Κρίσεις επιληψίας!

Παιδιά, τον έχασα τελικά.
Κουράγιο εύχομαι, και για σένα και για μένα, διότι κι εγώ έχασα το Ασπροπουλίνι μου μια βδομάδα πριν. :(
Να είσαι σίγουρη πως έκανες για τον γατούλη ό,τι περνούσε από το χέρι σου και μην αφήνεις κανέναν να σου βάζει κακές σκέψεις στο μυαλό. Καλό κατευόδιο στον γατουλίνο και να τον θυμάσαι πάντα με αγάπη...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σίγουρα έκανες αυτό που έπρεπε να κάνεις και με το παραπάνω.Πολλές φορές όμως αυτό δυστυχώς,δεν σώζει τα ζωάκια μας:(.Καλό του ταξίδι και να τον θυμάσαι πάντα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ax Kατερινα μου,πολυ στεναχωρηθηκα,κατα βαθος πιστευα οτι θα τα καταφερνε το μικρο σου.
Καταλαβαινω ποσο πολυ στεναχωριεσαι.Μακαρι να μην χανοταν κανενα γατακι απο αρρωστιες,αλλα δυστυχως αυτο δεν γινεται.Το μονο που μπορω να πω ειναι να εισαι δυνατη.Σε νιωθω απολυτα.
Καλο ταξιδι γατουλη:bye:

Λυπάμαι πολύ, Κατερίνα... Να τον θυμάσαι.

Κριμα Κατερινα,εκανες ο,τι μπορουσες κι ο γατουλακος σου το ξερει αυτο.Καλο ταξιδι στο αγγελακι σου...

Κανείς δεν μπορεί να σου πει τίποτα, μιας και έκανες πραγματικά ότι μπορούσες. Τελικά όμως το καντηλάκι του ήθελε να σβήσει:(.
Κουράγιο κι από εμένα και καλό ταξίδι στο γατουλίνι σου:/:

Λυπάμαι πολύ. :(
Καλό ταξίδι στον γατουλάκο σου και καλή δύναμη σε εσένα.

Κρίση Επιληψίας

Η Λουσίτσα μου έπαθε 2η φορά κρίση επιληψίας. Εκεί που κοιμόταν άρχισε να γυρνάει γύρω γύρω, μετά την έπιασαν σπασμοί και έτρεχαν σάλια από το στόμα της. Δεν καταλάβαινε τίποτα για όση ώρα διήρκησε και μας έκανε χρρ, δεν μας αναγνώριζε... Σκέφτομαι μήπως είναι από τα ματάκια της που έχουν μείνει υπολείματα και της τα καθαρίζουμε καθημερινά και μήπως πρέπει να την πάω στον γιατρό να της τα καθαρίσει. Αλλά πριν 2 μήνες περίπου της έκανα στείρωση και σκέφτομαι πως είναι νωρίς για να τη ναρκώσουμε πάλι. Είμαι πολύ ταραγμένη και στεναχωρημένη, είναι πολύ σοκαριστικό.

Πρώτα-πρώτα, να πας οπωσδήποτε την ψιψίνα στον κτηνίατρο για εξετάσεις. Σε κάθε περίπτωση, διάβασα πως για την επιληψία στα μικρά ζώα υπάρχουν αποτελεσματικά φάρμακα. Δηλαδή, η κατάσταση αντιμετωπίζεται, φτάνει να τη δει ο κτηνίατρος το γρηγορότερο! :up:
Καλά αποτελέσματα εύχομαι, και γρήγορα περαστικά της! :)

Τι ειναι αυτο?:hmm:

Και εγώ πιστεύω ότι μια επίσκεψη στον γιατρό είναι αναγκαία. Υπάρχει διαφορά απο κρίση σε κρίση.. και στον βαθμό της επιληψίας μιας γάτας. Κάθε περίπτωση θέλει και την ανάλογη αντιμετώπιση.

Δεν ξέρω καταρχήν αν για τις γάτες ισχύει ότι και για τον άνθρωπο.Οτι δηλαδή υπάρχει κίνδυνος να γυρίσει η γλώσσα προς τα πίσω.:hmm:
Σίγουρα θα πρέπει να ζητήσεις την γνώμη του κτηνιάτρου σας, για την θεραπεία που πρέπει να ακολουθήσει και αν υπάρχει ειδική μέριμνα όταν παθαίνει κρίση.:hmm:

Καταρχήν ο γιατρός μας είναι ο Αίλουρος, τον οποίο πήραμε τηλέφωνο την πρώτη φορά και μας είπε πως μπορούμε να της δώσουμε φάρμακα, αλλά αφού δεν γίνεται συχνά είναι κρίμα να την χαπακώνουμε. κι εγώ φοβήθηκα μην πνιγεί με την γλωσσίτσα της αλλά ήμασταν πάνω της, αν συνέβαινε αυτό θα την τραβάγαμε.

Της εχετε κανει εξετασεις αιματος?Λογικα περα απο εξετασεις αιματος θα χρειαζεται και παραπανω διερευνηση για να μπορεσει να βρεθει η αιτια που προκαλουνται οι κρισεις.Προσωπικα δεν εχω πολλες γνωσεις πανω στο θεμα,αλλα γνωριζω οτι σιγουρα χρειαζονται εξετσεις αιματος πρωτου χορηγηθει οποιοδηποτε φαρμακο.

Επιληψία

Πρόπερσι το καλοκαιρι ειχαμε βρει την Ιουλία.
Την καλύτερη, ισως, γατα που ειχα ποτέ...
Η Ιουλία φετος το καλοκαιρι πέθανε. Αναγκαστηκα να της κανω ευθανασία δλδ... :(
Ειχε παρουσιασει βαριας μορφής επιληψία, και δεν αντιδρουσε σε καμια φαρμακευτική αγωγη. Τιε τελευταιες μερες, πιστεψτε με, η κατασταση ηταν τραγικη...:(:(:(
Ο κτηνιατρος μου ειπε οτι παρουσίασε επιληψία κληρονομικής μορφής, η οποια παρουσιάζεται γυρω στον πρωτο χρονο ζωής του ζώου.

Η ερωτηση μου, προς οποιον μπορει να μου απαντησει ειναι η εξης:
Στην ιουλία, για καποιους λόγους δικους μου, δεν ειχα κανει στειρωση, αλλα 2 φορές της ειχα βαλει μια ενεση που κανει την ιδια δουλεια (δεν ξερω πως αλιως να την περιγραψω :blink:
Η κορη μου λοιπον αναρωτηθηκε το εξής (και μου εβαλε κι εμενα την ιδεα....) υπάρχει πιθανότητα, αυτες οι ενεσεις να "δημιουργησαν" την επιληψία?????
Να ξερω δλδ τι να κανω ή να μην κανω για την ασπασια...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η ένεση κάνει καρκίνο....
αν τώρα είχε καρκίνο στον εγκέφαλο, και πίεζε ο όγκος κάποιο τμήμα του, θα έλεγα με όση γνώση έχω, γιατί δεν είμαι Κτηνίατρος, με την λογική το πάω, ότι ΝΑΙ θα μπορούσε να έχει σχέση.:(

Αν θέλεις τώρα να διαβάσεις περισσότερα για το απαράδεκτο αυτό σκεύασμα, που ακόμα κυκλοφορεί, και το κάνουν και οι Κτηνίατροι δες παρακάτω.
https://www.mypetz.gr/threads/Ορμονικά-σκευάσματα-για-την-καταστολή-του-οίστρου.223052/

Φυσικά θα μπορούσε η επιληψία να είχε και άλλους λόγους εμφάνισης. Νομίζω αν δεν κάνω λάθος μπορεί να είναι και απο κληρονομικότητα, και απο χτύπημα, και απο άγνωστες γενικά αιτίες....

Εξαρτάται πάντα την γάτα, την ηλικία της κλπ...

Αν η Ασπασία είναι γάτα, θα σου έλεγα να την στειρώσεις.
Αναφορικά με την στείρωση μπορείς να δείς παρακάτω.
https://www.mypetz.gr/threads/Στείρωση-στις-γάτες.219038/
(υπάρχουν πολλά πράγματα που πιστεύουμε λανθασμένα για την στείρωση...)

Καταρχήν λυπάμαι πολύ για την απώλεια της αγαπημένης σας γατούλας.:(
Ξέρω ότι είναι δύσκολη και γενναία η απόφαση της ευθανασίας.:hmm::(
Τώρα αν οι ενέσεις προκαλούν επιληψία, ειληκρινά δεν γνωρίζω να απαντήσω.Μάλλον ο κτηνίατρος του φόρουμ μας ο JohnDVM , στο θέμα του, είναι ο κατεξοχήν αρμόδιος να σου απαντήσει υπεύθυνα.:hmm:
Μπορώ να πώ μόνο ότι οι ενέσεις αυτές δημιουργούν πολλά προβλήματα υγείας στα ζώα και μεταξύ άλλων θεωρούνται καρκινογόνες.:hmm:
Υπάρχει γενικά πνεύμα αποτροπής αυτής της μεθόδου από την πλειονότητα των κτηνιάτρων.:hmm:
Χωρίς να θέλω να "κάνω την έξυπνη", γιατί δεν κάνετε κανονική στείρωση στην γατούλα σας? :hmm:Είναι πιά εντελώς ακίνδυνη για το ζώο και το γλυτώνει πέρα από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και μετέπειτα από διάφορα προβλήματα υγείας.:hmm:

Λυπάμαι και εγώ πολύ για τη γατούλα σας.Θέλω να θέσω μία άλλη περίπτωση.
Ανέφερε η γιατρός σας κάτι για νεφρική ανεπάρκεια;
Στις γάτες με νεφρική ανεπάρκεια δεν αιματώνεται ο εγκέφαλος εξαιτίας της υψηλής ποσότητας κρεατινίνης,ουρίας κλπ που καταστρέφουν τα νεφρά και έτσι δεν κυκλοφορεί το αίμα και δημιουργουνται εγκεφαλικά πρόβληματα(κρίσεις επιληψίας,όχι επικοινωνία,δεν μπορεί να σταθεί κλπ).

Πρωτ απ ολλα να σημειώσω οτι ειμαι φανατικά υπέρ των στειρωσεων.
Την τριτη θα στειρωσω τον Περικλη (σκυλος), παρ ολο που ειναι αρσενικος.
Το σκεπτικό μου, περαν του οτι αποφευγεις στο μέλλον πολλα προβλήματα υγειας, ειναι οτι αρκετα αδεσποτα κυκλοφορουν, δεν θελω να ειμαι υπευθυνη για μερικα ακομα. :|
Την Ιουλία δεν την ειχα στειρωσει, επειδή πρωτ απ ολλα ο κτηνιατρος μου ειπε, οτι πρεπει να ειναι τουλάχιστον 6-7 μηνων πριν το επιχειρησει, επειδη σε μικρότερη ηλικια, πιθανων να μην γινει καλή δουλεια, επειδη τα οργανα της ακομα θα ειναι πολύυυυυ μικρα. Όμως αδιαθετησε πιο νωρις, οποτε.....
Την επομενη ενεση την εκανα επειδη το καλοκαιρι θα πηγαιναμε στο εξοχικο μας, κι εκει δυστυχως, εχω χασει γατα, οποτε (επειδη δεν εχω και μεγαλη οικονομική ανεση) ήθελα να περασουμε πρωτα το πρωτο μας καλοκαιρι και μετα να την στειρωσω.

Η διαγνωση για την επιληψία ηταν οτι επροκειτω για κληρονομική μορφη.
Να σημειωσω οτι το γατακι το βρηκα με κλειστα ματια, εγκαταλλελημένο απο την μητέρα του και γενικα ηταν ενα εξαιρετικά ηρεμο γατι.

Αν σου ξανατύχει γάτα η σκύλος σε οίστρο, θα μπορούσες, να τα κρατήσεις απλά μέσα στο σπίτι όσο διαρκεί. ...:(
Γίνεται και στείρωση με οίστρο... απλά θέλει έμπειρο γιατρό...

Ο Κτηνίατρος ας πούμε ότι είχε δίκιο για την ηλικία, αν και στο εξωτερικό τα στειρώνουν και κάτω των 7 μηνών, θα έπρεπε όμως να σε ενημερώσει για τις παρενέργειες της ένεσης, ανεξάρτητα της επιληψίας ή όχι...:(

Μπράβο που θα στειρώσεις το αρσενικό σκυλάκι... εγώ δεν θα είχα κανένα κόλλημα..αλλά ξέρω, και καταλαβαίνω πως το λές..;)

Λυπάμαι για την γατούλα, αλλά και εγώ θα σου έλεγα να ρωτήσεις τον Κτηνίατρο του φόρουμ για ότι άλλο θέλεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back