Και ακόμα δεν έχουμε δει όλο το έργο...

• Thread starter Thread starter elvenstar
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Τι να πω βρε Εφη μου... Τι να πω κ όσο σκέπτομαι τώρα κ αυτούς τους ανθρώπους που ποιος ξέρει τι θα τράβηξαν για να βρουν μια κωλοδουλεια κ πήγαν άδικα για να παίξουν κάποια καθίκια τα παιχνίδια τους κ το μωράκι που δεν πρόλαβε καν να γεννηθεί:( ενα διαδικτυακό κεράκι για όλες αυτές τις ψυχές που χάθηκαν μαζί με τα όνειρά μας
containercandles.jpg

Σημείωση συντονιστή: το μήνυμα αυτό προήλθε από τη σχετική συζήτηση στο section MyCat

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ελα ελα δε θελω ηττοπαθειες!!!!!!!Ο,τι και να κανουν,δε θα μας ριξουν κατω!!!!!!Εχουμε μαθει να επιβιωνουμε οι Ελληνες!!!!Τα λεφτα μας παιρνουν και οχι τα ονειρα!!Και οπως ελεγε και λεει η μανα μου "τα ονειρα ειναι τσαμπα"!!!!!!!!!

Σημείωση συντονιστή: το μήνυμα αυτό προήλθε από τη σχετική συζήτηση στο section MyCat

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ελα ελα δε θελω ηττοπαθειες!!!!!!!Ο,τι και να κανουν,δε θα μας ριξουν κατω!!!!!!Εχουμε μαθει να επιβιωνουμε οι Ελληνες!!!!Τα λεφτα μας παιρνουν και οχι τα ονειρα!!Και οπως ελεγε και λεει η μανα μου "τα ονειρα ειναι τσαμπα"!!!!!!!!!

δυστυχως αγαπουλα μου...σε αυτον τον κοσμο που ζουμε..χωρις λεφτα..δεν εχει ουτε ονειρα...:(:(:(...βεβαια...αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα το παλαιψουμε..:)

Τι να πω βρε Εφη μου... Τι να πω κ όσο σκέπτομαι τώρα κ αυτούς τους ανθρώπους που ποιος ξέρει τι θα τράβηξαν για να βρουν μια κωλοδουλεια κ πήγαν άδικα για να παίξουν κάποια καθίκια τα παιχνίδια τους κ το μωράκι που δεν πρόλαβε καν να γεννηθεί:( ενα διαδικτυακό κεράκι για όλες αυτές τις ψυχές που χάθηκαν μαζί με τα όνειρά μας
containercandles.jpg

δεν ξερεις ποσο σκεφτομαι αυτη τη μανουλα..που δεν εγινε ποτε μανουλα..και αυτο το μπεμπακι..που δεν προλαβε καν να δει τι σημαινει ζωη..:(:(:(

Δεν μου μενει χρονος να ενημερωνομαι σωστα λογω πολύ φορτου με τα ζωα και τα δικαιωματα τους αλλα η ηττοπαθεια ειναι χαρακτηριστικο εδω και την εχουνπολλοι και αυτο οδηγει σε πολιτικες επιλογες και καταστροφολογια. Εγω βλεπω οτι αν ασχολεισαι με κατι και το χειριστεις εξυπνα αυτο πετυχαινει μια χαρα και δεν κουνιεται κι ευκολα.

Πχ μια ανεργη κυρια που εγινε γατονταντα τα εβγαλε περα, μια αλλη που της προτεινα δεν θελει και δεν τα παει καλα, μια τριτη που το καει και με υπερηφανεια θα τα παει καλυτερα απο ολες. Ηταν παραδειγμα αλλα ισχυει σε ολα.

Το πολύ καλο ειναι οτι δεν εχουμε σε γατες κρουσματα εγκαταλειψης ζωων ακομη αντιθετα πολλοι περισσοτεροι βοηθουν. Προσωπικα εχω μαθει να υπολογιζω σε μενα κα να μην περιμενω απο δημοσια οποτε δεν αλλαζουν πολλα αλλα νομιζω οτι η λυση ειναι να σταματησει η παθητικότητα στο μυαλο μας καταρχας

αλλα νομιζω οτι η λυση ειναι να σταματησει η παθητικότητα στο μυαλο μας καταρχας
Νομίζω ότι αυτή η φράση τα συμπυκνώνει όλα Ασημίνα από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε

Νομίζω ότι αυτή η φράση τα συμπυκνώνει όλα Ασημίνα από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε

συμφωνω..για αυτο εγραψα πριν στην τζουτζου...οτι ..ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ...ασχετο το ψυχοπλακωμα..:hehe::hehe::hehe:

συμφωνω..για αυτο εγραψα πριν στην τζουτζου...οτι ..ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ...ασχετο το ψυχοπλακωμα..:hehe::hehe::hehe:
Άλλωστε όπως λέει κ η μαμά της Αλίνας τα όνειρα είναι δωρεάν:P:P:P (αν κ με τα νέα μέτρα θα πρέπει να το ψαξουμε κ αυτό:hmm:)

βλεπειν κανεις ειδησεις τωρα;;κατι διαβασα στο φεεις..οτιν καιγεται το υπουτγειο οικονομικων..μονο στον 4ο οροφο..που υπαρχουν στοιχεια...αλλα εννοειται πως δεν ξερω αν ισχυει..απλα λεω τι διαβασα τωρα..

Δεν νομίζω Πουπ θα είχαν εκτακτο δελτίο ειδήσεων αν γινόταν κάτι τέτοιο

Δεν νομίζω Πουπ θα είχαν εκτακτο δελτίο ειδήσεων αν γινόταν κάτι τέτοιο
ετσι λεω και εγω..για αυτο το ειπα με πολυ μεγαλη επιφυλαξη..βεβαια..δεν βλεπω tv...:hehe::hehe::hehe:

H μαμα κατα καιρους λεει κατι πετυχημενα!!!!
Στην οικογενεια μας τα πραγματα υπηρξαν και ποοολυ δυσκολα αλλα δεν το εβαλε ποτε κατω!!Οι δικοι μου ομως παντα εκαναν ονειρα,αλλωτε απιαστα και αλλωτε πιο εφικτα,και σημερα μερικα απο αυτα τα εχουν κανει πραγματικοτητα!!!Απο μικρη λοιπον,θυμαμαι τη μανα μου να κανει σχεδια για το μελλον(κι ας μην ειχαμε να φαμε) και να λεει παντα την ιδια ατακα στο τελος "τι πειραζει να κανουμε ονειρα?τα ονειρα ειναι τσαμπα!"
Εκεινη το λεει ονειρα,εγω το λεω θετικη σκεψη,το αποτελεσμα ειναι το ιδιο!!!!
Οσα στραβα και αν συμβαινουν γυρω μας,εμεις καλο θα ηταν να ελπιζουμε,να ονειρευομαστε και να κανουμε σχεδια για το μελλον.Μονο οταν τα κανουμε,καποτε υλοποιουνται κιολας.Και φυσικα,τιποτα δεν υλοποιειται ως δια μαγειας!!!Δουλεια,δραση και τρεξιμο θελουν ολα!!!

H μαμα κατα καιρους λεει κατι πετυχημενα!!!!
Στην οικογενεια μας τα πραγματα υπηρξαν και ποοολυ δυσκολα αλλα δεν το εβαλε ποτε κατω!!Οι δικοι μου ομως παντα εκαναν ονειρα,αλλωτε απιαστα και αλλωτε πιο εφικτα,και σημερα μερικα απο αυτα τα εχουν κανει πραγματικοτητα!!!Απο μικρη λοιπον,θυμαμαι τη μανα μου να κανει σχεδια για το μελλον(κι ας μην ειχαμε να φαμε) και να λεει παντα την ιδια ατακα στο τελος "τι πειραζει να κανουμε ονειρα?τα ονειρα ειναι τσαμπα!"
Εκεινη το λεει ονειρα,εγω το λεω θετικη σκεψη,το αποτελεσμα ειναι το ιδιο!!!!
Οσα στραβα και αν συμβαινουν γυρω μας,εμεις καλο θα ηταν να ελπιζουμε,να ονειρευομαστε και να κανουμε σχεδια για το μελλον.Μονο οταν τα κανουμε,καποτε υλοποιουνται κιολας.Και φυσικα,τιποτα δεν υλοποιειται ως δια μαγειας!!!Δουλεια,δραση και τρεξιμο θελουν ολα!!!

