Το Μπασσετίνι μας , παρόλο που είναι μόλις οκτώ μηνών, ήδη κάνει αρκετά αστεία πράγματα. Π.χ., σε κρίσιμες καταστάσεις, κάνει την πεθαμένη, με τεράστια επιτυχία, σας διαβεβαιώ. Σφαλίζει μάτια και στόμα, παραλύει ολόκληρη, δεν κουνιέται ούτε αυτί, ούτε μια τρίχα μουστακίσια, ούτε ουρά, τίποτα και σχεδόν δεν αναπνέει

Μόλις σιγουρευτεί ότι πέρασε η δύσκολη στιγμή (χάπι, στέγνωμα με την πετσέτα μετά το μπάνιο), ζωντανεύει. Θα ήθελε πολύ να παραστήσει και στο γιατρό τη πεθαμένη, αλλά, από την πολύ σύγχηση, δεν της βγαίνει ο ρόλος, οπότε το παίζει Βασιλάκης Καΐλας, κοιτάει λυπημένα και απορημένα, τρέμει, κολλάει επάνω μου και χώνει τα μούτρα της στην ποδιά μου (δεν νομίζω από ντροπή

). Επίσης, συγυρίζει κατά καιρούς τους καναπέδες, ψάχνοντας κάτω από τα μαξιλάρια για πεταμένα πράγματα. Άλλοτε ξετρυπώνει κοκκαλάκια μαλλιών, άλλοτε στυλό και, άλλοτε χαρτί τσίχλας (βλέπε χθεσινό σχετικό φωτορεπορτάζ στο "κεραμιδιού-μάνιακς") . Άλλη συνήθεια, είναι να ενοχλεί όποιον πάει στο μικρό wc. Ανεβαίνει σε μια πολυθρόνα ,που είναι μπροστά στην πόρτα του, και......την σπρώχνει μέχρι να ανοίξειΑν βιάζεσαι και δεν την έχεις κλείσει καλά, την έχεις βάψει

Τότε, είναι από τις σπάνιες φορές, που ακούμε και τη φωνή της: "Μιάου"= "Στην έσκασα".