνυμα που ήθελα να περάσω το περάσα.
Καλή τύχη στο γατάκι

Τελευταία επεξεργασία:
Aπό την στιγμή που είχες ενδείξεις για αναζωπύρωση του όγκου έπρεπε να πας κατευθείαν στο ιατρό. Ο όγκος δεν καθαρίστηκε πλήρως (εμειναν κάποιες μικρές εστίες ) οι οποίες έκαναν υποτροπή. Δε φταίει ο ιατρός αυτός δυστυχώς μια πλήρη θεραπεία με χημειοθεραπευτικά θα ηταν παρα πολυ ακριβή.

Από την στιγμή που έγινε διήθηση και μεταστάσεις το προσδόκισμο είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Ψηλάφισε τους λεμφαδένες να δεις αν έχουν διογκωθεί.

φόκο εγώ πονάω εσύ παραλυρείς, βάζω το χέρι μου στη φωτιά κτηνίατρος δεν είσαι, ούτε κάν γιατρός...... το ινοσάρκωμα ήταν στον μύ της, και τις 2 φορές είδα το κομμάτι μύ με τους όγκους πάνω. όπως και στους ανθρώπους δεν υπάρχει τρόπος να βλέπουν οι γιατροί τα καρκινικά κύτταρα πριν εξελιχθούν σε όγκους...πάντα βέβαια κάθε ευσυνήδητος κτηνίατρος αφαιρεί παραπάνω ιστό για να "αποκλείσει" όσο γίνεται να αφήσει στον ιστο καρκινικά κύτταρα, όπως μου είπε και ο γιατρός. είσαι .... τι νομίζεις; οτι αν είχε αποτέλεσμα η χημειοθεραπεία στο ινοσάρκωμα δεν θα το είχα κάνει; ποιός νοιάζεται για τα λεφτά όταν είναι να σώσεις αυτόν που αγαπάς; να σε ενημερώσω οτι δεν υπάρχει πρωτόκολλο για χημειοθεραπία στις γάτες για το ινοσάρκωμα, μόνο ακτινοβολία γίνετε σε ερευνητικό επίπεδο στο εξωτερικό χωρίς να έχουν σαφή και ιδαίτερα ενθαρυντικά αποτελέσματα. δεν σε κατηγορώ που δεν ξέρεις, αυτό είναι ανθρώπνο, αλλά τουλάχιστον μή μιλάς γιατί αυτές οι γενικές γνώσεις που έχεις δεν σε βοηθούν να κάνεις "γνωματεύσεις". βλέπεις αγαπάω και προσπάθησα να ενημερωθώ με κάθε είδους επιστημονικά άρθα απο το εξωτερικό - εκτός απο τις γνώσεις του γιατρού- επίσης δεν θα ταλαιπορούσα την αγάπη μου άλλο στο τέλος της ζωής της -αφαίρεση όγκων απο τους πνεύμονες- απλά και μόνο για να καλύψω τον εγωκεντρισμό μου...... έτσι κάνουμε εμείς που αγαπάμε...... μακάρι να το καταλάβεις κάποια στιγμή στη ζωή σου........

ευχαριστώ απο την καρδιά μου όλους σας για το ενδιαφέρον, δυστυχώς έχει αρκετούς...

σε καταλαβαινω απολυτα,πες πως ειμαστε μια παρεα αυτη τη στιγμη,που για τον ιδιο περιπου λογο δεν κοιμομαστε,σιγουρα θα κανεις το καλυτερο το ξερω,και τα γατουνια μας το ξερουν,καλη δυναμη ευχομαι!

Rodirdi, είχα πρόσφατα παρόμοια εμπειρία με την αγαπημένη μου γάτα, και νομίζω πως καταλαβαίνω πώς νιώθεις. Ήταν 16 ετών και δεν της άρεσαν καθόλου οι επισκέψεις στον κτηνίατρο. Την πήγαινα μόνο μια φορά το χρόνο για έλεγχο. Τον Ιούνιο την πήγα για τελευταία φορά. Είχε απλώς πρόβλημα με τα δόντια της και ήταν κάπως ανόρεχτη. Μια βδομάδα μετά όμως άρχισε να παρουσιάζει ανομοιογενείς όγκους στην πλάτη. Υποψιάστηκα αμέσως τι έτρεχε - ήταν στα σημεία όπου εμβολιαζόταν στα νιάτα της. Ξέροντας για την επιθετική μορφή του σαρκώματος, ήμουνα αποφασισμένη να μην την στρεσάρω με άλλες επισκέψεις σε κτηνίατρο (εξ άλλου, μόνο ναρκωμένη "δεχόταν" να εξεταστεί). Της έφερα γιατρό στο σπίτι, που επιβεβαίωσε τις υποψίες μου (ήταν οφθαλμοφανές, άλλωστε). Η εξέλιξη ήταν ταχύτατη. Μετάσταση στην μπροστινή μασχάλη και ύστερα στο σαγόνι, δυσκολεύοντάς την στην κατάποση. Το μόνο που ήθελα ήταν να μην υποφέρει. Η κορτιζόνη, στην αρχή σε σταγόνες και ύστερα ενέσιμη, βοήθησε πολύ. Τελικά πέθανε τον περασμένο μήνα, χωρίς ευθανασία, ήρεμα, στο σπίτι. Στο διάστημα που μεσολάβησε δεν έδειχνε να υποφέρει (μόνο το τελευταίο 24ωρο ήταν δύσκολο). Απλώς ήθελε να είναι συνέχεια στην αγκαλιά μου (κάτι που σε όλη της τη ζωή αρνιόταν πεισματικά!). Δεν μετανιώνω καθόλου που δεν την έτρεξα για εγχειρήσεις και θεραπείες. Είχε ένα ήρεμο τέλος στο γνώριμο γι' αυτήν περιβάλλον.
Καλή δύναμη σου εύχομαι για τη δική σου τη γατούλα. Πιστεύω κι εγώ ότι καλά κάνεις που δεν προχωράς σε περαιτέρω θεραπείες και εγχειρήσεις.

Rodirdi, είχα πρόσφατα παρόμοια εμπειρία με την αγαπημένη μου γάτα, και νομίζω πως καταλαβαίνω πώς νιώθεις. Ήταν 16 ετών και δεν της άρεσαν καθόλου οι επισκέψεις στον κτηνίατρο. Την πήγαινα μόνο μια φορά το χρόνο για έλεγχο. Τον Ιούνιο την πήγα για τελευταία φορά. Είχε απλώς πρόβλημα με τα δόντια της και ήταν κάπως ανόρεχτη. Μια βδομάδα μετά όμως άρχισε να παρουσιάζει ανομοιογενείς όγκους στην πλάτη. Υποψιάστηκα αμέσως τι έτρεχε - ήταν στα σημεία όπου εμβολιαζόταν στα νιάτα της. Ξέροντας για την επιθετική μορφή του σαρκώματος, ήμουνα αποφασισμένη να μην την στρεσάρω με άλλες επισκέψεις σε κτηνίατρο (εξ άλλου, μόνο ναρκωμένη "δεχόταν" να εξεταστεί). Της έφερα γιατρό στο σπίτι, που επιβεβαίωσε τις υποψίες μου (ήταν οφθαλμοφανές, άλλωστε). Η εξέλιξη ήταν ταχύτατη. Μετάσταση στην μπροστινή μασχάλη και ύστερα στο σαγόνι, δυσκολεύοντάς την στην κατάποση. Το μόνο που ήθελα ήταν να μην υποφέρει. Η κορτιζόνη, στην αρχή σε σταγόνες και ύστερα ενέσιμη, βοήθησε πολύ. Τελικά πέθανε τον περασμένο μήνα, χωρίς ευθανασία, ήρεμα, στο σπίτι. Στο διάστημα που μεσολάβησε δεν έδειχνε να υποφέρει (μόνο το τελευταίο 24ωρο ήταν δύσκολο). Απλώς ήθελε να είναι συνέχεια στην αγκαλιά μου (κάτι που σε όλη της τη ζωή αρνιόταν πεισματικά!). Δεν μετανιώνω καθόλου που δεν την έτρεξα για εγχειρήσεις και θεραπείες. Είχε ένα ήρεμο τέλος στο γνώριμο γι' αυτήν περιβάλλον.
Καλή δύναμη σου εύχομαι για τη δική σου τη γατούλα. Πιστεύω κι εγώ ότι καλά κάνεις που δεν προχωράς σε περαιτέρω θεραπείες και εγχειρήσεις.
δεν ξέρω τι να πω.....το μόνο που θέλω πλέον, είναι να μην πονάει και να είναι ήρεμη.... τίποτα άλλο.....

Η προσωπικη μου αποψη παντως ειναι οτι απο τη στιγμη που αρχιζει ενα ζωο και ποναει,χωρις να υπαρχει ελπιδα σωτηριας,εγω θα του εκανα κατευθειαν ευθανασια.Εμεις δεν μπορουμε να αντιληφθουμε το ποσο πολυ ποναει..γιατι η γατα δεν εκδηλωνει τον πονο της ευκολα.Και το να ποναει καποιο ζωντανο ον..ειναι ότι χειροτερο.
Ελπιζω και ευχομαι πραγματικα να γινει κατι και να το ξεπερασει.

Τονια λυπαμαι πολυ:(
Νιωθω οτι δεν εχει νοημα να σου πω οτι ολα θα πανε καλα,
θα σου ευχηθω μονο να εχτε την καλυτερη δυνατη εκβαση και για τις δυο σας.

προς το παρόν τρώει 1,5 με 2 γκουρμεδάκια την ημέρα, την φωνάζω και έρχεται να μου τρυφτεί, κάνει βόλτες, κάθεται δίπλα μου και τεντώνεται, δεν ξέρω.... ο γιατρός μου είπε να πάω τις ακτινογραφίες, την τωρινή και αυτή που είχε βγάλει πριν 2, 5 μήνες να δεί την εξέλιξη.... θα κάνω ότι είναι καλύτερο για αυτή όποτε και να είναι αυτό....

12 ετων είναι Ο σιλβέστρος μου και ξέρω πως κι εγω θα βρεθώ κάποτε στη θεση σου.....αγκαλιασέ τη κανάκεψέ τη (το ξέρω πως θα το κάνεις) δώσε της αγάπη, φιλιά χάδια....έτσι αν πάνε όλα καλά-που το εύχομαι- θα βγείτε ακόμα πιο δεμένες....αλλά αν δεν πάνε....θα φύγει ευτυχισμένη..... να μας ενημερώνεις!.εμεις εδώ είμαστε μαζί σου.....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back