aretha
Περιβόητο μέλος
Επίσης, τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις σου προς την ΟΔ, να γίνονται μέσω πμ (σου υπενθυμίζω και τον σχετικό κανόνα #15).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
βρε τζουλια οταν λες οτι εχεις ερθει σε επαφη με 300 γατες τι εννοεις? οτι τις εχεις δει για παντε λεπτα την καθεμια???? δεν γινεται απο αποψη χρονου μεσα σε 33 χρονια να εχεις ζησει 300 γατες! εκτος αν το λες ως σχημα λογου.
!
33 χρόνια επι 20-30 γάτες (το χρόνο μέσο όρο)= 660-990. (ΝΑΙ στο χωριό μου)

Έβαλα 300 για να μην με θεωρήσετε υπερβολική.
Και δεν έχω βάλει αυτά της Αθήνας.
( 1 στο σπίτι και καμία 10 αδέσποτα... και αυτά που έχω δει σε Συλλόγους/ Καταφύγια κλπ κλπ) Ν σε αριθμό.(Παρένθεση βέβαια.. .. γιατί δεν ήταν αυτό το θέμα μας
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kitsoyla
Πολύ δραστήριο μέλος
Νομίζω ότι ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ γράφτηκε μέχρι τώρα!
Και αν δεν απατώμαι είσαι Εκπαιδεύτρια (σκύλων) ??
Οπότε με κάλυψες!!
Κυριακή...το επεξεργάστηκα μετά...Λυπάμαι πραγματικά που δεν γνώρισα την γατούλα σου για να μπορέσω να συγκρίνω τις 2 περιπτώσεις.
.
Αχ μακαρι και τα γατιά να ηταν σαν τα σκυλιά , αλλα δυστυχώς δεν εκπαιδεύονται , οπότε δεν εχουν καμια σχεση , αλλο γατα αλλο σκυλος
!Δεν πειράζει Τζουλια , εχω ακόμα αλλωστε την Τζεση που ειναι αρκετα αγρια , αν θελεις να την γνωρίσεις! Της έχω αφησει τον χωρο της όμως και ετσι ζει ηρεμη! Δεν προσπαθησα με το ζόρι να την κανω να συμπαθησε τις αλλες γάτες , οπότε ζει ηρεμα και αυτοι και εμεις!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Και πραγματικά θα ήθελα να την γνωρίσω! Αυτό κανονίζεται εύκολα!

kitsoyla
Πολύ δραστήριο μέλος
Είσαι τυχερή που έχεις τον χώρο στο σπίτι σου και τον Θεικό κήπο!!!
Και πραγματικά θα ήθελα να την γνωρίσω! Αυτό κανονίζεται εύκολα!![]()
Οποτε θες!!!!

