Κλειστή αμμολεκάνη

H πιο καταπληκτικη αμμολεκανη που εχουμε στο σπιτι (κι εχουμε πολλες) ειναι με διαφορα αυτη:
https://www.europet-bernina.com/eco-medio-jumbo-classic-medio-red-3625.html
Την εχουμε χρονια και ο πατος δεν εχει φθαρει καθολου σχεδον,εχουμε το πιο μεγαλο μεγεθος και αν εχετε μερος να τη βαλετε (γιατι χωραω κι εγω μεσα) ειναι ιδανικη!Η καθε γατα εχει τη μερια της,και ακομη κι οταν οι αλλες ειναι λερωμενες,εχει χωρο να χρησιμοποιησουν καθαρη αμμο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα!
Κι εγώ αυτήν https://www.petsupermarket.gr/4696/products/cat-litter-50701.html πήρα πριν λίγες μέρες. Μαζί με τα μεταφορικά μου κόστισε 23,50 ευρώ!
Ο Καστράτος ΑΜΕΣΩΣ προσαρμόστηκε και την έκανε δικιά του. Εβγαλα το πορτάκι για να μπαίνει με την άνεσή του για τον πρώτο καιρό και βλέπουμε.
Στα σημαντικά θέματα φαγητό, τουαλέτα, χαπάκια, αμπούλες, στείρωση δεν μου έχει ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δημιουργήσει κανένα πρόβλημα το αστέρι μου.
Είμαι ερωτευμένη το ξέρω! :redface::inlove::inlove:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγώ αυτήν https://www.petsupermarket.gr/4696/pr...ter-50701.html πήρα πριν λίγες μέρες
Κι εμείς αυτή χρησιμοποιούμε Μαρία μου, δεν ήξερα οτι βγαίνει και με γαλάζιο "ουρανό" για αγοράκια, εμείς είμαστε κοριτσάκια κι έχουμε με ροζ:P:happy: Αμμολεκάνη.. αυτοκρατορική ε?
smiley-happy112.gif
Ό,τι πρέπει για τον Καστράτο σου, τον 'Ερωτα, το αστέρι σου το λαμπερό:D

Και εγω αυτη εχω αλλα σε πιο μικρο μεγεθος, τα φιλτρα που εχουν δεν κανουν κ τιποτα, οποτε μην τα αλλαζεις σου ερχεται και πιο οικονομικα
https://www.petsupermarket.gr/4696/products/cat-litter-50701.html

Τελευταία επεξεργασία:
Την πήρα κι εγώ πριν λίγες μέρες.
Ευρύχωρη και εύχρηστη πολύ ευχαριστημένος και το γατί το απολαμβάνει καθώς χωράει και μπορεί να "λερώσει" σε όλο το μήκος και πλάτος της λεκάνης πια.

Μοναδικό θεματάκι ότι το "κλείδωμά" για το καπάκι είναι πολύ εύθραυστο με συνέπεια όταν γέμισα με πολύ άμμο την λεκάνη , να βάρυνε πολύ και στο πρώτο σήκωμα μου άνοιξε.
Άπλα πρέπει να την μετακινώ με περισσότερη προσοχή πλέον μη μείνω με το χερούλι στο χέρι και την άμμο στο πάτωμα.

Έλειψα και για μερικές μέρες και με έσωσε γιατί είχε άπλετο χώρο να κάνει τις ανάγκες του.

Αξίζει με χίλια τα λεφτά της

Απάντηση: Κλειστή τουαλέτα Ferplast

Γεια σας παιδια!Εγω εχω ενα θεμα με την κλειστη αμμολεκανη του γατου μου.Βασικα,αυτος το εχει.Φοβαται να μπει μεσα.Ενα βραδυ που ξεχασα να βγαλω το πορτακι απο την αμμο (γιατι ολη μερα προσπαθουσα να τον κανω να μπει μεσα) μου τα εκανε στον καναπε!Δεν ξερω γιατι αλλα δεν θελει με τιποτα να μπαινει μεσα οταν βαζω το πορτακι.Η αμμος ομως νομιζω δεν μυριζει και την εχω σε σημειο με καλο φωτισμο.Απο την μια θελω να τον κανω να το χρησιμοποιησει απο την αλλη ομως δεν θελω και να τον ταραξω ή να εχω αλλα παρατραγουδα.Ειμαι τυχερη και αν τη καθαριζω 1-2 φορες την μερα η αμμος του δεν μυριζει νομιζω (δεν μου εχει παραπονεθει και κανενας επισκεπτης).Τι λετε να κανω? :confused: :hmm:

Απάντηση: Κλειστή τουαλέτα Ferplast

Δεν έχω κλειστή αμμολεκάνη, αλλά μπορώ να σου πω τι έκανα για να μπαίνει στο κλουβί μεταφοράς μόνος. Μετράει? Για αρχή πιστεύω πως το πορτάκι πρέπει να είναι βγαλμένο. Έπειτα στον θόλο την λεκάνης θα έλεγα να ψεκάσεις με feliway ή να βάλεις λίγο κατνιπ. Επίσης στις κλειστές αμμολεκάνες οι μυρωδιές είναι πολύ πιο έντονες (και ειδικά για τα γατιά) οπότε θέλει λεπτομερές καθάρισμα και άμμο που να απορροφά τις μυρωδιές. Εδώ δεν πάνε στις ανοιχτές άμα μυρίζουν.. Και το τελευταίο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως είναι μικρή η λεκάνη για τα κυβικά του.

