CatLover09
Δραστήριο μέλος
Wow! Ή η αμμολεκανη ειναι τεραστια ή η γατα σου πολυ μικρη!Τι να σου πω, αν δεν είναι πολύ ακρβή η μεγαλύτερη αμμολεκάνη, να το ρισκάρεις θα έλεγα...
Ειδικά αν στην παρούσα χωράει τσίμα-τσίμα και δεν αφήνει καθόλου περιθώριο να στριφογυρίσει η Κίρα.
Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ποιά πρέπει να είναι η σωστή αναλογία μεγέθους μεταξύ γάτας/λεκάνης, υποθέτω όμως
καλύτερα να περισσεύει και λίγος χώρος, παρά να ασφυκτιά..
Από την άλλη δες πόσο χώρο έχει η δική μου τσούπρα (που αν και άπλετος, πάει και αμολάει τα τσίσα πάντα στην εσωτερική άκρη-ράχη της αμμοδόχου)
![]()
υ.γ. Κατερινα δεν ξερω καθολου διαστασεις.Ηταν η μεγαλυτερη που βρηκα στην αγορα πριν απο περιπου 2 χρονια.Φανταζομαι οτι μεσω νετ μπορεις να βρεις και πολυ μεγαλυτερες!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Wow! Ή η αμμολεκανη ειναι τεραστια ή η γατα σου πολυ μικρη!
Όντως έτσι είναι... Βλέπεις την αγόρασα όταν ακόμη ήταν μωράκι, δεν ήθελα να αλλάζω πολλές αμμολεκάνες , ούτε ήξερα σε τι μέγεθος θα φτάσει μεγαλώνοντας και στειρώνοντάς την, άσχετα αν μου βγήκε μικρόσωμο το Τερψουλίνι
Δεν με πειράζει όμως, διότι και να λείψω 1-2 μέρες, έχει αρκετό περιθώριο και δεν δημιουργείται..."συνωστισμός"απορριμάτων

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Ο ενας μου ειναι μικροσωμος! Ο αλλος ειναι ντερεκι και του αφιερωνω το τραγουδακι γιατι οντως δεν χωραει ουτε να χ*σει ο δολιος! https://www.youtube.com/watch?v=X3je3XKTKzQΌντως έτσι είναι... Βλέπεις την αγόρασα όταν ακόμη ήταν μωράκι, δεν ήθελα να αλλάζω πολλές αμμολεκάνες , ούτε ήξερα σε τι μέγεθος θα φτάσει μεγαλώνοντας και στειρώνοντάς την, άσχετα αν μου βγήκε μικρόσωμο το Τερψουλίνι
![]()
Δεν με πειράζει όμως, διότι και να λείψω 1-2 μέρες, έχει αρκετό περιθώριο και δεν δημιουργείται..."συνωστισμός"απορριμάτων![]()

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Ο ενας μου ειναι μικροσωμος! Ο αλλος ειναι ντερεκι και του αφιερωνω το τραγουδακι γιατι οντως δεν χωραει ουτε να χ*σει ο δολιος! https://www.youtube.com/watch?v=X3je3XKTKzQ![]()

Χαχααχαχαχαχαχ!Μαρεσε το τραγουδακι!
Εγω εχω της Ferplast την Maxi Bella,ηταν η μεγαλυτερη που μπορεσα να βρω.Δυστυχως δεν εχει ανοιγμα απο πανω,μονο απο μπροστα εχει,οποτε εχω αφαιρεσει εντελως το πορτακι,για να μπορω να την καθαριζω.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kat-cats
Διάσημο μέλος
maria alexiou
Νεοφερμένο μέλος
έχει πολύ πλάκα να σας διαβάζω! Το 'Δε χωράς πουθενά' @CatLover09 όλα τα λεφτά

Ψάχνω κι εγώ για μια μεγάλη και κλειστή αμμολεκάνη, γιατί ο Καστράτο θα γίνει γάταρος! Το μανάρι μου είναι ήδη σχεδόν 3 κιλά και δεν είναι ούτε 4 μηνών. Μια απλή ανοιχτή που του έχω κάνει δουλειά, αλλά πετάγεται άμμος έξω. Από άμμο έχω κι εγώ την everclean White και είμαι ευχαριστημένη, αλλά πράγματι κολλάνε στις πατουσίτσες κομματάκια άμμου οι οποίες μεταφέρονται σε όλο το σπίτι
Επίσης είναι ακριβούτσικη. Ξέρετε καμμία άλλη άμμο εξίσου ή σχεδόν εξίσου καλή που να κοστίζει λιγότερο; Είδα τις κλειστές, μεγάλες αμμολεκάνες που προτείνετε και τις βρήκα και on line, αλλά λέω να επισκεφτθώ πρώτα ένα μεγάλο pet shop που εντόπισα κοντά στη γειτονιά, για να δω live το προϊόν

Πραγματικά χαίρομαι που είμαι μέλος της παρέας!
Γάτα δεν έχει κανένας ούτε από την οικογένειά μου, ούτε από τις παρέες μου, οπότε δεν μπορώ να συζητάω και πολύ για τις καινούριες μου εμπειρίες! Ο Καστράτο απλά με βρήκε!

CatLover09
Δραστήριο μέλος
Να το χαιρεσαι το μαμουνι σου!Καλημέρα κι από μένα!
Ψάχνω κι εγώ για μια μεγάλη και κλειστή αμμολεκάνη, γιατί ο Καστράτο θα γίνει γάταρος! Το μανάρι μου είναι ήδη σχεδόν 3 κιλά και δεν είναι ούτε 4 μηνών. Μια απλή ανοιχτή που του έχω κάνει δουλειά, αλλά πετάγεται άμμος έξω. Από άμμο έχω κι εγώ την everclean White και είμαι ευχαριστημένη, αλλά πράγματι κολλάνε στις πατουσίτσες κομματάκια άμμου οι οποίες μεταφέρονται σε όλο το σπίτιΕπίσης είναι ακριβούτσικη. Ξέρετε καμμία άλλη άμμο εξίσου ή σχεδόν εξίσου καλή που να κοστίζει λιγότερο;
Είδα τις κλειστές, μεγάλες αμμολεκάνες που προτείνετε και τις βρήκα και on line, αλλά λέω να επισκεφτθώ πρώτα ένα μεγάλο pet shop που εντόπισα κοντά στη γειτονιά, για να δω live το προϊόν
Πραγματικά χαίρομαι που είμαι μέλος της παρέας!Γάτα δεν έχει κανένας ούτε από την οικογένειά μου, ούτε από τις παρέες μου, οπότε δεν μπορώ να συζητάω και πολύ για τις καινούριες μου εμπειρίες!
Ο Καστράτο απλά με βρήκε!![]()
Ειχε προτεινει η Ευη η μαμα του Κοναν μια μεγαλη κλειστη αμμολεκανη. Αυτη εδω https://www.eshopkatoikidio.gr/ferplast-maxi-bella.html
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Καλημέρα κι από μένα!
Ψάχνω κι εγώ για μια μεγάλη και κλειστή αμμολεκάνη, γιατί ο Καστράτο θα γίνει γάταρος! Το μανάρι μου είναι ήδη σχεδόν 3 κιλά και δεν είναι ούτε 4 μηνών. Μια απλή ανοιχτή που του έχω κάνει δουλειά, αλλά πετάγεται άμμος έξω. Από άμμο έχω κι εγώ την everclean White και είμαι ευχαριστημένη, αλλά πράγματι κολλάνε στις πατουσίτσες κομματάκια άμμου οι οποίες μεταφέρονται σε όλο το σπίτιΕπίσης είναι ακριβούτσικη. Ξέρετε καμμία άλλη άμμο εξίσου ή σχεδόν εξίσου καλή που να κοστίζει λιγότερο;
Είδα τις κλειστές, μεγάλες αμμολεκάνες που προτείνετε και τις βρήκα και on line, αλλά λέω να επισκεφτθώ πρώτα ένα μεγάλο pet shop που εντόπισα κοντά στη γειτονιά, για να δω live το προϊόν
Πραγματικά χαίρομαι που είμαι μέλος της παρέας!Γάτα δεν έχει κανένας ούτε από την οικογένειά μου, ούτε από τις παρέες μου, οπότε δεν μπορώ να συζητάω και πολύ για τις καινούριες μου εμπειρίες!
Ο Καστράτο απλά με βρήκε!![]()
Για κλειστή αμμολεκάνη, μια καλή την οποία έχω κι εγώ είναι η "Catit", που επιπλέον έχει πτυσσόμενο και αποσπώμενο πορτάκι και καπάκι (το πάνω μέρος) ώστε να μπορείς να κάνεις τον καθημερινό καθαρισμό ευκολώτερα.
δες εδώ στον κατάλογο, νομίζω η τέταρτη στη σειρά:
https://www.petplanet.co.uk/category.asp?dept_id=46
Για άμμο, έχω να προτείνω την Biokat's Bianco, είναι λευκή, άοσμη, χοντρόκοκκη και δεν κολλάει στα πατούσια.
Το μειονέκτημα, δεν την βρίσκεις σε όλα τα πετσόπ.
Εύχομαι να βρεις σύντομα τα αξεσουάρ που θα σας ταιριάξουν

