Κάνει η γάτα μου να φάει....;

Επιτρέψτε μου να συμπληρώσω ότι έκανα και μια μικρή έρευνα στο ίντερνετ πριν κάνω την ερώτησή μου και οι απόψεις διίστανται: κάποιοι λένε ότι μπορούν να φάνε και δεν τους κάνουν κακό, κάποιοι άλλοι ότι τους κάνουν και καλό και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι γάτες είναι σαρκοφάγα ζώα και δε μπορούν να μεταβολίσουν τα θρεπτικά συστατικά του φρούτου. Βέβαια, καμία άποψη δεν ερχόταν από ειδικό... αυτό που όλοι συμφώνησαν είναι ότι δεν πρέπει να τρώνε σταφύλια και σταφίδες γιατί προκαλούν νεφρική ανεπάρκεια.
Υπάρχουν κάπου τεκμηριωμένες πληροφορίες για το θέμα;
Επίσης, βρήκα και άλλες τροφές που δεν πρέπει να τρώνε οι γάτες... μπορώ να τις καταχωρήσω κάπου;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η δική μου η Μυρτούλα τρελένεται για μπανάνα!:blink:Πολύ σπάνια της δίνω ένα μικρό κομματάκι και το καταβροχθίζει στην κυριολέξια.;):P:P
Γαλάτεια εγώ έχω ένα αντίστοιχο πρόβλημα με τον Αρη.Λόγω δίαιτας που κάνω(ακόμη:blink:) πίνω σχεδόν κάθε πρωί ένα ποτήρι γάλα αγελαδινό 1,5% λιπαρά.Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς κάνει ο Αρης γιά το γάλα.
Επιστρατεύω όλη μου την φαντασία για να τον απασχολώ να ξεχνιέαι!:blink:Αν και κάποιες φορές ενδίδω στα επίμονα παρακάλια του και του δίνω ένα κουταλάκι γάλα.:redface::redface:

Και για να απαντήσω στο αρχικό ερώτημα, πού και πού ενά κουταλάκι χυμό δεν πιστεύω οτι πειράζει.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καφέδες, χυμούς, φρούτα.... κι έλεγα την Χαρά μου παράξενη που έφαγε 2-3 φυστικάκια.

εμενα ο δικος μου σιχαινεται φρουτα και λαχανικα. Θα πηδηξει σε κανενα τραπεζι, θα παει να μυρισει το ποτηρι μου με τον χυμο και θα την κανει με ελαφρα. Ξερω σιγουρα οτι του αρεσει το γαλα, αλλα δεν εχει επιχειρησει ως τωρα να πιει απο ποτηρι. Επισης τρελαινεται για nori :confused:

Κάνει να της δώσω σαλάμι;

Γεια σας, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση που ίσως φανεί λίγο παράξενη... :redface: Κάνει να δώσω στη γατούλα μου σαλάμι??? :blink:

Γεια σας, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση που ίσως φανεί λίγο παράξενη... :redface: Κάνει να δώσω στη γατούλα μου σαλάμι??? :blink:
Αν θέλεις να της δώσει ένα μεζεδάκι από όλα αυτά τα αλλαντικά το καλύτερο το μπέικον κ όχι μόνο για τα γατάκια αλλά κ για σένα

Χμμ... Οι γονεις μου αγοραζουν παντα σαλαμι και γαλοπουλα.. Δε νομιζω ν' αρχισουμε να αγοραζουμε και μπεικον! :lol: Ρωταω αν απλα ειναι κακο για την υγεια της ή δεν της κανει καλο

Χμμ... Οι γονεις μου αγοραζουν παντα σαλαμι και γαλοπουλα.. Δε νομιζω ν' αρχισουμε να αγοραζουμε και μπεικον! :lol: Ρωταω αν απλα ειναι κακο για την υγεια της ή δεν της κανει καλο
Ε ναι καλό είναι να τα αποφεύγεις όλα αυτά γιατί κ πολύ αλμυρά είναι κ έχουν κ πάρα πολλά συντηρητικά, από αυτά που είπες όμως σαν μεζεδάκι μπορείς να της δώσεις γαλοπούλα

