aretha
Περιβόητο μέλος
Κάναμε στον μικρό τον έλεγχο αντισωμάτων, που έδειξε ότι είναι τίγκα στον καλυκοϊό
(ευτυχώς ήταν αρνητικό για παλλευκοπενία και ρινοτραχείτιδα) και στη συνέχεια του κάναμε και το εμβόλιο. Προφανώς, στη μόλυνση από τον καλυκοϊό οφείλονται και τα προβλήματά του (μάτια και παρεγκεφαλίδα).Το άσχημο είναι ότι και το πρόβλημα της Αρηθούλας μάλλον εκεί οφείλεται...
Έχει ένα έλκος στη γλώσσα της (γι' αυτό είχε σάλια και δυσοσμία), το οποίο πολύ πιθανόν προκλήθηκε από τον καλυκοϊό που κουβαλούσε ο μικρός.
Πάλι καλά που ήταν εμβολιασμένη, γιατί διαφορετικά θα αρρώσταινε πολύ πιο σοβαρά.Ο κ. Πάνος μου έδωσε ιντερφερόνη και ένα αντισηπτικό για το στόμα της. Ευτυχώς κατά τα άλλα είναι καλά, έχει όρεξη και είναι αρκετά ζωηρή.
Με τρώνε όμως οι τύψεις που την εξέθεσα στον ιό τη γλυκιά μου...:cry:
Ελπίζω να της περάσει σύντομα... :greycat:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τα "αδελφακια" κολλανε καμια φορα αρρωστιες το ενα στ'αλλο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος

Μην έχεις τύψεις, έτσι κι αλλιώς το πρόβλημα αντιμετωπίζεται εύκολα. Έτσι είναι η ζωή, όλοι μας, ζώα σκυλιά και άνθρωποι είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι ο ένας στους ιούς και στα μικρόβια του άλλου.
Αλίμονο αν έπρεπε να περάσουμε όλη τη ζωή μας σε καραντίνα για να είμαστε ασφαλείς!Τα οφέλη από την παρέα του Πορδολέοντα είναι πολύ περισσότερα!

χριστινα
Διάσημο μέλος
Ευχομαιγρηγορα περαστικα καλη μου..... Σημασια εχει πως βρηκατε το προβλημα και θα το αντιμετπισετε οσο καλυτερα γινεται

catlover
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Συμφωνώ σε όλα!Κατ' αρχάς, περαστικά στο Αρηθάκι!
Μην έχεις τύψεις, έτσι κι αλλιώς το πρόβλημα αντιμετωπίζεται εύκολα. Έτσι είναι η ζωή, όλοι μας, ζώα σκυλιά και άνθρωποι είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι ο ένας στους ιούς και στα μικρόβια του άλλου.Αλίμονο αν έπρεπε να περάσουμε όλη τη ζωή μας σε καραντίνα για να είμαστε ασφαλείς!
Τα οφέλη από την παρέα του Πορδολέοντα είναι πολύ περισσότερα!![]()
Αυτό μπορεί να οφείλεται σε χαλασμένο δόντι και ένα σωρό άλλα πράγματα. Και σε αυτές τις περιπτωσεις τα βλεπει ο γιατρος απο κοντα.Μήπως μπορείτε να μου εξηγήσετε τι είναι αυτός ο ιός γιατί και της δικής μου μυρίζει ασχημα το στόμα της
aretha
Περιβόητο μέλος
Μήπως μπορείτε να μου εξηγήσετε τι είναι αυτός ο ιός γιατί και της δικής μου μυρίζει ασχημα το στόμα της
Καλυκοϊός της γάτας: προσβάλλει την ανώτερη αναπνευστική οδό και περιστασιακά τις αρθρώσεις. Τα γατάκια εκδηλώνουν ρινικό και οφθαλμικό έκκριμα, πυρετό, ενώ η προσβολή των αρθρώσεων εκδηλώνεται με διόγκωση αυτών, χωλότητα, πόνο κατά την ψηλάφηση και πυρετό.
Υπάρχουν άλλες, πολύ πιο πιθανές αιτίες για την κακοσμία του στόματος, όπως είναι η πέτρα και η ουλίτιδα, ειδικά αν η γάτα σου είναι ενήλικη και ακόμα περισσότερο αν τρέφεται με υγρή τροφή (κονσέρβα). Την επόμενη φορά που θα πάτε στον κτηνίατρο ζήτα του να ελέγξει το στόμα και τα δοντάκια της, μήπως χρειάζεται καθαρισμό.
Αν είναι εμβολιασμένη, καλύπτεται για τον καλυκοϊό. Έρχεται σε επαφή με άλλα γατιά; Βγαίνει έξω;
ladycat
Διάσημο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Θα τις μεταφέρω στην ενδιαφερόμενη μόλις ξυπνήσει, γιατί ταλαιπωρήθηκε λίγο από το πήγαινε-έλα και έχει ξεραθεί στον ύπνο.Ελπίζω να μη με παρεξηγήσατε,
δεν μετάνιωσα που κράτησα τον μικρούλη (ίσα ίσα, κάθε μέρα γίνεται και πιο γλύκας και τα πάνε πλέον και μια χαρά μαζί). Απλώς σκέφτομαι ότι θα έπρεπε ίσως να ήμουν λίγο πιο προσεκτική για αυτό το πρώτο διάστημα μέχρι να τον εμβολιάσουμε...
catlover
Εκκολαπτόμενο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Τότε ίσως να μυρίζει επειδή βγάζει δοντάκια...δεν έχει βγάλει όλα της τα δοντάκια ακόμη

Πρέπει να το κοιτάξεις αυτό, γιατί χωρίς την επανάληψη μάλλον δεν είναι προστατευμένη.Της έκανα το πρώτο τετραπλό εμβόλιο κι επειδή έτρεχα με τον γάμο δεν την ξαναπήγα.
catlover
Εκκολαπτόμενο μέλος

lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
mimikaki
Διάσημο μέλος
Να σας πω και κάτι που ακόμη το σκέφτομαι και γελάω. Σήμερα ενώ παίζαμε στο κρεβάτι ακούω ένα δυνατό φύσημα από τον πισινούλη και λέω δεν μπορεί, παράκουσα. Αμέσως μετά όμως μου ήρθε μια ευωδία που έκανε πολύ ώρα να φύγει!! Η ζουζούνα μου την αμόλυσε μες στα μούτρα και μετά τίναζε και το πόδι της.![]()

Αλίκη περαστικά στα μωρά σου, έτσι είναι όταν έχεις νηπιαγωγάκι σπίτι, "κουβαλάει" όλες τις αρρώστιες

Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
anabou
Διάσημο μέλος
Περαστικά σας.
aspasiapef
Διάσημο μέλος

χριστινα
Διάσημο μέλος

Δεν καναμε κατι παντως..... Μαλλον το ειχε ξεπερασει, τι να πω
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
περαστικα ευχομαι Αλικη
!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool