Καλυκοϊός...

aretha

Περιβόητο μέλος

Η Αλίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.401 μηνύματα.
Σήμερα πήγαμε "οικογενειακώς" στον Αίλουρο, ο (Πορδο)Λέων για να κάνει το πρώτο του εμβόλιο και η Αρήθα γιατί εδώ και δύο μέρες είχε λίγα σάλια και άσχημη αναπνοή.
Κάναμε στον μικρό τον έλεγχο αντισωμάτων, που έδειξε ότι είναι τίγκα στον καλυκοϊό:/: (ευτυχώς ήταν αρνητικό για παλλευκοπενία και ρινοτραχείτιδα) και στη συνέχεια του κάναμε και το εμβόλιο. Προφανώς, στη μόλυνση από τον καλυκοϊό οφείλονται και τα προβλήματά του (μάτια και παρεγκεφαλίδα).
Το άσχημο είναι ότι και το πρόβλημα της Αρηθούλας μάλλον εκεί οφείλεται...:( Έχει ένα έλκος στη γλώσσα της (γι' αυτό είχε σάλια και δυσοσμία), το οποίο πολύ πιθανόν προκλήθηκε από τον καλυκοϊό που κουβαλούσε ο μικρός.:(:( Πάλι καλά που ήταν εμβολιασμένη, γιατί διαφορετικά θα αρρώσταινε πολύ πιο σοβαρά.
Ο κ. Πάνος μου έδωσε ιντερφερόνη και ένα αντισηπτικό για το στόμα της. Ευτυχώς κατά τα άλλα είναι καλά, έχει όρεξη και είναι αρκετά ζωηρή.
Με τρώνε όμως οι τύψεις που την εξέθεσα στον ιό τη γλυκιά μου...:cry:
Ελπίζω να της περάσει σύντομα... :greycat::inlove:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Περαστικα σας!
Τα "αδελφακια" κολλανε καμια φορα αρρωστιες το ενα στ'αλλο!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κατ' αρχάς, περαστικά στο Αρηθάκι!:rolleyes:
Μην έχεις τύψεις, έτσι κι αλλιώς το πρόβλημα αντιμετωπίζεται εύκολα. Έτσι είναι η ζωή, όλοι μας, ζώα σκυλιά και άνθρωποι είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι ο ένας στους ιούς και στα μικρόβια του άλλου. ;)Αλίμονο αν έπρεπε να περάσουμε όλη τη ζωή μας σε καραντίνα για να είμαστε ασφαλείς!
Τα οφέλη από την παρέα του Πορδολέοντα είναι πολύ περισσότερα! :)

Να μη νιωθεις τυψεις... Εμενα αν δεν κολλησανε κατι, ειναι απο τυχη. Ποτε δεν εχω κρατησει σε αποσταση γατακια.... Δεν ειναι το λογικο, αλλα.....
Ευχομαιγρηγορα περαστικα καλη μου..... Σημασια εχει πως βρηκατε το προβλημα και θα το αντιμετπισετε οσο καλυτερα γινεται :):)

Μήπως μπορείτε να μου εξηγήσετε τι είναι αυτός ο ιός γιατί και της δικής μου μυρίζει ασχημα το στόμα της

Κατ' αρχάς, περαστικά στο Αρηθάκι!:rolleyes:
Μην έχεις τύψεις, έτσι κι αλλιώς το πρόβλημα αντιμετωπίζεται εύκολα. Έτσι είναι η ζωή, όλοι μας, ζώα σκυλιά και άνθρωποι είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι ο ένας στους ιούς και στα μικρόβια του άλλου. ;)Αλίμονο αν έπρεπε να περάσουμε όλη τη ζωή μας σε καραντίνα για να είμαστε ασφαλείς!
Τα οφέλη από την παρέα του Πορδολέοντα είναι πολύ περισσότερα! :)
Συμφωνώ σε όλα!

Μήπως μπορείτε να μου εξηγήσετε τι είναι αυτός ο ιός γιατί και της δικής μου μυρίζει ασχημα το στόμα της
Αυτό μπορεί να οφείλεται σε χαλασμένο δόντι και ένα σωρό άλλα πράγματα. Και σε αυτές τις περιπτωσεις τα βλεπει ο γιατρος απο κοντα.

Καλυκοϊός της γάτας: προσβάλλει την ανώτερη αναπνευστική οδό και περιστασιακά τις αρθρώσεις. Τα γατάκια εκδηλώνουν ρινικό και οφθαλμικό έκκριμα, πυρετό, ενώ η προσβολή των αρθρώσεων εκδηλώνεται με διόγκωση αυτών, χωλότητα, πόνο κατά την ψηλάφηση και πυρετό.

Υπάρχουν άλλες, πολύ πιο πιθανές αιτίες για την κακοσμία του στόματος, όπως είναι η πέτρα και η ουλίτιδα, ειδικά αν η γάτα σου είναι ενήλικη και ακόμα περισσότερο αν τρέφεται με υγρή τροφή (κονσέρβα). Την επόμενη φορά που θα πάτε στον κτηνίατρο ζήτα του να ελέγξει το στόμα και τα δοντάκια της, μήπως χρειάζεται καθαρισμό.
Αν είναι εμβολιασμένη, καλύπτεται για τον καλυκοϊό. Έρχεται σε επαφή με άλλα γατιά; Βγαίνει έξω;

λοιπον δεν θελω να αισθανεσαι καθολου ασχημα γιατι θα σου πω το εξης οτι ο λαμπης μου ειναι φορεας του aids δεν εχουμε αλλαξει τιποτα στο σπιτι απλα προσεχουμε να μην τσακονετε με τους αλλους κ να αποφευγουμε ους καβγαδες εαν δεν ειχε κανει ο κυριος πανος την εξεταση εγω δεν θα ηξερα τιποτα ωστε να προφυλαξω τους υπολοιπους

Σας ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές σας! :happy: Θα τις μεταφέρω στην ενδιαφερόμενη μόλις ξυπνήσει, γιατί ταλαιπωρήθηκε λίγο από το πήγαινε-έλα και έχει ξεραθεί στον ύπνο.
Ελπίζω να μη με παρεξηγήσατε, :redface: δεν μετάνιωσα που κράτησα τον μικρούλη (ίσα ίσα, κάθε μέρα γίνεται και πιο γλύκας και τα πάνε πλέον και μια χαρά μαζί). Απλώς σκέφτομαι ότι θα έπρεπε ίσως να ήμουν λίγο πιο προσεκτική για αυτό το πρώτο διάστημα μέχρι να τον εμβολιάσουμε...:/:

Είναι περίπου 6 μηνών, της δίνω ξηρά τροφή ανακατεμένη με κονσέρβα και νομίζω πως δεν έχει βγάλει όλα της τα δοντάκια ακόμη, οπότε λίγο δύσκολο να έχει οδοντικά προβλήματα. Της έκανα το πρώτο τετραπλό εμβόλιο κι επειδή έτρεχα με τον γάμο δεν την ξαναπήγα. Δεν έρχεται σε επαφή με κανένα ζώο αλλά φοβάμαι για τα μικρόβια που πήρε αναπόφευκτα από τα αδερφάκια της και την μαμά της. Τώρα θέλω κι εγώ να την πάω στον Αίλουρο για το επόμενο εμβόλιο και μια εξέταση γιατί φτερνίζεται ακόμη. Σήμερα μάλιστα κοψοχολιάστηκα γιατί όπως της καθάριζα τη μυτούλα την έπιασε συνεχόμενο φτέρνισμα και δεν μπορούσε να σταματήσει. Τα χρειάστηκα πρωί-πρωί.