Δεν έχω κλειστή αμμολεκάνη, αλλά μπορώ να σου πω τι έκανα για να μπαίνει στο κλουβί μεταφοράς μόνος. Μετράει? Για αρχή πιστεύω πως το πορτάκι πρέπει να είναι βγαλμένο. Έπειτα στον θόλο την λεκάνης θα έλεγα να ψεκάσεις με feliway ή να βάλεις λίγο κατνιπ. Επίσης στις κλειστές αμμολεκάνες οι μυρωδιές είναι πολύ πιο έντονες (και ειδικά για τα γατιά) οπότε θέλει λεπτομερές καθάρισμα και άμμο που να απορροφά τις μυρωδιές. Εδώ δεν πάνε στις ανοιχτές άμα μυρίζουν.. Και το τελευταίο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως είναι μικρή η λεκάνη για τα κυβικά του.

Χμμ,ευχαριστω για την ιδεα!!Αν ειναι θα δοκιμασω να του βαλω κατνιπ...μικρη δεν νομιζω να ειναι. :hmm: :)

Κουκλες και κουκλοι,και γονεις,σας χαιρετω και χρονια πολλα να εχουμε! :DΕλπιζω να περασατε ολοι πολυ ομορφα,και το ιδιο και τα τετραποδα παιδακια σας!:P
Μετα απο 1.5 χρονο συμβιωσης με τον κουκλο μου(ναι στον Κοναν αναφερομαι) ο οποιος εχει μεγαλωσει πολυ,τολμω να πω οτι απο κλειστη αμμολεκανη,η ferplast maxi bella ειναι τρομερη.γερη κατασκευη,παρα πολυ ανετη για τον γατουλη μου (διαστασεις 65.5 υψος 50 πλατος 47 υψος) και εμεις πλεον δε χρησιμοποιουμε ουτε το φιλτρο ανθρακα ουτε το μπροστινο πορτακι,και μας βολευει μια χαρα!Μονο που ειναι τσουχτερη απο αποψη τιμης...Στα 50 ευρω.Και κατι ακομη...Σορρυ εαν βγω λιγο οφ τοπικ,απλα θελω να αναφερω πως κι απο αμμο πλεον χρησιμοποιουμε η την Van Cat Clumping h thn Biokats blanco,μιας και μας εχουν βγει εξαιρετικες και οι δυο σαν ποιοτητα(ισως με τη biokats να ειμαι και περισσοτερο ικανοποιημενη) αλλα και λογω ποσοτητας διοτι η αμμολεκανη μας χρειαζεται σχεδον 20 κιλα για να γεμισει. :)

Σας κατουράνε και εσάς το καπάκι της αμμολεκάνης τους όταν την χρησιμοποιούν;
Μιλάμε δεν προλαβαίνω να τις πλένω. Κατουράνε τόσο ψηλά που στάζουν τα ούρα από το καπάκι και στα πλαϊνά.
Και φυσικά το κάτουρο μαζεύεται στις εγκοπές που έχει για να κουμπώνει η λεκάνη και μόνο με πλύσιμο καθαρίζει.Τα νεύρα μου!!!

Σκέφτομαι να γυρίσω σε ανοιχτή αμμοδόχο κι ας φεύγουν τα τσίσα και απ' έξω. Πιο εύκολα θα καθαρίζεται το πλακάκι παρά αυτό που τραβάω τόσο καιρό με την κλειστή λεκάνη!

Υποπτεύομαι ότι το κάνει ο μεγάλος που είναι μεγαλόσωμος και μάλλον δεν χωράει καλά πια μέσα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμένα πάντα πήγαινε και τα έκανε στην άκρη της αμμολεκάνης. Τους τελευταίους μήνες που άρχισε να τουρλώνει το πωπουδάκι της, έφτανε μέχρι το καπάκι εκεί που ενώνεται με τη βάση, με αποτέλεσμα να λερώνει το πάτωμα διαρκώς. Οπότε άρχισα πλέον να βάζω ειδική απορροφητική πετσέτα μιας χρήσης, πολύ λεπτή που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ σε ρολλά (vileda αν θυμάμαι καλά), τη στερεώνω μεταξύ καπακιού και βάσης που εκτός του οτι απορροφάει τα ακριανά τσίσα, στεγνώνει πανεύκολα. Και ησύχασα από το μπελά. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back