marestros
Δραστήριο μέλος
αντε καλα...εσυ δεν καταλαβαινεις μου φαινεται...μόνο να κανεις αντιπαραθεση θες!![]()
33 χρόνια επι 20-30 γάτες (το χρόνο μέσο όρο)= 660-990. (ΝΑΙ στο χωριό μου)
Έβαλα 300 για να μην με θεωρήσετε υπερβολική.
Και δεν έχω βάλει αυτά της Αθήνας.( 1 στο σπίτι και καμία 10 αδέσποτα... και αυτά που έχω δει σε Συλλόγους/ Καταφύγια κλπ κλπ) Ν σε αριθμό.
(Παρένθεση βέβαια.. .. γιατί δεν ήταν αυτό το θέμα μας)
τζουλια αυτο που μου λες μου δεινει να καταλαβω οτι εχεις ερθει σε επαφη με ολες αυτες τις γατες αλλα σε τι βαθος? το να βλεπω καθε μερα στον κηπο μου γατες δεν σημαινει οτι ξερω να της μεγαλωσω... στο χωριο μου γενναγαν οι γατουλες πολυ συχνα στον κηπο μας και προσεχαμε τα μικρα γιατι σε καποιες περιπτωσεις οι μητερες εφευγαν αυτο ομως δεν με εκανε να ξερω απο γατες... απο γατες εμαθα οταν πηρα το κατσουλι μου και αρχισα να την φροντιζω και να ειμαι απο πανω της σε ο,τι χρειαζεται κλπκλπ...
συγγνωμη αλλα πρεπει να ξεχωριζουμε την βουρτσα απο την οδοντοβουρτσα!
moukelis
Επιφανές μέλος
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Mαζί σου Δώρα!!Βρε παιδιά,να ρωτήσω κάτι αφελές;Σκοπός μας εδώ είναι να απομονώσουμε μηνύματα χρηστών για να τους την πουμε;Να την πούμε στους διαχειριστες;Να μετρήσουμε ποιος έχει μεγαλύτερη ποινή;Να κρίνουμε ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο;Όλοι νομίζω είμαστε ευαίσθητοι σε κακοποιήσεις ζώων,και τα ζωάκια είναι τα πρώτα που φέρονται ανάλογα όταν έχουν υποστεί κακοποίηση.Δε νομίζω να τρίβεται η Καλυψώ στη Γιασμίν και να κάθεται μαζί της άμα την κακοποιεί.Ούτε η Γιασμίν να αναγκάστηκε να δώσει τα δικά της γατάκια για να κρατάει την Καλυψώ σαν φετιχίστρια και να τη βασανίζει.Εν πάση περιπτώση,δεν γνωρίζει κανένας μας από κοντά την κατάσταση,και θεωρώ το κάθε ζώο ξεχωριστή οντότητα.Οποτε κάθε ιδιοκτήτης που γνωρίζει το ζωάκι του καλύτερα από όλους μας,πράττει αναλόγως.Είπαμε ο καθένας τις απόψεις του για το κλουβί,για το σαμαράκι,και ο κάθε ιδιοκτήτης είναι υπεύθυνος να αποφασίζει.
Όποιος φωνάζει πιο δυνατά δεν είναι ο δυνατότερος! Υπογράμμισα τα δυνατά σημεία του κειμένου σου!
kitsoyla
Πολύ δραστήριο μέλος
Βρε παιδιά,να ρωτήσω κάτι αφελές;Σκοπός μας εδώ είναι να απομονώσουμε μηνύματα χρηστών για να τους την πουμε;Να την πούμε στους διαχειριστες;Να μετρήσουμε ποιος έχει μεγαλύτερη ποινή;Να κρίνουμε ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο;Όλοι νομίζω είμαστε ευαίσθητοι σε κακοποιήσεις ζώων,και τα ζωάκια είναι τα πρώτα που φέρονται ανάλογα όταν έχουν υποστεί κακοποίηση.Δε νομίζω να τρίβεται η Καλυψώ στη Γιασμίν και να κάθεται μαζί της άμα την κακοποιεί.Ούτε η Γιασμίν να αναγκάστηκε να δώσει τα δικά της γατάκια για να κρατάει την Καλυψώ σαν φετιχίστρια και να τη βασανίζει.Εν πάση περιπτώση,δεν γνωρίζει κανένας μας από κοντά την κατάσταση,και θεωρώ το κάθε ζώο ξεχωριστή οντότητα.Οποτε κάθε ιδιοκτήτης που γνωρίζει το ζωάκι του καλύτερα από όλους μας,πράττει αναλόγως.Είπαμε ο καθένας τις απόψεις του για το κλουβί,για το σαμαράκι,και ο κάθε ιδιοκτήτης είναι υπεύθυνος να αποφασίζει.
Δεν την λέμε σε κανέναν , κανουμε απλά διάλογο
! Απλώς εγώ προσωπικά θεωρώ παράλογο να υποστηρίζουμε ότι μπορουμε να αλλαξουμε μια συμπεριφορά μιας γάτας , έχοντάς την κλεισμένη σε ενα κλουβι! Ειναι τελείως παράλογο! Δεν θέλει πολυ σκέψη για να το καταλάβουμε αυτο
, πιστεύω!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Δεν το έγραψα για σένα,αλλά βλέπω πολλούς που το παίρνουν προσωπικά.Εντελώς παράλογο μπορεί να είναι για σένα,όπως και για μένα είναι εντελώς παράλογο να θέλει ντε και καλά να γεννήσει κάποιος η γάτα του,παρόλο που έχει προβλήματα υγείας.Εντελώς παράλογο μου φαίνεται να το αμολάει στην αυλή ανεμβολίαστο και απροστάτευτο,γιατί η φύση του δεν είναι να είναι μέσα στο διαμέρισμα.Μπορώ να του το επιβάλλω;Όχι.Θα του εξηγήσω πολιτισμένα,και αν με εκνευριζει τόσο ή τον θεωρώ κουτό και παράλογο,θα σταματήσω να ασχολούμαι μαζί του.Και δεν είναι θέμα κατανόησης,είναι θέμα άποψης.Κατανοώ ότι η δική σου άποψη είναι διαφορετική,αλλά έχω δική μου,κι αυτό επίσης δε θέλει πολύ σκέψη για να το κατανοήσει κανείς.Και ήδη θεωρώ ότι υπάρχουν αρκετές απόψεις που εκφράστηκαν,σε κάποιους άρεσαν και σε κάποιους όχι,ας κρατήσει κι ας υιοθετήσει ο καθένας όποια του κάνει!Δεν την λέμε σε κανέναν , κανουμε απλά διάλογο!
Απλώς εγώ προσωπικά θεωρώ παράλογο να υποστηρίζουμε ότι μπορουμε να αλλαξουμε μια συμπεριφορά μιας γάτας , έχοντάς την κλεισμένη σε ενα κλουβι! Ειναι τελείως παράλογο! Δεν θέλει πολυ σκέψη για να το καταλάβουμε αυτο, πιστεύω!

