Καινούριο γατάκι, έρωτας και προβληματισμοί...

Θέλει ξανά όμως, νομίζω στα μικρά γατάκια χρειάζεται επανάληψη μετά από 20-30 μέρες, δεν είναι έτσι; Για πείτε, οι πιο έμπειρες!
Εμένα μου είχε πει κάθε 15 μέρες μέχρι να γίνει 4 μηνών.

Οχι οι ψύλλοι των γάτων δεν πάνε στους ανθρώπους. Ωστόσο πάρε stronghold και βάλε της. Ειναι πολύ απλό. Θα βρεις σε pet shop και αν ρωτήσεις εκεί θα σου δείξουν πώς θα της το βάλεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παντως γενικα μην βασιζεσαι μονο στους γιατρους καλο ειναι οταν χρειαζονται αλλα χρειαζεται να μαθεις κι εσυ καποια πραγματα για να μην ανυσηχεις υπερβολικα και να ξερεις γι αυτο διαβασε τα αρθρα στην υγεια εδω και οσα περισσοτερα μπορεις καλα ειναι αυτα που σου λεμε εμεις αλλα πρωτον γιατροι δεν ειμαστε και δευτερον δεν υποκκαθιστα την σιγουρια που θα νιωσεις αν κατσεις μονη σου και τα μελετησεις λιγο τα πραγματα. Εχει κα πολυ καλα βιβλια για γατες σο εμποριο που α εχεις ενα σπιτι σου θα το κοιτας κατευθειαν και θα καθυσηχαζεσαι η θα κατευθυνεσαι λιγο εα το πραγμα ειναι επιγον η οχι . Ενα πραγμα να μην κανεισ μονο κι αυτο ειναι να μενεις στην αγνοια:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χαίρεται... Θυμάστε εμένα και την Λουκία μου?? Αν μας ρωτάτε, είμαστε πολύ καλά και κοντεύουμε να γίνουμε κανονικές γάτες και όχι γατάκι 1,5 μηνός!!! Ευτυχώς χάρη στις συμβουλές σας, όλα είναι μια χαρά και η Λουκίτσα μας όλο και καλομαθαίνει! Έχω δύο απορίες... Πρώτον, έχει παχύνει αρκετά.. Να την αφήνω να τρώει όσο θέλει? Δεν κάνει και άλλη δουλειά..!:blink: Δεύτερον, έμαθα χθες ότι στο δπλανό οικόπεδο μία κυρία φυλάει στην αυλή της το αδερφάκι του και ότι η μαμά του λέει είχε κάνει τέσσερα και τα παράτησα αυτά τα δύο και πήρε μόνο τα δύο... Γιατί μπορεί να έκανε κάτι τέτοιο?? Και επιπλέον πληροφορήθηκα ότι τα γατιά που το κοίταζαν από μακρυά πρέπει να ήταν η μαμά και ο μπαμπάς του. Μήπως τους το πήρα?? Εγώ το είχα βρει μόνο του να κλαίει για ώρες.. Και στην αρχή ήταν συνέχεια μέρα-νύχτα στον κήπο. Αν το ήθελαν, δεν μπορούσαν να το πάρουν.. Δεν ξέρω, νιώθω περίεργα.. Έχει κάποιος κάποια εξήγηση...:cry: ????

Βάλια μου γεια σου και πάλι!
μην στεναχωριέσαι..δεν τους το στέρησες. ο μπαμπας δεν ενδιαφέρεται έτσι και αλλιώς, η μαμα θα το έδιωχνε πάνω μόλις θα έκλεινε 3 μήνες το πολύ. Οπότε καλό έκανες μην προβληματίζεσαι...με την μαμα σου τι έγινε? όλα καλά? φιλιά σε σένα και στη Λουκία σου..

Γειά σας, Βάλια και Λουκία! :)
Για το φαγητό μην ανησυχείς, όσο είναι στην ανάπτυξη, άστη να τρώει όσο θέλει, χρειάζονται πολλές θερμίδες γιατί αναπτύσσονται ταχύτατα!
Πού την έχεις τώρα; Είναι στο μπαλκόνι ή μπαινοβγαίνει και στο δωμάτιό σου; Δείξε μας και καμιά φωτογραφία της κουκλίτσας σου να τη δούμε που μεγάλωσε!
Όπου να'ναι θέλει και τα πρώτα της εμβόλια, ε; ;)

Τώρα πια μπαινοβγαίνει σαν κυρία! Και άμα είανι και μόνη της στο δωμάτιο κλαίει για παρέα! Γενικά νομίζω ότι θεωρεί το δωμάτιο μου playroom! χε χε Νομίζω πια ότι θα πάνε όλα καλά.. :D

Α! Θα σας βάλω σύντομα φωτογραφία της!!!!

Πολύ καλά νέα Βάλια! :up: Αναρωτιόμουν πώς πήγαινες εσύ και η μικρή!
Μην ανησυχεις, εκανες πολύ καλά που την μάζεψες. Και καμια φορά οι μπαμπάδες τα σκοτώνουν τα μικρά, οποτε δεν έγινες αιτία να χωριστεί γατοοικογένεια, μην στενοχωριέσαι!

Αχ, εγώ δε σας είχα πάρει χαμπάρι βρε! Τι γλύκα που είναι η μικρή σου! Δε μας είπες, με τη μαμά σου πως τα πάνε;

:up: Αφου ειπες μπαινοβγαίνει είναι η μαγική λέξη! Με την άδεια της μαμας ή κρυφά;:P

Αχ τι ωραία, και αναρωτιόμουν τι έγινε τελικά με το γατούνι σου?! Τώρα περιμένουμε πως και πως για φωτογραφίες της ;) Είναι το γατάκι στο avatar σου?

Φυσικά με την άδεια! Μου την λέει μόνο όταν το παρακάνω.... :P

Ναι αυτό είναι!! Έχει παραζωηρέψει η Λουκίτσα μου!! Θα την βγάλω αύριο φώτο και θα σας την δείξω!!

Αυτά είναι νέα!!!:up::up::up: Σε λίγο τη βλέπω αγκαλιά και με τη μαμά. Μην νομίζεις κάπως έτσι εγιν ε και με τη δική μου :happy: Πάνε χρονια βέβαια αλλά τις έχουν κατσικωθει στο κρεβάτι της 3 γάτες.:P

Κουκλίτσα είναι, πως να μην υποκύψεις σε μια τέτοια φατσούλα?:inlove::inlove::baby:

Καλημέρα σας! Σήμερα είχαμε προβληματάκια... Το πρωί επειδή ένιωθα λίγο άρρωστη, έβαλα μέσα την Λουκίτσα αλλά επειδή δάγκωνε πάρα πολύ, την μάλωσα. Αργότερα, επειδή το παράκανε, την έβγαλα έξω γιατί φαινόταν εκνευρισμένη. Και βγαίνω μετά έξω να δω που είναι και είχε πάει στην παλιά της τουαλέτα, κάτω από μία γλάστρα και τα έκανε!! Γιατί το έκανε αυτό?? Αφού έχει μάθει πια την άμμο... Το έκανε επειδή ήταν εκνευρισμένη ή την ενόχλησε κάτι στην άμμο? Την ξαναμάλωσα και αργότερα την χάιδεψα λίγο. Γενικά όμως νομίζω ότι είναι εκνευρισμένη και δεν ξέρω τι να κάνω γιατί κι εγώ έχω εκνευριστεί λίγο! :mad:

Δαγκώνει για να παίξει πιθανότατα, έτσι παίζουν τα γατάκια με τα αδερφάκια τους, ειναι προετοιμασία για το κυνήγι.
Πρέπει αν δαγκώνει δυνατά να της πιέζεις το κεφαλάκι κάτω μαλακά, όπωες κάνει η μαμά της και να της αποσπάς την προσοχή με άλλα παιχνίδια, οπως ποντικάκια, που να τα μπορεί να τα δαγκώνει οσο θέλει.

Σκεψου οτι η μικρή μεγαλώνοντας θα ειναι σαν παιδάκι. Θα θέλει να παίζει συνέχεια, θα κάνει ζημιές, θα χοροπηδάει παντού, θα σε ενοχλέι γενικότερα. :) Και αν δεν περνάει το δικό της θα τσαντίζεται.
Οπότε χειρίσου την σαν παιδάκι. Με ηρεμία, αλλά και αυστηρότητα οπου χρειάζεται. Απλά έχει υπόψη οτι αν κάναι κα΄τι κακο η τιμωρία έχει νόημα μονο αν γίνει άμεσα, αλλιώς δεν μπορεί να συνδέσει το λάθος της με την τιμωρία.
Υπομονή! Όταν πάει 5-6 μηνών θα ηρεμήσει σιγά σιγά.:)

Προσπαθώ να της δείξω ότι δεν θέλω να δαγκώνει εμένα, και της δίνω του κόσμου τα παιχνίδια. Τίποτα δεν την ευχαριστεί τόσο. όσο να δαγκώνει χέρια και πόδια..! Νομίζω ότι γεννήθηκε για να δαγκώνει!! Δεν ξέρω βέβαια αν το καταλαβαίνει ότι την μαλώνω. Γιατί μετά την χαϊδεύω. Μήπως νομίζει ότι είναι παιχνίδι κι αυτό????:confused:

Τίποτα δεν την ευχαριστεί τόσο. όσο να δαγκώνει χέρια και πόδια..!
Βρε, τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει!! :lol::lol:
Μην ανησυχείς, όλα τα γατάκια έτσι είναι σ' αυτή την ηλικία, χρειάζεται υπομονή για λίγους μήνες και θα ηρεμήσει σίγουρα!
Δεν ξέρω βέβαια αν το καταλαβαίνει ότι την μαλώνω.
Αυτό είναι ένα θέμα με όλες τις γάτες... Η Αρήθα νομίζω ότι καταλάβαινε το φύσημα στο πρόσωπο (είναι κάτι αντίστοιχο με το χχχχχχ που τους κάνει η μαμά τους), αλλά στον μικρό μου δε βλέπω να πολυέχει αποτέλεσμα.:hmm:Πρέπει να βρεις το κουμπί της... (αν και μάλλον θα βρει εκείνη το δικό σου);) :lol:

Ναι νομίζω άδικα ταλαιπωρούμαι!! Την φυσάω στο πρόσωπο, κάνει ένα λεπτό την αδιάφορη και μετά ξαναρχίζει... οπότε νομίζω καταλαβαίνει αλλά με αγνοεί!!!!!! :cool: Είναι λίγο ντίβα για τόσο μικρή γατούλα!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back