Κριτήρια επιλογής κτηνιάτρου

Με αφορμή τον αποδεδειγμένα άδικο χαμό της γατούλας μου-βλέπε θέμα SOS!!επείγουσα έκκληση για βοήθεια- και αφού διάβασα αρκετά θέματα από το φορουμ ιατρικής φύσεως αλλά και καταγγελιών, θα ήθελα παρακαλώ να γίνει μια μεγάλη συζήτηση από όσα περισσότερα μέλη επιθυμούν να συμμετάσχουν, προκειμένου να μπορέσουμε να αποφύγουμε παρόμοιες περιπτώσεις στο μέλλον!
Ειδικότερα, θα ήμουν ευγνώμων αν μπορούσα να λάβω απαντήσεις για τα ακόλουθα:

• Επιλογή-κριτήρια ελέγχου κτηνιάτρου: Γνωρίζω ότι δεν είμαστε κτηνίατροι για να μπορέσουμε να κρίνουμε το έργο και την ιατρική αντιμετώπιση των περιστατικών που συμβαίνουν στις γατούλες μας κάθε φορά, λόγω της συνθετότητας τους. Όμως θα μπορούσε ίσως ο κτηνίατρος του φόρουμ αν επιθυμεί να μας ενημερώσει για το ποιές εξετάσεις κάθε φορά θα πρέπει να γίνονται βάσει των κλινικών ενδείξεων,ώστε να μπορέσουμε να αποφύγουμε παραλείψεις και λάθη. Για παράδειγμα μου έχει τύχει απλή επίσκεψη για εμβόλιο να συνοδεύεται από εξέταση αυτιών, ματιών, ψηλαφισμό κοιλιάς, χρήση στηθοσκοπίου, θερμομέτρηση, λήψη ιατρικού ιστορικού και σε άλλες περιπτώσεις μεμονωμένα κάποια από τα παραπάνω ή και καθόλου!! Πόσο περισσότερο όταν υπάρχει υποψία κάποιου σοβαρότερου ιατρικού προβλήματος..Αν μπορούσαμε να καταρτίσουμε μια λίστα με συμπτώματα-πιθανές αιτίες-απαραίτητες εξετάσεις-πιθανή αγωγή ίσως να βοηθούσε. Γνωρίζω πως δεν είναι κάτι απλό και δεν υπάρχουν "ρετσέτες" και "ευαγγέλια", αλλά κάπως πρέπει να προστατευθεί και ο αδαής γατογονιός.
  • Έλεγχος πιστοποιήσεων κλινικών: Υπάρχουν κλινικές που έχουν άδεια λειτουργίας κλινικής και υπάρχουν απλά ιατρεία που λειτουργούν ως κλινικές. Δεν ξέρω αν έχει πολλή σημασία η συγκεκριμένη διαπίστωση αφού μπορεί δυνητικά να υπάρχει καλύτερη παρακολούθηση και αντιμετώπιση και σε απλό ιατρείο, αλλά θεωρητικά η κλινική θα πρέπει να έχει 24ωρη παρακολούθηση πιστεύω και να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις προκειμένου να έχει εξασφαλίσει την άδεια της. Το δεύτερο θέμα είναι οι πιστοποιήσεις ISO που έχουν κάποιες κλινικές,πώς χορηγούνται και αν αντικατοπτρίζουν την πραγματική εικόνα για τον τρόπο λειτουργίας τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επίσης έχω παρατηρήσει ότι σε κάποιες κλινικές γάτες και σκύλοι φιλοξενούνται μαζί με ολέθρια αποτελέσματα στην ψυχοσύνθεση των μικρών μας φίλων ή σε άλλες περιπτώσεις γάτες με σοβαρά μεταδοτικά νοσήματα δίπλα δίπλα με γάτες που απλά έχουν εισαχθεί προκειμένου να στειρωθούν.
  • Επιλογή εργαστηρίων για εξετάσεις: Είναι καλύτερα τα δείγματα να στέλνονται σε κάθε περίπτωση σε εξειδικευμένα εργαστήρια ή να πραγματοποιούνται από τους ίδιους τους κτηνιάτρους??Ποιά είναι τα περιθώρια λάθους σε κάθε περίπτωση??
  • Ιατρική δεοντολογία: Έχει κάποιος το δικαίωμα όταν η γάτούλα του νοσηλεύεται σε κάποια κλινική να καλέσει και κάποιον άλλο κτηνίατρο για δεύτερη γνωμάτευση ή αντιτίθεται στην ιατρική δεοντολογία?? εφόσον προταθεί σε κάποιον άλλο κτηνίατρο-ας το πάρουμε από την άλλη πλευρά τώρα- κατόπιν αμοιβής εννοείται να επισκεφτεί την κλινική που νοσηλεύεται η γατούλα μας, δύναται να πάει ή όχι??
  • Ο ευαίσθητος ρόλος των φιλοζωικών οργανώσεων: Σίγουρα υπάρχουν οργανώσεις οι οποίες ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ προσφέρουν τεράστιο και πολύπλευρο έργο. Από την άλλη πλευρά όμως είναι και αρκετές οι περιπτώσεις που τέτοιου είδους οργανώσεις προωθούν και στηρίζουν κλινικές και κτηνιάτρους αμφίβολης ποιότητας. Στο εν λόγω θέμα δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης,απλά το παραθέτω και αν κάποιος έχει να κάνει κάποιες προτάσεις..
  • Μετά το λάθος και την απώλεια,τί?? Τί μέσα έχει κάποιος και ποιές διαδικασίες μπορεί να κινήσει ώστε να αποζημιωθεί ηθικά, γιατί δυστυχώς η απώλεια δεν αναστρέφεται.. Αυτό ίσως είναι και το σημαντικότερο θέμα. Επειδή ζούμε στην Ελλάδα και όλοι μας γνωρίζουμε πως λειτουργούν τα πράγματα και καλύπτονται συντεχνιακά, κάποια στιγμή με κοινή δράση όλων μας, για εκείνες τις περιπτώσεις που αποδεδειγμένα έχουν γίνει τραγικές παραλείψεις και αδιαφορία πρέπει να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης. Δεν αναφέρομαι συλλήβδην σε κάθε περίπτωση να δυσφημείται η κάθε κλινική, αλλά υπάρχει κάποιο θεσμικό όργανο που να αξιολογεί αυτά τα λάθη, να βγαίνει κάποιο πόρισμα και να δημοσιεύεται κάπου ώστε να προστατεύονται και οι υπόλοιποι??
Γνωρίζω ότι τα θέματα που έθεσα είναι πολλά και βαθιά. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να γίνει κάποια αρχή..Όπως επίσης και ότι οι κτηνίατροί μας είναι άνθρωποι και έχουν δικαίωμα στο λάθος. Εκεί που δεν έχουν δικαίωμα είναι στην ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ,στον ΜΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ και στην ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ!!Ας τολμήσουμε αυτή την αρχή,ας την απαιτήσουμε και τουλάχιστον ελπίζω να αποκλείσουμε όλους αυτούς που λειτουργούν κατ'αυτόν τον τρόπο από το να αποτελούν τους σωτήρες των μικρών μας φίλων!
Η επιλογή του κτηνιατρου εξαρτάταιαπο το αν μας κανει κλικ, γενκα μια απλη επισκεψη και συζητηση με τομ κτηνιατρο πριν την πρωτη επισκεψη μας βοηθαει να σχηματισουμε γνωμη για τον ανθρωπο και τις εγκαταστασεις του και τι μπορει να παρεχει. Για τις εξετασεις που πρεπει να γινονται σε εναν εμβολιασμο θα πρεπει τουλαχιστον να γινεται μια απλη κλινικη εξεταση ,( ακροαση , ψηλαφιση,θερμομετρηση , παρατηρηση). Τωρα για το ποιες άλλες εξετασεις πρεπει να γινονται αυτο εξαρταται απο τις δυνατοτητες του κτηνιατρου και με ποια εργστηρια που συνεργαζεται , απο τις ενδειξεις ή τις υποψιες που εχει ο κτηνιατρος για καποια πιθανη ασθενεια και τις δυνατοτητες τις οικονομικες του εκαστοτε πελατη.
Για τις αδειοδοτησεις των κλινικων και των ιατρειων υπευθυνες ειναι οι διευθυνσεις κτηνιατρικης των νομαρχιων και αυτοι έχουν λίστα με τα αδειοτούμενα κτηνιατρεια, για τα εργαστηρια αναλογα τις εξετασεις , ορισμενες εξετασεις ειναι πιο εξειδικευμενες χρειαζονται ειδικα αντιδραστηρια ενω καποιες απλες βιοχημικες και αιματολογικες μπορουν να γινουν και στο κτηνιατρο αν εχει κανει την αναλογη επενδυση σε αναλυτες. Λαθη μπορουν να γινουν σε οποιαδηποτε περιπτωση.
Δεν απαγορευει κανεις να επισκευθει ενα αρρωστο ζωο καποιος αλλος συναδελφος και να συζητησουν την θεραπεια,εξαρταται απο τον εγωισμο του καθε κτηνιατρου.. Για τις φιλοζωικες οργανωσεις ειναι μεγαλο θεμα οι περισσοτερες προσπαθουν να κανουν τη δουλεια τους με πολλες δυσκολιες. Μτα την απωλεια μπορεις ν κινηθεις δικαστικα γιατι για το νομο το ζωο θεωρειται περουσιακο στοιχειοκαι μονο ετσι αλλα πρεπει να περασουν αρκετα χρονια και αν δικαιωθεις:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ας ενημερωθούμε προκειμένου να μην έχουμε άλλες απώλειες...

