Dizzy
Νεοφερμένο μέλος
Πηγα σε δερματολογο σημερα και το πρωτο που με ρωτησε ηταν αν εχουμε ζωα στο σπιτι. Οταν του ειπα για το γατο μας, μου ειπε πως πιθανον ειναι μυκητας, (ροδοχρουν)? το ειπε και θελει θεραπεια καιπιθανον να βγουν κι αλλα και να ελεγξω και το γατο αν εχει καποια σημεια που εχουν πεσει οι τριχες, αλλα δε βλεπω κατι στο γατουλη.
Σας λεει τιποτα αυτο το σημαδι σε σχεση με γατες?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Πρέπει όμως οπωσδήποτε να πας και το γάτο στον κτηνίατρο, να τον ελέγξει προσεκτικά και να σου πει αν χρειάζεται κι εκείνος θεραπεία. Διαφορετικά, θα τους κάνετε αενάως πάσα ο ένας στον άλλον!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
jiovi
Νεοφερμένο μέλος
¨ροδοχρους πυτηριαση λεγεται ....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
drusilia
Διάσημο μέλος
Αυτο δεν κολλάει απο τα ζώα. Δες:
https://www.geocities.com/HotSprings/4809/p_rosea.htm
Το έχω πάθει κι εγώ και μάλλον με κόλλησε η αδερφή μου που το έπαθε στη θάλασσα. Δεν ειναι κάτι, περνάει.
Αν ειναι μηκυτας, θα πρέπει να κανεις κι εσύ θεραπέια και να δει και ο γιατρος το γατάκι σου.Και πάλι δεν ειναι κάτι ανησυχητικό.
Dizzy
Νεοφερμένο μέλος
). Σ επαφη μ αλλες γατες δεν ερχεται.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
τανια13273
Νεοφερμένο μέλος
Desdemona
Διάσημο μέλος
gattina
Νεοφερμένο μέλος
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Dizzy
Νεοφερμένο μέλος
Μήπως σου είπε με clinafarm; Είναι ένα διάλυμα (μια σύριγγα από το φάρμακο και μισό λίτρο νερό) που αρχικά το περνάς με γάζα ή βαμβάκι σε όλο το κορμάκι του ζώου μια φορά κι έπειτα το βάζεις τοπικά στην πληγή κάθε 2 μέρες για δυο εβδομάδες περίπου. Μήπως εννοούσε αυτό με το "μπάνιο"; Είναι πολύ αποτελεσματικό πάντως για τους μήκυτες.
Μπραβο, απορω πως το αποκωδικοποιησες ετσι που το σκοτωσα!!!

Το θυμομουνα χθες και το πρωι που ξυπνησα το ειχα ξεχασει τελειως. Αυτο απο φαρμακειο ή πετ σοπ?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gattina
Νεοφερμένο μέλος
ΑγγελικήΤ
Νεοφερμένο μέλος
Ναι, ειχα βγαλει και εγς εναν τετοιο μηκυτα απο γάτο. Με μια αλοιφη περναει, δεν ειναι τιποτα σοβαρο. Μην ανησυχεις.Τον γατο μου τον εχω 1.5 μηνα. Πριν 4 μερες παρατηρησα αυτο στο λαιμο μου κατω απο το αυτι με φαγουρα σαν απο τσιμπημα κουνουπιιου.
![]()
Πηγα σε δερματολογο σημερα και το πρωτο που με ρωτησε ηταν αν εχουμε ζωα στο σπιτι. Οταν του ειπα για το γατο μας, μου ειπε πως πιθανον ειναι μυκητας, (ροδοχρουν)? το ειπε και θελει θεραπεια καιπιθανον να βγουν κι αλλα και να ελεγξω και το γατο αν εχει καποια σημεια που εχουν πεσει οι τριχες, αλλα δε βλεπω κατι στο γατουλη.
Σας λεει τιποτα αυτο το σημαδι σε σχεση με γατες?
Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος
eleni1410
Νεοφερμένο μέλος

να ρωτήσω κάτι..έπαθα τριχοφιτία ή όπως το λένε από τους 2 γάτους
που έχω στην αυλή..
δεν ξέρω απο ποιον..
το έχει πάθει κανείς?
είναι μία ουλή σαν κάψιμο από τσιγάρο και δημιουργεί πολύ φαγούρα!
πρέπει να ανησυχώ μην κολλήσουν και οι υπόλοιπες?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chryssa
Διάσημο μέλος
Έχω κολλήσει κι εγώ στο παρελθόν από ένα γατάκι αυλής. Απίστευτη φαγούρα, όντως! Δεν ξέρω αν πήγες ήδη σε δερματολόγο, αν όχι, καλό είναι να πας να σου γράψει κάποια κρέμα να βάζεις. Εγώ άργησα να πάω γιατί νόμιζα ότι ήταν τσιμπήματα (καλοκαίρι στο χωριό) και γέμισα στα χέρια και στα πόδια και τελικά πήρα χάπια από το στόμα για να περάσουν γιατί η κρέμα δεν έπιανε. Επίσης, είναι μεταδοτικό και στους ανθρώπους, οπότε πρέπει να προσέχεις να έχεις δική σου πετσέτα κλπ και όσα ρούχα έρχονται σε επαφή να τα πλένεις συχνά. Συνήθως είναι πολύ εύκολο να αντιμετωπιστεί, απλά θέλει λίγη προσοχή.
Όσο για τους γάτους, μπορεί να κολλήσουν ο ένας τον άλλο, μπορεί και όχι. Να παρακολουθείς για σημάδια στο τρίχωμα που μένουν κενά και μεγαλώνουν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
καταρχην..εχεις παει σε γιατρο και εχει κανει διαγνωση οτι ειναι οντως ετσι;;...ή το εχεις συμπερανει μονη σου;..οσον αφορα το αν θα κολλησουν οι υπολοιπες..εννοεις απο σενα..ή απο τους γατους;..σε αυτη την ερωτηση,καλυτερα να ρωτησεις τον κτηνιατρο..
...εγω,δεν γνωριζω...περαστικα σου
eleni1410
Νεοφερμένο μέλος
γιατρός μου το είπε..
ανησυχώ μήπως κολλήσουν και οι υπόλοιπες γάτες..¨
ευχαριστώ πάντως!
chryssa
Διάσημο μέλος
Το θέμα με τους μύκητες (τριχοφάγο) είναι πολύ φλου. Εγώ τότε που κόλλησα είχα δυο μικρά γατάκια όλη μέρα αγκαλιά και τα σημάδια τα εμφάνισα στα χέρια και στα μπούτια (όπου ακουμπούσαν οι γάτες). Ο κτηνίατρος έλεγε ότι δεν έχουν τίποτα, ο δερματολόγος επέμενε ότι φταίνε οι γάτες. Όρκο δεν παίρνω για το ποιος με κόλλησε.
Το σίγουρο είναι ότι κόλλησα όλη την οικογένεια από μια κοινή πετσέτα χεριών!
Πρόπερσι που βρήκα τη γάτα μου είχε αρκετά σοβαρό πρόβλημα και παρόλα αυτά δεν κόλλησα ούτε εγώ ούτε ο άντρας μου. Μετά από συζητήσεις με κτηνιάτρους, έμαθα ότι οι μύκητες υπάρχουν παντού και απλά χτυπάνε σε οργανισμούς με πεσμένη άμυνα. Οπότε αν ένα γατάκι είναι πολύ μικρό ή λίγο άρρωστο έχει πιο πολλές πιθανότητες να κολλήσει. Εσύ βάζε τις κρεμούλες σου και πλένε καλά τα χέρια σου αφού έχεις χαϊδέψει τις γάτες και θα περάσει. Φαντάζεσαι να το έχεις κολλήσει από αλλού και να κολλήσεις τις γάτες?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool