Καλυκοϊός και διροφιλάρια

• Thread starter Thread starter Jeannine
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Τώρα καθόμαστε και μιλάμε για ένα περιστατικό χωρίς να συμμετέχουν στη συζήτηση οι άμεσα ενδιαφερόμενοι (Αίλουρος και Ladycat).

Όπως πολύ σωστά είπατε, καλό είναι να περιμένα πρώτα τι θα πει ο κτηνίατρος και μετά να εξάγουμε συμπεράσματα.
Το να παίζουμε σπασμένο τηλέφωνο, προκαλεί παραπληροφόρηση και επομένως σύγχυση. :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μα ακριβώς επειδή κι εγώ θέλω να γνωρίζω, γι' αυτό τον λόγο προσπαθώ να διαπιστώσω πώς ακριβώς έγινε αυτή η διάγνωση (και αν τελικά πρόκειται όντως για διάγνωση).
Διαφορετικά, δεν μιλάμε για ενημέρωση, αλλά για παραπληροφόρηση.

Αυτό το "μάλλον" είναι που θα ήθελα να διευκρινίσω...

αυτο θελω κι εγω να πω!ετσι κι αλλιως ενα τετοιο περιστατικο θα πρεπει να ανακοινωθει και στο ελληνικο συνεδριο για ενημερωση ολων, αρκει να ειδε στο αιμα τις μικροφιλαριες!δεν χρειαζεται η νεκροτομη!μη σας πω μεχρι και ανακοινωση σε διεθνες περιοδικο γινεται, περιμενουμε να δουμε...:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

loipon για να τελειωνουμε με το θανατο της πατουνας εξαιτιας του σκουλικιου κ επειδη ο αντρας μου δεν δεκτηκε να γινει η νεκροψια γιατι τα εχασε γιατι ποναγε τρελλα για το παιδι που εχασε μιας κ ηταν το μικρακι μας σας αναφερβ κατι δειτε τα συπτωματα που αναφερονται μεσα στο αρθρο κ θυμηθητε κατα καιρους τι σας ελεγα για την αλλαγη της συμπεριφορας της συγχωρεμενης της πατουνας ολα δενουν αρμονικα κ βγαινει το συμπερασμα οι αιματολογικες που ειχαν γινει ηρθαν κ επιβεβαιωσαν τα παντα ο γιατρος μου επραξε σβστα γιατι ζητησε νεκροψια ομως ο αντρας μου δεν το δεκτηκε μιας κ ειναι κουφιοκεφαλος κ πονουσε κ δεν ηθελε να το κανει αυτο στο κοριτσι του απο εκει κ περα οτι θελετε ρωτηστε το γιατρο μου κ μαλιστα εγω θεωρω οτι εκανε κ κανει οτι καλυτερο μπορει για τα ζωα μας

Γενικά νομίζω ότι είναι τελείως άστοχο να εκφέρεται κριτική για "διάγνωση σε κτηνιατρικό περιστατικό". Ας πάρουμε τις πληροφορίες για την νόσο για τα δικά μας τα γατούνια. Για όλα τα άλλα όλοι είμαστε -νομίζω- παντελώς αναρμόδιοι (πλην των άμεσα ενδιαφερομένων).

Γενικά νομίζω ότι είναι τελείως άστοχο να εκφέρεται κριτική για "διάγνωση σε κτηνιατρικό περιστατικό".
Κριτική επί κτηνιατρικών διαγνώσεων και θεραπειών γινόταν πάντα σ' αυτό το φόρουμ και θα συνεχίσει να γίνεται, δεν βλέπω γιατί είναι "άστοχο" κάτι τέτοιο.
Ν' αρχίσω να ψάχνω ένα ένα τα θέματα και να τα παραθέτω; Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η περίπτωση του Νόμπου της kittykat που είχε διαγνωστεί με πρόβλημα στο ουροποιητικό, επειδή δεν πατούσε το ποδαράκι του.

Σαφώς και ΕΙΝΑΙ άστοχο. Οι μόνοι αρμόδιοι να εκφέρουν κριτική επί ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ περιστατικού είναι ΜΟΝΟ οι κτηνίατροι, οι οποίοι -για την αξιοπιστία της κριτικής τους- καλό θα ήταν να δίνουν και τα προσωπικά τους στοιχεία. Οι άλλοι πολύ απλά δεν έχουν τις ειδικές γνώσεις. Μπορούν σαφώς να μιλούν για εμπειρίες, όχι όμως να κάνουν κριτική... διότι αν την κάνουν, θα είναι άστοχη.

συγνωμη αλλα ρωταω ως συναδελφος κτηνιατρος!αν δεν πρεπει να μαθαινουμε για καινουρια νοσηματα που ερχονται στη χωρα μας τοτε να μην ρωταμε!

παιδια καλως η κακως πρεπει να ειμαστε κ εμεις γνωστες τον συπτωματων με την παθηση του λαμπη θυμαστε που επαθε νοκογ πηρα γραμμη αμεσως κ βρηκα τον αιλουρο μετα απο ενα χρονο το επαθε κ ο πισσας αλλα το πηρα χαμπαρι απο την πρωτη κιολας μερα οποτε πρεπει να μαθουμε να βλεπουμε τα συπτωματα κ να ενημερωνομαστε κ για της πιο σπανιες ασθενειες κ ας μην μας κατσει ποτε κατι τετοιο για αυτο πρεπει να ζηταμε την σωστη ενημερωσει

οποτε πρεπει να μαθουμε να βλεπουμε τα συπτωματα κ να ενημερωνομαστε κ για της πιο σπανιες ασθενειες κ ας μην μας κατσει ποτε κατι τετοιο για αυτο πρεπει να ζηταμε την σωστη ενημερωσει

Έτσι είναι. Μόνο όταν ξέρουμε θα μπορέσουμε να προφυλάξουμε τα ζώα μας.

Κι εγώ συμφωνώ,από τη στιγμή που μπορούμε γνωρίζοντας τα συμπτώματα να προλάβουμε κάτι,καλό είναι να μένουμε ενήμεροι.Οπότε ας μείνει το θέμα στη σωστή ενημέρωση και προφύλαξη,εγώ για παράδειγμα δε θα ήθελα να μαθω οτι μπορούσα να προφυλάξω κάπως το ζώο μου και το έχασα άδικα.Επίσης θα με ενδιέφερε εννοείται να προφυλάξω το τωρινό μου ζωάκι και να μη συμβεί κάτι παρόμοιο,και νομίζω ότι όλων ο στόχος αυτός είναι.

κ καλο θα ηταν ολοι οι κτηνιατροι να ενημερωνουν τους πελατες τους για το τι πρεπει να γινετε απο εκει κ περα εγω εμπιστευομαι πληρως τον δικο μου γιατρο κ ακολουθω αυτα που μου λεει κ φροντιζω να ενημερωνομαι κ να τον ρωταω για καποιες αποριες που μου δημιουργουνται απο εκει κ περα ειναι θεμα του καθε ιδιοκτητη τι θα κανει εγω την ασθενεια την ηξερα απο το σκυλο που ειχαμε παλια αλλα κανεις δεν τοτε παλια δεν μου ειχε πει οτι κολλανε κ οι γατες εαν ηξερα θα ειχα κανει καλυτερη προληψει κατι που κανω τωρα μιας κ η περιοχη που μενω ειναι γεματη κουνουπια κ σκνιπες οποτε ειναι φυσικο να υπαρχει κ αυτη η ασθενεια κ πολλες αλλες στο θεμα της διαγνωσης για περρισοτερα βασια ρωτησε τον ιδιο τον γιατρο μου να σου δωσει της απαντηεις που ζητας το να κρινεις μια διαγνωση μεσα απο μια συζητηση στο διαδυκτιο δεν νομιζω οτι ειναι σωστο παρτον ενα τηλεφωνο κ θα σου λυθουν ολες οι αποριες θα παρακαλουσα το θεμα να κλειδωθει μιας κ με ποναει πολυ ο χαμος του μωρου μου δεν αντεχω να διαβαζω αβασιμες κριτικες

Τώρα μπήκα και είδα το θέμα.... Τι να πω ......:(:(:(
Καταρχήν ότι λυπάμαι για τον χαμό της Πατούνας και να πω και στην Lady Cat πόσο λυπάμαι .....Όσο για το θέμα θα ήθελα πολύ η Βάσια να το κοιτάξει με τον Κ.Πάνο και να μας ενημερώσει όσο γίνεται καλύτερα για τα γατάκια μας ώστε αν γίνεται να μην πάθουν το ίδιο........ Περιμένουμε νέα σας ...........