Βρηκα αυτο ,στα αρθρα..που νομιζω οτι ειναι σχετικο.
-Η αρρωστη γατα μας,οι κτηνιατροι και εμεις

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ. Να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως το γιατρό για την απάντηση του. Μόλις μπήκα στο σπίτι μετά από μια πολύ κουραστική μέρα αφού επισκέφθηκα και την πρώτη κλινική και τη δεύτερη για αμοιβαίες εξηγήσεις.
Έχω πάρα πολλά νέα να σας μεταφέρω που πραγματικά με συγκλόνισαν!!
Επειδή όμως τα μικρούλια μου πεινάνε-η μία παίρνει και αντιβίωση,χαπάκι από το στόμα και είναι και δύσκολη,- θα μου επιτρέψετε να σας ενημερώσω σε λίγο!!:)

Λοιπόν τώρα που φάγαμε και πήραμε και τα φαρμακάκια μας,ακούστε τα εξής:
Κατά την επίσκεψή μου στην πρώτη κλινική,είδα τον κτηνίατρό της και διευθυντή, ο οποίος με διαβεβαίωσε έπειτα από μια ολόκληρα ανάλυση ότι αποκλείεται να έχει κάνει λάθος! Μου εξήγησε ότι το FIP είναι στην ουσία μια μετάλλαξη του κορωναϊού της γάτας, ότι το μόνο αξιόπιστο τεστ για την ανίχνευσή του είναι το IFA test που στην ουσία κάνει ανίχνευση της συγκέντρωσης των αντιγόνων στο αίμα και μου ανέφερε ότι οι ολικές πρωτεϊνες της γάτας μου (τιμή 9,1) δεν μπορούσαν να οφείλονται κάπου αλλού πλην βλάβης στα νεφρά που δεν είχε. Από κει και πέρα μου είπε για το άλλο εξωτερικό εργαστήριο ότι εξειδικεύεται για ανθρώπινες εξετάσεις και ότι δεν έχει καν ISO. Μέχρι εδώ παραθέτω τί μου είπε. Επίσης εκείνος ότι έχει ISO και τον υποχρεώνουν σε ελέγχους των αποτελεσμάτων του από εργαστήρια και του εξωτερικού και ότι πληρώνει 4.000 € προκειμένου να το διατηρεί(το ISO).
Το καλύτερο: Μου είπε επί λέξη ότι αν θες πήγαινε να κάνεις και συ μια αίτηση να ανοίξεις εργαστήριο, δεν υπάρχει κανένα ελεγκτικό-νομοθετικό πλαίσιο επιτήρησης και ελέγχου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν εργαστήρια "φασόν" τα οποία δέχονται πολλά δείγματα και ότι κάνουν υποδεέστερες και οικονομικότερες εξετάσεις (περίπου στοιχίζουν 1-2€) ενώ οι κτηνίατροι μετά τις πουλούν ως δικές τους και τις χρεώνουν πολλαπλάσια!!
Μετά από όλα αυτά βουρ στη δεύτερη κλινική να δω το γιατρό και να τα συζητήσω μαζί του.
Λοιπόν:με διαβεβαίωσε ότι ο πρώτος ψεύδεται καθώς και εκείνος στέλνει στα εν λόγω εργαστήρια τα δείγματά του, ότι το συγκεκριμένο εργαστήριο έχει ISO,ότι είναι αδύνατον και το πρώτο τεστάκι που διενήργησε εκείνος και οι αναλυτικές εξετάσεις να είναι αρνητικές και ότι η υψηλή τιμή των ολικών μπορεί να οφείλεται σε χίλιους λόγους.
Το μόνο που συμφώνησαν και οι 2 είναι ότι άπαξ και γίναι μετάλλαξη του κωροναΪου σε FIP δεν υπάρχει θεραπεία!!
Το απόλυτο μπάχαλο!!Ελλάδα στο μεγαλείο της..
Το ακόμα καλύτερο..γιατί ψάχνοντας βρίσκεις!!
Αύριο θα έχω στα χέρια μου-μη με ρωτήσετε πως-το Προεδρικό Διάταγμα 463 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ3/14.6.1978 που καθορίζει τις προϋποθέσεις λειτουργίας των κτηνιατρικών κλινικών. Το θέμα είναι πως δεν ξέρω να το ανεβάσω αλλά θα προσπαθήσω..
Θα εκπλαγείτε με το τί προβλέπει ιδίως στο άρθρο 2 για τους χώρους νοσηλείας. Αν βρείτε πολλές κλινικές που να το τηρούν, παρακαλώ να με ενημερώσετε!! Ξεχωριστούς χώρους για γάτες,σκύλους,πτηνά, για ζώα με λοιμώδη νοσήματα, για ζώα ύποπτα για λοιμώδη νοσήματα,κτλ.
Το δια ταύτα έτσι όπως το βλέπω εγώ:
Σοβαρές εξετάσεις από δω και στο εξής θα απαιτώ να γίνονται στο εξωτερικό και μάλιστα να βλέπω και το πρωτότυπο χαρτί, μιας και πολλοί κτηνίατροι το παίρνουν, το μορφοποιούν και το παρουσιάζουν σε δικές τους φόρμες.
Δεύτερον, επικρατεί ένα μπάχαλο γενικότερα και έχει δίκιο η Πουπουλίνα απόλυτο για την απουσία κρατικών ελέγχων.Τα μισά κτηνιατρεία θα έπρεπε να κλείσουν και αυτό είναι κοινή αλήθεια και μεταξύ των κτηνιάτρων. Όταν δε ρωτώ γιατί δεν πράττουν κάτι οι ευσυνείδητοι μου απάντησαν ότι συναντούν πάντα τοίχος μπροστά τους.
Τρίτον, θα προσπαθήσω να το φ'ερω το θέμα στα όρια του και να ενημερωθώ συλλέγοντας υλικό στα χέρια μου με το τί προβλέπεται και τί όχι.
Και τελευταίο: δεδομένης της απουσίας κρατικού ελέγχου-για να μην αναφέρω και περιπτώσεις πιθανού δόλου-προτείνω να ενημερωθούμε όσοι περισσότεροι μπορούμε και σωστά ,να επικοινωνούμε με πμ και να ενημερώνει ο ένας τον άλλον. Ας καλύψουμε το κενό εμείς. Αυτό βέβαια θα πρέπει να γίνει επώνυμα μεταξύ μας και με υπευθυνότητα..

Συγγνώμη φίλη Victoria, αλλά πιστεύω ότι δεν έχεις παρακολουθήσει από την αρχή το ιατρικό πρόβλημα της γατούλας μου..Μιλάμε ότι διεγνώσθη με FIP χωρίς καν να έχει!!Ξέρεις πως υπάρχει ένα πολύ απλό τεστάκι πέρα από την κανονική ανάλυση που έχει περιθώριο σφάλματος μόνο 2%;; εκτός αν ήμουν μέσα σε αυτό το ποσοστό. Δεν είπα ότι θα σώζονται όλες οι γατούλες, αλλά αν δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε ούτε τα εργαστηριακά αποτελέσματα που είναι έλεγχος ρουτίνας, τότε πως τον κτηνίατρο που στηρίζεται και στην παρατήρηση;;

Δυστυχώς αγαπητέ Louis δεν ζούμε σε ουτοπικό κόσμο και λάθη πάντα θα γίνονται. Αυτό δεν σημαίνει ότι πίστευω ότι οι κτηνίατροι έχουν πάντα δίκαιο ή πάντα άδικο. Η διάγνωση λοιμώδους περιτονίτιδας (ΛΠ) είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Αν η γάτα είχε προσβηθεί πρόσφατα από κορωνοϊό είναι πιθανό η αιματολογική εξέταση να βγήκε θετική χωρίς να πάσχει η γάτα από ΛΠ, false positive δηλαδη. Προσωπικά πιστεύω ότι για να κάνεις διάγνωση ΛΠ δεν αρκέι μια εξέταση αντισσωμάτων κατά της ΛΠ. Όλα τα τεστ έχουν περιθώρια λάθους. Ακόμα και τα εμβόλια δεν παράγουν αντισσώματα σε ένα 5% του πληθυσμού. Μπορεί για παράδειγμα να εμβολίασες την γάτα σου για καλυκοϊό και η γάτα σου να ανήκει σε αυτό το 5% και να κολλήσει τον ιο. Τι θα πεις τότε; Ότι έφταιγε ο κτηνίατρος ή το εμβόλιο; Πριν με κράξετε για αυτά, διαβάστε παρακάτω την γνώμη μου για την δική σου περίπτωση.

Συγνωμη που θα στεναχωρησω μερικους.Αλλο ενα σωματειο.....μεσα στα εκατονταδες που υπαρχουν.Ε....και;;; Εχετε συνηδητοποιησει ποσα ειναι αυτα τα σωματεια και οι διαφορες ομαδες; Εχετε δει να γινεται κατι; Ουτε μπορω να δεχτω οτο ολες αυτες ειναι αχρηστες..ή ταν εχουν κανει πλακακια με τους κτηνιατρους,ή δεν ξερω και εγω με ποιον αλλον.Θα κανει ενα σωματειο καταγγελια στον κτηνιατρικο συλλογο.Μαλιστα...και θα ιδρωσει το αυτακι τους νομιζετε.
Καταρχην πιστευω οτι οσα σωματεια δημιουργουνται..τοσο ολα αυτα τα προβληματα δεν θα λυνονται.Το ιδανικο για μενα θα ηταν να ειναι ΕΝΑ σωματειο..μεγαλο και δυνατο.Δεν γινεται δουλεια ετσι...100 σωματεια,200 ομαδουλες και παει λεγοντας.

Και παλι ομως,αν το κρατος δεν ειναι αποφασισμενο να κανει τη δουλεια του..παλι μια τρυπα στο νερο θα γινει.Η δικη μας ευθυνη ειναι ,οταν βλεπουμε παρατυπιες...να μην το αφηνουμε ετσι αλλα να καταγγελουμε,και να συμμετεχουμε σε διαμαρτυριες..οπου και οσο μπορουμε.
Απο εκει και περα...οχι..δεν θα εντασσομουν ποτε σε ενα σωματειο..τουλαχιστον με τη μορφη που εχουν αυτα σημερα στην ΕΛΛΑΔΑ.Και δεν το λεω ετσι αυτο....:hmm:

Συμφωνώ απόλυτα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ένα σωρό σωματεία όπου ο καθένας ασχολείται με ότι του κάνει κλικ. Δεν υπάρχει οργάνωση ούτε από την πλευρά των πολιτών, ούτε από την πλευρά του κράτους. Τουλάχιστον να δημιουργηθεί ένα μεγάλο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ σωματείο το οποίο θα μπορεί να ασκεί πίεση στο κράτος και στην κοινωνία. Ένα πανελλαδικό σωματείο εκτός από μεγαλύτερη επιρροή θα μπορεί να συγκεντρώνει περισσότερους πόρους και να τους εκμεταλλεύεται καλύτερα. Ας υπάρχουν και μικρά σωματεία, δεν με απασχολεί, αρκεί όμως να υπάρχει ένα κεντρικό και δυνατό.

Εγώ θα προτιμούσα να έκανα όλες τις εξετάσεις για να είμαι σίγουρος,δεδομένου ότι θα γίνοταν!!Για αυτό ρώτησα για το ρόλο των εξωτερικών εργαστηρίων,όπως επίσης τόνισα ότι και η θέση των κτηνιάτρων είναι σίγουρα λεπτή γιατί δεν μπορούν να φορτώνουν με εξετάσεις εκεί που δεν χρειάζεται.
Στη δική σου περίπτωση θα έπρεπε να είχαν βγάλει έστω και μια ακτινογραφία.

Αντιπαραβάλω όμως μια άλλη ιστορία:η γατούλα μου διαγιγνώσκεται με FIP. Αρκούμαστε σε αυτή την εξέταση καθώς συμβαδίζει με την κλινική της εικόνα. Τελικά δεν έχει FIP αλλά υπατοπάθεια, η οποία ευθύνεται και κείνη για τα ίδια συμπτώματα. Θα πείραζε ένας υπέρηχος τότε για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα;;
Μάλιστα δεδομένου με τη μικρή εμπειρία που έχω ότι όλες οι παθήσεις της γάτας και τα συμπτώματά τους είναι κάπως αλληλοσυμπλεκόμενα και δύσκολο να διαγνωστούν,έχω την άποψη ότι πρέπει τελικά να ακολουθούμε μια ολιστική αντιμετώπιση..
Είσαι εντελώς σίγουρος ότι είχε ηπατοπάθεια; Η λοιμώδης περιτονίτιδα (ΛΠ) μπορεί και αυτή να προκαλέσει ηπατοπάθεια (ίκτερο αν δεν απατώμαι). Όπως είπα και παραπάνω θα έπρεπε να είχαν βγάλει τουλάχιστον μια ακτινογραφία γιατί στην ΛΠ συγκεντρώνονται υγρά στην κοιλιακή χώρα.

Λοιπόν τώρα που φάγαμε και πήραμε και τα φαρμακάκια μας,ακούστε τα εξής:
Κατά την επίσκεψή μου στην πρώτη κλινική,είδα τον κτηνίατρό της και διευθυντή, ο οποίος με διαβεβαίωσε έπειτα από μια ολόκληρα ανάλυση ότι αποκλείεται να έχει κάνει λάθος! Μου εξήγησε ότι το FIP είναι στην ουσία μια μετάλλαξη του κορωναϊού της γάτας, ότι το μόνο αξιόπιστο τεστ για την ανίχνευσή του είναι το IFA test που στην ουσία κάνει ανίχνευση της συγκέντρωσης των αντιγόνων στο αίμα και μου ανέφερε ότι οι ολικές πρωτεϊνες της γάτας μου (τιμή 9,1) δεν μπορούσαν να οφείλονται κάπου αλλού πλην βλάβης στα νεφρά που δεν είχε. Από κει και πέρα μου είπε για το άλλο εξωτερικό εργαστήριο ότι εξειδικεύεται για ανθρώπινες εξετάσεις και ότι δεν έχει καν ISO. Μέχρι εδώ παραθέτω τί μου είπε. Επίσης εκείνος ότι έχει ISO και τον υποχρεώνουν σε ελέγχους των αποτελεσμάτων του από εργαστήρια και του εξωτερικού και ότι πληρώνει 4.000 € προκειμένου να το διατηρεί(το ISO).

Να σου πω την γνώμη μου, ο πρώτος μου φαίνεται πιο σωστός. Θα σου πρότεινα να διαβάσεις αυτό για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με διάφορα τέστ που κάνουν για να έχεις μια πιο σφαιρική εικόνα των πραγμάτων.

Το καλύτερο: Μου είπε επί λέξη ότι αν θες πήγαινε να κάνεις και συ μια αίτηση να ανοίξεις εργαστήριο, δεν υπάρχει κανένα ελεγκτικό-νομοθετικό πλαίσιο επιτήρησης και ελέγχου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν εργαστήρια "φασόν" τα οποία δέχονται πολλά δείγματα και ότι κάνουν υποδεέστερες και οικονομικότερες εξετάσεις (περίπου στοιχίζουν 1-2€) ενώ οι κτηνίατροι μετά τις πουλούν ως δικές τους και τις χρεώνουν πολλαπλάσια!!
Αν διαβάσεις το παραπάνω λινκ που παρέθεσα θα συμφωνήσεις μαζί του. Ακόμα και αν τα εξωτερικά εργαστήρια έχουν ολοκαίνουρια μηχανήματα μπορούν να κάνουν λάθος διάγνωση αν οι ουσίες που χρησιμοποιούν για να ελέγξουν το δείγμα της γάτας σου δεν είναι κατάλληλες.

Μετά από όλα αυτά βουρ στη δεύτερη κλινική να δω το γιατρό και να τα συζητήσω μαζί του.
Λοιπόν:με διαβεβαίωσε ότι ο πρώτος ψεύδεται καθώς και εκείνος στέλνει στα εν λόγω εργαστήρια τα δείγματά του, ότι το συγκεκριμένο εργαστήριο έχει ISO,ότι είναι αδύνατον και το πρώτο τεστάκι που διενήργησε εκείνος και οι αναλυτικές εξετάσεις να είναι αρνητικές και ότι η υψηλή τιμή των ολικών μπορεί να οφείλεται σε χίλιους λόγους.
Αυτός μου φαίνεται εντελώς αναξιόπιστος. Ο πρώτος σου εξήγησε ακριβώς τι συμβαίνει, ο δεύτερος απλά αρκέστηκε να κατηγορήσει τον πρώτο. Συγγνώμη, αλλά αυτό το βρίσκω άκρως απαράδεκτο και αντιεπαγγελματικό. Στην ουσία δεν σου είπε τίποτα σχετικά με το τι είχε η γάτα σου. Αν ήταν σίγουρος για την διάγνωση του, θα σου είχε εξηγήσει πως έχουν τα πράγματα όπως έκανε και ο πρώτος.

Το μόνο που συμφώνησαν και οι 2 είναι ότι άπαξ και γίναι μετάλλαξη του κωροναΪου σε FIP δεν υπάρχει θεραπεία!!
Δηλαδή να υποθέσω ότι και ο 2ος παραδέχτηκε έμμεσα πλην σαφώς ότι η γάτα σου πέθανε από λοιμώδη περιτονίτιδα;
Πάντως εδώ έχουν δίκαιο και οι δύο.

Το δια ταύτα έτσι όπως το βλέπω εγώ:
Σοβαρές εξετάσεις από δω και στο εξής θα απαιτώ να γίνονται στο εξωτερικό και μάλιστα να βλέπω και το πρωτότυπο χαρτί, μιας και πολλοί κτηνίατροι το παίρνουν, το μορφοποιούν και το παρουσιάζουν σε δικές τους φόρμες.
Δεύτερον, επικρατεί ένα μπάχαλο γενικότερα και έχει δίκιο η Πουπουλίνα απόλυτο για την απουσία κρατικών ελέγχων.Τα μισά κτηνιατρεία θα έπρεπε να κλείσουν και αυτό είναι κοινή αλήθεια και μεταξύ των κτηνιάτρων. Όταν δε ρωτώ γιατί δεν πράττουν κάτι οι ευσυνείδητοι μου απάντησαν ότι συναντούν πάντα τοίχος μπροστά τους.
Τρίτον, θα προσπαθήσω να το φ'ερω το θέμα στα όρια του και να ενημερωθώ συλλέγοντας υλικό στα χέρια μου με το τί προβλέπεται και τί όχι.
Και τελευταίο: δεδομένης της απουσίας κρατικού ελέγχου-για να μην αναφέρω και περιπτώσεις πιθανού δόλου-προτείνω να ενημερωθούμε όσοι περισσότεροι μπορούμε και σωστά ,να επικοινωνούμε με πμ και να ενημερώνει ο ένας τον άλλον. Ας καλύψουμε το κενό εμείς. Αυτό βέβαια θα πρέπει να γίνει επώνυμα μεταξύ μας και με υπευθυνότητα..
Γνώμη μου είναι να κάνετε καταγγελίες στον κτηνιατρικό σύλλογο ακόμα και αν αφορά κάτι που δεν το θεωρείτε ιδιαίτερα σημαντικό. Πχ τους χώρους νοσηλείας. Προτιμώ να χάσει ένας κτηνίατρος την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του, παρά να μου πληρώσει αποζημίωση για τον θάνατο του κατοικιδιου μου.

Σε γενικές γραμμές καλό είναι να ρωτάμε αν χρειάζονται περαιτέρω εξετάσεις, ειδικά όταν πρόκειται για σοβαρό περιστατικό. Προσωπικά πιστεύω ότι και οι κτηνίατροι που πήγες έπρεπε να είχαν κάνει περισσότερες εξετάσεις στην γάτα σου. Βέβαια δεν γνωρίζω τι κλινικά συμπτώματα είχε η γατούλα σου, αλλά πιστεύω ότι το λιγότερο μια ακτινογραφία θα έπρεπε να είχε γίνει.

Καλησπέρα σε όλους!
Διάβασα με προσοχή την άποψή σου και σε ορισμένα συμφωνώ αλλά σε άλλα όχι.
Το γνωρίζω ότι δεν ζούμε σε έναν ουτοπικό κόσμο,άλλωστε το έχω αναφέρει και γω, αλλά συγγνώμη..άλλο λάθος και άλλο η εικόνα που παρουσιάζεται από τον τρόπο λειτουργίας κλινικών, εργαστηρίων, κτλ.
Ας υποθέσουμε ότι δεν υπήρξε ποτέ η γατούλα μου. Είσαστε ευχαριστημένοι με το πλαίσιο λειτουργίας που υπάρχει;; Και πείτε ότι εγώ έχω τον χρόνο, όπως και σεις, ξέρουμε και 5 γράμματα και αγγλικά και μπορούμε να χειριστούμε το ίντερνετ ή να διαβάσουμε και site του εξωτερικού. Ο απλός κόσμος τί θα κάνει;;
Καταγγελίες να κάνουμε που από τη στιγμή που όπως ανέφερε και η youla δεν έχει ανακληθεί ποτέ μια άδεια λειτουργίας;;
Τέλοσπάντων. Ίσως να κάνω λάθος εγώ. Το σίγουρο είναι ότι με το να εθελοτυφλούμε δεν λύνεται ποτέ κάτι. Εγώ προσωπικά θα συνεχίσω την έρευνά μου προκειμένου τουλάχιστον να διασφαλίσω τον εαυτό μου.

Καθολου λαθος δεν κανεις φιλε μου.Τα ιδια σκεφτομαι και εγω.Τιποτα δεν λειτουργει σωστα δυστυχως(και δεν εννοω μονο τωρα..αλλα εδω και κατι αιωνες)...μπαχαλο στην κυριολεξια.
Απλα,θελω να σου πω..οτι αυτα που σου ειπαν οι γιατροι..δεν σημαινει οτι ισχυουν κιολας...αυτα με τα νομοθετικα πλαισια,τις αδειες κλπ.Ξερεις τι αρλουμπες εχω ακουσει κατα καιρους;Οποτε..ψαξτα αυτα,απο αλλου...οχι απο αυτους τους δυο.:)
ΠΧ...μπορει να θελουν/θελει..να παρουσιασουν ετσι μια κατασταση..για να δικαιολογησουν τα δικα τους αδικαιολογητα.Μπορει βεβαια και να ισχυουν.Ομως σιγουρα εγω θα το εψαχνα απο αλλου...και εγκυρη πηγη

Κοιτάξτε.. επειδή η έρευνα είχε να κάνει και με την επαγγελματική μου ιδιότητα-internal auditing-ο,τι σκόπευα να αναφέρω θα ήταν τεκμηριωμένο,όπως το ΦΕΚ αυτό που υπάρχει και το έχω στα χέρια μου. Πιστεύω βέβαια ότι δεν έχει κανένα νόημα πλέον να συνεχίσω στο συγκεκριμένο θέμα γιατί όταν λαμβάνω ως απάντηση ότι να κάνω καταγγελίες για οποιοδήποτε θέμα όσο ασήμαντο και να είναι και να αναφέρεται κάποιος στους χώρους νοσηλείας ως ασήμαντο-πχ όλες οι γάτες μαζί ασχέτως του προβλήματος που έχουν-τα συμπεράσματα είναι αυτονόητα.
Η αγαπητή φιλή Victoria, αν πήγαινε σε μια κλινική την γατούλα της και δίπλα υπήρχε μια άλλη γατούλα που νοσούσε από κάποιο λοιμώδες νόσημα και κολλούσε και η δική της, θα το θεωρούσε τότε ασήμαντο??
Δεν καταλαβαίνω.. μάλλον το πρόβλημα είναι δικό μου..
Αυτά είχα να πω εγώ και ότι είμαστε δυστυχώς άξιοι της μοίρας μας για ό,τι μας συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα..

Παιδιά, η μόνη έγκυρη πηγή εν τέλει είναι το αρμόδιο υπουργείο και ο κτηνιατρικός σύλλογος.
Αν αυτοί οι δύο φορείς καλύπτουν τους όχι σωστούς επαγγελματίες, τι να πεις και τι να κάνεις;

Μία λύση που θα προτείνω επειδή δεν έχει προταθεί, είναι να απευθυνθεί ο φίλος που άνοιξε το τόπικ στο Συνήγορο του Καταναλωτή. Και ως προς τις κτηνιατρικές υπηρεσίες αποτελούμε καταναλωτές, οπότε και τα παράπονά μας σχετικά με τις πρακτικές κτηνιάτρων και κλινικών αποτελούν πεδίο της αρμοδιότητάς του.

