Και εγώ είχα κουνέλι παλιά για πολλά χρόνια. Το πρώτο μου ήταν ελεύθερο στο μπαλκόνι και δυστυχώς έπεσε και πέθανε πολύ νωρίς. Το δεύτερο έμενε σε κλουβάκι στο μπαλκόνι, το οποίο πλέναμε καθημερινά γιατί μύριζε πολύ

! Τότε τα κουνέλια δεν ήταν της μόδας και δεν είχαν βρεί το κόλπο με το πριονίδι. Εμένα μου τα είχαν χαρίσει σε μια φάρμα εκτροφής κουνελιών. Έτρωγαν ειδική τροφή και τρελαίνονταν για λαχανικά, κυρίως για μαρούλι και καρότο. Τώρα στα πέτσοπ λένε πως δεν κάνει να τρώνε λαχανικά, αλλά δεν το πολυπιστεύω.Μάλλον το λένε για να πωλούν τις τροφές τους.
Το δεύτερο μου κουνέλι, που το είχα για χρόνια, ήταν πολύ καλό και έξυπνο. Είχα εντυπωσιαστεί γιατί ήμουν μικρή και νόμιζα πως τα κουνέλια είναι χαζά. Όταν είμασταν σπίτι το είχαμε μέσα ελεύθερο και ήθελε όλο αγκαλιές και παιχνίδια. Βέβαια καλό είναι μετά το φαγητό να μένει στο κλουβί του για να μη τα κάνει παντού. Η αλήθεια είναι πως τα κακά του είναι μπιλίτσες και δεν μυρίζουν ούτε λερώνουν, όμως τα τσίσα του...αφήστε καλύτερα! Άκουγε όταν τον φωνάζαμε και έτρεχε προς το μέρος μας. Έπαιζε με μπαλάκια και με τον τότε γάτο μου, ο οποίος παρεμπιπτόντως τον φοβόταν επειδή χοροπηδούσε. Όταν μεγάλωσε έγινε τεράστιο! Αυτά στα πέτσοπ λένε πως είναι μίνι και δεν μεγαλώνουν, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό γιατί ακόμα και τα πιο τεράστια κουνέλια όταν είναι μωρά είναι απίστευτα μικρά! Πλένονται μόνα τους και είναι πολύ αστεία! Μπάνιο έκανα μόνο τα ποδαράκια του με χλιαρό νερό και τα στέγνωνα με πετσέτα. Το καλοκαίρι είχαμε το κλουβάκι του πάντα σε σκιά γιατί δεν αντέχουν τη ζέστη και το χειμώνα το καλύπταμε με χοντρό νάυλον για να μην περνάει το κρύο (ανοίγαμε και τρύπες για να μπορεί να αναπνέει βέβαια) και φυσικά το είχαμε σε μέρος που δεν βρεχόταν.
Σχετικά με τη στείρωση, τα ξαδέρφια μου που είναι άγγλοι έχουν στειρώσει το θηλυκό (έχουν 2, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό), αλλά δεν ξέρω αν γίνεται αυτό και στην Ελλάδα.
Προσωπικά λατρεύω τα κουνέλια, αλλά είμαι της άποψης ότι δεν κάνουν για διαμέρισμα, εκτός εάν έχουν μεγάλο χώρο και μπορούν να χοροπηδούν άνετα!
Ελπίζω να βοήθησα κάπως από την εμπειρία μου.