Κακοσμία στόματος

oh-my-cat!

Νεοφερμένο μέλος

Η oh-my-cat! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 57 μηνύματα.
Πριν λίγο καιρο η Λίλη χασμουρήθηκε κοντά μου κανα 2 φορές κ πραγματικά εχει προβληματα με την μυρωδια της ανάσας της.. τι να κανω για να σταματήσει αυτο κ να μη χαλάσει κ κανα δόντι? Υπάρχει οδοντόβουρτσα κλπ..? :blink:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι υπαρχουν ειδικα σκευασματα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δοκίμασε και αυτές :

https://www.mypetz.gr/threads/greenies-feline.219825/

είναι για την κακοσμία και τα δόντια , αλλα και οι γατούλες (τουλάχιστον οι δικές μας) τρελλένονται !

Πάντως αν πας σε ένα κτηνιατρείο σίγουρα θα βρεις κάποια οδοντόκρεμα για τη γατούλα σου. Έχει καιρό που έχει το πρόβλημα;
Μήπως ας πούμε ήταν κάτι που έφαγε εκείνη την ημέρα;:hmm:

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
του φρου μου το στομα μυριζει πολυ αλλα ειναι επειδη εχει προβλημα πετρας. η κτηνιατρος μου ειπε να του δινω την τροφη oral care και αυτο κανω μιας και δεν υπαρχει περιπτωση να καθησει να του πλυνω τα δοντια... αποτελεσμα ειδα αφου μεσα σε ενα χρονο δεν χρειαστηκε να τον παω για καθαρισμο γιατι η τροφη εκανε την δουλεια της. το στομα μυριζει το ιδιο, που και που προσπαθω να τον ταισω παρανομα κατι ειδικα που ειχα παρει απο την αγγλια με μεντα σαν καραμελακια αλλα τα παιρνει χαμπαρι και τα φτυνει!!! ειναι αυτος ενας!!!:P

Είχα το ίδιο πρόβλημα με μία από τις γάτες μου, αλλά με την τροφή της Royal Canin " Oral Sensitivity" είναι μια χαρά. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι η καλύτερη τροφή για τις γάτες, όχι μόνο για την κακοσμία του στόματος, αλλά για όλα. Κάντε μια δοκιμή :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Η κακοσμία του στόματος πάντως μπορεί να οφείλεται κ σε πρόβλημα υγείας. Στις γάτες με διαβήτη, λόγου χάρη, η αναπνοή μυρίζει κάπως σαν αμμωνία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ισως να χρειαζεταικαι καθαρισμο δοντιων, αν εχει μεγαλο προβλημα,μπορεις να ρωτησεις τον κτηνιατρο.

Μυρίζει το στόμα της...

Εδώ και λίγο καιρό, μυρίζει απίστευτα η αναπνοή της μιας γατούλας μου... Μίλησα με τον κτηνίατρο και μου έδωσε διάφορες εκδοχές σχετικά με το τι μπορεί να φταίει.
Μου πρότεινε αρχικά να αλλάξω την τροφή της (κανένα αποτέλεσμα).
Μετά της έβαλα αμπούλα αποπαρασίτωσης (χθες και περιμένω το αποτέλεσμα).
Ίσως είναι και χαλασμένο δόντι ή ουλίτιδα, είπε, αλλά πρέπει να της κάνουμε ηρεμιστικό γιατί αλλιώς δεν πιάνεται... Φοβάμαι το ηρεμιστικό ή τη νάρκωση γιατί έχει χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος (απ' ότι ξέρω).
Μου σύστησςε να της δώσω σιρόπι ercefuryl για 4-5 μέρες, σε περίπτωση που είναι κοκκίδια και Drontal σε περίπτωση ταινίας. Θα έρθει να την δει την παρασκευή βέβαια και τότε θα της κάνει ηρεμιστική ένεση για να την εξετάσει.
Με τρόμαξε λίγο γιατί, σε περίπτωση που κάτι από τα παραπάνω δεν τη βοηθήσει, μπορεί να έχει ουρία, διαβήτη κλπ κλπ που θα το βρούμε με πιο εξειδικευμένες εξετάσεις.
Φοβάμαι πολύ την ηρεμιστική ένεση (και τον τρόμο που θα τραβήξει μέχρι να της την κάνουμε) και ακόμα περισσότερο φαβάμαι την περίπτωση που θα χρειαστεί νάρκωση...
Για το ercefuryl έχετε ακούσει τίποτα?

