Κατάθλιψη γάτας

• Thread starter Thread starter Mici
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Αλίκη μου, σε ευχαριστώ για τις ευχές σου. Ελπίζω να πιάσουν τόπο και όλα να πάνε καλά μέχρι να μετακομίσουμε.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υπομονή Mici μέχρι να μετακομίσετε! Εκει θα βρει μεγάλο σπίτι να εξερευνεί! Ελπίζω να πάνε ολα καλά μέχρι τότε!:)
υγ. Μου κάνει εντύπωση το πόσο αγαπάς τη Μici!:inlove:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ισμήνη μου, ναι την υπεραγαπάω πολύ την Μίτσυ! Είναι το καλύτερο γατάκι που έχω γνωρίσει. Μπορεί να μην είναι υπάκουη, είναι όμως πολύ ανεξάρτητη. Δηλαδή δεν τρελαίνεται να έρχεται κοντά μας για χαδάκια, αγκάλισες και φιλάκια. Αυτά της τα κάνω εγώ όταν επιστρέφω... :D Έρχεται όμως κάθε πρωί στο κρεβάτι και να με αρχίζει στο "πλύσιμο" δηλαδή με καταγλυφει παντού. Πρόσωπο, πλάτη και ποδιά.

Τρελαινόμαστε να παίζουμε. Να πειραζόμαστε. Να μου κάνει διάφορες κινήσεις για να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον μου. Να κάνει πράγματα που δεν μου αρέσουν για να με κάνει να την βγάλω έξω :lol: που αυτό της έκοψα μαχαίρι. Βγαίνει μόνο όταν το θελήσω εγώ και οποία ώρα θέλω. Ευτυχώς συμβιβάστηκε! :up:

Έχει φοβηθεί το ματάκι της την αγάπη που της έχω... :redface: :rolleyes: :happy:

Δεν είχα πότε μου γάτες λόγων γονιών, αλλά τάιζα κάποιες που έβλεπα στον κήπο ή στον δρόμο. Γενικά, έχω πολλή αγάπη για όλα τα ζώα του κόσμου!
Ήμουν και εθελόντρια στο καταφύγιο στην Αίγινα τότε στο Λύκειο, πήγαινα κάθε καλοκαίρι εκεί για διακοπές. Ακόμα και τώρα θα ήθελα να ήμουν σε σωματεία για ζώα, αλλά δυστυχώς ο χρόνος μου για τέτοια είναι πολύ περιορισμένος. Αν βρω κανένα ζωάκι χτυπημένο, το βουτάω και το παω σε γιατρό.

Γενικά, έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Έχω πολλή ζωή, αγάπη μέσα μου και χαμογελάω συνεχεία. Έχω περάσει πολλά, αλλά αυτά με καναν να δω την ζωή με άλλο μάτι.

:) :) :) :)

:redface: :redface: :redface: :redface: :redface: :happy:

Καλημέρα,
Τον τελευταίο καιρό η γάτα μου παρουσιαζει περίεργα συμπτώματα.Δε ξέρω αν είναι κατάθλιψη αλλά μοιάζει αρκετά.Γενικώς είναι δραστήριο γατί και υπερκινητικό πράγμα που έχει αλλάξει τραγικά.Παιχνίδια που κάποτε την ιντριγκάρανε τώρα στο πρώτο λεπτό τα βαριέται και απλά φεύγει για να απομονωθεί κάπου στο σπίτι.Ακόμη και καινούργια παιχνίδια.Κάθεται πολλές ώρες μόνη της μακρυά μας κάτι που δεν έκανε ποτέ,κοιτάει το άπειρο με ένα βλέμμα που μου σπαράζει τη καρδιά και έχει μονίμως ένα παράπονο ξεψυχισμένο στη φωνή της.Δε μπορώ να καταλάβω τι θέλει να μου πει.Το μόνο που δεν έχει αλλάξει είναι η συχνότητα που τρώει.Ισως και να τρώει περισσότερο.Αναστενάζει συχνά πυκνά και κάθεται μαζεμένη σε μια γωνία.Είναι πράγματα που 6 μήνες που είμαστε μαζί δε τα έκανε ποτέ.Τι μπορεί να της συμβαίνει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα,
Τον τελευταίο καιρό η γάτα μου παρουσιαζει περίεργα συμπτώματα.Δε ξέρω αν είναι κατάθλιψη αλλά μοιάζει αρκετά.Γενικώς είναι δραστήριο γατί και υπερκινητικό πράγμα που έχει αλλάξει τραγικά.Παιχνίδια που κάποτε την ιντριγκάρανε τώρα στο πρώτο λεπτό τα βαριέται και απλά φεύγει για να απομονωθεί κάπου στο σπίτι.Ακόμη και καινούργια παιχνίδια.Κάθεται πολλές ώρες μόνη της μακρυά μας κάτι που δεν έκανε ποτέ,κοιτάει το άπειρο με ένα βλέμμα που μου σπαράζει τη καρδιά και έχει μονίμως ένα παράπονο ξεψυχισμένο στη φωνή της.Δε μπορώ να καταλάβω τι θέλει να μου πει.Το μόνο που δεν έχει αλλάξει είναι η συχνότητα που τρώει.Ισως και να τρώει περισσότερο.Αναστενάζει συχνά πυκνά και κάθεται μαζεμένη σε μια γωνία.Είναι πράγματα που 6 μήνες που είμαστε μαζί δε τα έκανε ποτέ.Τι μπορεί να της συμβαίνει?
Εγώ θα σου πρότεινα αρχικά να την πας μια βόλτα απ' τον γιατρό της για να αποκλειστεί κάποιο οργανικό πρόβλημα.
Εύχομαι τα καλύτερα! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν είμαι γιατρός αλλά θα γράψω κάτι από προσωπική πείρα.
Ίσως ζητάει να ασχοληθείτε περισσότερο μαζί της και μάλιστα με διαφορετικό τρόπο από τότε που ήταν μωράκι.
Η γάτα σου μεγαλώνει και ενηλικιώνεται σιγά σιγά.
Οι γάτες ποτέ δεν χάνουν την όρεξη τους για παιχνίδι αλλά μόνο τα μωρά γατάκια θα "βρουν" ένα μπαλάκι στο πάτωμα και θα αρχίσουν να παίζουν μόνα τους.
Τα δικά μου π.χ ( 12.5 και 9.5 ) αν αρχίσεις και τους πετάς μπαλάκια ή τους κουνάς κορδέλες θα αφηνιάσουν στο παιχνίδι αλλά μόνα τους απλά θα το ρίξουν στον ύπνο.
Επίσης όταν μένουν πολλές ώρες μόνα τους περιμένουν από εσένα να ασχοληθείς μαζί τους. χαδάκια , φιλάκια , να ακούσουν τη φωνή σου κλπ.
Οι γάτες είναι πολύ κοινωνικά ζώα και επιζητούν την παρουσία του ανθρώπου τους για να 'ναι χαρούμενες!
Οπότε νομίζω πως απλά πρέπει να αρχίσεις να παρακινείς τη γατουλίνα σου να παίξει μαζί σου.
Όλα αυτά αν δεν συντρέχει κάποιος λόγος υγείας παθολογικός. Γιατί οι γάτες όταν πονάνε , απομονώνονται και το ρίχνουν στον ύπνο κυρίως για να δυναμώσουν και να γίνουν καλά!

Σ'ευχαριστώ.Πρόσφατα πηγαμε στο γιατρό για το τσεκ-απ μας και δεν είχε τίποτα.Εκτώς αν εκδηλώθηκε μέσα σε 2 βδομάδες.Δε ξέρω.Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι δεν παίζουμε τόσο πολύ όσο παλιότερα λόγω υποχρεώσεων.Το ξέρω ότι είναι κακό αλλά κάνω ότι μπορώ.Τουλάχιστον δε της στερώ τα χάδια Και όταν κάθομαι μαζί της για να παίξουμε στο λεπτό έχει παραιτηθεί και απομονωθεί.Τι άλλο να κάνω?

Εντάξει αν δεν έχει κάτι παθολογικό δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι.
Ένα μικρό τρικ που όμως επιδρά πολύ στην ψυχολογία τους ( το ξέρω από τα δικά μου :D) είναι να τους αφήνεις ανοιχτό ένα ραδιάκι όσο λείπετε από το σπίτι.
Για κάποιο λόγο είναι πιο ήρεμα όταν ακούνε κάτι!
Και να παίζεις όσο περισσότερο γίνεται ! Είναι αγχολύτικό και για τη γάτα και για 'μας !

κοιταξε αν δεν εχει αλλαξει κάτι ειναι περίεργο να έπεσε σε καταθλιψη..:hmm:εγω πάντως που η γάτα μου έπαθε κατάθλιψη λόγω του ότι πήρα ένα νεο γατάκι δοκίμασα το feliway που της εκανε πολύ καλό....δεν ξερω αν θες να το δοκιμάσεις....
https://www.feliway.com/gb αυτο ειναι το site αν θες να διαβάσεις..;)

Σ'ευχαριστώ για τη συμβουλή.Θα το κοιτάξω για το feliway αν και γενικως θεωρώ ότι η χρήση φαρμάκων πρέπει να γίνεται με μέτρο και μόνο όταν είναι πραγματικά αναγκαίο.Θέλω να εξαντλήσω όλες τις φυσικές μεθόδους και μετά.Προσωπική άποψη βέβαια δεν αμφισβητώ αυτό που λες.Απλά δυσκολεύομαι γιατί ενώ της λείπει το παιχνίδι πολύ όταν το ξεκινάω δε συμμετέχει και κάθεται με ένα θλιμμένο βλέμμα κοιτώντας το κενό.

δεν ειναι φάρμακο....μια φερομόνη εκλύει, το βάζουμε στην μπρίζα.....δεν το παιρνει η γάτα..;)

Η άγνοια του πρωτάρη!:redface::)θα το ψάξω πάντως..

αποδίδει! Να το δοκιμάσεις! ;)

Προσπάθησε να της πάρεις ένα καινούργιο παιχνίδι. Π.χ, αν δεν έχεις, πάρε από το Άλεξ Πακ ένα γατοτούννελ. Τρελλαίνονται όλα τους μ'αυτό. Έπειτα, σκέπτομαι ,μήπως έχει οίστρο και της εκδηλώνεται έτσι; Για ρώτα το γιατρό. Το περίεργο είναι αυτό που λες ,ότι πας να παίξετε κι αυτή αδιαφορεί:(:(

Προσπάθησε να της πάρεις ένα καινούργιο παιχνίδι. Π.χ, αν δεν έχεις, πάρε από το Άλεξ Πακ ένα γατοτούννελ. Τρελλαίνονται όλα τους μ'αυτό. Έπειτα, σκέπτομαι ,μήπως έχει οίστρο και της εκδηλώνεται έτσι; Για ρώτα το γιατρό. Το περίεργο είναι αυτό που λες ,ότι πας να παίξετε κι αυτή αδιαφορεί:(:(
Με έσωσες!!! Κι έλεγα που θα βρω??:up:

Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου θα σου πω ότι οι γάτες είναι πολύυυ μυστήρια πλάσματα. Ο δικός μου, φερ' ειπείν, μου έχει παρουσιάσει τρεις φορές το εξής: Χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος, ούτε παθολογικός, ούτε κάποια αλλαγή στο σπίτι, η διάθεση του Πρέστο πέφτει κατακόρυφα. Κοιμάται συνέχεια, δεν θέλει να παίξει, όμως τρώει κανονικά. Αυτό μπορεί να κρατήσει από τρεις μέρες έως και μία βδομάδα. Κάναμε εξετάσεις αίματος, βιοχημικές, ακτινογραφίες, τα πάντα, αλλά δεν έδειξαν τίποτα. Η γιατρός μας το αποδίδει σε αλλαγές του καιρού που για μας μπορεί να είναι αμελητέες, αλλά να επηρεάζουν κάποια ζώα.
Εφόσον αποκλείσετε κάποιο παθολογικό αίτιο, νομίζω ότι δεν πρέπει να ανησυχείς καθόλου, το γατούλι σου θα επανέλθει γρήγορα. Υπομονή :)

Το έχω παρατηρήσει κι εγώ αυτό το φαινόμενο, αλλά ευτυχώς είναι πάντοτε παροδικό. Το μόνο που θα συμβούλευα είναι να μην την πιέζεις να παίξετε αφού δε θέλει. Πολλές φορές η παρουσία μας και μόνο είναι πολύ ευεργετική για τα ζώα.:)

Το έχει ακόμη?:up:και γω σκεφτόμουν να κάνω ένα αυτοσχέδιο.Σήμερα το μεσημέρι που γύρισα σπίτι πήγαινε στην εξώπορτα και νιαούριζε έντονα.Μετά συνέχιζε το παράπονο και τριβόταν στο πάτωμα.Γενικά συμπεριφερόταν σα να είχε οίστρο.Αλλά είναι στειρωμένη:blink:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back