julia
Διακεκριμένο μέλος
τζουλια αυτο που μου λες μου δεινει να καταλαβω οτι εχεις ερθει σε επαφη με ολες αυτες τις γατες αλλα σε τι βαθος? το να βλεπω καθε μερα στον κηπο μου γατες δεν σημαινει οτι ξερω να της μεγαλωσω... στο χωριο μου γενναγαν οι γατουλες πολυ συχνα στον κηπο μας και προσεχαμε τα μικρα γιατι σε καποιες περιπτωσεις οι μητερες εφευγαν αυτο ομως δεν με εκανε να ξερω απο γατες... απο γατες εμαθα οταν πηρα το κατσουλι μου και αρχισα να την φροντιζω και να ειμαι απο πανω της σε ο,τι χρειαζεται κλπκλπ...
συγγνωμη αλλα πρεπει να ξεχωριζουμε την βουρτσα απο την οδοντοβουρτσα!
ΟΚ. Προφανώς συγκρίνουμε πατάτες με κρεμμύδια..

Δεν θέλω να αποδείξω τίποτα ούτε να παραστήσω την έξυπνη.
Έβαλα το νούμερο για να τονίσω ότι έχοντας μεγαλώσει με μπιμπερό, κοιμηθεί, τρέξει και κλάψει για τόσες γάτες δεν μου έχει τύχει ΤΡΕΛΗ γατα.
Λογικό να μην με πιστεύεις... Αν με ήξερες και από κοντά θα σου ήταν ευκολότερο να με πιστέψεις.

Τώρα κοιμάμαι με 5 κάθε 2 ΣΚ. Και έξω έχουμε 20. Τις χαϊδεύω, τις ταίζω έχουν ονόματα, τις φροντίζω, έμαθα και τους κάνω εμβόλια κλπ κλπ.
Τις "προσκολλημένες" ΔΕΝ τις μετράω.
Αν διάβαζες τα νέα μου πιο συχνά θα ήταν απλά τα πράγματα..

kitsoyla
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν το έγραψα για σένα,αλλά βλέπω πολλούς που το παίρνουν προσωπικά.Και ήδη θεωρώ ότι υπάρχουν αρκετές απόψεις που εκφράστηκαν,σε κάποιους άρεσαν και σε κάποιους όχι,ας κρατήσει κι ας υιοθετήσει ο καθένας όποια του κάνει!![]()
Το ξέρω ότι δεν το εγραψες για μενα βρε
!Και σιγουρα ο καθένας έχει την αποψή του , αυτο δεν σημαινει όμως ότι δεν μπορουμε να λέμε οτι δεν συμφωνουμε και να κάνουμε διάλογο!
Αρκετα μιλησαμε πιστεύω, οτι ηταν να πω εγω προσωπικα το ειπα , ο καθένας μπορει να πιστευει ότι θέλει, έχεις δίκιο , αλλώστε δεν έχουμε όλοι την ιδια εμπειρία με τα ζώα, ουτε την ίδια λογικη
και αυτο το δεύτερο με λυπει όταν το συναντω σε νέους ανθρώπους! 
Τεσπα , δεν ασχολουμε αλλό , αρκετα το αναλύσαμε!

moukelis
Επιφανές μέλος
Σε λυπεί που δεν έχουμε όλοι οι νέοι άνθρωποι την ίδια λογική;Το ξέρω ότι δεν το εγραψες για μενα βρε!
Και σιγουρα ο καθένας έχει την αποψή του , αυτο δεν σημαινει όμως ότι δεν μπορουμε να λέμε οτι δεν συμφωνουμε και να κάνουμε διάλογο!
Αρκετα μιλησαμε πιστεύω, οτι ηταν να πω εγω προσωπικα το ειπα , ο καθένας μπορει να πιστευει ότι θέλει, έχεις δίκιο , αλλώστε δεν έχουμε όλοι την ιδια εμπειρία με τα ζώα, ουτε την ίδια λογικηκαι αυτο το δεύτερο με λυπει όταν το συναντω σε νέους ανθρώπους!
Τεσπα , δεν ασχολουμε αλλό , αρκετα το αναλύσαμε!![]()

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Εμένα πάντως με λυπεί που κάποιοι άνθρωποι σε κάποια θέματα φαίνεται να μην έχουν καθόλου λογική...Σε λυπεί που δεν έχουμε όλοι οι νέοι άνθρωποι την ίδια λογική;![]()

kitsoyla
Πολύ δραστήριο μέλος
Σε λυπεί που δεν έχουμε όλοι οι νέοι άνθρωποι την ίδια λογική;![]()
Πάνω σε αυτό το θέμα εννοώ , με τον εγκλωβισμό ενος ζώου σε ένα κλουβι!

moukelis
Επιφανές μέλος
Νομίζω πως οι ταυτόσημες απόψεις δεν βοηθούν πουθενα,καλό είναι να ακούγονται διάφορες κι ας μην μας αρέσουν όλες,έτσι μπορούμε να διαμορφώσουμε άποψη και να διαλέξουμε ποια μας εκφράζει.Εξάλλου γι'αυτό υπάρχει και το φόρουμ!Πάνω σε αυτό το θέμα εννοώ , με τον εγκλωβισμό ενος ζώου σε ένα κλουβι!![]()

