Κλουβί ως μέσο εκπαίδευσης: Ναι ή όχι;

• Thread starter Thread starter zeta
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Κι εγώ λέω μπράβο στην yasmin, που έχει κάθε δικαίωμα να έχει τον τρόπο της & εμείς τον δικό μας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγώ λέω "μπράβο" στις γάτες όλων μας που αντέχουν μέσα στην παράνοια... Ήρωες αυτές οι γάτες...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα συμφωνήσω με drusila,

Και θα προσθέσω ότι μόνο ΟΣΟΙ είχαν, ή έχουν τέτοια γάτα και σε τέτοιο βαθμό "τρέλας" μπορούν να ξέρουν....

Προσωπικά είχα μέχρι τώρα επαφή με πάνω απο 300 γάτες...
ακόμα ΔΕΝ μου έχει τύχει... ο ΒΑΘΜΟΣ της τρέλας, δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει και ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί κάπως....

¨έξω απο τον χορό πολλά λέγονται...:hmm:
και αν θυμηθούμε και την αρχή ο Ρωμαίος ήταν να χαριστεί....:/: (για να μην αναφέρω τις άλλες εναλλακτικές της Ευθανασίας).

Τώρα το παιδί το ψάχνει... ΚΑΤΙ είναι και αυτό! :)

Πως γινεται να μην εχει τυχει σε κανενα και ακομα και σε σενα τζουλια που εχεις ζησει με 300 γατες και σε μενα με αλλες τοσες και να τυχει σε μια γατα η οποια αφου ειναι αγρια και επιθετικη καθεται να την βαλεις σε κλουβι.. Αυτα δεν συμβαδιζουν νομιζω..:/: Αρα κατι αλλο κρυβεται απο πισω και κανεις δεν το ξερει.. Εσεις παιρνετε μια γατα για να το παιξετε αφεντικα? Εγω παντως τις εχω σαν ισοτιμα μελη της οικογενειας (το ιδιο και ολοι στην οικογενεια μου ευτυχως!). :)

Πως γινεται να μην εχει τυχει σε κανενα και ακομα και σε σενα τζουλια που εχεις ζησει με 300 γατες και σε μενα με αλλες τοσες και να τυχει σε μια γατα η οποια αφου ειναι αγρια και επιθετικη καθεται να την βαλεις σε κλουβι.. Αυτα δεν συμβαδιζουν νομιζω..:/: Αρα κατι αλλο κρυβεται απο πισω και κανεις δεν το ξερει.. Εσεις παιρνετε μια γατα για να το παιξετε αφεντικα? Εγω παντως τις εχω σαν ισοτιμα μελη της οικογενειας (το ιδιο και ολοι στην οικογενεια μου ευτυχως!). :)

αντε καλα...εσυ δεν καταλαβαινεις μου φαινεται...μόνο να κανεις αντιπαραθεση θες!:down:

Αλλοι κανουν οτι δεν καταλαβαινουν...:down::down::down:

Εσυ κιτσουλα προσφερθηκες και μπράβο σου, αλλα δεν μπορει ο αλλος να ρισκαρει οτι θα παρεις τη γάτα, θα βγάλει το μάτι σε κανένα απο τα δικά σου και θα γυρισει θεσσαλονικη. Παράλογο ειναι αυτο;

Εκτός από μένα την έχουν ζητήσει και αλλοι! όλοι εμεις που την ζητήσαμε ξερα με τη πρόβλημα είχε η γάτα, η Ασημίνα δεν το έκρυψε, ετσι δεν είναι; οπότε δεν ρισκάραμε κάτι:/: ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε!
Παράλογο ειναι όταν ακούς οτι η γάτα είναι γεννημένη δολοφόνος και ότι μονο μέσα σε κλουβι θα αλλάξει:/:.

Αρχική Δημοσίευση από drusilia;:
Αν ειχατε παρακολουθησει το θεμα, η Γιασμιν δοκιμασε τα παντα, ακομα και να εχει τα ζώα της κλεισμενα στο μπαλκόνι και την Καλυψω μέσα στο σπιτι.
Το κλουβι τελικα ηταν αυτο που απεδωσε και τελικως η κατασταση παει καλα.

Επειδή έχω παρακολουθήσει το θέμα και έχω μιλήσει αρκετες φορες με την Ασημίνα, τελικά το κλουβι δεν απέδωσε και η γατα εχει γίνει ποιο αγρια από οτι πριν:/:

Αρχική Δημοσίευση από drusilia;:
Ναι λοιπον, αν την γατα δεν την ειχε αναλαβει η Γιασμιν θα είχε πεθάνει τώρα.
Τωρα γιατι αυτη η επίθεση σε αυτην την κοπελα που ανέλαβε μια γάτα που κάποια άλλη που την ειχε 8 χρονια την παράτησε, δεν ξέρω. Μια γάτα μεγάλη σε ηλικια, άρρωστη και επιθετικη...
Εγω στην Γιασμιν μόνο μπράβο έχω να πω και τίποτα αλλο.

μπραβο που την ανέλαβε! Αλλα όχι να λέμε μπράβο που την έχει για μήνες μεσα σε ενα κλουβι!

Έλεος δηλαδή! Που ζούμε βρε κορίτσια;

Και με την ιδια λογικη επικροτουμε οσους εχουν δεμενα ολη μερα τα σκυλια ετσι? Που ξερετε μπορει να ειναι αγρια και να τους κανουν εκπαιδευση ηρεμιας.. Σε ελευθερη χωρα ζουμε ο καθενας κανει τα δικα του πειραματα!

Και με την ιδια λογικη επικροτουμε οσους εχουν δεμενα ολη μερα τα σκυλια ετσι? Που ξερετε μπορει να ειναι αγρια και να τους κανουν εκπαιδευση ηρεμιας.. Σε ελευθερη χωρα ζουμε ο καθενας κανει τα δικα του πειραματα!

:hmm:
Μου βαζεις ιδεες τωρα:lol::lol::lol::lol::lol:

Αντωνία, εμένα δεν μου έχει τύχει άλλα έχω κολλητή μου ΈΧΕΙ τέτοιο γάτο!!!!

Και έχω δει τις χαρακιές στο πόδι της... και μου βγήκαν τα μάτια!!! Και δεν είμαι υπερβολικός άνθρωπος.
Επειδή ήμουν τυχερή εγώ και τόσες άλλες ΔΕΝ σημαίνει ότι δεν υπάρχει... (νομίζω):hmm:

Αν δεν το ΔΕΙΣ με τα μάτια σου ΔΕΝ το πιστεύεις... γιαυτό λέω καλή και η ΘΕΩΡΙΑ η ΠΡΑΞΗ όμως??:hmm:

Ξέρω πολλές κοπέλες, και σίγουρα σας έχει τύχει και σε σας.. να θέλουν να χαρίσουν το γατί τους ή να το βγάλουν στο δρόμο για ΠΟΛΥ πιο απλό λόγο. :down:
(Μου κατουράει το κρεβάτι, με γρατζουνάει, έχει τρίχες...)

Όταν μιλάμε για ΣΟΒΑΡΕΣ περιπτώσεις ΔΕΝ πιάνουν τα απλά μέτρα...(μακάρι να έπιαναν)
και απο την στιγμή που το έχω ΔΕΙ και έχω ΔΕΙ και το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ που είχαν, μπορώ και εκφέρω γνώμη.:)

Θα συμφωνήσω με drusila,

Και θα προσθέσω ότι μόνο ΟΣΟΙ είχαν, ή έχουν τέτοια γάτα και σε τέτοιο βαθμό "τρέλας" μπορούν να ξέρουν....

Προσωπικά είχα μέχρι τώρα επαφή με πάνω απο 300 γάτες...
ακόμα ΔΕΝ μου έχει τύχει... ο ΒΑΘΜΟΣ της τρέλας, δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει και ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί κάπως....

Εγώ πάντως μέχρι τώρα στα 28 μου δεν εχω προλάβει να ερθω σε επαφη με 300 γατες, αλλα εχω μεγαλώσει παρα πολλες, και μου εχει τύχει ο βαθμος της τρέλας και της επιθετικότητας και πιστέψε με η λύση δεν ειναι η μηνιαία παραμονη σε κλουβι:/:, αλλα ποιο απλούστεροι τρόποι , που είπα και παραπανω !

Δεν παρακολουθώ ιδιαίτερα τα νέα της Καλύψούλας, αλλά έχω την αίσθηση ότι πάει καλύτερα. Αν είναι έτσι, πού είναι το πρόβλημα? Εγώ -αν την αναλάμβανα- ενδεχομένως να το διαχειριζόμουν αλλιώς, αλλά ο καθένας έχει τον τρόπο του

Το προβλημα δεν ειναι η καλυψω.. Ειναι οτι προτεινεται το κλουβι σε αλλους χρηστες που αντιμετωπιζουν προβλημα για μεσο θεραπειας.. Αυτο και μονο αυτο.. Το τι κανει ο καθενας με τα ζωα του δεν αφορα κανενα.. Αυτο κρινει το μυαλο και την προσωπικοτητα του καθενος..

Το προβλημα δεν ειναι η καλυψω.. Ειναι οτι προτεινεται το κλουβι σε αλλους χρηστες
Ε, κατά την ταπεινή μου γνώμη, μετά από 8 σελίδες αγελαίου κραξίματος έχει πλέον εμπεδωθεί επαρκώς το ότι το κλουβί δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση και ότι υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές...

Εγώ πάντως μέχρι τώρα στα 28 μου δεν εχω προλάβει να ερθω σε επαφη με 300 γατες, αλλα εχω μεγαλώσει παρα πολλες, και μου εχει τύχει ο βαθμος της τρέλας και της επιθετικότητας και πιστέψε με η λύση δεν ειναι η μηνιαία παραμονη σε κλουβι:/:, αλλα ποιο απλούστεροι τρόποι , που είπα και παραπανω !

Μακάρι Κυριακή, όταν σου τύχει τέτοια όμως γάτα :blink:.. να καταφέρεις να την κάνεις καλά με τα μέτρα που λές.:)
Διατηρώ μια επιφύλαξη αν ήταν τέτοιου βαθμού.... :redface: για τον οποίο μιλάμε... γιατί γατί ΚΑΚΟ άγριο γατί που Δαγκώνει και ορμάει...έχω και εγώ σπιτι... και δεν μιλάμε για τέτοιο.

Δεν έχω δει το δικό σου... για να μπορώ να συγκρίνω την περιπτώση της φίλης μου....:)

Θα το πω για 3η φορά.....
Άλλο η Θεωρία και άλλο η πράξη!!!
Κι ΕΓΩ τα έβλεπα τρελά τέτοια πράγματα, έλεγα ΔΕΝ υπάρχει ΤΕΤΟΙΑ γάτα. ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!!! ...:confused:

μέχρι που το είδα με τα μάτια μου. :/::blink:

(Να πω για να μην παρεξηγηθώ...:rolleyes: μιλάω για ΣΩΣΤΕΣ πρακτικές χρήσης του κλουβιού/σπιτιού...) :happy:

Στα προβλήματα συμπεριφοράς δυστηχώς δεν υπάρχει μια μαγική λύση. Εξαρτάται από την ηλικία του ζώου, χαρακτήρα,βιώματα, την συμπεριφορά μας σε αυτό, πότε παρουσίασε πρόβλημα, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το παρουσίασε,τι κάναμε εμείς (οι ιδιοκτήτες) τότε, αν το επανέλαβε και πόσο καιρό μετά κ.α. Οι λύσεις ποικίλουν ανάλογα με την περίπτωση. Κάποιες που φέρνουν αποτέλεσμα σε ένα μπορεί να μην φέρουν σε ένα άλλο ή και να κάνουν το πρόβλημα χειρότερο.
Για το κλουβί τώρα, ναι είναι μέσο εκπαίδευσης. Συνήθος χρησιμοποιήτε για προβλήματα καθαριότητας, άγχος αποχωρισμού,εξικοίωση μεταξύ 2 ζώων,καταστροφή επίπλων όταν εμείς λείπουμε.Επίσης μας είναι πολύ χρήσιμη σε περιπτώσει ταξιδιού ή σε εκθέσεις. Θέλει όμως σταδιακή εξικοίωση του ζώου με αυτό. Ποτέ δεν βάζουμε αμέσως τη γάτα ή το σκύλο μέσα και κλείνουμε την πόρτα. Πόσο μάλλον σε συνδιασμό του να φύγουμε από το σπίτι αμέσως. Αν κάνουμε αυτό τότε η προσπάθεια μας έχει πάει 100 βήματα πίσω. Σκοπός μας είναι να του δίνει την αίσθηση της φωλιάς και όχι τιμωρίας.Στο΄διάστημα της εξικίωσης με το κλουβί ή τη γατοφόρο πρέπει να είμαστε πάντα κοντά του. Από την στιγμή που το ζωάκι μας το συνηθίσει και το έχει για φωλιά κι εμείς θέλουμε να του κλείνουμε το πορτάκι, το maximum για 17 εβδομάδων είναι οι 4-6 ώρες. Εξαιρούντε οι νυχτερινές. Πάντοτε όταν το βγάζουμε πρέπει να του δίνουμε αρκετό χρόνο για να παίξει για να εκτονωθεί.

Μακάρι Κυριακή, όταν σου τύχει τέτοια όμως γάτα :blink:.. να καταφέρεις να την κάνεις καλά με τα μέτρα που λές.:)

Θα το πω για 3η φορά.....
Άλλο η Θεωρία και άλλο η πράξη!!!
Κι ΕΓΩ τα έβλεπα τρελά τέτοια πράγματα, έλεγα ΔΕΝ υπάρχει ΤΕΤΟΙΑ γάτα. ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!!! ...:confused:

μέχρι που το είδα με τα μάτια μου. :/::blink:

Και εγώ το είδα με τα μάτια μου , γι αυτο και μπορώ να εκφέρω γνώμη! :/:!!!
Και θα το πω και εγω για ακόμα μια φορά,επειδή έχω περάσει από την θεωρία στην πράξη, μου έχει τυχει δηλαδη, ότι η λύση δεν ειναι το κλουβι αλλα ποιο απλούστεροι τρόποι!

Παιδιά, live & let the others live. O καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίζει τί είναι καλύτερο σε κάθε περίπτωση. Και κανένας δεν κατέχει την "χρυσή" συνταγή.

Στα προβλήματα συμπεριφοράς δυστηχώς δεν υπάρχει μια μαγική λύση. Εξαρτάται από την ηλικία του ζώου, χαρακτήρα,βιώματα, την συμπεριφορά μας σε αυτό, πότε παρουσίασε πρόβλημα, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το παρουσίασε,τι κάναμε εμείς (οι ιδιοκτήτες) τότε, αν το επανέλαβε και πόσο καιρό μετά κ.α. Οι λύσεις ποικίλουν ανάλογα με την περίπτωση. Κάποιες που φέρνουν αποτέλεσμα σε ένα μπορεί να μην φέρουν σε ένα άλλο ή και να κάνουν το πρόβλημα χειρότερο.
Για το κλουβί τώρα, ναι είναι μέσο εκπαίδευσης. Συνήθος χρησιμοποιήτε για προβλήματα καθαριότητας, άγχος αποχωρισμού,εξικοίωση μεταξύ 2 ζώων,καταστροφή επίπλων όταν εμείς λείπουμε.Επίσης μας είναι πολύ χρήσιμη σε περιπτώσει ταξιδιού ή σε εκθέσεις. Θέλει όμως σταδιακή εξικοίωση του ζώου με αυτό. Ποτέ δεν βάζουμε αμέσως τη γάτα ή το σκύλο μέσα και κλείνουμε την πόρτα. Πόσο μάλλον σε συνδιασμό του να φύγουμε από το σπίτι αμέσως. Αν κάνουμε αυτό τότε η προσπάθεια μας έχει πάει 100 βήματα πίσω. Σκοπός μας είναι να του δίνει την αίσθηση της φωλιάς και όχι τιμωρίας.Στο΄διάστημα της εξικίωσης με το κλουβί ή τη γατοφόρο πρέπει να είμαστε πάντα κοντά του. Από την στιγμή που το ζωάκι μας το συνηθίσει και το έχει για φωλιά κι εμείς θέλουμε να του κλείνουμε το πορτάκι, το maximum για 17 εβδομάδων είναι οι 4-6 ώρες. Εξαιρούντε οι νυχτερινές. Πάντοτε όταν το βγάζουμε πρέπει να του δίνουμε αρκετό χρόνο για να παίξει για να εκτονωθεί.

Νομίζω ότι ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ γράφτηκε μέχρι τώρα! :)
Και αν δεν απατώμαι είσαι Εκπαιδεύτρια (σκύλων) ??

Οπότε με κάλυψες!!

Κυριακή...το επεξεργάστηκα μετά...:redface: Λυπάμαι πραγματικά που δεν γνώρισα την γατούλα σου για να μπορέσω να συγκρίνω τις 2 περιπτώσεις. :).

επειδη ολο αυτο νομιζω οτι το ξεκινησα εγω μαλλον δεν καταλαβετε τι ηθελα να πω. οντως μπορει η μεθοδος του κλουβιου να βοηθαει αλλα οταν κατι φτανει στα ακρα δεν μπορει ποτε να ειναι καλο. πιστευω πως ολοι νοιωθουμε οτι τα ακρα τα εχουμε περασει προ πολλου σε πολλα επιπεδα.
δεν θελω να κανω προσωπικη επιθεση σε κανενα. το γεγονος οτι η γιασμιν δεν ειναι σε θεση να απαντησει σε οσες ερωτησεις της εγιναν και απαντανε αλλοι εκ μερους της μου φαινεται τουλαχιστον "μικροαστο":lol::lol::lol:

βρε τζουλια οταν λες οτι εχεις ερθει σε επαφη με 300 γατες τι εννοεις? οτι τις εχεις δει για παντε λεπτα την καθεμια???? δεν γινεται απο αποψη χρονου μεσα σε 33 χρονια να εχεις ζησει 300 γατες! εκτος αν το λες ως σχημα λογου.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back