Κόκκοι τουαλέτας CatOkay

Ανυπομονώ να φέρει το πατάκι και το pet shop που ψωνίζω να το αγοράσω. Είναι ευχάριστο που δεν θα χρειαστεί να αγοράσω και άλλο ένα προϊόν που θα κατάληξη στην αποθήκη!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μichelle μπορώ να φέρω γνώμη μόνο γι’ αυτά που έχω δοκιμάσει έτσι μόνο για την Ever Clean φέρω άποψη για τη ώρα. Θα κρίνω την CatOkay όταν θα τη δοκιμάσω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μα για την EverClean λέω κι εγώ ;)

Όπως προείπα η Ever clean είναι ακριβή αλλά αξίζει τα λεφτά της γιατί έχει την ιδιότητα να σβολιάζει όταν βραχεί με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο να ξεχωρίσεις την καθαρή από τη βρώμικη άμμο. Το μικρό κουτί (6 κιλά) μου κράτησε ένα μήνα και η τιμή του είναι 13 ευρό και η μεγάλη (10 κιλά) και κοστίζει 17 ευρό, υπολογίζω να μου κρατήσει γύρο στον ενάμιση μήνα και… Θα βρείτε σε διάφορα είδη της: όπως ελαφρώς αρωματισμένη, με μικροκρυστάλλους για μεγαλύτερο έλεγχο της κακοσμίας, με μεγαλύτερη ιδιότητα σβολιάσματος για γάτες που ζούνε αποκλειστικά και μόνο μέσα στο σπίτι επιπλέον είναι άοσμη έτσι ώστε είναι ιδανική για ανθρώπους και γάτες που είναι αλλεργικοί με τα αρώματα, με μεγαλύτερους κόκκους για λιγότερη ατσαλιά και τέλος με αντιμικροβιακί δράση για λιγότερα βακτήρια στη τουαλέτα της γάτας. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ την αρωματισμένη άμμο γιατί η τουαλέτα της βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο μου, μπορεί να μου κάνει λίγο παραπάνω ατσαλιά και αυτό είναι το μόνο κακό της -το όποιο πιστεύω θα το λύσω όταν θα αγοράσω το πατάκι- αλλά πέρα από αυτό τη βρίσκω πάρα πολύ καλή!

Αρχική Δημοσίευση από Μαργαρίτα:
Είναι λεπτοί κόκκοι άμμου, όταν τη βάζω δεν σηκώνεται και ιδιαίτερη σκόνη. Όταν ο γατούλης κατουράει τα ούρα του μαζεύονται σε μια μπάλα και συνεπώς δεν χρειάζεται να καθαρίζεις όλη την άμμο απλά βγάζεις με το φτιαράκι το συγκεκριμένο κομμάτι. Το κυριώτερο είναι ότι δεν μυρίζουν, ούτε τα ούρα αλλά ούτε και τα κόπρανα. Βέβαια έχω σκεπαστή τουαλέτα, αλλά όταν χρησιμοποίησα άλλες άμμους, βρώμαγε ο τόπος. Επίσης δεν κολλάει στη γούνα του, αλλά ούτε και στα πόδια του και όταν βγαίνει από τη τουαλέτα δεν αφήνει υπολείμματα. Για περισσότερες πληροφορίες μπες στο [URL="https://www.everclean.com"]www.everclean.com [/URL]

Βρε παιδιά, λύστε μου σας παρακαλώ μία απορία γιατί θα με τρελάνουν οι petshopατζήδες: Στο κατάστημα που πήγα αποφασισμένη να τα σκάσω για να πάρω την everclean (την οποία μου είχε συστήσει ο κτηνίατρος λόγω πολλών γατιών στο σπίτι ως πιο υγιεινή), μου είπαν οτι τα ούρα δε σχηματίζουν σβώλους, απλώς "κάθονται" στον πάτο της λεκάνης - κοινώς λασπώνουν - οπότε θα πρέπει και πάλι να πετιέται όλη η άμμος κάθε 3-4 ημέρες. Έτσι όμως, η συγκεκριμένη άμμος βγαίνει πολύ αντι-οικονομική... :hmm: Τελικά τί ισχύει;

Τελικά πάντως αγόρασα μία παρόμοια με την catokay - δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή τη μάρκα της, πάντως κυκλοφορούν στο εμπόριο και άλλες με την ίδια υφή.

Αρχική Δημοσίευση από effie:
πάντως κυκλοφορούν στο εμπόριο και άλλες με την ίδια υφή.

Σε παρακαλώ αν μπορείς κάποια στιγμή πες μάρκα! Έχω φάει τον κόσμο να βρώ άλλη άμμο με την ίδια υφή! :redface:

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:
Σε παρακαλώ αν μπορείς κάποια στιγμή πες μάρκα! Έχω φάει τον κόσμο να βρώ άλλη άμμο με την ίδια υφή! :redface:

Αυτή που πήρα εγώ είναι της Trixie και λέγεται fresh & easy granulat. Κρίνοντας απο τις φωτο και την περιγραφή, θα πρέπει να είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με την Cat-O-Kay. Στο συγκεκριμένο pet shop την αγόρασα 6-7€ και το σακουλάκι είναι αρκετά μικρό (δλδ με το ζόρι γεμίζει μία μεγάλη λεκάνη). Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, εαν την άμμο τη χρησιμοποιεί μία μόνο γατούλα, ένα πακέτο θα διαρκέσει 1 μήνα, αν τη χρησιμοποιούν δύο 15 ημέρες κ.ο.κ. Πάντως είναι αρκετά καλή, ιδίως ως προς το θέμα των οσμών που τώρα το καλοκαίρι μπορούν να γίνουν πολύ πολύ δυσάρεστες... :sick:

Για μένα είναι η καλύτερη άμμος και με διαφορά απο τις άλλες. Η γάτα μου είναι περσίας και κοιμάτε στο κρεβάτι μαζί μου, στο μαξιλάρι, και έψαχνα καιρό να βρω την κατάλληλη άμμο, ώστε να μην γίνεται χάλια το μπάνιο όπου έχω την τουαλέτα της και να είναι πάντα καθαρά και τα ποδαράκια και η ουρά της. Δοκίμασα πάρα πολλές μάρκες και την Εverclean less track αλλά καμία σχέση με την άλλη. Τα κρυσταλλάκια με έχουν σώσει. Επίσης καθαρίζονται ευκολότερα και είναι κατάλληλα και για ταξίδια γιατί είναι πολύ ελαφριά. Τα 4 λίτρα τα αγοράζω 6 ευρώ, απο μεγάλα πετ σοπ και μου κρατάει ένα μήνα. (Μένω Θεσσαλονίκη και την αγοράζω απο το "quiko"). Αξίζουν σίγουρα τα χρήματά τους.

ο δικος μου ουτε να την φτυσει!!!και δεν μπορω να καταλαβω γιατί.Παντως δεν παει εκει με τιποτα.Προτιμαει την φρισκις των σουπερ μαρκετ.Κριμα γιατι εμφανισιακα εμένα αυτη μου άρεσε!!:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδια σχετικα καλη τη βρηκα με μοναδικη εξαιρεση πως το βραδυ με ξυπνησαν γιατι ειχαν τρελαθει να σκαβουν...... Γιατι? Εριχναν εξω τους κρυσταλλους για να τους κυνηγουν στο σπίτι
:( :( :mad: :mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδια σχετικα καλη τη βρηκα με μοναδικη εξαιρεση πως το βραδυ με ξυπνησαν γιατι ειχαν τρελαθει να σκαβουν...... Γιατι? Εριχναν εξω τους κρυσταλλους για να τους κυνηγουν στο σπίτι
:( :( :mad: :mad:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Γειά σας!! :)
Την συγκεκριμένη άμμο με κρυστάλλους την έχω χρησιμοποιήσει και εγώ.. Η αλήθεια είναι ότι πριν δυο χρόνια που έμενα σε σπίτι χωρίς υγρασία με κάλυπτε. Μοίραζα τη σακούλα σε 3δόσεις και τη ξόδευα σε περίπου 20 μέρες. Η τιμή που την αγόραζα (μέχρι πριν 1μήνα) ήταν 7ευρώ. Όταν την πρωτοδοκίμασα μου φάνηκε πολύ καλή, δε μύριζε τόσο το σπίτι και δεν είχε πρόβλημα και η γάτα!! Την σταμάτησα και τώρα παίρνω μια οικονομική άμμο και λόγω οικονομικών και γιατί προτιμώ να την αλλάζω κάθε μέρα μιας και το τελευταίο διάστημα η κρυσταλική άμμος με κρατούσε περίπου 3 μέρες, ολόκληρη η σακούλα περίπου 9!!!
Ένα άλλο κακό που είχε ήταν ότι η γάτα γλεντούσε με τους κρυστάλλους και μου γέμιζε αν οχι όλο το σπίτι τουλάχιστον τα μέρη δίπλα από την "τουαλέτα" της..
Πάντως θα συμφωνήσω με τον Michelle, μιας που δεν έχω γνώση από άλλες επώνυμες μάρκες άμμου πάλι σ'αυτήν θα κατέληγα..
Μου έχουν συστήσει και την everclean αλλά το συγκεκριμένο άτομο που μου τη σύστησε δε μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη κι ας ήταν ιδιοκτήτης pet shop..
Ελπίζω να μη σας κούρασα!!! :)

Η everclean ειναι κορυφη. Μ αρεσε αυτο που η γατα γλεντουσε με την αμμο χαχαχα. Κι εμενα την τρώγανε τοτε αλλα επειδη ειναι πολλα επρεπε να την αλλαζω συνεχεια δε συμφερει.

Και εγω χρησιμοποιω κρυσταλλικη αμμο, και περνω ενα μεγαλο πακετο καθε μηνα γιατι η λεκανη της ειναι πολυ μεγαλη(ειναι απο αυτες που χρησιμοποιουν για τα ρουχα στο σπιτι).
Στη Χιο που εχει πιο μικρη λεκανη, περνω το μικρο πακετο.

Εχω δοκιμασει και την everclean, που ειναι παρα πολυ καλη, αλλα πιστευω πως η κρυσταλικη ειναι καλυτερη γιατι αποροφαει τα τσισα....

καλημέρα συνάδελφοι γατογονείς. έχω την Πηνελόπη μου τρία σχεδόν χρόνια και ποτέ μα ποτέ δεν λέρωσε έξω από την άμμο της. το μπάνιο μου είναι εξαιρετικά μικρό και αυτές τις μέρες της πήρα μια κλειστή τουαλέτα για να μη γεμίζει ο τόπος άμμο κάθε φορά που τη χρησιμοποιεί. το θέμα είναι ότι δεν την πλησιάζει καν και πλέον χρησιμοποιεί τη ντουζιέρα!!!δεν ξέρω πως να την πείσω να μπει επιτέλους στο καινούργιο της κουτί!!

:) Την πήρα κι εγώ προχθές για τον Πρίγκιπα και το Ρίκο,ο Πρίγκιπάς την δέχτηκε αμέσως,ο Ρίκο μπαίνοντας μέσα έπαθε ένα ψιλοπανικό γιατί γλυστρούσαν τα ποδαράκια του:lol: :lol: :lol: Τώρα είναι οΚ αλλά όταν κάνουν κακά μυρίζει το δωμάτιο,δύσκολα τα αποχωρίζετε ο γιός μου ο μεγάλος τα γατάκια από το δωμάτιο του και αυτά του δείνουν σκανδαλώδη προτίμηση.

εγώ πάντως απελπίστηκα!!!πήγα ενθουσιασμένη στο σπίτι με το καινούργιο κουτί και η Πηνελόπη ούτε να το φτύσει!!!την πιάνω με το καλό και προσπαθώ να τη βάλω μέσα και να σκάψω με το ποδαράκι της αλλά τίποτα!!!δεν ξέρω τι άλλο να της κάνω για να μπει επιτέλους

Πήρα του Σάκη (και του Τζίντζερ) αυτή την άμμο επειδή θα έμενε μέσα στο σπίτι 3 μέρες κι εγώ θα έλειπα. Την προηγούμενη φορά είχα αφήσει άμμο Frieskies για 2 μέρες και το μπάνιο μύριζε απίστευτα.

Το κουφό της υπόθεσης είναι ότι ενώ ο Τζίντζερ την χρησιμοποιούσαι κανονικά ο Σάκης έκανε τσίσα κανονικά στην άμμο αλλά τα 'μπιφτέκια' (που λέει και η Ισμήνη) μου τα άφησε πεσκέσι στο πάτωμα του μπάνιου. Εξηγείται κάπως αυτό ή απλά το γατί μου είναι ηλίθιο;

Τώρα έβγαλα έξω την άμμο την καθάρισα και την ένωσα με του Τζίντζερ, ελπίζω να καταλάβει...

ο Σάκης έκανε τσίσα κανονικά στην άμμο αλλά τα 'μπιφτέκια' (που λέει και η Ισμήνη) μου τα άφησε πεσκέσι στο πάτωμα του μπάνιου. Εξηγείται κάπως αυτό ή απλά το γατί μου είναι ηλίθιο;
Αναστασία, αυτό το κάνει πάντα και ο Μήτσος (ο ένας απ'τους τρεις γάτους της μαμάς μου) όποτε λείπει η μαμά μου για διακοπές. Στην περίπτωση του Μήτσου είναι σίγουρα ψυχολογικό, διαμαρτυρία, γιατί το κάνει πάντα, άσχετα με την άμμο, και το κόβει μαχαίρι μόλις επιστρέφει η μαμά μου (ίσα για να έχω να μαζεύω εγώ δηλαδή :mad:).
Μήπως του έλειψες του Σάκη; :hmm:

Τι να σου πω, η αλήθεια είναι ότι δεν τον έχω μάθει να μένει κλεισμένος μέσα στο σπίτι μόνος του. Συνήθως τον προσέχει η θεία μου. Θα δείξει, ελπίζω να του δώσει το καλό παράδειγμα ο Τζίντζερ... που φτάσαμε!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back