Καινούριο γατάκι, έρωτας και προβληματισμοί...

θα το μετρήσεις μια φορά και μετά θα της βάζεις στο περίπου με το μάτι και όπως είπαμε και αν πέσει λίγο παραπάνω δεν πειράζει, αλλά "λίγο" παραπάνω:)

βέβαια όλα τα γατάκια δεν είναι φαγανά, ο δικός μου αφήνει πάντα και κάτι στο πιάτο, υπάρχουν όμως κιάλλα που όσο και να τους βάλεις το τρώνε μέχρι να σκάσουν στην κυριολεξία....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και εμένα ο Κος Πάνος μου έχει πει, ότι τα μικρά γατάκια όσο και να φάνε δεν πειράζει;).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βάλια, μην αγχώνεσαι, δε "σκάνε" τα γατάκια! :lol:
Όσο βρίσκεται στην ανάπτυξη, καλό είναι να τρώει όσο θέλει. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι, αν καλομάθει με το να έχει πάντα τροφή στο πιάτο της, θα της κακοφανεί λίγο περισσότερο όταν μετά τη στείρωση μπει σε πρόγραμμα.

Η Αρήθα μου έτρωγε όσο ήθελε μέχρι τους 8 μήνες που στειρώθηκε. Μετά, μας πήρε κάνα-δυό βδομάδες με γκρίνια μέχρι να μπούμε σε πρόγραμμα, αλλά τώρα είμαστε μια χαρά με τα 80 γρ. κροκέτες την ημέρα!:)

Οι ποσότητες που αναγράφονται στις συσκευασίες είναι ενδεικτικές. Δε γίνεται να ισχύουν για όλες τις γάτες, μικρόσωμες, μεγαλόσωμες, με τις όποιες ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε μιας. Επομένως, δεν μπορούν να αποτελέσουν τυφλοσούρτη για το τάισμα, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για την πολύ ευαίσθητη περίοδο της ανάπτυξης.

και μένα η ψιψινέλ είναι 3 μηνών και μας έχει πει ο γιατρός να τρώει όσο θέλει.βεβαια εχω δει και τι συνιστά σε ποσότητα η σακκούλα της ξηρής τροφής βαζω οσο λέει .αν το χει φάει μέχρι να γυρίσω απο τη δουλειά της βάζω και άλλο.αποφεύγω τις κονσέρβες.μονο για λιχουδίτσα

Εμένα όσο και να της βάλω το τρώει!! Γλύφει όλο το μπολάκι της!! Και άμα είναι άδειο, πάει συνέχεια και το μυρίζει! Κονσέρβες δεν της δίνω ποτέ γιατί δεν βρίσκω τον λόγο να δοκιμάσει κάτι που μπορεί να την κάνει να μην τρώει την ξηρά που είναι απαραίτητη για τον οργανισμό της... Μπορεί αργότερα να της δίνω καμία λιχουδιά, αλλά δεν θέλω να την κακομάθω.. Άλλωστε την βλέπω να τις απολαμβάνει τις κροκέτες της!! (Royal Canin kitten 34). :P
Τώρα νομίζω πάει καλά, δεν της μετράω ακριβώς, με το μάτι της βάζω, αλλά ορισμένη ποσότητα κάθε μέρα και άμα το αδειάσει, δεν το ξαναγεμίζω για να μάθει να μην τρώει αβέρτα και παραχοντρύνει! Ήδη έχει κοιλίτσα!!! :)
Ελπίζω να την μεγαλώνω σωστά και να μην κάνω τρομερά λάθη!!!!!!

παιδιά όταν είναι πολύ μικρά όπως αυτό στο avatar μου σκάνε, για μικρά γατάκια σας λέω 1-2 μηνών

γεια σου βαλια!!! καλημεραα!! η μαρθα ειμαι:):):)

Καλημέρα Μάρθα!! Τι όμορφο γατί..... :)

ήταν ο αστρης μου!!!απο οτι καταλαβαίνω η μικρη θεα είναι καλά! εκανε καμια εξόρμηση προς ταλλα δωματια; (κατάλαβες ποια είμαι;)

Εννοείται κατάλαβα!!! :lol:

Τέλεια είναι!! Μπα τα άλλα δωμάτια είναι ακόμη απαγορευμένη ζώνη... Τώρα ασχολούμαστε με το κρεβάτι και τα μαξιλάρια μου!! Την βρίσκω συνέχεια χωμένη! Το έχει καταλάβει βέβαια ότι κάνει αταξία, αλλά δεν την νοιάζει καθόλου την πριγκιπέσα μου!!:D
Εχθές της φτιάξαμε φωλίτσα με δικά της μαξιλάρια στο δωμάτιο μου, αλλά δεν το έχει τιμήσει ιδιαίτερα... Πφ! Πάντως όλο κάτι θα βρει να ασχολούμαστε μαζί της!!
Σήμερα θα έχει και επισκέψεις, θα έρθει μια φίλη μου, και είμαστε έτοιμες για ζουζουνιές!!!:up::up:

Γιατί ήταν ο Άστρης σου????:confused:

και γω αυτη την τροφη της δίνω. της αρέσει πολυ!μην αγχώνεσαι πας πολυ καλά:).άλλωστε ποιος δεν κάνει λάθη?μπερδεύτηκα με την απάντηση της mespairos.:blink:

ο αστρης ηταν ο πρωτος ερωτας, ειχα σκεφτεί τότε οτι δεν ηταν στην φύση η στειρωση, και έκανε βόλτες στην γειτονια. ένα πρωί τον βρήκα στο δρόμο χτυπημένο απο αυτοκίνητο:(:(:(:( έχουν περάσει 2 χρόνια απο τότε

ο αστρης ηταν ο πρωτος ερωτας, ειχα σκεφτεί τότε οτι δεν ηταν στην φύση η στειρωση, και έκανε βόλτες στην γειτονια. ένα πρωί τον βρήκα στο δρόμο χτυπημένο απο αυτοκίνητο:(:(:(:( έχουν περάσει 2 χρόνια απο τότε
Λυπάμαι πολύ για τον Άστρη...:(
Δυστυχώς έτσι σκέφτονται πολλοί για τη στείρωση, ξεχνάνε όμως πως ούτε τα αυτοκίνητα, ούτε οι φόλες είναι "στη φύση" :/:

Λυπάμαι πολύ για τον Άστρη...:(
Δυστυχώς έτσι σκέφτονται πολλοί για τη στείρωση, ξεχνάνε όμως πως ούτε τα αυτοκίνητα, ούτε οι φόλες είναι "στη φύση" :/:
τώρα πια έμαθα!!

τώρα πια έμαθα!!
Αυτό το κατάλαβα!;)
Το θέμα είναι να ενημερωθούν όσο περισσότεροι γίνεται, για να μη χάνονται έτσι άδικα γατάκια, αλλά και για να καταφέρουμε κάποτε να φέρουμε σε έλεγχο τον πληθυσμό των αδέσποτων.

Αυτό το κατάλαβα!;)
Το θέμα είναι να ενημερωθούν όσο περισσότεροι γίνεται, για να μη χάνονται έτσι άδικα γατάκια, αλλά και για να καταφέρουμε κάποτε να φέρουμε σε έλεγχο τον πληθυσμό των αδέσποτων.
αυτό είναι αλήθεια και πέρα απο τα αδεσπωτα που είναι πόλυ σοβαρη υποθεση, είναι και η υγεία του γατου.:)

εγω αποχωρώ, βγαίνω για δουλείες:(
καλή συνέχεια!:)
βάλια γερά! θα ψηθεί η μαμα σου έτοιμη ήταν !!δυο- τρία γουργουρίσματα απο την λουκία και έπεσε το φρούριο, τον μπαμπα σου είδα πιο θετικό προτείνω εκει να γίνει σιγα σιγα το πέσιμω...σκέψου οτι ο λευτέρης όταν πρωτοήρθε στο σπίτι άκουγε γατα και έβγαζε σπυράκια. ανέλαβε ο αστρής την εκπαιδευση του;);)κοιμόταν στην πλάτη του κάθε μέρα;););)και τώρα ζει με 8 γατιά!!!:up::up::up:
καλημέρα

Σήμερα θα έχει και επισκέψεις, θα έρθει μια φίλη μου, και είμαστε έτοιμες για ζουζουνιές!!!:up::up:
Τελεια θα περάσετε!!! Φροντισε να ξετρελαθει η φιλη σου να θελει κι εκεινη γατακι τοσα έχει εδώ μεσα που θελουν σπιτάκι:inlove:

Λυπάμαι για τον Αστρη:(:(:(:(:(:(:( Ομοιοπαθούσα...

Ήρθε η φίλη μου και έφυγα κάπως απότομα... Λυπάμαι πολύ για τον Άστρη σου Μάρθα... :(
Η φίλη μου έχει ήδη ένα γατάκι, είχε κι άλλο αλλά το έχασε, και ξετρελάθηκε με την Λουκία!!! Και η Λουκία μου βέβαια είχε την χαριστική της...! :lol:
Τουλάχιστον, έχω κάπου να την αφήσω αν χρειαστεί να φύγουμε....:)

Η Λουκία πια έχει κερδίσει την θέση της στην οικογένεια μας και δεν υπάρχει περίπτωση να την ρίξει κανένας από τον θρόνο της!!!:D:D
Εγώ είμαι ο πρώτος υπήκοος, μοιραία θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι!! Και όσοι ζηλεύουν, είναι καταδικασμένοι να ζουν στην αντίπερα όχθη!!!!!! :D:D:D:D:D:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back