Κινηματογράφος

Ismini

Διάσημο μέλος

Η Ismini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 3.561 μηνύματα.
Ενα θεμα για το οποιο δεν εχουμε μιλησει ποτε εδω.
Το βαζω για να προτεινουμε ταινιες και να σχολιαζουμε.
Θα αρχισω προτεινοντας την ταινια "Ο Δασκαλος" του Akira Kurosawa. Εαν τη βρειτε σε dvd δειτε τη.
(Πολυ συγκινητικο το σημειο που ο δασκαλος κλαιει για το χαμενο του γατο.)
Την προβαλε το καναλι της Βουλης την προηγουμενη εβδομαδα.
Αλλα σχολια δεν προλαβαινω να γραψω.

Title
No, Not Yet
Original Title in Japanese
maada dayo
Running Time
134 min
Year
1993
Company
Daiei - Dentsu - Kurosawa Production
Writer
Akira Kurosawa
Director of Photography
Takao Saito, Shouji Ueda
Production Designer
Yoshiro Muraki
Music
Shinichiro Ikebe
Cast
Tatsuo Matsumura, Kyoko Kagawa, Hisashi Ikawa, Jorge Tokoro, Hidetaka Yoshioka
Note

The original is Hyakumon Uchida.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτό το θέμα μου αρέσει. Θα επανέλθω!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

χμ εγω ειδα το Για πωνεζικο the ring αλλα δεν καταλαβα κ πολλα θα το δω 2-3 φορες ακομη να το εμπεδωσω

Sympathy for Lady Vengeance ( Η εκδίκηση μιας κυρίας)

Αν δε σας ενοχλούν τα κορεάτικα...και το πολύ αίμα
Γυναίκα στη φυλακή.Αθώα.Ετοιμάζει την εκδίκηση της...
Από την τριλογία του Chan - Wook Park

Εχω αδυναμία στον κινηματογράφο και ιδιαίτερα στον ασιατικό.

Aφού εκεί έχουν γίνει μέχρι τώρα οι αναφορές ας αυνεχίσω και γω :

Από Κουροσάβα απαραίτητα : Rashomon, 7 Samurai, Ran.
Από την τριλογία του κορεάτη Park το καλύτερο είναι το Oldboy (αν τα πάτε καλά με τη βία).

Από τις ταινίες που ασχολούνται με τις πολεμικές τέχνες στην ποιητική, χορευτική και λυρική τους μορφή, έχωντας πάντα έντονο το θλιβερό στοιχείο και κατάληξη που διακρίνει την πλειοψηφία των ασιατικων ταινιών θα πρότεινα το Hero. Το crouching Tiger, hidden Dragon ήταν αρκετά ωραίο αλλά ελαφρώς υπερεκτιμημένο το ίδιο και το Flying Daggers.

2 ακόμα αριστουργήματα που δεν πρέπει να χάσει κανείς είναι τα :
Dolls του Kitano και το Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring του Kim Ki duk !

Προσωπικά μου άρεσαν πολύ το Oldboy(χρειάζεται υπομονή πάντως) και το Άνοιξη Καλοκαίρι Φθινόπωρο Χειμώνας και πάλι Άνοιξη. Το αγαπημένο μου είναι το Flying Daggers!Όσο για το Hero οφείλω να ομολογήσω οτι με κούρασε πολύ.Οι 3 πρώτες μου προσπάθειες ήταν μάταιες!Την 4 κατάφερα επιτέλους να το δω όλο χωρίς να κοιμηθώ!:)

Α....το Dolls το έχω αλλά δεν το είδα ακόμα.Πάντως έχω ακούσει καλά λόγια και αν δεν κάνω λάθος πρέπει να έχει βραβευθεί κιόλας.

Ισμήνη, επειδή δε κατάλαβα. Το θέμα είναι γενικά ταινίες μου έχουμε δει ανεξάρτητα εαν κυκλοφορούν ή όχι σε DVD ή ειδικά προτάσεις για ταινίες που μπορεί να τις δει κάποιος ανά πάσα στιγμή; Ή και τα δύο; :confused:

Εχω αδυναμία στον κινηματογράφο και ιδιαίτερα στον ασιατικό.

Yeahhh!!Εγώ έχω βάλει στόχο τις 300 ταινίες το χρόνο.Τα seven έχουν πλουτίσει μόνο κόκκινο χαλί που δε μου στρώνουν κάθε μέρα..
Στο θέμα μας.
Το dolls ήταν σακατεμένο όταν το νοίκιασα ( μα τι κάνουν χαλιά τρίβουν με τα dvd?) και με κούρασε τόσο πολυ που το έβγαλα, αφού είχε χιλιοκολλήσει, και έκανα όμορφα σχεδιάκια με τον διαβήτη.Επειτα το γύρισα πίσω και με θλιμμένο ύφος είπα 'δεν έπαιζε...':lol:...
Το ξαναείδα όμως και μ άρεσε πολύ.

Mar adentro ( Η θάλασσα μέσα μου)

Σε σκηνοθεσία και σενάριο ο Alejandro Amenabar.Μια πολύ συγκινητική ταινία για το δικαίωμα επιλογής στον θάνατο.
Πάρτε κι ένα κουτί χαρτομάντιλα από δίπλα καθώς κι ένα μπουκάλι νερό γιατί θα αφιδατωθείτε από το κλάμα.

Mar adentro ( Η θάλασσα μέσα μου)

Σε σκηνοθεσία και σενάριο ο Alejandro Amenabar.Μια πολύ συγκινητική ταινία για το δικαίωμα επιλογής στον θάνατο.
Πάρτε κι ένα κουτί χαρτομάντιλα από δίπλα καθώς κι ένα μπουκάλι νερό γιατί θα αφιδατωθείτε από το κλάμα.

Πραγματικα πολυ καλη ταινια. Υπαρχει και σε βιβλιο, το οποιο εχω διαβασει!

Οι ταινιες που προτιμαω ειναι δραματα, κοινωνικα και κυριως αληθινες ιστοριες.
Εχω να σας προτινω το Hotel Rwanta, μια αληθινη ιστορια που εγινε πριν αρκετα χρονια. Ο πρωταγωνιστης της ταινιας ζει ακομα και δινει συνεντευξη στο δευτερο συνοδευτικο dvd.Εχει λιγες, πολυ σκληρες σκηνες γι'αυτο αν το δειτε, φροντιστε τα μικρα παιδια να μην ειναι παροντα.
Ειναι μια ταινια για τον πολεμο που ξεσπασε μεταξυ δυο φυλων, των χουτου και των τουτσι οι οποιοι για αρκετα χρονια ζουσαν ειρηνικα.Οταν ξεσπασε ο πολεμος, η μια φυλη-δεν θυμαμαι ποια- αποφασισε να αφανισει την αλλη. Ο Πωλ Ρουσεσαμπαγκινα, του οποιου η γυναικα ηταν απο την αλλη φυλη, εσωσε χιλιαδες ανθρωπους προστατευοντας τους στο ξενοδοχειο οπου εργαζοταν. Βοηθεια υποσχεθηκαν πολλα κρατη, ομως ποτε δεν εφτασε εκει που χρειαζοταν.Η συνεχεια επι της οθονης.....

Ταινία που έχω πεθυμήσει να ξαναδώ είναι το Χάος των Ταβιάνι, ένα για τη μουσική του Ποβιάνι, δύο για τη φωτογραφία και τρία επειδή ήταν ξέχωρες αυτοτελείς ιστορίες για το κομμάτι Mal di luna, επίσης για τα διπλά coockies αμυγδάλου που την ημέρα που πρωτοείδα τη ταινία ('85 νομίζω ήταν) τα ανακάλυψα. Όλες οι αισθήσεις ικανοποιημένες.:) :redface:

Νερινα η προταση ειναι για ταινιες που εχουμε δει ή εχουμε ακουσει οτι ειναι καλες και να τις προτεινουμε. (Κριτικη ευπροσδεκτη!)
Τωρα εαν υπαρχουν ή οχι σε dvd δεν ξερω. Πχ αυτη που προτεινα εγω δυσκολο να βρεθει...(Πολυ τρυφερη ταινια)
Αλλη που εχω να προτεινω (αυτη υπαρχει σε dvd) ειναι τα Παιδια της Χορωδιας. Γαλλικης παραγωγης.
Choristes, Les (2004)

Directed by
Christophe Barratier

https://us.imdb.com/title/tt0372824/

* Αλεξανδε πολυ καλες οι ταινιες που προτεινεις (και τελεια η φωτογραφια που εχουν!)

Ωραία τανίαααα.Μπράβο Ισμήνη ωραίο θέμα άνοιξες!!

El Crimen del Padre Amaro

Ενας ιερέας.2 πάθη.Ποιό θα διαλέξει?
Αισθηματική κοινωνική.Στο ρόλο του ιερέα ο Gael Garcia Bernal ( μας έχει συνηθίσει σε άλλους ρόλους..)
Σκηνοθεσία Carlos Carrera.

Σε κάτι πιο ανάλαφρο τώρα.
Ισως η καλύτερη κωμωδία που έχω δει ποτέ : Le Diner de cons (Δείπνο ηλιθίων) https://www.imdb.com/title/tt0119038/

I'm going to tell you a secret
https://www.amazon.com/Im-Going-Tell-You-Secret/dp/B000FA57RG

Ντοκυμαντερ της Μαντονα που αξιζει να δειτε

In America
https://www.amazon.com/America-Paddy...pd_bbs_sr_1/103-5140244-6136642?ie=UTF8&s=dvd

Μια ταινια που θα μιλησει στην καρδια σας

Mακράν το καλύτερο post, εκτός γατοσυζήτησης :up: Mπράβο Iσμήνη!
Aλλά τι μου θυμήσατε... Tο «H θάλασσα μέσα μου» έβλεπα με τη Mέλανι παρεούλα μια εβδομάδα πριν τη «χάσω». Που να φανταστώ...
Tέλος πάντων. Θα συμφωνήσω απόλυτα με το Oldboy. Kαι πριν απο λίγο έλεγα, εδώ στη δουλειά, οτι δεν ξέρω κανέναν να το έχει δει να το συζητήσω βρε παιδί μου. Mια και το είδα πρόσφατα και ενθουσιάστηκα!
Στη αρχή όχι τόσο αλλα όσο προχωρούσε η ταινία... Σούπερ.
Tο «Hostel» και το «The hills have eyes» έχω να τα προτείνω σε όποιον έχει βαρεθεί να βλέπει soft θριλεράκια και θέλει κάτι σε πιο σπλάτερ. Θα επανέλθω με κάποια πιο τρυφερή πρόταση :)

Εγώ είδα στο σινεμά το scoop...Καλύτερο από ότι περίμενα....
Από άλλες ..
Φιλαδέλφεια -Αγαπημένη μου
Amelie (Από αυτή την ταινία πήρα το νικ μου)
Δαμάζοντας τα κυματα
Μανόλια..
και άλλες πολλές πάρα πολλές.

Aχ κι εγώ :inlove: Aμελί και Δαμάζοντας τα κύμματα. Oπως και το Dogville. Aπο τις αγαπημένες μου, ακόμα, 2 gay ταινίες. Xωρίς να είμαι εγώ :) Brokeback Mountain και Mullholand drive. Oποιος θέλει να συζητήσουμε ειδικά τη δεύτερη σε σχέση με τους συμβολισμούς της, είμαι μέσα!!!!!

Ταινιάρα το Mullholand Ολγά!Θυμάμαι που έτρωγα γιαούρτι λίγο πρίν την αλλαγή πλοκής και μόλις έπεσε ο κύβος έκανε μια βουτία το κεσεδάκι και μάζευα γιαούρτια...:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back