Ελειπα και το διάβασα όλο πολύ βιαστικά, οποτε συγγνώμη αν έχω χάσει κάτι...
Τελικά Βάσια μιλησες με τον γιατρο; Ήταν σίγουρα παράσιτο απο κουνούπι; Πόσο θα πρέπει να ανησυχούμε για αυτο όλοι εμεις;;;
Γιατι ωραία, μεσα στο σπιτι πες έχεις εντομοαπωθητικο, αλλα στο μπαλκονι τι γίνεται;

Ελειπα και το διάβασα όλο πολύ βιαστικά, οποτε συγγνώμη αν έχω χάσει κάτι...
Τελικά Βάσια μιλησες με τον γιατρο; Ήταν σίγουρα παράσιτο απο κουνούπι; Πόσο θα πρέπει να ανησυχούμε για αυτο όλοι εμεις;;;
Γιατι ωραία, μεσα στο σπιτι πες έχεις εντομοαπωθητικο, αλλα στο μπαλκονι τι γίνεται;

Βιβή, ο Αίλουρος μου έχει πει το εξής: η γάτα προστατεύεται ένα μήνα με το χάπι Milbemax. Τον επόμενο της βάζεις strongholg και τον μεθεπόμενο επίσης...χορηγείς πάλι Milbemax και με τη σειρά stronghold, κ.ο.κ.
Η διροφιλάρια ΥΠΑΡΧΕΙ. Δεν έχει ασχοληθεί κανείς μαζί της όπως θα όφειλε... Από 'κει και πέρα ο κάθε ιδιοκτήτης κάνει ό,τι νομίζει σωστό.

ΥΓ: Πάντως, υπάρχει στην αμερικάνικη αγορά φάρμακο ειδικά για τη διροφιλάρια, αλλά δεν το φέρνουν Ελλάδα:(

εγω θα πιστω οτι υπαρχει το νοσημα μολις ανακοινωθει κατι επισημα!και επισημα ειναι:case report σε διεθνες περιοδικο ή ανακοινωση σε ελληνικο συνεδριο!αυτα δεν εχουν γινει ακομα!οποτε εγω δεν συστηνω προωθηση φαρμακων!βεβαια ο καθενας εχει τον κτηνιατρο του και πραττει συμφωνα με αυτα!εγω θα ακολουθησω τις αποψεις του ελληνικου πανεπιστημιου και οταν αρχισει συστηματικα η προληψη του νοσηματος οπως στον σκυλο θα το κανω!οσον αφορα στην Αμερικη βεβαια υπαρχει φαρμακο γιατι το νοσημα υπαρχει χρονια εκει!λετε οι εταιρειες να ειναι χαζες και να μην θελουν να το φερουν να πουλησουν?

λετε οι εταιρειες να ειναι χαζες και να μην θελουν να το φερουν να πουλησουν?

Δεν το φέρνουν γιατί απλά κι αυτές βασίζονται στο ότι δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως κάτι τέτοιο... Αλλά ρωτάω τώρα εγώ, η χαζή ιδιοκτήτρια μιας γάτας: Η Ελλάδα δεν είναι στον πλανήτη Γη; Μόνο στην Αμερική υπάρχουν μολυσμένα κουνούπια; Όλα αυτά που μας τσιμπάνε το καλοκαίρι και πρήζονται τα σημάδια και κάνουν εβδομάδες να φύγουν... Όλα αυτά μήπως συμβαίνουν σε άλλον πλανήτη κι εγώ ζω στην Ελλάδα - Άρη;

Το ότι δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επισήμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Πήγαινε ρώτα έναν Άραβα αν ζουν στη χώρα του ομοφυλόφιλοι. Ξέρεις τι θα σου πει; Ότι στον αραβικό πολιτισμό η ομοφυλοφιλία δεν υπάρχει! Κι όμως...η ζωή είναι αλλιώς.

Επομένως, εγώ δεν πρόκειται να πειστώ ποτέ ότι δεν υπάρχει κάτι από τη στιγμή που ζούμε στον ίδιο πλανήτη με την Αμερική. Εκτός αν εννοούν ότι στην Αμερική υπάρχουν ζούγκλες με κουνούπια με προβοσκίδα και στην Ελλάδα όχι... Δεκτόν!

