Κόλλησα μύκητες από το γατάκι μου..

Dizzy

Νεοφερμένο μέλος

Η Dizzy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 57 ετών. Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Τον γατο μου τον εχω 1.5 μηνα. Πριν 4 μερες παρατηρησα αυτο στο λαιμο μου κατω απο το αυτι με φαγουρα σαν απο τσιμπημα κουνουπιιου.
DSC00242.JPG

Πηγα σε δερματολογο σημερα και το πρωτο που με ρωτησε ηταν αν εχουμε ζωα στο σπιτι. Οταν του ειπα για το γατο μας, μου ειπε πως πιθανον ειναι μυκητας, (ροδοχρουν)? το ειπε και θελει θεραπεια καιπιθανον να βγουν κι αλλα και να ελεγξω και το γατο αν εχει καποια σημεια που εχουν πεσει οι τριχες, αλλα δε βλεπω κατι στο γατουλη.

Σας λεει τιποτα αυτο το σημαδι σε σχεση με γατες?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μικρή είχα κολλήσει κι εγώ μύκητες από αδέσποτο γατάκι. Μην ανησυχείς, δεν είναι τίποτα, με την κατάλληλη θεραπεία περνάει.
Πρέπει όμως οπωσδήποτε να πας και το γάτο στον κτηνίατρο, να τον ελέγξει προσεκτικά και να σου πει αν χρειάζεται κι εκείνος θεραπεία. Διαφορετικά, θα τους κάνετε αενάως πάσα ο ένας στον άλλον! ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αν θυμαμαι καλα ετσι ηταν και το δικο μου στο λαιμο,εβαλα για καποιο διαστημα κρεμα και περασε,στο γατακι δεν θυμαμαι να ειχε μυκητα,μαλλον εγω τον ειχα κολλησει απο καπου αλλου,αλλα καλο ειναι να κανεις και μια επισκεψη στον κτηνιατρο προληπτικα για το γατακι.

ελεος πια!!!! οι ροδοχροθν μυκητες δεν κολλανε μονο απο ζωα .. αλλα απο ανθρωπους απο την αμμο το καλοκαιρι απο το μπανιο . ΑΠΟ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ.. ελεος πια ποθ τα ριχνουμε ολα στα ζωα! ! ! ..... ντακταριν αλλοιφη θελει αλλα καλυτερα να σου γραψει αυτος μια φαρμακευτικη που ειναι μοιξη 3 αλλοιφων μαζι ... εμενα σε 1 εμδομαδα εφυγε! ! ! ...(και την κολλησα απο αμμο το καλοκαιρι! ! ! εγω η κολλητη μου και η ξαδερφη μου και οι 3 που ειχαμε παει για μπανιο μαζι! ! ! ... μαλλον δεν συμπαθει και πολυ τα ζωα :P¨ροδοχρους πυτηριαση λεγεται ....

Συνηθως ειναι απο γατο αλλα μονο αν κι ο γατος ειναι αρρωστος εαν δεν νοσει τοτε δεν το πηρες απο αυτον θεραπευεται πολυ ευκολα με αλοιφη παντως (τυπου ντακταριν)

Σου είπε μήπως ότι ειναι "ροδόχρους πιτυρίαση";
Αυτο δεν κολλάει απο τα ζώα. Δες:
https://www.geocities.com/HotSprings/4809/p_rosea.htm
Το έχω πάθει κι εγώ και μάλλον με κόλλησε η αδερφή μου που το έπαθε στη θάλασσα. Δεν ειναι κάτι, περνάει.

Αν ειναι μηκυτας, θα πρέπει να κανεις κι εσύ θεραπέια και να δει και ο γιατρος το γατάκι σου.Και πάλι δεν ειναι κάτι ανησυχητικό.

Τελικα χθες βραδυ παρατηρησα πως ο γατουλης μου εχει βγαλει 4 σπυρια στην κοιλιτσα του. Ειναι ροζ και στην ακρη τους εχουν ασπρη μυτουλα, σα να εχει πυον εκει. Δυστυχως ο κτηνιατρος εδώ εφυγε χθες για Αθηνα, υπαρχει κι αλλος ενας στον οποιο δεν εχω ξαναπαει, θα δω τι θα κανω. Προς το παρον τηλεφωνικα που μιλησα μαζι του μου ειπε να κανω το γατακι μπανιο με clorifen? (για βοηθηστε, δεν θυμαμαι πώς μου το ειπε). Θα παω σημερα στο πετ σοπ να ρωησω, θα παρω και τον γατο μαζι να τον δουνε. Πώς στην ευχη θα τον κανω μπανιο, ιδεα δεν εχω. Απο πού μπορει να το κολλησε εκεινος ομως? Εξω βγαινει σπανια, μονο στον κηπο οσο ειμαι εγω εξω, ισα για ενα τσιγαρο (εγω, οχι ο γατος:P). Σ επαφη μ αλλες γατες δεν ερχεται.

ακριβως το ιδιο ειχε και η κορη μου απο το γατακι μας δεν ειναι κατι σοβαρο αλλα θελει ταυτοχρονη θεραπεια και ηγατουλα σου,

Dizzy, κάπως έτσι ήταν και τα δικά μου σημάδια όταν είχα πάθει ροδόχρου πιτυρίαση, αλλά τότε δεν είχα γάτα. Αφού πήρα το γάτο μου και κάποια στιγμή άρχισαν να του πέφτουν τα μουστάκια, μου είπε η κτηνίατρος ότι μπορεί να είναι δερματόφυτα και να ψαχτώ μήπως έχω σημάδια κόκκινα σε μέγεθος μικρού νομίσματος που φαίνονται σαν ξεφλουδισμένα (ακριβώς όπως το δικό σου). Μήπως να ρωτούσες τον κτηνίατρό σου για δερματόφυτα; Σου το λέω γιατί και η περιγραφή των σημαδιών του γατακίου σου συμπίπτει με αυτή που μου είχαν περιγράψει στο κτηνιατρείο.

Μήπως σου είπε με clinafarm; Είναι ένα διάλυμα (μια σύριγγα από το φάρμακο και μισό λίτρο νερό) που αρχικά το περνάς με γάζα ή βαμβάκι σε όλο το κορμάκι του ζώου μια φορά κι έπειτα το βάζεις τοπικά στην πληγή κάθε 2 μέρες για δυο εβδομάδες περίπου. Μήπως εννοούσε αυτό με το "μπάνιο"; Είναι πολύ αποτελεσματικό πάντως για τους μήκυτες.

προσεχε μονο να βαλεις την σωστη δοσολογια και να μην το γλυψει ,λογικα...

Μήπως σου είπε με clinafarm; Είναι ένα διάλυμα (μια σύριγγα από το φάρμακο και μισό λίτρο νερό) που αρχικά το περνάς με γάζα ή βαμβάκι σε όλο το κορμάκι του ζώου μια φορά κι έπειτα το βάζεις τοπικά στην πληγή κάθε 2 μέρες για δυο εβδομάδες περίπου. Μήπως εννοούσε αυτό με το "μπάνιο"; Είναι πολύ αποτελεσματικό πάντως για τους μήκυτες.

Μπραβο, απορω πως το αποκωδικοποιησες ετσι που το σκοτωσα!!!:lol::lol:Το θυμομουνα χθες και το πρωι που ξυπνησα το ειχα ξεχασει τελειως. Αυτο απο φαρμακειο ή πετ σοπ?

Νομίζω πως δεν υπάρχει σε ανθρώπινο φαρμακείο. Εμένα μου γέμιζε ο κτηνίατρος μια σύριγγα των 5ml που την αραίωνα σε μισό λίτρο νερού. Σε pet shop θα το βρεις το φάρμακο αλλά μάλλον θα σε υποχρεώσουν να πάρεις όλο το μπουκάλι και, φυσικά, θα στο χρεώσουν αρκετά ακριβά. Προσπάθησε να το βρεις από τον κτηνίατρο. Και κάτι ακόμη: όταν θα της βάλεις σε όλο της το κορμάκι, να επιμείνεις πολύ στα πατουσάκια και ειδικά στα νυχάκια, να τις τα τραβήξεις έξω μαλακά και να της τα περάσεις με το φάρμακο, γιατί ύστερα ξύνεται και μπορεί να μεταφέρει τον μήκυτα και σε άλλο σημείο του σώματος.

Τον γατο μου τον εχω 1.5 μηνα. Πριν 4 μερες παρατηρησα αυτο στο λαιμο μου κατω απο το αυτι με φαγουρα σαν απο τσιμπημα κουνουπιιου.
DSC00242.JPG

Πηγα σε δερματολογο σημερα και το πρωτο που με ρωτησε ηταν αν εχουμε ζωα στο σπιτι. Οταν του ειπα για το γατο μας, μου ειπε πως πιθανον ειναι μυκητας, (ροδοχρουν)? το ειπε και θελει θεραπεια καιπιθανον να βγουν κι αλλα και να ελεγξω και το γατο αν εχει καποια σημεια που εχουν πεσει οι τριχες, αλλα δε βλεπω κατι στο γατουλη.

Σας λεει τιποτα αυτο το σημαδι σε σχεση με γατες?
Ναι, ειχα βγαλει και εγς εναν τετοιο μηκυτα απο γάτο. Με μια αλοιφη περναει, δεν ειναι τιποτα σοβαρο. Μην ανησυχεις.

Μου είπε η μαμά μου ότι είχα κι εγώ στο κεφάλι όταν είμουν μικρούλα,αλλά φεύγει με αλοιφή!!! Τον γάτο καλύτερα να τον πας σε κτηνίατρο δεν είναι τίποτα!!!

Κόλλησα μύκητες από το γατάκι μου.. :(

να ρωτήσω κάτι..έπαθα τριχοφιτία ή όπως το λένε από τους 2 γάτους
που έχω στην αυλή..
δεν ξέρω απο ποιον..
το έχει πάθει κανείς?
είναι μία ουλή σαν κάψιμο από τσιγάρο και δημιουργεί πολύ φαγούρα!
πρέπει να ανησυχώ μην κολλήσουν και οι υπόλοιπες?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: μύκητες..

Έχω κολλήσει κι εγώ στο παρελθόν από ένα γατάκι αυλής. Απίστευτη φαγούρα, όντως! Δεν ξέρω αν πήγες ήδη σε δερματολόγο, αν όχι, καλό είναι να πας να σου γράψει κάποια κρέμα να βάζεις. Εγώ άργησα να πάω γιατί νόμιζα ότι ήταν τσιμπήματα (καλοκαίρι στο χωριό) και γέμισα στα χέρια και στα πόδια και τελικά πήρα χάπια από το στόμα για να περάσουν γιατί η κρέμα δεν έπιανε. Επίσης, είναι μεταδοτικό και στους ανθρώπους, οπότε πρέπει να προσέχεις να έχεις δική σου πετσέτα κλπ και όσα ρούχα έρχονται σε επαφή να τα πλένεις συχνά. Συνήθως είναι πολύ εύκολο να αντιμετωπιστεί, απλά θέλει λίγη προσοχή.
Όσο για τους γάτους, μπορεί να κολλήσουν ο ένας τον άλλο, μπορεί και όχι. Να παρακολουθείς για σημάδια στο τρίχωμα που μένουν κενά και μεγαλώνουν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καταρχην..εχεις παει σε γιατρο και εχει κανει διαγνωση οτι ειναι οντως ετσι;;...ή το εχεις συμπερανει μονη σου;..οσον αφορα το αν θα κολλησουν οι υπολοιπες..εννοεις απο σενα..ή απο τους γατους;..σε αυτη την ερωτηση,καλυτερα να ρωτησεις τον κτηνιατρο..:)...εγω,δεν γνωριζω...περαστικα σου:)

γιατρός μου το είπε..
ανησυχώ μήπως κολλήσουν και οι υπόλοιπες γάτες..¨
ευχαριστώ πάντως!

Το θέμα με τους μύκητες (τριχοφάγο) είναι πολύ φλου. Εγώ τότε που κόλλησα είχα δυο μικρά γατάκια όλη μέρα αγκαλιά και τα σημάδια τα εμφάνισα στα χέρια και στα μπούτια (όπου ακουμπούσαν οι γάτες). Ο κτηνίατρος έλεγε ότι δεν έχουν τίποτα, ο δερματολόγος επέμενε ότι φταίνε οι γάτες. Όρκο δεν παίρνω για το ποιος με κόλλησε. ;) Το σίγουρο είναι ότι κόλλησα όλη την οικογένεια από μια κοινή πετσέτα χεριών!:D
Πρόπερσι που βρήκα τη γάτα μου είχε αρκετά σοβαρό πρόβλημα και παρόλα αυτά δεν κόλλησα ούτε εγώ ούτε ο άντρας μου. Μετά από συζητήσεις με κτηνιάτρους, έμαθα ότι οι μύκητες υπάρχουν παντού και απλά χτυπάνε σε οργανισμούς με πεσμένη άμυνα. Οπότε αν ένα γατάκι είναι πολύ μικρό ή λίγο άρρωστο έχει πιο πολλές πιθανότητες να κολλήσει. Εσύ βάζε τις κρεμούλες σου και πλένε καλά τα χέρια σου αφού έχεις χαϊδέψει τις γάτες και θα περάσει. Φαντάζεσαι να το έχεις κολλήσει από αλλού και να κολλήσεις τις γάτες?:P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back