Marcos
Εκκολαπτόμενο μέλος
1/ Αυτούς που θέλουν να σταματήσει, και
2/Αυτούς που απαντάνε αντί άλλων.
Δεν καταλαβαίνω γιατί κάθε τόσο ζητάτε να κλείσει η συζήτηση...
Προφανώς είναι ένα θέμα που πολλούς έχει προβληματίσει και μάλιστα σοβαρά, και γι' αυτό θα κλείσει όταν κλείσει, κι όχι νωρίτερα, και επίσης συζητιέται διότι προτείνεται τακτικά, σε διάφορες περιπτώσεις κι έτσι επανέρχεται συνεχώς το θέμα, από αυτούς που προτείνουν αυτές τις μεθόδους.
Το ότι έχει ίσως συζητηθεί ξανά, δεν είναι λόγος να μην ξανασυζητιέται, διότι κάθε τόσο, κάποιος ανυποψίαστος χρήστης, κάνει μια ερώτηση και λαμβάνει διάφορες απαντήσεις οι οποίες για άλλους χρήστες, (όπως και στο θέμα εδώ), θεωρούνται προβληματικές -αν μη τί άλλο- και χρήζουν ανταπάντησης.
Στο θέμα της γατούλας της Καλυψούς, ομολογώ ότι το βρίσκω τρομερά θλιβερό, να έχει την ατυχία να πέσει στην φροντίδα που της έτυχε.
Δεν καταλαβαίνω, πώς μιά γατούλα διαγνώστηκε ως "αυτοκτονική" και "τρελλή"(κι από ποιόν; ), αρρώστησε στα χέρια του σοβαρότατα, και μεταφέρθηκε στα χέρια άλλου μέλους του εν λόγω Σωματείου, -ενώ ήταν ήδη γνωστό ότι δεν μπορεί να συμβιώσει με άλλες γάτες- να διαβιώσει βιαίως ανάμεσα σε άλλες τρείς-τέσσερις μέσα σε ένα κλουβί για το μεγαλύτερο μέρος της διαβίωσής της.
Δεν μπορώ να το καταλάβω. Το σπίτι αυτό άλλο δωμάτιο, δεν είχε να μείνει η γάτα ήσυχη; Εν πάση περιπτώσει, πες πώς δεν υπήρχε... όλη αυτή η βία με τα διάφανα κλουβιά και τα άλλα γατιά που τριγυρίζουν πάνω, γύρω και δίπλα στο κλουβί της γατούλας, για να "κοινωνικοποιηθεί" προς τί;
Γιατί να κοινωνικοποιηθεί ένα ζώο 8 χρονών που έχει μάθει να ζεί μόνο του;
Επειδή έτσι βολεύει τον "Σωτήρα" του που έχει κι άλλα ζώα;
Απλά σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να την αναλάβει κάποιος άλλος κι όχι αυτός που είναι υπερπλήρης από ζώα.
Κι αν το να βρεθεί κάποιος άλλος είναι πιό δύσκολο απ' την Οδύσσεια που περιγράφεται στο φόρουμ, τότε ομολογώ ότι μου κινεί τις υποψίες για το ποιές είναι στ' αλήθεια οι προθέσεις για το ζώο.
Ούτως ή άλλως οι γάτες είναι μονήρη ζώα, και δύσκολα δέχονται έστω κι άλλη μία γάτα στον ίδιο χώρο.
Γιατί να μάθει με την βία να ζεί μαζί με τόσες άλλες;
Μήπως για να μπορούμε να είμαστε εμείς αυτοί που αποφασίζουν, σώζουν κλπ;
Και όλοι αυτοί που ζήτησαν να την υιοθετήσουν γιατί απορρίφθηκαν επειδή είχαν κι άλλη γάτα;
Μήπως για να συνεχιστεί το μελό και η "σωτηρία" του συμβόλου "Καλυψώ";
Διότι και στο σπίτι που φιλοξενείται ΜΗΝΕΣ τώρα, μένει μαζί με άλλα ζώα.
Όμως τα ζώα, δεν είναι σύμβολα, είναι ζωές, και κατά την γνώμη μου όλη αυτή η ιστορία -πολύ περισσότερο μάλιστα όταν προτείνεται συνεχώς και σε άλλους-, μπορεί να έχει ακόμη και νομικό ενδιαφέρον για κάποιον που θα ενδιαφερόταν με αυτόν τον τρόπο.
Θεωρώ ότι είναι περίτρανη περίπτωση βασανισμού ζώου και μάλιστα καταγεγραμμένη με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και παρανοϊκές αναγωγές σε ανθρώπινες ψυχιατρικές παθήσεις οι οποίες μιλούν όχι για την ψυχική κατάσταση της Καλυψούς, αλλά για τα ενδιαφέροντα και τις αναζητήσεις του δεσμώτη της.
Διότι αυτό πιστεύω στην προκειμένη περίπτωση ότι πρόκειται για δεσμώτη και όχι για "Σωτήρα"
Και βρίσκω ότι αυτό πράγματι θα έπρεπε να απασχολήσει την διεύθυνση του φόρουμ, διότι ένας απ' τους βασικούς του κανόνες αν δεν κάνω λάθος είναι να μην συμμετέχουν άνθρωποι που δεν αγαπούν τα ζώα.
Αν ο εγκλεισμός επί μήνες δεν είναι πρακτική ενάντια στα ζώα, τότε ας πάμε στο τσίρκο, να ευχαριστηθούμε ένα ωραιότατο σώου με ελέφαντες.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Νομίζω πως οι ταυτόσημες απόψεις δεν βοηθούν πουθενα,καλό είναι να ακούγονται διάφορες κι ας μην μας αρέσουν όλες,έτσι μπορούμε να διαμορφώσουμε άποψη και να διαλέξουμε ποια μας εκφράζει.Εξάλλου γι'αυτό υπάρχει και το φόρουμ!![]()
Μπράβο ρε Δώρα!!!

Πόσες φορές καθάρισες σήμερα??

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Αν πάλι κάνω λάθος, καλώ και εγώ τους υπερασπιστές της μεθόδου να μου υποδείξουν την κατάλληλη βιβλιογραφία ή να με παραπέμψουν στα κατάλληλα σάιτ, χωρίς να φοβούνται να ρισκάρουν ότι η γνώμη μου ενδέχεται να παραμείνει η ίδια.
moukelis
Επιφανές μέλος
Ευχαριστώ!Μπράβο ρε Δώρα!!!![]()
Πόσες φορές καθάρισες σήμερα??![]()

Μία το πρωί,που τα έκανε δίπλα από την αμμολεκάνη,έμεινε στο μπαλκόνι όσο έλειπα και τώρα κοιμάται φαρδύς-πλατύς στο πάπλωμά μου.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool