Κόκκοι τουαλέτας CatOkay

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 17.243 μηνύματα.
Κόκκοι τουαλέτας CatOkay

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ιδιοκτήτη του pet-shop και της συσκευασίας, αυτή η άμμος υγιεινής είναι πολύ καλύτερη απο τις κλασσικές μιας και διασπά τα ούρα και τα περιττώματα τα κάνει τόσο σκληρά που εύκολα αφαιρούνται με μια χαρτοπετσέτα. Επίσης αφαιρεί κάθε είδους οσμή ώστε η τουαλέτα της γατούλας να μην μυρίζει ούτε στο ελάχιστο. Και το καλύτερο? Κρατάει έναν ολόκληρο μήνα!

Τι απο αυτά άραγε ισχύει στην πραγματικότητα?

Ομολογώ οτι δεν είχα ξαναδοκιμάσει ποτέ κρυσταλλική άμμο σε καμία γάτα μου και ένα τέτοιο προιόν μου φάνηκε το λιγότερο ενδιαφέρον. Όπως συμβαίνει συνήθως βέβαια, κάποια απο αυτά ίσχυαν και άλλα όχι τόσο.

Η συσκευασία δεν με προιδέαζε θετικά μιας και φαινόταν αρκετά "φτηνής" αισθητικής, αν και έχω δει και χειρότερα. Ανοίγοντας την και αδειάζοντας την στην άμμο σηκώθηκε στον αέρα μια άσπρη λεπτή σκόνη που ίσως να ενοχλούσε κάποιους με πιο ευαίσθητες μύτες (μια κοπέλα που χρησιμοποιήσε το προιόν είπε οτι έβηξε και αυτή και η γάτα της).
Η τιμή ήταν αρκετά τσουχτερή σε σχέση με τις παραδοσιακές άμμους. Περίπου 8,5 ευρώ για ένα πακέτο 5 λίτρων το οποίο με το ζόρι έφτανε για να γεμίσει σε έναν ανεκτό βαθμό την σκεπαστή τουαλέτα της γάτας μου.
Απο ούρα δεν είδα ούτε ίχνος όταν την καθάριζα άρα ο πρώτος ισχυρισμός είναι αληθής. Επίσης, τα περιττώματα ήταν όντως αρκετά σκληρά, αν και δεν βοηθά και πολύ αυτό όταν τα παίρνεις με φτυαράκι αλλά σίγουρα είναι λιγότερο αντιαισθητικό για όσους χρησιμοποιούν χαρτοπετσέτα. Όσο για τη μυρωδιά, μπορεί όντως ώρες μετά την ανάγκη της γάτας να μην μυρίζει, αλλά μην τυχόν και την πλησιάσετε όταν τα περιττώματα είναι σχετικά πρόσφατα. Προσωπικά όταν έτυχε κάτι τέτοιο μου ήρθε αναγούλα - και δεν αηδιάζω εύκολα.
Επίσης, είναι πολύ δύσκολο να βρείτε αποτελεσματικό φτυαράκι μιας και οι κόκκοι της είναι τεράστιοι. Θέλει αρκετή προσοχή αν τα μαζεύετε με φτυαράκι ώστε να μην σπαταλήσετε υπερ τη δέουσα ποσότητα προιόντος. Μπορεί να σας φαίνεται γελοίο να προσέχετε κάτι τέτοιο, αλλά δεδομένης της τσουχτερής τιμής του προιόντος, με τον καιρό θα μαζευτεί ένα υπολογίσιμο ποσο που "πετάξατε".
Ένα εντυπωσιακό πλεονέκτημα της άμμου αυτής είναι οτι μπορείτε να πετάξετε τα περιττώματα κατευθείαν στη λεκάνη και να διαλυθούν κανονικότατα μιας και το προιόν είναι βιοδιασπώμενο (το οτι τα περιττώματα είναι βιοδιασπώμενα ελπίζω να μην χρειάζεται να το αναφέρω :P). Μόλις τα ρίξετε στη λεκάνη θα αρχίσουν σιγά σιγά να διαλύονται οι κόκκοι βγάζοντας λίγο αφρό, παρόμοιο με αυτόν που βγάζει η μαγειρική σόδα όταν τη ρίξουμε σε νερό. Για τους περιβαλλοντολογικά ευαίσθητους αξίζει να αναφέρω επίσης οτι σύμφωνα με τη συσκευασία, οι κόκκοι είναι φιλικοί στο περιβάλλον και ασφαλείς για τη γάτα. Βέβαια δεν εξηγεί πουθενά γιατί υποτίθεται ότι μόνο αυτοί οι κόκκοι είναι ασφαλείς και οι άλλοι βλαβεροί. :whistle:
Σας κράτησα το σημαντικότερο κατ εμε μειονέκτημα για το τέλος. Δυστυχώς, τουλάχιστον όπως έδειξε η προσωπική μου εμπειρία, δεν είναι αληθής ο ισχυρισμός περι της μεγάλης διάρκειας των κόκκων, όπως άλλωστε είναι λογικό. Σε 3-4 μέρες για τους σχολαστικούς σαν εμένα χρειάζόταν προσθήκη νέας ποσότητας, οπότε ας υποθέσω αυθαίρετα ένα δεκαήμερο για τους λιγότερο σχολαστικούς (ή για τις πιο δυσκοίλιες γάτες :P). Άρα υποθέτοντας οτι κάποιος γατόφιλος αγοράζει ένα πακέτο κάθε 10 ημέρες, θα πληρώνει 8,5*3=25,5 ευρώ το μήνα μόνο για την τουαλέτα της γάτας του. Θεωρώ δεδομένο στον υπολογισμό αυτό, οτι θέλετε να νιώθει άνετα το γατάκι σας όταν κάνει την ανάγκη του και να μην ταλαιπωρείται προσπαθώντας επι ματαίω να σκάψει και να βρίσκει πλαστικό...

Συμπερασματικά, πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη άμμο για γάτες, αρκεί να μην υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες. Για φιλόζωους φοιτητές ή άτομα χωρίς οικονομική άνεση (ή έστω πρόθεση να δίνουν ένα υπολογίσιμο ποσό μόνο σε αυτό) δεν θεωρώ οτι αξίζει τον κόπο και καλύτερα να προτιμήσουν κάποια κλασσική αρωματική άμμο.

Παρακάτω παραθέτω μια φωτογραφία για να δείτε την υφή των κόκκων και μία που να δείχνει το (ανοιγμένο) πακέτο του προιόντος. Κάντε κλικ στις μικρογραφίες για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγαλύτερο μέγεθος:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 20 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• catokay_pack.gif
    catokay_pack.gif
    189,2 KB · Εμφανίσεις: 475
  • catokay_texture.gif
    catokay_texture.gif
    206,2 KB · Εμφανίσεις: 1.119
που

αχ ωραια αμμοσ που μπορω να την βρω??????????????????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε σούπερ-μάρκετ χλωμό το βλέπω. Ψάξε σε pet shops. Ακόμα κι αν δεν βρεις αυτή τη μάρκα, αν ζητήσεις κρυσταλλική άμμο κάποια θα έχουν (και αν βρεις άλλη μάρκα γράψε κι ένα review ;) )

ΥΓ: Το τελικό ς βρίσκεται πάνω απο το κουμπί W, δηλαδή αν πατήσεις Shift+W θα σου βγει το τελικό ς. Απλά στο λέω σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, όχι για να σου κάνω παρατήρηση ή κάτι τέτοιο :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η αλήθεια είναι ότι είναι ακριβή άμμος. Επειδή ο γάτος μου είναι μακρύτριχος η μόνη άμμος που βόλεψε κι εκείνον κι εμένα είναι η Everclean Freshguard, δεν είναι ιδιαίτερα φτηνή, αλλά αξίζει τα λεφτά της και ένα πακέτο τον 6 λίτρων κοστίζει 8 ευρώ και κρατάει 20-25 ημέρες (καθαρίζοντας τη τουαλέτα κάθε μέρα). Εγώ την προτείνω σε όσους έχουν μακρύτριχες γάτες. :up:

Δεν την έχω δει αυτή, πως είναι;
Πάντως η συγκεκριμένη με έχει βολέψει πάρα πολύ, τελικά μόνο αυτή παίρνω.

Είναι λεπτοί κόκκοι άμμου, όταν τη βάζω δεν σηκώνεται και ιδιαίτερη σκόνη. Όταν ο γατούλης κατουράει τα ούρα του μαζεύονται σε μια μπάλα και συνεπώς δεν χρειάζεται να καθαρίζεις όλη την άμμο απλά βγάζεις με το φτιαράκι το συγκεκριμένο κομμάτι. Το κυριώτερο είναι ότι δεν μυρίζουν, ούτε τα ούρα αλλά ούτε και τα κόπρανα. Βέβαια έχω σκεπαστή τουαλέτα, αλλά όταν χρησιμοποίησα άλλες άμμους, βρώμαγε ο τόπος. Επίσης δεν κολλάει στη γούνα του, αλλά ούτε και στα πόδια του και όταν βγαίνει από τη τουαλέτα δεν αφήνει υπολείμματα. Για περισσότερες πληροφορίες μπες στο www.everclean.com

Για την Everclean επειδή την χρησιμοποιώ κι εγώ, είναι πολύ καλή! Αυτό που είπε και η Μαργαρίτα για τα ούρα βολεύει πολύ! Επίσης ο κτηνίατρος που έχει μία φίλη μου, της συνέστησε τη συγκεκριμένη άμμο (έχει διάφορες εκδόσεις) γιατί επειδή ακριβώς κάνει τα ούρα σαν μπάλα είναι καλό για τη γάτα. Ο δικός της γάτος είχε πάθει ουρολοίμωξη και της είπε ο κτηνίατρος να χρησιμοποιεί μόνο Everclean γιατί ουσιαστικά μένει πιο καθαρή η άμμος και άρα πιο υγιεινή για τη γάτα αλλά και όλους εμάς! ;)

Mπααα εγώ μάλλον θα μείνω στην catokay. Μπορεί με την Everclean να γίνονται μπαλάκια τα ούρα όπως λέτε αλλά με την catokay διασπώνται/απορροφώνται μέσα στους κόκκους και δεν χρειάζεται καν να τα βγάζεις. Μόνο τα κακάκια του βγάζεις ;)
Αλήθεια γιατί δεν γράφετε μια κριτική για την Everclean μιας και την έχετε δοκιμάσει; Να γεμίσει και λίγο αυτή η κατηγορία... :redface:

Michelle το σκεφτόμουν να γράψω κριτική, αλλά να πω τη μαύρη μου αλήθεια επειδή επαφή με γάτες άρχισα να έχω πριν 2-2,5 μήνες δεν αισθάνομαι πολύ άνετα :redface: ... Δεν έχω εμπειρία από άλλη γάτα ή άλλο προϊόν (είναι η μόνη άμμος που έχω χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής):/: ... Για να καταλάβεις, μέχρι να μου πει η φίλη μου για αυτό που της είπε ο κτηνίατρος, νόμιζα ότι σε όλες τις άμμους γίνονται μπάλα τα ούρα :redface: :redface: ...

Δεν πειράζει, απλά θα το γράψεις στην κριτική αυτό για να το έχει υπόψιν ο αναγνώστης ;)
Μακάρι να γράψει κάποιος κριτική για άμμο γιατί εγώ έχω κολλήσει με αυτήν εδώ και δεν με βλέπω να δοκιμάζω άλλη στο άμεσο μέλλον :/:

Θα το προσπαθήσω μόλις βρω λίγο χρόνο... Ίσως να τα καταφέρω μέσα στο ΣΚ...