Δεν το φέρνουν γιατί απλά κι αυτές βασίζονται στο ότι δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως κάτι τέτοιο... Αλλά ρωτάω τώρα εγώ, η χαζή ιδιοκτήτρια μιας γάτας: Η Ελλάδα δεν είναι στον πλανήτη Γη; Μόνο στην Αμερική υπάρχουν μολυσμένα κουνούπια; Όλα αυτά που μας τσιμπάνε το καλοκαίρι και πρήζονται τα σημάδια και κάνουν εβδομάδες να φύγουν... Όλα αυτά μήπως συμβαίνουν σε άλλον πλανήτη κι εγώ ζω στην Ελλάδα - Άρη;

Το ότι δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επισήμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Πήγαινε ρώτα έναν Άραβα αν ζουν στη χώρα του ομοφυλόφιλοι. Ξέρεις τι θα σου πει; Ότι στον αραβικό πολιτισμό η ομοφυλοφιλία δεν υπάρχει! Κι όμως...η ζωή είναι αλλιώς.

Επομένως, εγώ δεν πρόκειται να πειστώ ποτέ ότι δεν υπάρχει κάτι από τη στιγμή που ζούμε στον ίδιο πλανήτη με την Αμερική. Εκτός αν εννοούν ότι στην Αμερική υπάρχουν ζούγκλες με κουνούπια με προβοσκίδα και στην Ελλάδα όχι... Δεκτόν!

Και στις περισσότερες χώρες της Αφρικής...που είναι τόσο κοντά μας Φωτεινή, για να πας, κάνεις εμβόλιο ελονοσίας (και δεν ξέρω και πόσα άλλα)! Στην Ευρώπη δεν κάνεις... Στον ίδιο πλανήτη είναι και οι δύο...

καταρχην μιλαμε για αλλη ηπειρο...αλλωστε δεν ζουν τα ιδια ζωα εδω και εκει..
οσον αφορα στα υπολοιπα παραδειγματα-παραλληλησμους,λυπαμαι αλλα φανταζουν λιγο ακυρα..

Πάντως αν οντως πρόκεται για μια τόσο σπάνια περίπτωση για τα ελληνικά δεδομένα συμφωνώ κι εγώ ότι θα έπρεπε να γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση στην επιστημονική κοινότητα.

εσυ τα λες αυτα ως ιδιοκτητρια !εγω ομως ως επιστημονας δεν πειθομαι με αυτα!λυπαμαι αλλα υπαρχουν τοσα εξωτικα νοσηματα (αυτα ονομαζονται οταν δεν ειναι επιδημιολογικα σε ενδημια μεσα σε μια χωρα και υπαρχουν σε αλλες) και ναι δεν πανε σε ολες τις χωρες!αν εσυ θες να δινεις φαρμακα στη γατα σου εφ ΄ορου ζωης γιατι πιστευεις οτι ειμαστε στον ιδιο πλανητη, υπαρχουν επιστημονικες αποψεις που διαφωνουν καθετα με αυτη!εγω ειμαι της αποψης "πιστευε και μη, ερευνα" και ακουω την ερευνα!αυτο κανουν οι επιστημονες και ο καθενας κανει οτι θελει!καλο ομως ειναι να μενει ο καθενας στα χωραφια του, και μην πιανουμε συζητησεις με κουνουπια και αλλα εντομα, ξερεις οτι υπαρχουν μελετες για το που μπορει να ζησουν ορισμενα εντομα και που όχι?στην Αφρικη υπαρχουν χιλιαδες νοσηματα που μεταφερονται απο ανθρωπο σε ανθρωπο και ναι στην Ευρωπη δεν υπαρχουν, γι αυτο και οταν ταξιδευουμε συμβουλευομαστε τον γιατρο μας τι πρεπει να κανουμε για τα ενδημικα νοσηματα καθε χωρας!δεν πραττουμε οπως νομιζουμε!ασε λοιπον να υπαρχει και η αλλη αποψη δεν σε πιεζει κανεις να την αποδεχτεις αλλα μην υποστηριζεις τη δικια σου χωρις στοιχεια και γνωση!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back