Περαστικά γιατι μάλλον κάποιο πρόβλημα εχει η καημένη:/: Προσφατα ο γέρος ο Φρίσμπυ που ειναι 18 παρα 2 μήνες λόγω ουρίας μυριζε τρομαχτικά σαν ψωφίμι σαν χαλασμενα γαριδάκια. Εγώ νομιζα οτι πέθαινε... Αυτη ειναι η ουρία. Σε λίγες μερες όμως του ειχε φύγει ως δια μαγειας. Μυριζει κάπως ετσι η δικια σου;

Δεν είμαι πολύ σίγουρη... Ο φίλος μου λέει ότι μυρίζει "σάπιο". Ο γιατρός μου είπε ότι τα συμπτώματα της ουρίας είναι οσμή σαν "τουαλέτα" και αέρια (από αυτά δεν έχουμε)... Μήπως έχεις ακούσει κάτι για το σιρόπι που μου πρότεινε? Με τόσα που έχω ακούσει....

Δεν είμαι πολύ σίγουρη... Ο φίλος μου λέει ότι μυρίζει "σάπιο". Ο γιατρός μου είπε ότι τα συμπτώματα της ουρίας είναι οσμή σαν "τουαλέτα" και αέρια (από αυτά δεν έχουμε)... Μήπως έχεις ακούσει κάτι για το σιρόπι που μου πρότεινε? Με τόσα που έχω ακούσει....

σου εστειλα.. pm... για να παρεις και μια δευτερη γνωμη.....:hmm::hmm:

Ευχαριστώ! Παίρνω τηλέφωνο τώρα...

Σου 'έστειλα πμ. Πολύ καλή η Αλίκη στο Κέντρο Γάτας! Και πάλι ευχαριστώ!

Και του Τσάρλυ μου το στοματάκι μυρίζει και όταν ρώτησα τον γιατρό, μου είπε ότι επειδή έχει κάποια ίωση στα ματάκια του μυρίζει έτσι.
Γενικά είναι πολύ ευαίσθητος στο στομάχι του οπότε ίσως να οφείλεται και απο αυτό!

Έχω συνδέσει την κακοσμία του στόματος με περιοδοντίτιδα. Κάτι που αν δεν πάρει η γάτα έγκαιρα αντιβίωση της πέφτουν όλα τα δόντια. Είχε συμβεί με μια γατούλα μου παλιά που έχασε όλα τα δόντια της αλλά αυτό δεν σήμανε τίποτα εξακολουθούσε να τρώει κανονικά. Μετά την άλλη την πρόλαβα. Από τότε δεν μου έχει τύχει ξανά. Μπορεί να κάνω λάθος, δεν ξέρω, καλού - κακού ρώτησε τον κτηνίατρο σου!!

Περαστικά!
Και ο Ντύλαν μου έχει χρονικά προβλήματα με τα δόντια, μυρίζει όμως πολύ καλύτερα τώρα που εκτός από τις κανονικές κροκέτες του δίνω κάθε μέρα και λίγες ειδικές κροκέτες (Hills T/D, από τον κτηνίατρο, πανάκριβες αλλά χρειάζεται μόνο λίγο την ημέρα) που είναι πολύ σκληρές και λειτουργούν σαν οδοντόβουρτσα.

Ήρθε ο κτηνίατρος την προηγούμενη εβδομάδα και την εξέτασε. Το μωρό μου είχε προχωρημένη ουλίτιδα, πέτρα και περιοδοντίτιδα.... Τουλάχιστον δεν ήταν τίποτα χειρότερο (ουρία, διαβητης κ.α. που είχα ακούσει)... Της έβγαλε ένα δοντάκι και της έκανε αντιβίωση και τώρα είναι πολύ καλύτερα! Και η αναπνοούλα της δεν μυρίζει πια!!!! Ουφ!

Μπορεί παρακαλώ κάποιος να μου συστήσει ένα ιατρείο κοντά Μαρούσι, Πεύκη (ή έστω κάπου κοντά σε αυτές τις περιοχές) που να κάνουν καθαρισμό πέτρας απο τα δόντια? Και οι δυό οι γάτες μου παρουσιάζουν προχωρημένη πέτρα στα δόντια κ ουλίτιδα κ πύον στα ούλα.... Η τρίτη δεν έχει πρόβλημα γιατί ακόμα είναι μική...
Αν δεν επιτρέπεται δημόσια ας μου στήλει πμ....
Επίσης θα ήθελα να μάθω περίπου πόσο κοστίζει ο καθαρισμός.... ?
Ευχαριστώ

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back