Εδώ που τα λέμε συμφωνώ κι εγώ με τη Zoubi. Είμαι νέα γατομαμά και η συγκεκριμένη άμμος είναι η δεύτερη που μου τη σύστησε το μαγαζί που αγοράζω τα πάντα για το γατούλη. Η πρώτη ήταν μία από τις πιο φτηνές και απλές και η οποία ήταν άθλια:( . Έχω κολλήσει με την everclean και φοβάμαι να δοκιμάσω κάτι άλλο. Ίσως όμως προσπαθήσω να κάνω μία αναφορά γι'αυτή (ελπίζω να βρω χρόνο εκτός εάν η Zoubi μπορεί να το καταφέρει πιο γρήγορα από εμένα):) .

Και οι 2 μπορείτε να γράψετε κριτική και να τις συγχωενυσω ;)

Πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η καινούργια άμμος! Εγώ εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ την Everclean, την οποία θεωρώ πολύ καλή. Μοναδικό της μειονέκτημα ότι οι κόκκοι μπαίνουν στα πατουσάκια των γατιών και διασκορπίζονται στο σπίτι!!! Θα δοκιμάσω την CATOKay. By the way, οι κόκκοι της μπορεί να διασκορπιστούν;

Χμμμ έξω απο το κουτί του έχει μερικές, αλλά όταν έρχεται στο σαλόνι δεν έχω βρει καμία... Λογικά κολλάνε μερικές και μετα όταν περπατάει λίγο φευγουν...

Το τραγικό είναι οτι έχω βρει μόνο αυτή την άμμο τέτοιου είδους σε όσα pet shops έχω πάει, ενώ στο εξωτερικό υπάρχουν άπειρες μάρκες μόνο τέτοιου είδους και σε πολύ καλές τιμές, όχι 8 ευρώ σαν τούτη. :(

everclean

Δεν ξέρω πως μπορείτε και αντέχετε εσείς με την τουαλέτα της γάτας σας αλλά εγώ το πάλεψα πολύ! :hmm: Στην αρχή είχα μια απλή τουαλέτα γάτας και χρησιμοποιούσα την πιο φτηνή άμμο γάτας που μπορούσα να βρω, το φτυαράκι ήταν ίσο και με σχετικά μεγάλη απόσταση οι κάθετες ράβδοι, όμως όπως ανακάλυψα στο τέλος κάθε μέρας ήταν ότι και το δωμάτιο μύριζε, η μισή άμμος βρισκόταν στο πάτωμα και έπαιζα πινγκ-πονγκ με τις ακαθαρσίες της . Βλέπετε η τουαλέτα της Μαρικούλας μου βρίσκετε μέσα στο δωμάτιο μου! Δεν ξέρω για εσάς!
Έτσι και εγώ ξεκίνησα με την αλλαγή σχεδίου τουαλέτας, πήρα αυτή που έχει κάτι σαν «φτερά» γύρο-γύρο , λίγο λιγότερο χαμός γινόταν και πρόσθεσα και χαλάκι από κάτω από αυτή, με την άμμο ξεκίνησα να παίρνω οποιαδήποτε είχε και άρωμα στην σύνθεση της και το φτυαράκι πλέον είχε σκέπασμα για να τα «κοσκινίζω». Τελικά δεν κατάφερα και πολλά. :down:
Δεύτερη προσπάθεια γίνετε με την αλλαγή και πάλι σχεδίου τουαλέτας, αυτή τη φορά παίρνω μια σκεπαστή και συνεχίζω με τη φτηνή άμμο. Καταφέρνω να περιορίσω κάπως την ατσαλιά αλλά η μυρωδιά παραμένει! :down: Έτσι δεν μου μένει άλλο από το να αλλάξω τελικά και την άμμο. Στο petshopπου ψωνίζω την τροφή της μου προτείνουν την Everclean την FreshGuard. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν: ότι είναι πολύ ακριβή και ότι άλλο να πληρώνω για τη τροφή της και άλλο για την άμμο που είναι για χ……ο της! Για 6 κιλά 12 ευρό!!! :mad: Μου είπαν ότι τα αξίζει τα λεφτά της και ότι τουλάχιστον να τη δοκιμάσω μια φορά και ότι θα δω μόνη μου τη διαφορά. Με πείσανε (ευτυχώς) και με σώσανε! Βλέπετε αύτη η άμμος έχει την ικανότητα όταν βρέχεται να γίνεται σβόλος και έτσι να είναι πιο εύκολο να ξεχωρίσουμε την βρώμικη από τη καθαρή και είναι αρωματική έτσι τίποτα δεν μυρίζει! Η σύνθεση της είναι όπως ακριβώς ακούγεται:είναι άμμος και αυτό είναι το μόνο κακό της. Κράτησε περίπου ένα μήνα με μια γάτα. Άλλαξα και φτυαράκι με το όλο πακέτο πήρα αυτό που είναι με τετραγωνάκια για κενά και κάνει κοιλιά, έτσι τα συγκρατεί και δεν χρειάζεται να κοσκινίζω πια! :up: Έτσι τώρα πια μου απομένει να λύσω το πρόβλημα με την άμμο που ρίχνει η Μαρίκα έξω από τη τουαλέτα της, :hmm: περιμένω να μου φέρουν ένα ιδικό χαλάκι για να το βάλω μπροστά από αυτή για να μην απλώνεται η άμμος της σε όλο το πάτωμα. Για να ολοκληρώσουμε όταν πάρετε γάτα ή απλός είσαστε απελπισμένοι σαν εμένα τότε πρέπει να πάρετε μια σκεπαστή τουαλέτα, το φτυαράκι με τη κοιλιά για να τα συγκρατεί καλύτερα και την EvercleanFreashGuardάμμο (τα 10 κιλά 17 ευρό) από το πιο κοντινό σας petshop και όσων αφορά το πατάκι μπροστά, θα έχετε νέα μου λίαν συντόμως!
Από μια απελπισμένη καταναλώτρια! :blink:

:hello:

Βρε ψωρόγατο, τα γραφεις που τα γραφεις , δεν τα κάνεις και καμιά κριτικούλα; :P

Υπάρχουν κάτι ειδικά χαλάκια που είναι πλαστικά με ραβδώσεις. Ωστόσο χωράνε ίσα ίσα στη μία μεριά της σκεπατής τουαλέτας. Εγώ έχω πάρει 2, το ένα δίπλα στο άλλο. Κάνουν πολύ καλή δουλειά και η άμμος που διασκορπίζεται έχει μειωθεί αισθητά. Τα συστήνω ανεπιφύλακτα. Ωστόσο, το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει με την άμμο που μπαίνει στα πατουσάκια τους...

Αρχική Δημοσίευση από ψωρόγατο:
και την EvercleanFreashGuardάμμο (τα 10 κιλά 17 ευρό) από το πιο κοντινό σας petshop
:hello:

Εγώ πληρώνω 15,30 για τα 10 κιλά! Είναι σχετική διαφορά (γύρω στο 10%). Την παίρνω από τη GrecoVet (PET CHAMPION). Δεν ξέρω που μένεις και αν έχει τέτοιο pet shop κοντά σου, αλλά κοίταξε και πουθενά αλλού μήπως βρεις καλύτερη τιμή. Όχι ότι 1,5 ευρώ θα σε σώσει, αλλά σκέψου ότι με αυτά τα λεφτά μπορείς να πάρεις 3 gourmet gold στο γατούλι...;) Και πιστεύω ότι θα το εκτιμήσει πολύ :lol: ...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back