δεν έχει βγάλει όλα της τα δοντάκια ακόμη
Τότε ίσως να μυρίζει επειδή βγάζει δοντάκια...:hmm:
Της έκανα το πρώτο τετραπλό εμβόλιο κι επειδή έτρεχα με τον γάμο δεν την ξαναπήγα.
Πρέπει να το κοιτάξεις αυτό, γιατί χωρίς την επανάληψη μάλλον δεν είναι προστατευμένη.

Να σας πω και κάτι που ακόμη το σκέφτομαι και γελάω. Σήμερα ενώ παίζαμε στο κρεβάτι ακούω ένα δυνατό φύσημα από τον πισινούλη και λέω δεν μπορεί, παράκουσα. Αμέσως μετά όμως μου ήρθε μια ευωδία που έκανε πολύ ώρα να φύγει!! Η ζουζούνα μου την αμόλυσε μες στα μούτρα και μετά τίναζε και το πόδι της. :lol:

Περαστικουλια!!!

Να σας πω και κάτι που ακόμη το σκέφτομαι και γελάω. Σήμερα ενώ παίζαμε στο κρεβάτι ακούω ένα δυνατό φύσημα από τον πισινούλη και λέω δεν μπορεί, παράκουσα. Αμέσως μετά όμως μου ήρθε μια ευωδία που έκανε πολύ ώρα να φύγει!! Η ζουζούνα μου την αμόλυσε μες στα μούτρα και μετά τίναζε και το πόδι της. :lol:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Αλίκη περαστικά στα μωρά σου, έτσι είναι όταν έχεις νηπιαγωγάκι σπίτι, "κουβαλάει" όλες τις αρρώστιες:P:P:P

Αλίη περαστικά και στους 2. Θα συμφωνήσω με τα κορίτσια ότι δεν πρέπει να έχεις τύψεις. Εφόσον η Αρήθα είναι εμβολιασμένη που να το φανταστείς ότι ίσως να κόλαγε κάτι?

Aλίκη αφού είναι περαστικά μην ανησυχείς, όλα καλά θα πάνε. Γι'αυτό τους κάνουμε τα εμβόλια για να είναι προστατευμένα και να περνούν ανώδυνα τις ασθένειες.

Περαστικά σας.

Αλίκη κι ο Χιόνης έχει καλικοϊό. Αν θυμάμαι καλά, ο κ.Πάνος είπε ότι επειδή έχει περάσει ρινοτραχείτιδα είναι φορέας καλικοϊού (η ρινοτραχείτιδα είναι μια από τις μορφές του καλικοϊού) και γι'αυτό έχει το πρόβλημα με τα δοντάκια του (ουλίτιδα και ένα χαλασμένο δοντάκι). Μέσα στην εβδομάδα θα πάμε για καθαρισμό και θα δούμε και σε τι κατάσταση βρίσκεται. Δεν είναι κάτι σοβαρό όμως...;)

Καλε τωρα που το θυμηθηκα οταν ειχα παει στον Αιλουρο τον Πιου Μιου μου ειχε πει πως ειχε περασει καλυκοιο μικρος και να προσεχω για καμια ουλιτιδα.... Τωρα μου ηρθε. Αλλα δεν το ειχα καταλαβει καν πως ειχε κατι (εκτος κι αν το περασε πριν τον βρω εγω) :hmm::hmm::hmm:
Δεν καναμε κατι παντως..... Μαλλον το ειχε ξεπερασει, τι να πω

κι εμεις ολα τα προβληματα του Νοελ τα εχουμε λογω καλυκοιου...εμας ομως μαλλον ειναι πιο σοβαρα καθως του εχει κανει μια ελαφρια παγκρεατιτιδα και τον εμποδιζει να απορροφησει σωστα.βεβαια με την ειδικη τροφη και τα πεπτικα ενζυμα εχει βελτιωθει αρκετα.Ουλιτιδα την τελευταια φορα ειχε αρκετη,αλλα τωρα παιρνουμε ιντερφερονη μπας και βελτιωθει η κατασταση.το στομα επισης μυριζει κατα περιοδους.

περαστικα ευχομαι Αλικη:happy:!

Περαστικούλια εύχομαι!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back