φοβερη η ...μαμα...:D

Η χθεσινή πορεία ήταν μια απο τις μεγαλύτερες και ειρηνικότατες που έχουν γίνει ποτέ με όλο τον κόσμο ανεξαρτήτου κομματικού προσδιορισμού να ζητάει το αυτονόητο.Να μπουνε φυλακή αυτοί που μας κλέψανε.Ακόμη και το μπλοκ των αντιεξουσιαστών διαδήλωνε ανάμεσα μας ειρηνικότατα.Η στάση της αστυνομίας μέχρι το συμβάν ήταν στα επιτρεπτά πλαίσια.Δε ξέρω ακόμη να πω με σιγουριά αν αυτό που έγινε ήταν κατευθυνόμενο αλλά ξέρω τι αποτελέσματα έφερε.3 θανάτους αθώων ανθρώπων που ποτέ ξανά δεν έχει σημειωθεί σε επιθέσεις γνωστων -αγνώστων(πάντα χτυπάνε περιουσίες και κλειστες επιχειρήσεις),το θυμό που κατέκλυζε το πλήθος και προφανώς ενοχλησε?φόβησε κάποιους?να παγώνει και να δημιουργεί ένα αίσθημα φόβου στο λαό,κάτι που διασπά την ενότητα του και τον αποπροσανατολισμό μας από αυτό που πραγματικά συντελείται αυτές τις μέρες.Την πρώτη φορά εκμεταλεύτηκαν το dvd της τζούλιας,τώρα που είδαν ότι ο κόσμος ξυπνάει και συσπειρώνεται χρειαζόντουσαν κάτι πιο μεγάλο:/:Επίσης να διευκρινήσω ότι σε όλη τη Σταδίου το μοναδικό κτήριο που ήταν ανοικτό ήταν η τράπεζα.Σε ένα δρόμο όπου θα περνούσε η πορεία.Το χτύπημα έγινε την ώρα του κλεισίματος που η τράπεζα κατεβάζει τα ρολά της,σε ένα κτήριο που δεν είχε πυρασφάλεια:hmm:Επίσης ξέρω από τον άντρα μου που δουλεύει σε τράπεζα κοντά στο κέντρο ότι όταν έχει πορείες οι συνδικαλιστές δε τους αφήνουν να μπουν και αν μπουν ο διευθυντής του καταστήματος έχει την υποχρέωση να τους διώξει αν η πορεία περάσει από μπροστά ή σημειωθούν επεισόδια περιμετρικά.Ποτέ δεν τους εγκλωβίζουν μεσα κατεβάζοντας τα ρολά

Μου το έστειλαν με mail πριν από λίγο
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΗ ΜΑΡΦΙΝ
"Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μύνημα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.
● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.
● Το συγκεκριμένο κτίριο δε ...
διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας.
● Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.
● Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Mafrin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.
● Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.
● Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ.Βγενόπουλου.
● Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.
● Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά "ή δουλεύεις ή απολύεσαι".
● Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί.
Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ.Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο."

Μου το έστειλαν με mail πριν από λίγο
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΗ ΜΑΡΦΙΝ
"Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μύνημα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.
● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.
● Το συγκεκριμένο κτίριο δε ...
διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας.
● Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.
● Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Mafrin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.
● Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.
● Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ.Βγενόπουλου.
● Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.
● Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά "ή δουλεύεις ή απολύεσαι".
● Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί.
Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ.Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο."

:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:
ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!! :mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Σήμερα πριν να φύγω για τη δουλειά άνοιξα τηλεόραση απο συνήθεια ενω δεν είχα σκοπό να το κάνω. Δεν ξέρω ούτε σε ποιό κανάλι το άκουσα ούτε απο ποιόν, ούτε τι έλεγαν πριν άκουσα αλλά αυτή τη φράση για κάποιο παράξενο λόγο την πρόσεξα...

"Η Ελλάδα έχει άπειρες δυνατότητες και θα ανακάμψει.Δεν είμαστε ούτε λατινική Αμερική, ούτε Αφρική......."

Σώπα ,σοβαρά;

Τι μας λείπει δηλαδή, η εξαθλίωση, η διαφθορά, η τεράστια κοινωνική ψαλίδα, η μηδενικη ανάπτυξη, το ανύπαρκτο κράτος,η μαφία κρατική και μη;Εντάξει μπορεί να μην έχουμε πόλεμο με την κλασσική έννοια με όπλα και αντάρτες αλλά έναν εναλλακτικό εμφύλιο τον έχουμε.Προσεχώς και με όπλα. Είναι δυνατόν σε μια χώρα δημοκρατική και σε καιρό ειρήνης να σκοτώνεται ο κόσμος. Πρώτα το παιδί τώρα τρεις νέοι άνθρωποι.Σαν πολλοί δεν είναι για δύο χρόνια, χωρίς να βάζουμε τους ανθρώπους που η υγεία τους τους προδίδει λόγω άγχους και απελπισίας.

Και αυτοί οι άνθρωποι είναι άνθρωποι που δεν πήραν δάνεια να πάρουν τζιπ μην έχοντας βρακί στο κώλο τους ούτε στεγαστικά 300000 ευρώ με ένα μισθό με το σκεπτικό οτι το σπίτι το αγοράζεις μια φορά και βγάζεις όλα τα μικροαστά κόμπλεξ σου παίρνωντας αντι για δυάρι ένα σαράι. Ειναι άνθρωποι με μικρούς μισθούς ή συνταξιούχοι που πολεμούν την κάθε μέρα και σήμερα κοιτάνε τα παιδιά τους και δεν έχουν την καρδιά να τους πουν οτι θα ζήσουν χειρότερα απο τους ίδιους.

Αυριο η βαφτιστικιά μου γίνεται 2 ετών. Οι γονείς της δουλεύουν και οι δύο, έχουν βοήθεια απο τους δικούς τους και ποτέ δεν υποχρέωθηκαν σε κανέναν για να φτάσουν εκεί που έφτασαν.Παρόλα αυτά πιθανότατα δεν θα μπορέσουν να της εξασφαλίσουν ούτε καν τις δυνατότητες που είχαν οι ίδιοι και δεν μιλαμε για μια οικογένεια που δεν έχει άμεσο πρόβλημα.

Αν αυτή η προοπτική ανήκει σε ευρωπαική χώρα και όχι στην Αφρική η την λατινική Αμερική να συμφωνησω αλλά είναι ηλίου φαενότερο το πως έχουν τα πράγματα και να μην κοροιδευόμαστε. Αν δεν περιμένουν βοήθεια απο τον Σείριο και τους Ελ μη μας παραμυθιάζουν μπας και μας σώσει η εθνική μας περηφάνια.

Χείροτερα απο όλους είμαστε και θα παραμείνουμε αν δεν καταφέρουν οι θετικές δυνάμεις αυτής της χώρας να την βγάλουν απο το τέλμα. Αλλιώς κάθε φορά που βγαίνουμε απο το σπίτι μας θα πρέπει να σκεφτόμαστε οτι σήμερα μπορεί να είναι η σειρά μας.....

Η γενιά της μαμάς μου(54 ετών σήμερα) θυμάται οτι στο σχολείο της στη Δράμα ήταν απο τα ελάχιστα παιδάκια που μεγάλωναν με τους γονείς τους και όχι με τους παππούδες γιατί οι γονείς τους ήταν στη Γερμανία, το Βέλγιο ,την Ολλανδία και την Αμερική. Αν καταντήσουμε ετσι πάλι θα το πούμε συμμετοχή στην ευρωπαική αγορά εργασίας σήμερα ή καλωσήρθες 1960.

Να γίνει και μια χούντα τότε να ησυχάσουμε.

Τέτοια πράγματα έχουμε μπροστά μας και όχι άπειρες δυνατότητες. Αν δεν τις βλέπω μετά απο τόσα χρόνια στην αγορά ας μου τις δείξει κάποιος να μην εκτίθεμαι.

Και μια ακόμη αφελή ερώτηση: με καθαρά οικονομικούς όρους γιατί απο ανθρώπους που πήραν τέτοιες αποφάσεις δεν περιμένεις τύψεις και ηθικό βάρος.

Τι σκατά δουλειά θα έκαναν στην τράπεζα την στιγμή που δεν μπορούσαν να δεχτούν κόσμο και έξω γινόταν χαμός οπότε δεν τίθεται θέμα συγκέντρωσης και παραγωγικότητας και επιπλέον χωρίς δίκτυο. Και ένα απο τα φωτισμένα και σπουδαγμένα στελέχη δεν σκέφτηκε οτι μπορεί να γίνει μια στραβή. Σήμερα που δεν υπάρχει το υποκατάστημα πια και χάθηκαν τόσοι άνθρωποι, τι δουλειά θα κάνει αυτός ο διευθυντής ή ποιος διάολος ήταν. Δεν θα πέσουν οι παραγωγηκότητες και οι δείκτες και τα κέρατα συν το κόστος για ανακατασκευή και αποζημιώσεις και δεν ξερω γω τι άλλο μετράν και ζυγίζουν στις τράπεζες.
Ωραία απόφαση. Να είμαι απο μια μεριά να ακούσω τι θα πει η τράπεζα στον άντρα και τη μάνα της κοπέλας που ήταν έγκυος και στις οικογένειες των άλλων δυο που επίσης άφησαν κόσμο πίσω τους.

