aspasiapef
Διάσημο μέλος
Κάτι σε "Πόλεμο των Ροουζ" μου κάνει, σκύλος με πατατούλες στο φούρνο. Μπλιαχ! Ούτε να το σκέφτομαι δε θέλω!Νομιζω οτι στην Ιταλια τρωγανε γατια ...Τι θα φαμε αγαπη μου? ααα εκανα ενα γατι στο φουρνο! Μουρλια! (black humor)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chrisidor
Δραστήριο μέλος
! Τότε τα κουνέλια δεν ήταν της μόδας και δεν είχαν βρεί το κόλπο με το πριονίδι. Εμένα μου τα είχαν χαρίσει σε μια φάρμα εκτροφής κουνελιών. Έτρωγαν ειδική τροφή και τρελαίνονταν για λαχανικά, κυρίως για μαρούλι και καρότο. Τώρα στα πέτσοπ λένε πως δεν κάνει να τρώνε λαχανικά, αλλά δεν το πολυπιστεύω.Μάλλον το λένε για να πωλούν τις τροφές τους.Το δεύτερο μου κουνέλι, που το είχα για χρόνια, ήταν πολύ καλό και έξυπνο. Είχα εντυπωσιαστεί γιατί ήμουν μικρή και νόμιζα πως τα κουνέλια είναι χαζά. Όταν είμασταν σπίτι το είχαμε μέσα ελεύθερο και ήθελε όλο αγκαλιές και παιχνίδια. Βέβαια καλό είναι μετά το φαγητό να μένει στο κλουβί του για να μη τα κάνει παντού. Η αλήθεια είναι πως τα κακά του είναι μπιλίτσες και δεν μυρίζουν ούτε λερώνουν, όμως τα τσίσα του...αφήστε καλύτερα! Άκουγε όταν τον φωνάζαμε και έτρεχε προς το μέρος μας. Έπαιζε με μπαλάκια και με τον τότε γάτο μου, ο οποίος παρεμπιπτόντως τον φοβόταν επειδή χοροπηδούσε. Όταν μεγάλωσε έγινε τεράστιο! Αυτά στα πέτσοπ λένε πως είναι μίνι και δεν μεγαλώνουν, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό γιατί ακόμα και τα πιο τεράστια κουνέλια όταν είναι μωρά είναι απίστευτα μικρά! Πλένονται μόνα τους και είναι πολύ αστεία! Μπάνιο έκανα μόνο τα ποδαράκια του με χλιαρό νερό και τα στέγνωνα με πετσέτα. Το καλοκαίρι είχαμε το κλουβάκι του πάντα σε σκιά γιατί δεν αντέχουν τη ζέστη και το χειμώνα το καλύπταμε με χοντρό νάυλον για να μην περνάει το κρύο (ανοίγαμε και τρύπες για να μπορεί να αναπνέει βέβαια) και φυσικά το είχαμε σε μέρος που δεν βρεχόταν.
Σχετικά με τη στείρωση, τα ξαδέρφια μου που είναι άγγλοι έχουν στειρώσει το θηλυκό (έχουν 2, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό), αλλά δεν ξέρω αν γίνεται αυτό και στην Ελλάδα.
Προσωπικά λατρεύω τα κουνέλια, αλλά είμαι της άποψης ότι δεν κάνουν για διαμέρισμα, εκτός εάν έχουν μεγάλο χώρο και μπορούν να χοροπηδούν άνετα!
Ελπίζω να βοήθησα κάπως από την εμπειρία μου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
KOKKINIKLOSTI
Νεοφερμένο μέλος
Δεν τα πειράζει να είναι εκεί κάποιες ώρες της ημέρας, όμως είναι έξυπνα ζώα και χρειάζονται παιχνίδια για να απασχολούν το πνεύμα τους καί το σώμα τους! Βοηθάει πολύ το γεγονός οτι πολύ εύκολα εκπαιδεύονται για να τα κάνουν στην άμμο για γάτες και να μην λερώνουν!Όσον αφορά το πόσο τους αρέσουν τα χάδια, σκεφτείτε οτι είναι ζώα που ανήκουν στον πάτο της τροφικής αλυσίδας!
Είναι φυσιολογικό να μην είναι τοσο χαδιάρικα όσο οι γάτες! Όμως εξάρτάται και απο την ξεχωριστή προσωπικότητα του κάθε κουνελιού!Σε γενικές γραμμές τους αρέσει περισσότερο να τα χαιδεύουν ανάμεσα στα μάτια και πίσω απο τα αφτιά! Τέλος είναι σπάνιο να τους αρέσει να τα σηκώνουμε γιατί το ένστικτό τους τους λέει οτι θέλουμε να τα φάμε! Και φυσικά είναι λάθος να τα σηκώνουμε απο τα αφτιά! Ο καλύτερος τρόπος είναι βαζοντας το ένα χέρι κάτω απο το στήθος τους και το άλλο λίγο πιο πάνω απο την ουρά τους και να τα σηκώνουμε με μία κινηση! Με αυτόν τον τρόπο είναι ασφαλή και δεν μπορούν να κλοτσήσουν και να ξαφύγουν! Αυτά προς το παρον!!!! Ουφ!!!
mimikaki
Διάσημο μέλος

KOKKINIKLOSTI
Νεοφερμένο μέλος
chrisidor
Δραστήριο μέλος
purina
Πολύ δραστήριο μέλος
Να το χαιρεσε το κουνελακι σου.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
KOKKINIKLOSTI
Νεοφερμένο μέλος
chrisidor
Δραστήριο μέλος
! Μου τα είχαν φέρει από φάρμα με κουνέλια που προορίζονταν για σφαγή
! Αυτά που πουλάνε τώρα στα petshop δεν είναι τα original κουνέλια που τρώει ο κόσμος. Είναι διασταυρωμένα ειδικά για να μην μεγαλώνουν πολύ και προορίζονται για κατοικίδια.Γι'αυτό ο Γουόλι μου είχε τόσο μεγάλα αυτιά. Και όταν μεγάλωσε έγινε τεράστιος.
chrisidor
Δραστήριο μέλος
Συνημμένα
chrisidor
Δραστήριο μέλος
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
KOKKINIKLOSTI
Νεοφερμένο μέλος
anabou
Διάσημο μέλος
chrisidor
Δραστήριο μέλος
Ti kouklia pou einai auta??? Kai stin Ellada mpoeis na vreis kouneli ratsas alla pote den mpoeis na eisai sigouros giati oi perissoteroi promitheutes einai asxetoi kai ta afinoun na zeugaronoun metaxi tous! Etsi, auto pou sou poulane gia "nanaki" mporei na min vgei kai toso mikro telika!
Έχεις δίκιο!Ο φίλος μου ενδιαφερόταν για κουνέλι, μόνο υπό την προϋπόθεση οτι θα μείνει μικρό. Όταν λοιπόν πήγαμε σε petshop, ρωτήσαμε τον πωλητή και μας διαβεβαίωσε ότι ήταν όλα μίνι.Αμέσως μετά, μας πλησίασε μια κοπέλα που άκουσε τη συζήτηση και μας είπε πως αγόρασε από εκεί ένα κουνελάκι, υποτίθεται μίνι, και αυτό έγινε σαν γάτα. Δυστυχώς δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη στα λεγόμενά τους γιατί τις περισσότερες φορές είναι όντως άσχετοι.
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
KOKKINIKLOSTI
Νεοφερμένο μέλος
giota
Πολύ δραστήριο μέλος

KOKKINIKLOSTI
Νεοφερμένο μέλος

Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
Τι θα φαμε αγαπη μου? ααα εκανα ενα γατι στο φουρνο! Μουρλια! (black humor)