Κατά τα άλλα θα τονίσω και εγώ το εξής: εδώ χάνονται άνθρωποι από κακές ιατρικές πρακτικές και το αποτέλεσμα για τους συγγενείς είναι μακροχρόνιοι και αμφίβολης έκβασης δικαστικοί αγώνες. Το πολύ που θα αποκομίσει κανείς σε ένα δικαστήριο για το θάνατο του ζώου του είναι κάποια αποζημίωση για την αξία του ζώου ως αντικειμένου (γιατί ναι, καλά διαβάσατε, το ζώο θεωρείται περιουσιακό στοιχείο από το νόμο) και κάποια αποζημίωση για την ηθική του βλάβη. Αυτό ΑΝ πειστεί το δικαστήριο ότι ο θάνατος οφείλεται αποκλειστικά σε σοβαρό ιατρικό λάθος που αν δεν μεσολαβούσε, το ζώο θα είχε με βεβαιότητα επιβιώσει. Και για να πειστεί θα χρειαστεί πραγματογνωμοσύνες από ειδικούς. Ξέρετε τι γίνεται στην πράξη; Κάθε πλευρά πάει (και πληρώνει) τον δικό της πραγματογνώμωνα που φροντίζει η γνωμάτευσή του να συμφέρει την πλευρά του. Έχω δει σε αστική δίκη για τροχαίο ατύχημα που άφησε έφηβο παιδί παράλυτο από το λαιμό και κάτω δύο ΕΝΤΕΛΩΣ αντίθετες πραγματογνωμοσύνες. Λες και οι γιατροί που τις έδωσαν ζουν σε άλλο πλανήτη, πραγματικά. Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση των δικαστών.

Οι προθέσεις όλων μας είναι καλές, αλλά ζούμε σε μια χώρα που έχω αρχίσει να αμφιβάλλω αν δίνει στην ανθρώπινη ζωή τη σημασία που της αξίζει...Πόσο μάλλον σε αυτή του ζώου.

To θέμα είναι ότι με τους κτηνίατρους δεν τηρούνται καν τα βασικά και εννοείται ούτε το ιατρικό πρωτόκολλο. Και όχι μόνο αυτό αλλά εαν δεν υπάρχει και κάποιος έλεγχος τότε αυτοί είναι ελεύθεροι να επαναλαμβάνουν τα λάθη τους και να την πληρώνουν τα ζώα μας. Ακόμα και η επιβολή προστίμου είναι αποτρεπτική από το να ξανακάνουν τα ίδια λάθη ξανά και ξανά. Είμαι της άποψης να ψάξουμε τι περιθώρια έχουμε να δράσουμε και πώς. Κανέναν δεν έβλαψε η σκέψη...

Αναρωτιέμαι όμως.. μία καταγγελία στον Κτηνιατρικό Σύλλογο θα ευδοκιμήσει?Ή θα τα καλύψουν λίγο μεταξύ τους και δη αφού δεν πρόκειται για συνοικιακό κτηνίατρο αλλά για κλινικές?

Κοιτάξτε.. επειδή η έρευνα είχε να κάνει και με την επαγγελματική μου ιδιότητα-internal auditing-ο,τι σκόπευα να αναφέρω θα ήταν τεκμηριωμένο,όπως το ΦΕΚ αυτό που υπάρχει και το έχω στα χέρια μου. Πιστεύω βέβαια ότι δεν έχει κανένα νόημα πλέον να συνεχίσω στο συγκεκριμένο θέμα γιατί όταν λαμβάνω ως απάντηση ότι να κάνω καταγγελίες για οποιοδήποτε θέμα όσο ασήμαντο και να είναι και να αναφέρεται κάποιος στους χώρους νοσηλείας ως ασήμαντο-πχ όλες οι γάτες μαζί ασχέτως του προβλήματος που έχουν-τα συμπεράσματα είναι αυτονόητα.
Η αγαπητή φιλή Victoria, αν πήγαινε σε μια κλινική την γατούλα της και δίπλα υπήρχε μια άλλη γατούλα που νοσούσε από κάποιο λοιμώδες νόσημα και κολλούσε και η δική της, θα το θεωρούσε τότε ασήμαντο??
Αυτά είχα να πω εγώ και ότι είμαστε δυστυχώς άξιοι της μοίρας μας για ό,τι μας συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα..
Louis μου....ολο το σαιτ..δεν ειναι ενας χρηστης.Και σαφεστατα ολοι οι χρηστες εχουν δικαιωμα να γραψουν την αποψη τους.
Απο εκει και περα..δεν καταλαβναινω..εφοσον ολοι σου ειπαμε οτι ειμαστε μαζι σου...εγω συμφωνω με ολα οσα γραφεις..γιατι τοση απογοητευση;;:/:

Αναρωτιέμαι όμως.. μία καταγγελία στον Κτηνιατρικό Σύλλογο θα ευδοκιμήσει?Ή θα τα καλύψουν λίγο μεταξύ τους και δη αφού δεν πρόκειται για συνοικιακό κτηνίατρο αλλά για κλινικές?
Πολυ πιθανο να γινει καιο αυτο.Ομως...αν δεν δοκιμασουμε..πως θα ξερουμε;Θελω να πω οτι...δεν ειναι σκεπτικο οτι ολα καλυπτονται..και να μην τα καταγγελουμε..διοτι ετσι δεν κανουμε τιποτα απολυτως.Εμεις ας κανουμε αυτα που πρεπει..και βλεπουμε.:)

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακολούθησα ό,τι γράφτηκε και...
Εχεις δικιο τι να πω???
Οταν είχα πάει τη μικρή μου για στείρωση έμεινε δυο μερες μέσα για παρακολούθηση.
Δεν της εχω κανει εμβόλιο για λύσσα ή λεπτοσπειρωση αφού δε βγαίνει από το διαμέρισμα
Δε θέλω ούτε να φανταστώ το ενδεχόμενο να κολλούσε κάτι τέτοιο!
Εχω κάνει στις γατούλες μου τεστ και εν συνεχεία εμβόλιο λευχαιμίας -ίσως πρέπει να τους τα κάνω όλα τελικά....εσείς τι προτείνετε???
Από Σεπτέμβρη είμαι στη διάθεσή σας κι αν κανονίσετε συνάντηση θα ερθω με μεγαλη χαρά!

Με αφορμή το θέμα που άνοιξε η mpoulaalekoula για την Καταγγελία για Νοσοκομείο Ζώων στην Αττική-το οποίο διάβασα με θλίψη γιατί η κατάσταση δεν αλλάζει,δυστυχώς-, σκεφτόμουνα ότι ίσως πέρα από την «αποτελεσματικότητα» των καταγγελιών, να δημιουργούνταν μια άτυπη δράση μελών του φόρουμ, τα οποία αφού ενημερωθούν για τις ισχύουσες διατάξεις και να επιλεχθούν από όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να διενεργούν άτυπους «ελέγχους»-σαν επισκέψεις- που σκοπό θα έχουν την ενημέρωση όλων των υπολοίπων μελών, επώνυμα όμως ή ακόμα και την υποβολή ομαδικών καταγγελιών. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα τίθοταν θέμα επιλεκτικής δυσφήμισης εφόσον θα υπήρχαν απτές μαρτυρίες περισσότερες του ενός ατόμου.
Ίσως να το οφείλουμε στη μνήμη των μικρών μας φίλων που έχουμε χάσει λόγω τέτοιων περιπτώσεων και επίσης στις μελλοντικές περιπτώσεις που θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση..

Louis,σαν άτομα μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε.Απλά θα το πω άλλη μια φορά ότι καταγγελίες με ονόματα κλινικών και γιατρών δεν επιτρέπεται να μπούν.:)

Πριν απαντήσετε, σκεφτείτε το λίγο.. Κάτι παθαίνει το ζωάκι σας στις 1:00 το βράδυ. Έντρομοι ψάχνετε για κλινική που εφημερεύει. Αναγκάζεστε να το πάτε στο συγκεκριμένο νοσκομείο. Τί θα κάνετε όταν διαπιστώσετε όλα αυτά;; Θα το ρισκάρετε και θα διανύσετε δεν ξέρω πόσα άλλα χιλιόμετρα μες στη νύχτα για να το πάτε αλλού;; Πιστεύω ότι η νομοθεσία περί συκοφαντικής δυσφήμισης καλά κάνει και υπάρχει, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις σε συνδυασμό με την έλλειψη κρατικών ελέγχων, εξυπηρετεί τους παραβάτες!

Πουπουλίνα, το κατανοώ αυτό που λες και το σέβομαι. Τότε θα προτείνω αν υπάρχουν μέλη που επιθυμούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους για να σταματήσει αυτό το αίσχος, να το δηλώσουν εδώ και να επικοινωνήσουμε με πμ.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων:
1ον)Τους όρους του site θα τους τηρήσουμε και θα τους σεβαστούμε
2ον)ο κτηνιατρικός σύλλογος και τα λοιπά ελεγκτικά όργανα δυσλειτουργούν
3ον)μπορώ να αναφέρω σε πμ συγκεκριμένα περιστατικά για να καταλάβουν όλοι το μέγεθος του θέματος
4ον)πιστεύω πως αν δηλώσουν όσοι θέλουν συμμετοχή μπορεί να υπάρξει μια πρωτοβουλία μέσω πμ χωρίς να εμπλέκεται το site. Άλλωστε είναι λίγο υποκριτικό γιατί έχω ήδη επικοινωνήσει με πμ με κάποιους και έχω εκφράσει τις απόψεις μου.
5ον) ο μόνος τρόπος πιστεύω για να διορθωθεί το πρόβλημα είναι να καταλάβουν οι ίδιοι τί κάνουν.Πώς;;Με το να μην πατάει κανείς!!Πώς;; Με το να είμαστε ενημερωμένοι.
6ον)πάνω από την υγεία των γατιών μου, δεν βάζω κανέναν!! Διαβάζω ότι μας ενοχλούν αυτοί που κακομεταχειρίζονται τα ζώα,που έχουν εχθρική συμπεριφορά απέναντί τους, αλλά αυτοί που το κάνουν «επιστημονικά» δεν υπάρχει πρόβλημα;;
7ον)είμαι σίγουρος πως το φόρουμ θα προστατεύσει την ελευθερία έκφρασης των μελών του, έστω μέσω πμ.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

https://www.hva.gr/downloads/PD_463_1978_idrysi_ktiniatreion.doc

διαβάστε το, δείτε που έχουν γίνει παραβάσεις και κάντε καταγγελία. Όσο λέτε "και να κάνουμε καταγγελία δεν θα γίνει κάτι", τότε δεν θα γίνει όντως τίποτα. Πώς περιμένετε να βελτιωθούν οι κλινικές αυτές όταν τις αφήνετε χωρίς καταγγελία; Αν ήμουν ιδιοκτήτης τέτοιας κλινικής και δεν μου είχαν κάνει ούτε ένα παράπονο ή καταγγελια, θα συνεχίζα να κάνω αυτό που κάνω. Στην τελική αν δεν θέλετε να κάνετε καταγγελία στον κτηνιατρικό σύλλογο κάντε καταγγελία στο υγειονομικό.

Victoria,συγγνώμη αλλά μάλλον δεν έχεις καταλάβει τί γίνεται. Το ξέρεις ότι δεν έχουν γίνει καταγγελίες ή απλά υποθέτεις;; Θες να μου στείλεις πμ να σε ενημερώσω;; Γιατί σε φιλολογικό επίπεδο καλές οι συζητήσεις, αλλά στην πράξη είναι το θέμα. Όσο για το ΦΕΚ που ανέβασες το γνωρίζω πολύ καλά.
Το γνωρίζεις ότι στα πλαίσια πολέμου των κλινικών-μάλιστα καλά διαβάζεις- γίνονται καταγγελίες με τη συνεργασία και φιλοζωικών οργανώσεων για κλινικές που λειτουργούν όσο καλύτερα μπορούν από αυτές που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις;;
Ξέρεις τις «ειδικές τιμές» που κάνουν τέτοιες κλινικές σε φιλοζωικές και έχουν την πλήρη κάλυψή τους;;
Εδώ ορισμένες από αυτές ισχυρίζονται ότι θεραπεύουν μέχρι και το Καλαζάαρ..
Δυστυχώς επίτρεψε μου να σου πω ότι επειδή από ό,τι έχω δει δεν ζεις Ελλάδα, δεν ξέρεις πως λειτουργούν τα πράγματα...
Είναι αμαρτία να βλέπουμε άρθρα για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν σε κάποιες κλινικές και να μην γίνεται κάτι συλλογικά.
Είναι το ίδιο να καταγγείλει κάποιος κάτι μεμονωμένα με το να γίνει συλλογικά;
Είναι το ίδιο να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τί να αποφύγουμε;
Πάντα φιλικά..:)

Τι κριτήρια πληροί για εσάς ένας καλός κτηνίατρος;

Καλημέρα σας!!!

Μετα από μια σύντομη αποχή είπα και και εγώ σαν μια μικρή και ταπεινή γατοφιλη :P να επιστρέψω!!

Δεν ξέρω εάν υπάρχει ανάλογο θέμα (εάν ναι, παρακαλώ τους mods να το χειριστούν :) ), αλλά πριν μερικές μέρες μου τέθηκε ένας προβληματισμός τον οποίο θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και να μου πείτε γνώμες και εμπειρίες!!

Ο οποίος είναι και ο εξής: Αρκεί ένας κτηνίατρος να είναι απλά καλός στην δουλεία του για να θεωρηθεί "καλός"?

Τι εννοώ με αυτά τα κινέζικα τώρα... Σας αρκεί ο κτηνίατρος σας να ξέρετε ότι κάνει τελεια δουλειά και ότι το ζωάκι σας θα είναι ασφαλές μαζί του, χωρίς να πληρεί άλλες προυποθέσεις, όπως να είναι συζητήσιμος για παράδειγμα??