Ε ναι καλό είναι να τα αποφεύγεις όλα αυτά γιατί κ πολύ αλμυρά είναι κ έχουν κ πάρα πολλά συντηρητικά, από αυτά που είπες όμως σαν μεζεδάκι μπορείς να της δώσεις γαλοπούλα
Ευχαριστω για την συμβουλη!! :D
Καλο απογευμα φιλαρακι! :happy:

:lol::lol::lol::lol:
Καλό απόγευμα

Eχει ενα πολυ ωραιο αρθρο με μια λιστα φαγητων που δεν κανει να της δινεις, ή κανει μονο σε μικρες ποσοτητες, ριξτου μια ματια. Στα articles ειναι. :happy: Δες τι λεει και για το σαλαμι:happy:

https://www.mypetz.gr/threads/Τι-να-μην-αφήσετε-ποτέ-τη-γάτα-σας-να-φάει.219378/ να και το λινκ.

Ευχαριστω για το λινκ! Αν και τα περισσοτερα τα ηξερα, ειδικα για τη σοκολατα! Για τη σοκολατα ξερω και ενα βιντεο που λεει αναλητικα γιατι το ζωο δεν πρεπει να φαει. Εδω ειναι:

https://paratrixa.skai.gr/default.asp?pid=15&vdID=131

Για τα αυγα εδω:

https://paratrixa.skai.gr/default.asp?pid=15&vdID=103

Γιατην πατατα εδω:

https://paratrixa.skai.gr/default.asp?pid=15&vdID=100

Και για τι κρεμυδι και το σκορδο εδω:

https://paratrixa.skai.gr/default.asp?pid=15&vdID=95

:D :happy: :)

Αλλα παλι σ' ευχαριστω που ενδιφερθηκες ν' απαντησεις! :)

Εγώ τους δίνω κάνα μεζεδάκι από γαλοπούλα βραστή αφού την βάλω λίγο στο νερό να φύγει το πολύ αλάτι.Σαλαμάκι δεν μου΄χουν ζητήσει ακόμα...:):):)

Ελιές;;;

Ο Ραμσης μπορει να τρωει ελιες μεχρι να σταματησω να του δινω,ειναι καλο γι'αυτον;Υπαρχει καποιο οριο στο ποσες κανει να φανε;:hmm:

χαχα!! Τα ιδια και ο ναρουτο! Του δινω ελαχιστη ελια καπου καπου γιατι ειναι αλμυρες. Δε νομιζω να κανουν κακο περα απο το αλατι που περιεχουν.

Τα ίδια και η Μυρτούλα! Τρελλένεται για ελιές(και για μπανάνες:blink:)!
Προφανώς το λάδι είναι που τους αρέσει.:hmm:
Εγώ δίνω στην Μυρτούλα σπάνια μισή ελίτσα αλλά πέρνω από τις γλυκές(Βόλου ή Χαλκιδικής) γιατί αυτές αρέσουν και σε μένα!:P;)

Νομίζω υπάρχει κάποιο όριο... και εμένα τις λατρεύει ο Κίκης.:hmm:

μην του δινεις πολλες, εχουν αλατι. και αν θυμαμαι καλα ο ραμσακος ηδη παει συχνα τουλετα για τσισα :happy::happy:

Αν τρώνε από μία-δύο ελιές στη χάση και στη φέξη, δεν νομίζω να είναι κακό. Εννοείται πως πρέπει να τις ξεκουκουτσιάζουμε και να προσέχουμε ΠΟΥ θα πετάξουμε το κουκούτσι για να μην το βρουν. Αλλιώς μπορεί να πνιγούν!

Η Έλλη μου πάθαινε παράκρουση με τις ελιές! :lol: Εγώ πάλι νομίζω πως αυτό που τους αρέσει είναι το ξύδι που βάζουν για συντήρηση...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back