maria alexiou
Νεοφερμένο μέλος

Την αμμολεκάνη αυτή την έχω ξαναδεί και φαίνεται πολύ βολική και όμορφη.
Απλά μάλλον προσανατολίζομαι σε μία ακόμα μεγαλύτερη. Προβλέπεται να γίνει πολύ αναπτυγμένος ο Κας είπε η κτηνίατρος.
Την άμμο όμως θα τη δοκιμάσω, γιατί είναι θέμα να κολλάει στα πατουσάκια η άμμος.
Η κτηνίατρος μου είπε ότι με την everclean -εκτός από τον καθημερινό καθαρισμό- δε χρειάζεται να καθαρίζω τη λεκάνη και αυτή το ίδιο κάνει στις δικές τις γάτες είπε.
Για την Biokat's Bianco αναρρωτιέμαι αν ίσχύει κάτι τέτοιο

Καλημέρα. Τι εννοείς, ακριβώς; Να μην πλένεις τη λεκάνη, όταν αλλάζεις την άμμο τελείως; Της δικιάς μου τα τσίσα κολλάνε και κάνουν λεκέ, άρα χρειάζεται τρίψιμο (με την everclean, εννοώ). Μήπως της βάζω μικρή ποσότητα άμμου;Η κτηνίατρος μου είπε ότι με την everclean -εκτός από τον καθημερινό καθαρισμό- δε χρειάζεται να καθαρίζω τη λεκάνη και αυτή το ίδιο κάνει στις δικές τις γάτες είπε.
maria alexiou
Νεοφερμένο μέλος
Εννοώ ότι αυτό μου είπε η κτηνίατρος, η οποία το κάνει και η ίδια στις δικές της γάτες.
Μιλάμε για την everclean white και για ποσότητα άμμου 5-7cm.
Μου είπε πως δε χρειάζεται να αλλάζω άμμο τελείως, μόνο να προσθέτω σιγά-σιγά όσο κατεβαίνει η στάθμη.
Προς το παρόν ακολουθώ τη συμβουλή της και ο Καστράτο φαίνεται ευχαριστημένος με την άμμο του.
Αν ο Καστράτο δυσανασχετήσει, θα το δείξει και θα αλλάξω τακτική

Όσο χρησιμοποιούσα την εβερκλιν έπλενα μια φορά το μήνα.Ίσως δε χρειάζεται τόσο συχνά αλλά στη χειρότερη κάθε 1,5-2 μήνες σίγουρα καλό είναι ένα καθάρισμα!
Όσο καλή κ να είναι η άμμος όλο κ κάτι θα περάσει στη λεκανίτσα και αυτό μπορείς να το τσεκάρεις εάν χρησιμοποιήσεις ένα βρεγμένο χαρτί.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Αν μη τι άλλο, όσο καθαρή και να κρατάμε την άμμο και όσο καλή και να είναι, αναπτύσσονται μικρόβια κάποια στιγμή. Βέβαια, με μόνο ένα γατούλι και καλή άμμο σίγουρα χρειάζεται πιο αραιά πλύσιμο.
Εγώ τους έχω μια υπερτεράστια όπου παίζει να χωράω να ξαπλώσω!! Και την καθαρίζω όποτε αντιληφθώ πως "κάτι έγινε"!!

'Εχουν και μια μεσαία ανοιχτή στο μπαλκόνι όπου όταν μπαίνει ο Τέσσρα και κάνει γύρω γύρω να μυρίσει, ρίχνω άπειρο γέλιο γιατί όσο και να προσπαθεί, δε χωράει !!
Χαίρομαι που θα γίνει γάταρος ο Καστράτος σου.. Θα έχεις έκταση να χουφτώνεις και υπεργεμάτη αγκαλιά!!

Ο Τέσσερα ήταν 4ων μηνών-4 κιλά!! Και έγινε ψηλός και γεροδεμένος γιγαντάκος. 'Αντε, και στα δικά σας!!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
maria alexiou
Νεοφερμένο μέλος

Η αλήθεια είναι πως τον Καστράτο τον έχω μόνο 2,5 μήνες και μέσα σε αυτό το διάστημα, λόγω διακοπών, του άλλαξα αμμολεκάνη και του έβαλα καθαρή. Οπότε πρόβλημα δεν προέκυψε μέχρι τώρα.

Μετέφερα τα λόγια της κτηνιάτρου μου, την οποία δε γνωρίζω και χρόνια, αλλά μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη μέχρι τώρα.
Βέβαια έχετε ένα δίκιο. Να μην την καθαρίσει κανείς ποτέ είναι υπερβολικό.
Φαντάζομαι, όσο και να την προσέχεις, η αμμολεκάνη θα λερωθεί με το πέρασμα του χρόνου.
Μπορείς να τη μεταφέρεις σε μια λεκάνη ή σακούλα κ μόλις καθαρίσεις τη λεκάνη την ξανα βάζεις μέσα κ προσθέτεις όση χρειάζεσαι ακόμα.
Έτσι κάνεις και οικονομία που λέει κ η κτηνίατρος και είσαι κ σίγουρη ότι θα έχεις και καθαρή αμμολεκάνη!

Βέβαια κ πάλι προσωπικά δε θα πρότεινα να μην πετιέται ποτέ αλλά σίγουρα πολύ πιο σπάνια από ότι κάνουμε με άλλες άμμους.
maria alexiou
Νεοφερμένο μέλος
Εξάλλου εάν χρησιμοποιείς άμμο που κάνει καλούς σβόλους όπως η εβερκλιν θα μπορούσες να μην πετάς την άμμο όταν καθαρίζεις τη λεκάνη, εφόσον θεωρείς βέβαια ότι είναι εντάξει.
Μπορείς να τη μεταφέρεις σε μια λεκάνη ή σακούλα κ μόλις καθαρίσεις τη λεκάνη την ξανα βάζεις μέσα κ προσθέτεις όση χρειάζεσαι ακόμα.
Έτσι κάνεις και οικονομία που λέει κ η κτηνίατρος και είσαι κ σίγουρη ότι θα έχεις και καθαρή αμμολεκάνη!
Βέβαια κ πάλι προσωπικά δε θα πρότεινα να μην πετιέται ποτέ αλλά σίγουρα πολύ πιο σπάνια από ότι κάνουμε με άλλες άμμους.
Ναι Ιωάννα, κάπως έτσι λέω να κάνω...

Είπαμε, είμαι εντελώς άπειρη και αναγκαστικά ό,τι μου έχει πει μέχρι τώρα η κτηνίατρος τα άκουσα σαν ευαγγέλιο

Με το πέρασμα του χρόνου θα μάθω, θα τα συζητάμε και εδώ και φυσικά θα μου μάθει και ο Καστράτο

Χαίρομαι που θα γίνει γάταρος ο Καστράτος σου.. Θα έχεις έκταση να χουφτώνεις και υπεργεμάτη αγκαλιά!!
Ο Τέσσερα ήταν 4ων μηνών-4 κιλά!! Και έγινε ψηλός και γεροδεμένος γιγαντάκος. 'Αντε, και στα δικά σας!!![]()
Κι εγώ χαίρομαι που θα γίνει μεγάλος Ειρήνη!

Βέβαια, σαν τον δικό σου δε νομίζω να γίνει! Να τον χαίρεσαι τον γίγαντά σου!

Ο δικός μου τελευταία φορά που τον ζύγισα ήταν 3,5 μηνών και 2.750krg.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool