Και ακόμα δεν έχουμε δει όλο το έργο...

• Thread starter Thread starter moukelis
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Σοβαρη και ρεαλιστικη προταση:καθαριζουμε τον Παγκαλο (ειλικρινα αυτος ο ανθρωπος παιρνω ορκο θα βγει ενα πρωι που ολοι θα πειναμε και θα ρωτησει αφελεστατα "και γιατι δεν τρωνε παντεσπανι;" ),κατευναζουμε το λαϊκο μενος,πουλαμε τον μισο και βγαζουμε το χρεος,και με τον αλλο μισο χορταινει το εθνος για δυο-τρια χρονια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλέ, και ποιος θα βρεθεί να φάει Πάγκαλο;;;; :sick: ΤΟΣΟ πολύ θα πεινάσουμε πια;
(θα μπορούσαμε βέβαια να τον αξιοποιήσουμε όπως κάνουν οι Εσκιμώοι με τις φάλαινες: το λίπος για καύσιμη ύλη, το δέρμα για πιρόγες κ.λπ.):hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι μπορουμε να κανουμε κι αυτο,και ειμαι και σιγουρη οτι καμια φιλοζωϊκη δε θα στραφει εναντιον μας.:PΚαι μη λες ποιος θα φαει Παγκαλο,ο Σειριος τον βλεπει ροδαλο ροδαλο και τρεχουν τα σαλια του,αναγκαζομαι και δεν τον αφηνω να βλεπει ειδησεις για να μην του μεινει τραυμα.:P

Καμιά (σοβαρή και ρεαλιστική) εναλλακτική πρόταση έχει διατυπώσει κανείς;
Ναι αμέ η ιστορία.Αν δεις με προσοχή τα λινκ που έχω παραθέσει σε προηγούμενο ποστ θα καταλάβεις αυτό που αρκετός κόσμος ψυθιρίζει μεταξύ του.Να κατεβούμε στο δρόμο όλοισαν πολίτες αυτής της χώρας για τους σωστούς λόγους.Να γίνει δημοψήφισμα όπως στην Ισλανδία,να απαιτήσουμε να δημοσιευτούν όλα τα χαρτιά της κρίσης που ξέσπασε από το πουθενά μέσα σε μια μέρα(είναι δικαίωμα μας),να δημοσιευτούν τα ονόματα των εμπλεκόμενων και να γίνει ξεκαθάρισμα στο πολιτικό σύστημα πληρώνοντας αυτοί που πραγματικά φταίνε όπως έγινε στην Αργεντινή αν και αργά:/:.Η δύναμη μας είναι πιο μεγάλη απ'ότι φανταζόμαστε και μας έχουν πείσει.Δεν περιορίζεται στη μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια.Δεν αφορά πολιτικές ιδεολογίες

Ας μου πει κάποιο μέλος τι εκφράζει το Π.Α.Μ.Ε. και το Κ.Κ.Ε. σήμερα το 2010....
ευχαριστω εκ των προτέρων.

Κάτι έγινε και κόπηκε το δελτίο στην κρατική τηλεόραση στον αέρα:eek::hmm:....
Το είπε στο αλτερ ο Χατζινικολάου....

Έγιναν επεισόδια με Αδιόριστους καθηγητές, έχουν κάνει κατάληψη στο στούντιο και δεν αφήνουν την Χούκλη να βγεί...

Κάτι έγινε και κόπηκε το δελτίο στην κρατική τηλεόραση στον αέρα:eek::hmm:....
Το είπε στο αλτερ ο Χατζινικολάου....

Έγιναν επεισόδια με Αδιόριστους καθηγητές, έχουν κάνει κατάληψη στο στούντιο και δεν αφήνουν την Χούκλη να βγεί...

Και πόσα τέτοια θα γίνουν ακόμη....είμαστε μόνο στην αρχή!:hmm::hmm:

Ας μου πει κάποιο μέλος τι εκφράζει το Π.Α.Μ.Ε. και το Κ.Κ.Ε. σήμερα το 2010....
ευχαριστω εκ των προτέρων.

Μάκη μάλλον είμαι το μοναδικό μέλος που δηλάώνω ξεκάθαρα ότι ανήκω σ'αυτή την πολιτική παράταξη. Αν διάβασες προσεκτικά όμως είπα ότι δεν είμαι μέλος, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι είμαι απλά ένας ψηφοφόρος. Δεν είμαι της καθοδήγησης, ούτε της προπαγάνδας και αυτό επίσης σημαίνει ότι είμαι σε θέση να κρίνω τι είναι σωστό, τι λάθος και να παίρνω ξεκάθαρες θέσεις στο δικαιωμά μου να διαφωνώ.
Εν έτοι 2010 λοιπόν, το ΚΚΕ σίγουρα δεν εκφράζει 'ο έχων 2 χιτώνες να δίνει τον ένα' Εκφράζει όμως απόλυτα την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, εκφράζει το δικαίωμα στην μόρφωση, στην εργασία και στην ζωή. Εκφράζει ο δικαίωμα του να με σέβονται και να μη με αντιμετωπίζουν σαν σκλάβο στην δουλειά μου. Δεν ξέρω κανένα μα κανένα συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ να στειςίναι αραχτός και να το παίζει εργατοπατέρας. Δεν ξέρω κανένα που να είναι πουλημένος σε οποιαδήποτε εργοδοσία και σε οποιοδήποτε κεφάλαιο.
Θα μπορούσα να σου πω πολλά αλλά είναι αργά και βαριέμαι. ία σ και πάλι ότι είναι προσωπικές απόψεις , τις οποίες δεν είσαι υποχρεωμένος βέβαια να συμφωνήσεις.
Επειδή όμως διέκρινα ειρωνεία στην ερωτησή σου, σου λέω σαν τελευταίο ότι το ΚΚΕ έχει μια ιστορία 90 χρόνων εργατικούς αγώνες, με χιλιάδες νεκρούς αγωνιστές που έδωσαν την ζωή τους η στάθηκαν μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα για τα ιδανικά που πίστευαν.

Βούλα αυτό που λέω δεν αφορά τη γενική στάση που κρατάνε το κόμματα της αντιπολίτευσης από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η προσφυγή στο ταμείο στήριξης.Μιλάω για τη στάση όλων των κομμάτων και τη σιωπή τους στο θέμα ότι κανείς δε βγήκε να πει από την αρχή ότι από την ημέρα που ανακοινώθηκε η προσφύγη ως χθες που παρουσιάστηκαν τα μέτρα δεν τηρήθηκαν οι συνταγματικές και δημοκρατικές διαδικασίες.Δεν ενημερώθηκαν οι αρχηγοί κόμματος,δεν έγινε συνεδρίαση της Βουλής,δεν πήραν το οκ του προέδρου της δημοκρατίας για κάτι που όπως λένε είναι εθνικό θέμα,παρά μόνο για τα επικείμενα μέτρα,το νομοσχέδιο των οποίων κατατίθεται σήμερα στη βουλή.Τόσες μέρες όλα τα κόμματα κάνουν δηλώσεις στο +5 λες, έχουν αποδεχτεί την κατάσταση και κοιτάνε από δω κ πέρα τι γίνεται.Δεν καταλαβαίνουμε όμως ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη όπως το παρουσιάζουν μέχρι να ψηφιστεί από τη Βουλή?Ολοι λένε γενικόλογα και αναμασάνε θεωρίες βιβλίων.Τώρα είναι εκείνη η στιγμή στην ιστορία που πρέπει να προταθούν λύσεις από όλους τους υπερασπιστές των εργατών και των δικαιομάτων

Κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο, με κορυφαίους σταθμούς το 1974 και το 1981, οι δημοκρατικές και κοινωνικές κατακτήσεις των πολιτών συγκροτούσαν νομοθετικά, αλλά και συμβολικά, αυτό που καθιερώθηκε να ονομάζεται κοινωνικό συμβόλαιο.
Η "νέα Μεταπολίτευση", που αποκτά σαφέστερο σχήμα με το "συμβόλαιο" το οποίο υπέγραψε η κυβέρνηση με τον μηχανισμό στήριξης ΔΝΤ-Ε.Ε., σηματοδοτεί την ανατροπή του κοινωνικού συμβολαίου.

Με την επίκληση του κινδύνου χρεωκοπίας της χώρας επιχειρείται να δοθεί χαρακτήρας "φυσικού φαινομένου" στο νέο "συμβόλαιο". Μπαίνουν στην κατάψυξη οι συλλογικές συμβάσεις, διευκολύνονται οι απολύσεις, εισάγεται ο ανταγωνισμός ακόμη και στον ευαίσθητο χώρο του σχολείου, εγκαταλείπεται η δημόσια υγεία με άλλοθι τη δημοσιονομική κρίση, οι συντάξεις μετατρέπονται σε προνοιακό επίδομα, η γενιά των 700 ευρώ μετασχηματίζεται σε γενιά της "μαθητείας" με 350 ευρώ.

Δεν πρόκειται απλώς για πολύχρονο πρόγραμμα λιτότητας, που όταν τελειώσει θα επανέλθουμε στις παλιές "καλές" ημέρες. Πρόκειται για σχέδιο αποδόμησης κοινωνικών δικαιωμάτων. Άλλωστε οι πρόθυμοι του "κόμματος του ΔΝΤ" έσπευσαν να ζητήσουν ανατροπές και με συνταγματική αναθεώρηση, με πρώτο στόχο τη συνταγματοποίηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του Συμφώνου Σταθερότητας. Αναζητούνται νέα πολιτικά προξενιά, που θα μετασχηματίζουν το σύστημα του πλειοψηφικού δικομματισμού.

Η κοινωνία νιώθει να προσβάλλεται, να τρομοκρατείται, να θυμώνει, αλλά να μη βρίσκει, επί του παρόντος, διέξοδο. Σου δημιουργείται η εντίπωση ότι οι πολίτες έχουν υποστεί λοβοτομή. Αποστασιοποιούνται από τα κόμματα και τα συνδικάτα.

Η αριστερά καλείται να αντιπαλέψει τον φόβο που διαχέεται στην κοινωνία. Να δημιουργήσει συνθήκες μιας νέας ενότητας ανάμεσα στους εργαζόμενους, σε μια περίοδο κρίσης του συντεχνιακού - πελατειακού κράτους.
Να καταφέρει να συνεγείρει επιστημονικές -κοινωνικές δυνάμεις, ώστε να θεμελιωθεί μια διαφορετική αναπτυξιακή πορεία, απάντηση στη δίνη της ύφεσης στην οποία το σχήμα ΔΝΤ- Ε.Ε. απειλεί να ρίξει την ελληνική οικονομία.
Να μπορέσει να ανακόψει την περιθωριοποίηση ιδιαίτερα των νέων, κίνδυνος που εγκυμονείται είτε με την παθητική στάση είτε με την αδιέξοδη προσφυγή στην τυφλή βία (ακούμε τώρα για τα επεισόδια των αδιόριστων εκπαιδευτικών στην κρατική τηλεόραση)

Η αριστερά δεν είναι έτοιμη, κατατρύχεται από εμφύλια πάθη, έχει μετατραπεί σε μέρος της κρίσης.

Κι όμως, σήμερα, είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε, τα τελευταία 30 χρόνια, επίκαιρη και αναγκαία για την κοινωνία.

χαιρομαι πραγματικα αυτη τη στιγμη...που μπορω να ειμαι "εδω"..και να διαβαζω τις αποψεις σας...ελπιζω να ειναι παρα πολυ υπερβολικο..το να μην μπορω καποια στιγμη να εχω καν ιντερνετ..για να σας βλεπω..:(:(:(

Μάκη μάλλον είμαι το μοναδικό μέλος που δηλάώνω ξεκάθαρα ότι ανήκω σ'αυτή την πολιτική παράταξη. Αν διάβασες προσεκτικά όμως είπα ότι δεν είμαι μέλος, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι είμαι απλά ένας ψηφοφόρος. Δεν είμαι της καθοδήγησης, ούτε της προπαγάνδας και αυτό επίσης σημαίνει ότι είμαι σε θέση να κρίνω τι είναι σωστό, τι λάθος και να παίρνω ξεκάθαρες θέσεις στο δικαιωμά μου να διαφωνώ.
Εν έτοι 2010 λοιπόν, το ΚΚΕ σίγουρα δεν εκφράζει 'ο έχων 2 χιτώνες να δίνει τον ένα' Εκφράζει όμως απόλυτα την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, εκφράζει το δικαίωμα στην μόρφωση, στην εργασία και στην ζωή. Εκφράζει ο δικαίωμα του να με σέβονται και να μη με αντιμετωπίζουν σαν σκλάβο στην δουλειά μου. Δεν ξέρω κανένα μα κανένα συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ να στειςίναι αραχτός και να το παίζει εργατοπατέρας. Δεν ξέρω κανένα που να είναι πουλημένος σε οποιαδήποτε εργοδοσία και σε οποιοδήποτε κεφάλαιο.
Θα μπορούσα να σου πω πολλά αλλά είναι αργά και βαριέμαι. ία σ και πάλι ότι είναι προσωπικές απόψεις , τις οποίες δεν είσαι υποχρεωμένος βέβαια να συμφωνήσεις.
Επειδή όμως διέκρινα ειρωνεία στην ερωτησή σου, σου λέω σαν τελευταίο ότι το ΚΚΕ έχει μια ιστορία 90 χρόνων εργατικούς αγώνες, με χιλιάδες νεκρούς αγωνιστές που έδωσαν την ζωή τους η στάθηκαν μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα για τα ιδανικά που πίστευαν.

Βεβαίως και σεβόμαστε την ιστορία του ΚΚΕ. Βεβαίως και σεβόμαστε την ιστορία των 90 χρόνων αγώνων και θυσιών. Αλλά δυστυχώς η ίδια η ιστορία άλλαξε σελίδα. 'Ο υπαρκτός σοσιαλισμός - για τον οποίο χιλιάδες αγωνιστές έδωσαν και τη ζωή τους- ήταν άνθρακας και όχι θησαυρός. Λαοί ταλαιπωρήθηκαν στο όνομά του, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν. Λαοί ταλαιπωρούνται σήμερα στα σκλαβοπάζαρα της μετανάστευσης και της πορνείας.
Αν αυτή τη στιγμή η ηγεσία του ΚΚΕ σεβόταν τον εαυτό της και τους αγώνες αυτού του κόμματος, ή θα άλλαζαν πολιτική ή θα έκλειναν αυτό το μαγαζάκι που το μόνο που κάνει είναι να παίζει διασπαστικό ρόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα και να δίνει βήμα στην κάθε Κανέλλη να βγάζει καθε λογής αποθημένα και υστερίες.
Αν σεβόταν την ιστορία αυτού του κόμματος η ηγεσία του δεν θα ανεχόταν στις γραμμές του να εκπροσωπείται από ανθρώπους σαν την Κανέλλη επειδή ξέρει καλά και λα"ικίζει και να την ακολουθεί ένα κομμάτι της κοινωνίας που δεν έχει πολιτικό κριτήριο.
Δυστυχώς - και το λέω με μεγάλη πικρία - το ΚΚΕ σήμερα το μόνο που προσπαθεί να σώσει είναι η Περισσός ΑΕ και τα κεφάλαιά της.

Βεβαίως και σεβόμαστε την ιστορία του ΚΚΕ. Βεβαίως και σεβόμαστε την ιστορία των 90 χρόνων αγώνων και θυσιών. Αλλά δυστυχώς η ίδια η ιστορία άλλαξε σελίδα. 'Ο υπαρκτός σοσιαλισμός - για τον οποίο χιλιάδες αγωνιστές έδωσαν και τη ζωή τους- ήταν άνθρακας και όχι θησαυρός. Λαοί ταλαιπωρήθηκαν στο όνομά του, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν. Λαοί ταλαιπωρούνται σήμερα στα σκλαβοπάζαρα της μετανάστευσης και της πορνείας.
Αν αυτή τη στιγμή η ηγεσία του ΚΚΕ σεβόταν τον εαυτό της και τους αγώνες αυτού του κόμματος, ή θα άλλαζαν πολιτική ή θα έκλειναν αυτό το μαγαζάκι που το μόνο που κάνει είναι να παίζει διασπαστικό ρόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα και να δίνει βήμα στην κάθε Κανέλλη να βγάζει καθε λογής αποθημένα και υστερίες.
Αν σεβόταν την ιστορία αυτού του κόμματος η ηγεσία του δεν θα ανεχόταν στις γραμμές του να εκπροσωπείται από ανθρώπους σαν την Κανέλλη επειδή ξέρει καλά και λα"ικίζει και να την ακολουθεί ένα κομμάτι της κοινωνίας που δεν έχει πολιτικό κριτήριο.
Δυστυχώς - και το λέω με μεγάλη πικρία - το ΚΚΕ σήμερα το μόνο που προσπαθεί να σώσει είναι η Περισσός ΑΕ και τα κεφάλαιά της.

Σίγουρα η ιστορία άλλαξε σελίδα και σίγουρα το ΚΚΕ κάπου έχασε τον προσανατολισμό του. Να αλλάξουν γραμμή πλεύσης ναι, για να προσεγγίσουν τον κόσμο καλύτερα. Αλλά είναι πολύ χοντρό να το λες 'μαγαζάκι΄ γιατί πολλοί θα ήθελαν να σφετεριστούν αυτό το, ασς πούμε, σταθερό 6-7% ποσοστό. Κι είναι λάθος να θεωρείς διάσπαση την επιλογή ενός κόμματος να ξεκαθαρίζει τις θέσεις και τις απόψεις του από τους υπόλοιπουςπουλημένους συνδικαλιστές. Αυτοί θα έπρεπε να ντρέπονται και όχι το ΚΚΕ.
Μακάρι σαν την Κανέλλη να υπήρχαν κι άλλοι. Και δεν την ακολουθούν άνθρωποι που δεν έχουν πολιτικό κριτήριο, ίσα ίσα αυτοί, οι χωρίς πολιτικό κριτήριο, οι άσχετοι, είναι αυτοί που καθορίζουν το εκάστοτε εκλογικό αποτέλεσμα, ψηφίζοντας από ΝΔ ή ΛΑΟΣ, μέχρι ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ.
Είσαι εμπαθής στς απόψεις σου και είναι αρχή μου να μην συνεχίζω την συζήτηση με τέτοιες προυποθέσεις.
Κι αν το ΚΚΕ προσπαθεί να περισώσει

Σίγουρα η ιστορία άλλαξε σελίδα και σίγουρα το ΚΚΕ κάπου έχασε τον προσανατολισμό του. Να αλλάξουν γραμμή πλεύσης ναι, για να προσεγγίσουν τον κόσμο καλύτερα. Αλλά είναι πολύ χοντρό να το λες 'μαγαζάκι΄ γιατί πολλοί θα ήθελαν να σφετεριστούν αυτό το, ασς πούμε, σταθερό 6-7% ποσοστό. Κι είναι λάθος να θεωρείς διάσπαση την επιλογή ενός κόμματος να ξεκαθαρίζει τις θέσεις και τις απόψεις του από τους υπόλοιπουςπουλημένους συνδικαλιστές. Αυτοί θα έπρεπε να ντρέπονται και όχι το ΚΚΕ.
Μακάρι σαν την Κανέλλη να υπήρχαν κι άλλοι. Και δεν την ακολουθούν άνθρωποι που δεν έχουν πολιτικό κριτήριο, ίσα ίσα αυτοί, οι χωρίς πολιτικό κριτήριο, οι άσχετοι, είναι αυτοί που καθορίζουν το εκάστοτε εκλογικό αποτέλεσμα, ψηφίζοντας από ΝΔ ή ΛΑΟΣ, μέχρι ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ.
Είσαι εμπαθής στς απόψεις σου και είναι αρχή μου να μην συνεχίζω την συζήτηση με τέτοιες προυποθέσεις.
Κι αν το ΚΚΕ προσπαθεί να περισώσει
Δεν είμαι εμπαθής στις απόψεις μου και πραγματικά δεν θέλω να παραξηγηθώ για κάτι τέτοιο. Μου αρέσει ο διάλογος μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και ο κάθε ένας να έχει δικαίωμα να λέει την άποψή του, χωρίς βέβαια να χρησιμοποιεί προσωπικές ύβρεις και προσωπικά υπονοούμενα.
Θεωρώ λοιπόν ότι πράγματι οι συνδικαλιστικές διοικήσεις σήμερα και χτές ήταν και είναι πουλημένες. Όμως οι αριστεροί και δη οι κομμουνιστές- δεν εγκαταλείπουν έτσι τον αγώνα και τους εγκλωβισμένους εργαζόμενους στις πουλημένες ηγεσίες και να πάρουν μοναχικό δρόμο. Αν έχει δίκιο, μένει εκεί, αγωνίζεται και πείθει τον κόσμο να απομονώσει τους πουλημένους και να αποκτήσει ηγέτες που θάχουν σκοπό και στόχο το εργατικό κίνημα και όχι προσωπικούς στόχους.
Το ΚΚΕ τί κάνει σήμερα; Δεν αποδέχεται την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΕΣΣΕ - τα ανώτατα συνδικαλιστικά όργανα- τα αποκαλεί πουλημένα, αλλά το τελείως παράλογο είναι ότι συμμετέχει σε αυτά. Κάνει τις προτάσεις του και αν δεν έχει την πλειοψηφία, τότε τραβάει το δρόμο του. Κατά τα άλλα ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός ισχύει για όλους τους άλλους εκτός από αυτούς........
Πιστεύω ότι παίζουν το παιχνίδι της εξουσίας. Διασπούν τους εργαζόμενους και την αριστερά.
Ειλικρινά λυπάμαι αν σε στενοχώρησα, δεν είμαι εμπαθής, πίστεψέ με. Προσωπικές εμπειρίες έχω και μάλιστα αρκετά χρόνια.

ο Σειριος τον βλεπει ροδαλο ροδαλο
Από την υπέρταση είναι. Με τόσο πάχιατο και χοληστερίνη στα κατακόκκινα, η πίεσή του δεν μπορεί να είναι κάτω από 24... η φυσιολογική λέμε!

Δεν πρόκειται απλώς για πολύχρονο πρόγραμμα λιτότητας, που όταν τελειώσει θα επανέλθουμε στις παλιές "καλές" ημέρες. Πρόκειται για σχέδιο αποδόμησης κοινωνικών δικαιωμάτων.
Συμφωνώ απόλυτα. Αυτό είχε αρχίσει να γίνεται αγάλι-αγάλι εδώ και χρόνια.

Το φλέγον ερώτημα είναι τι κάνουμε τώρα... :hmm:

Από την υπέρταση είναι. Με τόσο πάχιατο και χοληστερίνη στα κατακόκκινα, η πίεσή του δεν μπορεί να είναι κάτω από 24... η φυσιολογική λέμε!

Συγγρου μηπως;;;;;;;;;;:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:

Στη σημερινή κατάσταση μας έχουν φέρει όλα τα πολιτικά κόμματα - ιδιαίτερα αυτά που εναλλάσονταν στην εξουσία- βέβαια έχει και η αριστερά μεγάλη ευθύνη. Με το λαΪκισμό τους, τις πελατιακές σχέσεις και τη ρεμούλα. Διέλυσασν το Δημόσιο τομέα. Δημιούργησαν ιδιωτικό ο οποίος ζούσε από τον Δημόσιο (εργολάβοι, φαρμακευτικές εταιρείες κ.λ.π)
Ο λαός έχασε την εμπιστοσύνη τους στους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς ηγέτες. Τους απαξίωσε και βολεύτηκε στους καναπέδες του. Και αυτοί......έδρασαν.
Αυτό εκμεταλλεύονται τώρα και οι του Δ.Ν.Τ και της ΕΕ αλλά και η κυβέρνηση. Δεν υπάρχει αντιπολίτευση, δεν υπάρχει υγιές συνδικαλιστικό κίνημα για να αντιδράσουν και να ξεσικώσουν παράλληλα και τον αγανακτισμένο κόσμο.
Τι θα γίνει τώρα; Μόλις πιάσουμε πάτο (το βλέπω σύντομα) θα γίνει αναδιάρθωση της πολιτικής και συνδικαλιστικής μας ζωής, γιατί δεν πάει άλλο.
Ομως μέχρι τότε, η κάθε αγανακτισμένη ομάδα, ανεξέλεκτα θα δρά όπως εκείνη καταλαβαίνει. Δεν θα υπάρχει συνοχή και η βία φαίρνει βία. Μακάρι να μη δούμε πράγματα τα οποία σήμερα ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε.
Πιστεύω ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
Η ιστορία έχει δείξει ότι τα ανεξέλεκτα κινήματα δεν έχουν φέρει πάντα τα θεμιτά αποτελέσματα. Τα χρησιμοποιούν οι επιτήδιοι έως εκεί που τα χρειάζονται και στο τέλος τα συκοφαντούν στα μάτια του κόσμου και τα αποδιοργανώνουν.
Πιστεύω οτι αυτό που σήμερα μπορούμε να κάνουμε, εδώ που φτάσαμε, είναι ενωμένοι όλοι, να αγωνιστούμε μέσα από τις συνδικαλιστικές μας οργανώσεις και σωματεία, να συμμετέχουμε στις απεργίες και συγκεντρώσεις και σίγουρα θάχουμε καλύτερα αποτελέσματα.
Μια λα"ική παροιμία λέει "Φωνή λαού Οργή Θεού". Και η δύναμη του κόσμου σίγουρα φέρνει καλύτερες μέρες.:)

Τελευταία επεξεργασία:
Βούλα μου, καλή η 90ετής ιστορία του ΚΚΕ, αλλά σήμερα δεν μου λέει απολύτως τίποτα.
Σήμερα το πρωί το Π.Α.Μ.Ε. πήγε και κρέμασε πανώ στην Ακρόπολη. Δηλαδή, δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αυτά που κάνουν είναι τελείως λάθος? Όπως αυτά που έγιναν στο λιμάνι με το κρουαζιερόπλοιο? Ότι αυθαίρετα κλείνουν εισόδους επιχειρήσεων και δεν αφήνουν τον κόσμο να δουλέψει και τους καταναλωτές να ψωνίσουν? Εγώ θέλω να έρθει ένας συνδικαλιστής και να μου πει από πού παίρνει μισθό, μάλλον από πού πρωτοπαίρνει.
Σιχαίνομαι όλους τους συνδικαλιστές γιατί έχουν κάνει τον συνδικαλισμό εφαλτήριο για κάποια βουλευτική έδρα ή κάποιο άλλο αξίωμα (πρόεδρος ΟΤΕ, πρόεδρος Unesco κλπ.---παραδείγματα υπαρκτά).
Το δε Κ.Κ.Ε. ασε, είναι μία μεγάλη σύγχρονη επιχείρηση με τεράστια ακίνητη περιουσία (εισφορές μελών) και ρευστότητα σε χρήμα (για αυτό και ο Μαίλλης έχει αυτοκίνητο LEXUS των 60.000 ευρώ με προσωπικό οδηγό---τα έχω δει αυτά, δεν είναι καφενεδοκουβέντες). Μία "λεπτομέρεια". Πήγε η εφορία να ελέγξει τον Περισσό. Εκδιώχθηκαν κλωτσηδόν! Δεν τους αγγίζει κανείς.
Για την δε Κανέλλη, δεν την γουστάρω. την θυμάμαι κάποτε σε μία τράπεζα που είχε μπει με τρομερό ύφος και ντε και καλά ήθελε να πάρει δάνειο για το σωματείο λεσβιών της Ελλάδας και ο δ/ντης δεν της έδινε και τον έβριζε τον άνθρωπο (θα σου δείξω τι θα σου κάνω κλπ....). Το περιοδικό της Νέμεσις είναι σχετικά καλό από τα γραφεία στο Κολωνάκι που το εκδίδει. Και επίσης μου την δινει απίστευτα ο ψευτοτσαμπουκάς της όταν επιβάλλει ότι για να βγει στα κανάλια θέλει το ελεύθερο να καπνίζει (απαγορεύεται διά νόμου) αλλιώς δεν πάει. Την φέρνουν όμως γιατί έχει καταντήσει γραφική και σηκώνει τηλεθέαση. Της αναγνωρίζω όμως ότι αρκετά από όσα λέει με βρίσκουν σύμφωνο. Της καταλογίζω όμως ότι κότεψε να ξεσκεπάσει τον Παπαντωνίου σε ένα πάνελ που ήταν μαζί, για το τι αλήτης ήταν....Εκεί ήταν που έπρεπε να τον πατήσει κάτω.

Σημειώνω εδώ, ότι κάθε χρόνο αγοράζω κουπόνια του ΚΚΕ τις μέρες του Πολυτεχνείου. Το έκανα, το κάνω και θα το κάνω αν και ποτέ δεν ψήφισα και ούτε θα ψηφίσω ΚΚΕ.

Βούλα μου, καλή η 90ετής ιστορία του ΚΚΕ, αλλά σήμερα δεν μου λέει απολύτως τίποτα.
Σήμερα το πρωί το Π.Α.Μ.Ε. πήγε και κρέμασε πανώ στην Ακρόπολη. Δηλαδή, δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αυτά που κάνουν είναι τελείως λάθος? Όπως αυτά που έγιναν στο λιμάνι με το κρουαζιερόπλοιο? Ότι αυθαίρετα κλείνουν εισόδους επιχειρήσεων και δεν αφήνουν τον κόσμο να δουλέψει και τους καταναλωτές να ψωνίσουν? Εγώ θέλω να έρθει ένας συνδικαλιστής και να μου πει από πού παίρνει μισθό, μάλλον από πού πρωτοπαίρνει.
Σιχαίνομαι όλους τους συνδικαλιστές γιατί έχουν κάνει τον συνδικαλισμό εφαλτήριο για κάποια βουλευτική έδρα ή κάποιο άλλο αξίωμα (πρόεδρος ΟΤΕ, πρόεδρος Unesco κλπ.---παραδείγματα υπαρκτά).
Το δε Κ.Κ.Ε. ασε, είναι μία μεγάλη σύγχρονη επιχείρηση με τεράστια ακίνητη περιουσία (εισφορές μελών) και ρευστότητα σε χρήμα (για αυτό και ο Μαίλλης έχει αυτοκίνητο LEXUS των 60.000 ευρώ με προσωπικό οδηγό---τα έχω δει αυτά, δεν είναι καφενεδοκουβέντες). Μία "λεπτομέρεια". Πήγε η εφορία να ελέγξει τον Περισσό. Εκδιώχθηκαν κλωτσηδόν! Δεν τους αγγίζει κανείς.
Για την δε Κανέλλη, δεν την γουστάρω. την θυμάμαι κάποτε σε μία τράπεζα που είχε μπει με τρομερό ύφος και ντε και καλά ήθελε να πάρει δάνειο για το σωματείο λεσβιών της Ελλάδας και ο δ/ντης δεν της έδινε και τον έβριζε τον άνθρωπο (θα σου δείξω τι θα σου κάνω κλπ....). Το περιοδικό της Νέμεσις είναι σχετικά καλό από τα γραφεία στο Κολωνάκι που το εκδίδει. Και επίσης μου την δινει απίστευτα ο ψευτοτσαμπουκάς της όταν επιβάλλει ότι για να βγει στα κανάλια θέλει το ελεύθερο να καπνίζει (απαγορεύεται διά νόμου) αλλιώς δεν πάει. Την φέρνουν όμως γιατί έχει καταντήσει γραφική και σηκώνει τηλεθέαση. Της αναγνωρίζω όμως ότι αρκετά από όσα λέει με βρίσκουν σύμφωνο. Της καταλογίζω όμως ότι κότεψε να ξεσκεπάσει τον Παπαντωνίου σε ένα πάνελ που ήταν μαζί, για το τι αλήτης ήταν....Εκεί ήταν που έπρεπε να τον πατήσει κάτω.

Σημειώνω εδώ, ότι κάθε χρόνο αγοράζω κουπόνια του ΚΚΕ τις μέρες του Πολυτεχνείου. Το έκανα, το κάνω και θα το κάνω αν και ποτέ δεν ψήφισα και ούτε θα ψηφίσω ΚΚΕ.
Κάθε μορφή πάλης αυτές τις μέρες, πιστεύω ότι είναι αποδεκτή, αρκεί να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Συμφωνώ με την συγκεκριμένη κίνηση του ΚΚΕ, αν και δεν συμφωνώ καθόλου με τη γενικότερη πολιτική και κατ΄επέκταση με τη γενικότερη ιδεολογία που πρεσβεύει. Είναι αναχρονιστική, την γνωρίσαμε στον υπαρκτό σοσιαλισμό όλα αυτά τα χρόνια και σήμερα ανοίκει στο χρονοτούλαμπο της ιστορίας.
Βέβαια σήμερα δεν είναι ώρα για τέτοιου είδους πολιτικές αντιπαραθέσεις. Αυτές τη δεδομένη στιγμή θεωρούνται "πολιτέλεια",
Πιστεύω ότι για να πετύχουμε κάτι να διασώσουμε από τις κοινωνικές μας κατακτήσεις, πρέπει όλες οι υγιείς κοινωνικές δυνάμεις νάμαστε ενωμένες. Διαφορετικά θα μας ισοπεδώσουν το ΝΔΤ, η ΕΕ, οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ (υπάρχουν και αυτοί που καραδωκούν)

Οι μεγαλύτερες πορείες που άλλαξαν την ιστορία δεν είχαν τη σημαία κανενός κόμματος.Η ιστορία υπάρχει για να μαθαίνουμε από αυτή
https://www.youtube.com/watch?v=9loPiyKm-z8
https://www.youtube.com/watch?v=SJvjHqCl2a4

Οι μεγαλύτερες πορείες που άλλαξαν την ιστορία δεν είχαν τη σημαία κανενός κόμματος.Η ιστορία υπάρχει για να μαθαίνουμε από αυτή
https://www.youtube.com/watch?v=9loPiyKm-z8
https://www.youtube.com/watch?v=SJvjHqCl2a4

Έκατσα εχτές και είδα τα πρώτα 6 επεισόδεια... σήμερα αν προλάβω θα δώ και τα άλλα...:/:

Που με 54δις.... η Αργεντινή έκανε ότι έκανε.. όχι με 300 που έχουμε εδω...

Γροθιά στο στομάχι... μια γροθιά που έχει έρθει πλεον πολύ κοντά μας...:hmm:

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back