Έχω βρει έναν πολύ καλό κτηνίατρο από την στιγμή που είχε φτάσει η ώρα της στείρωσης της μεγάλης μου γάτας! Όμως αυτό που με εχει λίγο ξενίσει είναι πως , υπάρχουν στιγμές που δεν νιώθω άνετα να πάρω ένα τηλ να ρωτήσω κάτι για τη γάτα, ή ακόμη και από το ιατρείο να περάσω θα μου πει το κλασσικό "πες μου γρήγορα¨ , και κόσμο να μην έχει!!
Αυτό με κάνει αρκετά συχνά να κομπλάρω, καθώς εάν δεν με καθοδηγήσει ο κτηνίατρος σε κάποια θεματάκια ποιός θα το κάνει? Και είναι άσχημο να ξέρεις ότι δεν νιώθεις άνετα να συζητήσεις μαζί του! Έχει τύχει να νιώσω πως τον ενοχλώ και ας "ενοχλω" και για σοβαρά θέματα!

Σε εσάς παίζει σημαντικό ρόλο , να μπορείτε να νιώθετε άνετα, να σας είναι εύκολο να πάρετε τηλεφωνο τον κτηνίατρο να τον ρωτήσετε πράγματα?

Εγινε ένα παρόμοιο σκηνικό τις προάλλες και παιδία το ψιλο σκέφτομαι να αλλάξω γιατρό..
Υ.Σ. Σε καμία περίπτωση για τους πιο επιφυλακτικούς δεν είμαι άνθρωπος που θα πιέσω και θα πρήξω τον άλλον!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα σας!!!

Μετα από μια σύντομη αποχή είπα και και εγώ σαν μια μικρή και ταπεινή γατοφιλη :P να επιστρέψω!!

Δεν ξέρω εάν υπάρχει ανάλογο θέμα (εάν ναι, παρακαλώ τους mods να το χειριστούν :) ), αλλά πριν μερικές μέρες μου τέθηκε ένας προβληματισμός τον οποίο θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και να μου πείτε γνώμες και εμπειρίες!!

Ο οποίος είναι και ο εξής: Αρκεί ένας κτηνίατρος να είναι απλά καλός στην δουλεία του για να θεωρηθεί "καλός"?

Τι εννοώ με αυτά τα κινέζικα τώρα... Σας αρκεί ο κτηνίατρος σας να ξέρετε ότι κάνει τελεια δουλειά και ότι το ζωάκι σας θα είναι ασφαλές μαζί του, χωρίς να πληρεί άλλες προυποθέσεις, όπως να είναι συζητήσιμος για παράδειγμα??

Έχω βρει έναν πολύ καλό κτηνίατρο από την στιγμή που είχε φτάσει η ώρα της στείρωσης της μεγάλης μου γάτας! Όμως αυτό που με εχει λίγο ξενίσει είναι πως , υπάρχουν στιγμές που δεν νιώθω άνετα να πάρω ένα τηλ να ρωτήσω κάτι για τη γάτα, ή ακόμη και από το ιατρείο να περάσω θα μου πει το κλασσικό "πες μου γρήγορα¨ , και κόσμο να μην έχει!!
Αυτό με κάνει αρκετά συχνά να κομπλάρω, καθώς εάν δεν με καθοδηγήσει ο κτηνίατρος σε κάποια θεματάκια ποιός θα το κάνει? Και είναι άσχημο να ξέρεις ότι δεν νιώθεις άνετα να συζητήσεις μαζί του! Έχει τύχει να νιώσω πως τον ενοχλώ και ας "ενοχλω" και για σοβαρά θέματα!

Σε εσάς παίζει σημαντικό ρόλο , να μπορείτε να νιώθετε άνετα, να σας είναι εύκολο να πάρετε τηλεφωνο τον κτηνίατρο να τον ρωτήσετε πράγματα?

Εγινε ένα παρόμοιο σκηνικό τις προάλλες και παιδία το ψιλο σκέφτομαι να αλλάξω γιατρό..
Υ.Σ. Σε καμία περίπτωση για τους πιο επιφυλακτικούς δεν είμαι άνθρωπος που θα πιέσω και θα πρήξω τον άλλον!!
Ακριβως το ιδιο αντιμετωπιζα και εγω σε εκεινον που πηγαινα.Σκεψου οτι εγω και ο αντρας μου τον πιεζαμε να κλεισει πορτες και παραθυρα γιατι το κτηνιατρειο ειναι πανω σε παλια εθνικη με πολλη κινηση.Την πορτα την κρατουσα κλειστη εγω η ιδια.Το παραθυρο στον χωρο που εξεταζε το αφηνε ανοιχτο αλλα απο την στιγμη που κρατουσα κλειστη την κεντρικη πορτα ηταν οκ(λεμε τωρα). Ειμαι επαρχια και ειναι ο μοναδικος κτηνιατρος που καλυπτει ολοκληρη περιοχη.Αυτο το κλασικο πες μου γρηγορα ειτε στο τηλ,ειτε απο κοντα ή εχω δουλεια τωρα θα σε παρω εγω και δεν επαιρνε ποτε, μου τσιτωνε το νευρικο μου συστημα.Επισης οταν χρειαστηκε να τον καλεσω να ερθει εκτακτως και καποιο χτυπημενο αδεσποτο καποια μερα που ελειπε ο αντρας μου και δεν ειχα αμαξι(ειναι πολυ μακρια το χωριο που μενω απο το κτηνιατρειο) την μια ελειπε για ταξιδι αναψυχης,την αλλη ειχε γαμο Αθηνα.Φυσικα θα ερχοταν με το αζημιωτο και δεν ειχα την απαιτηση να χαλασει βενζινες και να εξετασει "τζαμπα".Ορισμενες παλι φορες ενω αρχικα σου ελεγε οτι βιαζεται μετα σου επιανε την κουβεντα και δεν σε αφηνε να φυγεις απο την πολυλογια του(ασχημο και αυτο).Το αποκορυφωμα ηταν οταν θελαμε να αγορασουμε τροφες μια Παρασκευη απογευμα και πηγαμε απο το κτηνιατρειο οπου η πορτα ηταν κλειδωμενη και ενα χαρτι κολλημενο πανω της που εγραφε "Παρασκευες απογευμα κλειστα.".Αυτο ηταν νεο συστημα.Εκει τα πηρα εντελως και πλεον τα πηγαινω αλλου.Στην κλινικη που τα παω τωρα περα απο τον χωρο που ειναι αψογος,αυτο που εκτιμησα ειναι οτι με το που ακουμπησα την γατοφορο στον παγκο εκλεισαν αμεσως οι γιατροι πορτες και παραθυρα.Για να μην μιλησω που κουμανταρει ο καθε γιατρος(ειναι 3) μονος του ενα ζωο.Ταχυδακτυλουργοι οχι αστεια.Ο προηγουμενος ηθελε βοηθεια απο 3 ατομα για να κανει μια ενεση στο γατι. Αν ειναι δυνατον.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back