Κουνέλι

Νομιζω οτι στην Ιταλια τρωγανε γατια ... :hmm: Τι θα φαμε αγαπη μου? ααα εκανα ενα γατι στο φουρνο! Μουρλια! (black humor)
Κάτι σε "Πόλεμο των Ροουζ" μου κάνει, σκύλος με πατατούλες στο φούρνο. Μπλιαχ! Ούτε να το σκέφτομαι δε θέλω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και εγώ είχα κουνέλι παλιά για πολλά χρόνια. Το πρώτο μου ήταν ελεύθερο στο μπαλκόνι και δυστυχώς έπεσε και πέθανε πολύ νωρίς. Το δεύτερο έμενε σε κλουβάκι στο μπαλκόνι, το οποίο πλέναμε καθημερινά γιατί μύριζε πολύ:mpliaks:! Τότε τα κουνέλια δεν ήταν της μόδας και δεν είχαν βρεί το κόλπο με το πριονίδι. Εμένα μου τα είχαν χαρίσει σε μια φάρμα εκτροφής κουνελιών. Έτρωγαν ειδική τροφή και τρελαίνονταν για λαχανικά, κυρίως για μαρούλι και καρότο. Τώρα στα πέτσοπ λένε πως δεν κάνει να τρώνε λαχανικά, αλλά δεν το πολυπιστεύω.Μάλλον το λένε για να πωλούν τις τροφές τους.
Το δεύτερο μου κουνέλι, που το είχα για χρόνια, ήταν πολύ καλό και έξυπνο. Είχα εντυπωσιαστεί γιατί ήμουν μικρή και νόμιζα πως τα κουνέλια είναι χαζά. Όταν είμασταν σπίτι το είχαμε μέσα ελεύθερο και ήθελε όλο αγκαλιές και παιχνίδια. Βέβαια καλό είναι μετά το φαγητό να μένει στο κλουβί του για να μη τα κάνει παντού. Η αλήθεια είναι πως τα κακά του είναι μπιλίτσες και δεν μυρίζουν ούτε λερώνουν, όμως τα τσίσα του...αφήστε καλύτερα! Άκουγε όταν τον φωνάζαμε και έτρεχε προς το μέρος μας. Έπαιζε με μπαλάκια και με τον τότε γάτο μου, ο οποίος παρεμπιπτόντως τον φοβόταν επειδή χοροπηδούσε. Όταν μεγάλωσε έγινε τεράστιο! Αυτά στα πέτσοπ λένε πως είναι μίνι και δεν μεγαλώνουν, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό γιατί ακόμα και τα πιο τεράστια κουνέλια όταν είναι μωρά είναι απίστευτα μικρά! Πλένονται μόνα τους και είναι πολύ αστεία! Μπάνιο έκανα μόνο τα ποδαράκια του με χλιαρό νερό και τα στέγνωνα με πετσέτα. Το καλοκαίρι είχαμε το κλουβάκι του πάντα σε σκιά γιατί δεν αντέχουν τη ζέστη και το χειμώνα το καλύπταμε με χοντρό νάυλον για να μην περνάει το κρύο (ανοίγαμε και τρύπες για να μπορεί να αναπνέει βέβαια) και φυσικά το είχαμε σε μέρος που δεν βρεχόταν.
Σχετικά με τη στείρωση, τα ξαδέρφια μου που είναι άγγλοι έχουν στειρώσει το θηλυκό (έχουν 2, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό), αλλά δεν ξέρω αν γίνεται αυτό και στην Ελλάδα.
Προσωπικά λατρεύω τα κουνέλια, αλλά είμαι της άποψης ότι δεν κάνουν για διαμέρισμα, εκτός εάν έχουν μεγάλο χώρο και μπορούν να χοροπηδούν άνετα!:)
Ελπίζω να βοήθησα κάπως από την εμπειρία μου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γειά σε όλους! Είμαι νέο μέλος και, αν και δεν έχω τώρα γάτα είχα κάποτε), έχω έναν φοβερό κούνελο και το έχω ψάξει σε βάθος το θέμα! Λοιπόν... η κουνελίνη είναι κακή για τα κατοικίδια κουνέλια, γιατί είναι φτιαγμένη για να παχαίνει τα κουνέλια παραγωγής! Και η καλύτερη τροφή για κατοικίδια κουνέλια έχει τουλάχιστον 15% φυτικές ίνες και λιγότερο απο 8% πρωτείνες! Επίσης τα κουνέλια επιβάλλεται να τρώνε καθημερινά λαχανικά και χορταρικά, όμως μετά την ηλικία των 3 μηνών! Επίσης όχι μόνο μπορούν να στίρωθούν αλλά επιβάλλεται!! Όχι μόνο για να μην αναπαράγονται αλλα και γιατί αν δεν το κανουν τρελαίνονται! Να έχει κάποιοσ που έχει κουνέλι υπ' όψιν του οτι θα πρέπει να βρίσκει σπίτια για μωρά κουνελάκια τουλάχιστον 3 φορές το χρόνο γιατί τόσες φορές γεννάνε!Επίσης έρευνες δείχνουν οτι το 85% των θηλυκών αστείρωτων κατοικίδιων κουνελιών που δεν ζευγαρώνουν παθαίνουν καρκίνο της μήτρας πρίν την ηλικία των 3 ετών! Ένα άλλο πράγμα είναι οτι τα κουνέλια ΔΕΝ είναι ζώα που ζούν καλά σε κλουβί!Όσο μεγάλο και να είναι το κλουβί τους!
Δεν τα πειράζει να είναι εκεί κάποιες ώρες της ημέρας, όμως είναι έξυπνα ζώα και χρειάζονται παιχνίδια για να απασχολούν το πνεύμα τους καί το σώμα τους! Βοηθάει πολύ το γεγονός οτι πολύ εύκολα εκπαιδεύονται για να τα κάνουν στην άμμο για γάτες και να μην λερώνουν!Όσον αφορά το πόσο τους αρέσουν τα χάδια, σκεφτείτε οτι είναι ζώα που ανήκουν στον πάτο της τροφικής αλυσίδας!
Είναι φυσιολογικό να μην είναι τοσο χαδιάρικα όσο οι γάτες! Όμως εξάρτάται και απο την ξεχωριστή προσωπικότητα του κάθε κουνελιού!Σε γενικές γραμμές τους αρέσει περισσότερο να τα χαιδεύουν ανάμεσα στα μάτια και πίσω απο τα αφτιά! Τέλος είναι σπάνιο να τους αρέσει να τα σηκώνουμε γιατί το ένστικτό τους τους λέει οτι θέλουμε να τα φάμε! Και φυσικά είναι λάθος να τα σηκώνουμε απο τα αφτιά! Ο καλύτερος τρόπος είναι βαζοντας το ένα χέρι κάτω απο το στήθος τους και το άλλο λίγο πιο πάνω απο την ουρά τους και να τα σηκώνουμε με μία κινηση! Με αυτόν τον τρόπο είναι ασφαλή και δεν μπορούν να κλοτσήσουν και να ξαφύγουν! Αυτά προς το παρον!!!! Ουφ!!!

αληθεια ειναι οτι οι γατες κηνυγουν και σκοτωνουν τα κουνελακια? εβλεπα ενα ντοκημαντερ μια φορα που εδιχνε μια γατουλα να το κανει...:confused:

Οι γάτες είναι σαρκοφάγα ζώα, άρα κυνήγάνε άλλα μικρότερα ζώα για να φάνε! ακόμα και όταν είναι χορτάτες όταν μυρίσουν φαϊ ξυπνάνε τα ένστικτα! Αν σκεφτείς οτι οι περισσότερες γατοτροφές έχουν μέσα κουνέλι καταλαβαίνεις τι σκέφτονται μόλις βρούν ένα ζωντανό!

Ο Γουόλι, ο κούνελος μου!:)

Συνημμένα

• σάρωση0002.jpg
    σάρωση0002.jpg
    54,4 KB · Εμφανίσεις: 274
Καλε τι αυταρες που εχει ο γουολι.:) Να το χαιρεσε το κουνελακι σου.

einai autos pou exeis tora? ti ratsa einai? Kai elega oti o Aftias mou exei makria autia! Na merikes fotografies!
aftiasrabbit.jpg
08-12-06_1245.jpg

Όχι, μάλλον δεν καταλάβατε. Αυτό το κουνέλι το είχα πολύ παλιά όταν ήμουν τρίτη δημοτικού, αν θυμάμαι καλά. Και το άλλο που έπεσε από το μπαλκόνι επίσης. Μόλις το βρήκα νεκρό κάτω στον κήπο (μένω στο δεύτερο όροφο) έκλαιγα τόσο πολύ που μου έφεραν την ίδια μέρα αυτό της φωτογραφίας. Γουόλι τα έλεγα και τα δύο. Ήταν και τα δύο άσπρα, μόνο που το πρώτο είχε γαλαζογκρί μάτια ενώ το δεύτερο κόκκινα. Το πρώτο πέθανε μωρό δυστυχώς.Φανταστείτε ότι οι αδερφές μου που δεν ασχολιόντουσαν μαζί του ούτε που το είχαν καταλάβει ότι ήταν άλλο, μέχρι που τους είπα ότι πέθανε το πρώτο:blink: !
Μου τα είχαν φέρει από φάρμα με κουνέλια που προορίζονταν για σφαγή:mad: ! Αυτά που πουλάνε τώρα στα petshop δεν είναι τα original κουνέλια που τρώει ο κόσμος. Είναι διασταυρωμένα ειδικά για να μην μεγαλώνουν πολύ και προορίζονται για κατοικίδια.
Γι'αυτό ο Γουόλι μου είχε τόσο μεγάλα αυτιά. Και όταν μεγάλωσε έγινε τεράστιος.

Αυτό είναι μιας γνωστής μου από petshop. Είναι βέβαια πιο μικρό από τον Αυτιά σου γιατί είναι μωρό. Μάλλον είναι και άλλη ράτσα γιατί είναι φουντωτό.

Συνημμένα

• DSC00938.JPG
    DSC00938.JPG
    55,9 KB · Εμφανίσεις: 5.443
  • DSC00940.JPG
    DSC00940.JPG
    57,3 KB · Εμφανίσεις: 4.766
Και αυτά είναι τα αγγλάκια του ξαδερφού μου. Είναι άλλης ράτσας και τα αυτιά τους είναι πάντα πεσμένα.

Συνημμένα

• DSC02149.jpg
    DSC02149.jpg
    234,7 KB · Εμφανίσεις: 767
  • DSC02151.jpg
    DSC02151.jpg
    130,3 KB · Εμφανίσεις: 629
πολυ ομορφο το γκρι φουντωτο κουνελακι!στην αμερικη ξερω οτι απο τα καταφυγια ζωων μπορεις να υιοθετησεις και κουνελακια!

Ti kouklia pou einai auta??? Kai stin Ellada mpoeis na vreis kouneli ratsas alla pote den mpoeis na eisai sigouros giati oi perissoteroi promitheutes einai asxetoi kai ta afinoun na zeugaronoun metaxi tous! Etsi, auto pou sou poulane gia "nanaki" mporei na min vgei kai toso mikro telika!

Ο φουντωτούλης είναι τέλειος!

Ti kouklia pou einai auta??? Kai stin Ellada mpoeis na vreis kouneli ratsas alla pote den mpoeis na eisai sigouros giati oi perissoteroi promitheutes einai asxetoi kai ta afinoun na zeugaronoun metaxi tous! Etsi, auto pou sou poulane gia "nanaki" mporei na min vgei kai toso mikro telika!

Έχεις δίκιο!Ο φίλος μου ενδιαφερόταν για κουνέλι, μόνο υπό την προϋπόθεση οτι θα μείνει μικρό. Όταν λοιπόν πήγαμε σε petshop, ρωτήσαμε τον πωλητή και μας διαβεβαίωσε ότι ήταν όλα μίνι.Αμέσως μετά, μας πλησίασε μια κοπέλα που άκουσε τη συζήτηση και μας είπε πως αγόρασε από εκεί ένα κουνελάκι, υποτίθεται μίνι, και αυτό έγινε σαν γάτα. Δυστυχώς δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη στα λεγόμενά τους γιατί τις περισσότερες φορές είναι όντως άσχετοι.

Η απλως θελουν να πουλησουν και αυτο ειναι χειροτερο

Toulaxiston osos afora ta kounelia isxioun kai ta 2 tautoxrona! Logo oti apo kairo ithela na vro kouneli eixa frontisei na enimerotho apo kairo apo to internet gia auta! Telika to kouneli mou to iothetisa apo mia kiria pou eixe anagi na dosei! Omos klouvia, trofes, axesouar eprepe na ta paro apo pet-shop! Gia na katalavo tin simperifora tous ekana tin entelos asxeti me to thema. To ti drako kai parapliroforisi pira den legetai! Otan loipon arxisa na tous leo ta sosta tous afisa me to stoma anixto kai apo tote mou lene panta tin alitheia!

Μια μικρη υποδειξη Γραφε σε παρακαλωμε ελληνικους χαρακτηρες Ευχαριστω:)

Εντάξει! ;)

Επιτελους! Εμεις για καλο το λεμε μονο!;) :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back