Τι ακριβώς σώθηκε με αυτή την απόφαση ή τι θα σωνόταν αν τα πράγματα δεν γινόταν έτσι.

Kαι είναι και στο χέρι μας να τα δούμε και με χρώμα!!!!!
Μόνο που η εποχή των Σερπιέριδων ήταν στο τέλος του 19ου αιώνα. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να δημιουργήσουν την σύγχρονη εποχή των Βγιενόπουλων....γιατί αυτή η ζωή δεν θα μας επιτρέψει να βλέπουμε όνειρα (ακόμα και μαυρόασπρα) γιατί απλούστατα θα έχουμε χάσει τον ύπνο μας:)
Kαι αν κάποιοι από μας καταφέρουμε να κοιμηθούμε, πολύ φοβάμαι ότι θα βλέπουμε εφιάλτες.

δεν ξερεις ποσο σκεφτομαι αυτη τη μανουλα..που δεν εγινε ποτε μανουλα..και αυτο το μπεμπακι..που δεν προλαβε καν να δει τι σημαινει ζωη..:(:(:(

Έφη μου, καλησπέρα. Δεν είναι μονάχα οτι το μπεμπάκι δεν πρόλαβε να δεί τι σημαίνει ζωή, εξάλλου μπορεί να είναι και καλύτερα, που δεν την γνώρισε, μαζί και τους απαίσιους ανθρώπους. Το θέμα είναι οτι δεν γνωρίζει για ποιο λόγο δεν γνώρισε την μάνα του, τον πατέρα του και όλους τους συγγενείς του. Σε τελευταία ανάλυση μια εγκυμοσύνη μπορεί και να αποβεί μοιραία. Φρικτό που έχασε την ζωή του, αλλά δεν γνώρισε, δεν είδε, αυτή την στιγμή είναι ένα γλυκό αγγελάκι στον ουρανό.

Εγώ κυριολεκτικά συμπονώ μαζί σας για τον χαμό του αγέννητου παιδιού. Οι 3 άλλοι άνθρωποι, που χάθηκαν χωρίς λόγο και χωρίς αιτία. Και μην ακούσω μπούρδες οτι τα αφεντικά φταίνε. Αυτές είναι αηδίες. Οι άνθρωποι για κάποιους λόγους δεν ήθελαν να χάσουν το μεροκάματο τους ή δεν πίστευαν στην απεργία ή στο κάτω-κάτω μπορεί και να αναγκάστηκαν να πάνε στην εργασία τους. Αυτοί τι φταίνε; Επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι, κάποια καθίκια, θεώρησαν καλό να πετάξουν βόμβες την στιγμή που εργάζονταν μέσα άνθρωποι. Ας τους ειδοποιούσαν οτι εμείς είμαστε κουτσοί, στραβοί, ανάποδοι, αλήτες, σωστοί, τέλος πάντων κάτι είμαστε και για κάποιους λόγους θα κάψουμε την τράπεζα, βγείτε έξω. Δεν είχαν το θάρρος να υποστηρίξουν τις ιδέες τους, όσο σάπιες και αν τις βλέπω εγώ. Θα ήμουν πιο επιεικής αν το έπρατταν.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ όσο μικροί και αν είναι, οποιανού παιδιά και να είναι, όποια μάνα και να τους έχει γεννήσει, αυτή η τιμωρία, που τους αξίζει, όπως και στους ηθικούς αυτουργούς, γιατί κάποιος τους όπλισε.

Γιατί ως εδώ. δεν πάει άλλο.

Στην άνανδρη και άτιμη πράξη τους. Που υπάρχει η αδελφικότητα, η ισότητα και η ελευθερία. Τρείς έννοιες άρρητα συνυφασμένες με την Δημοκρατία.

Αλλά θα μου πείς Έφη μου οτι είναι με την Δημοκρατία και οχι με την ασυδοσία, που ζούμε τα τελευταία χρόνια και την ατιμωρησία.

Που είναι λοιπόν οι αριστεριστές να χύσουν κροκοδείλια δάκρυα;

Ελπίζω να βγούμε σύντομα απο την κρίση ιδεών, αξιών και Δημοκρατίας που περνάμε τα τελευταία χρόνια, γιατί δεν μας βλέπω καλά.

Ένα ύστατο χαίρε στις 4 ανθρώπινες ζωές, που χάθηκαν τόσο άδικα χθές.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back