Κόλλησα μύκητες από το γατάκι μου..

• Thread starter Thread starter sotiria-k
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Απάντηση: μύκητες..

Καταρχας, για να διαπιστωσεις εαν οι γατες εχουν οντως μυκητες πρεπει να τις πας στο γιατρο και να κανουν μια καλλιεργεια για μυκητες. Τα αποτελεσματα τα παιρνεις σε 5-7 μερες. Αν ειναι οντως μυκητες χρειαζεται να ακολουθησουν θεραπεια οι γατες. Επισης, το πιθανοτερο ειναι οτι εαν η μια γατα εχει μυκητες τοτε θα εχει και οι αλλοι, εφοσον ζουνε μαζι και ερχονται σε επαφη καθημερινα. Οσο για σενα, πρεπει να πας σε δεματολογο οπως σου συστησαν και οι αλλοι και να ακολουθησεις κι εσυ θεραπεια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: μύκητες..

αυτό φοβάμαι..μήπως τις κολλήσω και εγώ!!με την πριγκίπισσά μου κοιμόμαστε αγκαλιά! :-)
θα τους κάνω καλλιέργεια !!την άλλη εβδομάδα!!:-)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όπως και να είναι και γάτες και άνθρωποι μπορούν να γιατρευτούν.:)

Και εγώ έχω κολλήσει, και απο τότε έχω πάντα μια κρέμα, την βάζω και σε μερικές μέρες είμαι οκ.:D

Σε όσες γατούλες έχουν, τους κάνω την κατάλληλη θεραπεία.;)

Κόλλησα μύκητες από το γατάκι μου!:-(

Γεία σας,είμαι απεγνωσμενη γιατι κολλησα μυκητες απο το γατακι μου σε ολο μου το σωμα...:eek::eek::eek:Πριν μια εβδομαδα εφερε η μαμα μου ενα γατακι απο το δρομο,το οποια στην αρχη ηταν μια χαρα...σιγα σιγα εκανε αραιωση πισω απο τα αυτακια του!! του βαζαμε daktarin αλλα δεν εκανε αμεσως κατι ειχα ηδη κολλησει....Αρχισαν να εμφανιζονται σπυρακια σα καψιμο απο τσιγαρο:hmm:..θεωρησα οτι ειναι απο τον ιδρωτα μιας και ειχε ζεστη τις τελευταιες μερες..αλλα τελικα εβγαλα και αλλου και αλλου πολλα....Ο κτηνιατρος μας ειπε οτι ειναι πολυ μικρο το γατακι για να το ψεκασουμε με clinafarm και να του βαζουμε τοπικα daktarin και παλι οχι πολυ γιατι ειναι το πολυ ενος μηνα και αμα γλειψει ποσοτητα ισως και να πεθανει..Οσο για εμενα μου ειπε να βαζω Lomexin, η daktarin ( εγω βαζω και τις δυο) αλλα ακομα βλεπω εξαπλωση...Θα θελα να σας ρωτησω κατι βασικο ισως να ξερετε...
1.κολλαει απο ανθρωπο σε ανθρωπο η μυκητιαση απο γατα?
2.κολλαει απο εμενα πχ. στις αλλες μου γατες??(εχω αλλες 3 πιο μεγαλες )
4.Το μονο συμπτωμα ειναι τα σπυρακια στον ανθρωπο Η υπαρχει περιπτωση να μου πεσουν τα μαλλια!!??!??!?!?!
5.Αν εχει τυχει σε καποια απο εσας να βγαλει σπυρακια τετοια απο μυκητα της γατας(ελπιζω να μη σας τυχει ποτε!!! ειναι τρομερο για μενα) σε ποσο καιρο περιπου περνανε??αργουνε πολυ??

συγνωμη για ολες αυτες τις μαζεμενες ερωτησεις αλλα εχω πανικοβληθει!! ευχαριστω για το χρονο σας ¨)

Γεία σας,είμαι απεγνωσμενη γιατι κολλησα μυκητες απο το γατακι μου σε ολο μου το σωμα...:eek::eek::eek:Πριν μια εβδομαδα εφερε η μαμα μου ενα γατακι απο το δρομο,το οποια στην αρχη ηταν μια χαρα...σιγα σιγα εκανε αραιωση πισω απο τα αυτακια του!! του βαζαμε daktarin αλλα δεν εκανε αμεσως κατι ειχα ηδη κολλησει....Αρχισαν να εμφανιζονται σπυρακια σα καψιμο απο τσιγαρο:hmm:..θεωρησα οτι ειναι απο τον ιδρωτα μιας και ειχε ζεστη τις τελευταιες μερες..αλλα τελικα εβγαλα και αλλου και αλλου πολλα....Ο κτηνιατρος μας ειπε οτι ειναι πολυ μικρο το γατακι για να το ψεκασουμε με clinafarm και να του βαζουμε τοπικα daktarin και παλι οχι πολυ γιατι ειναι το πολυ ενος μηνα και αμα γλειψει ποσοτητα ισως και να πεθανει..Οσο για εμενα μου ειπε να βαζω Lomexin, η daktarin ( εγω βαζω και τις δυο) αλλα ακομα βλεπω εξαπλωση...Θα θελα να σας ρωτησω κατι βασικο ισως να ξερετε...
1.κολλαει απο ανθρωπο σε ανθρωπο η μυκητιαση απο γατα?
2.κολλαει απο εμενα πχ. στις αλλες μου γατες??(εχω αλλες 3 πιο μεγαλες )
4.Το μονο συμπτωμα ειναι τα σπυρακια στον ανθρωπο Η υπαρχει περιπτωση να μου πεσουν τα μαλλια!!??!??!?!?!
5.Αν εχει τυχει σε καποια απο εσας να βγαλει σπυρακια τετοια απο μυκητα της γατας(ελπιζω να μη σας τυχει ποτε!!! ειναι τρομερο για μενα) σε ποσο καιρο περιπου περνανε??αργουνε πολυ??

συγνωμη για ολες αυτες τις μαζεμενες ερωτησεις αλλα εχω πανικοβληθει!! ευχαριστω για το χρονο σας ¨)

1. Oχι δεν κολλάει
2 Οχι
3.. δεν έχει ερώτηση
4 Οχι αυτά τα σπυράκια είναι
5 Ναι μας έχει τύχει... βάζουμε αλοιφούλα dactarin ή fousicort. Περνάει γρήγορα, ειδικά αν πετύχεις τα σπυράκια στην αρχή.

Πρέπει να γίνει καλά και η γάτα φυσικά, θα πρέπει να παει στον Κτηνίατρο.
Μόνο ΕΝΑ είδος μύκητα κολλάει και σε μάς. Ή ήσουν άτυχη και είχαν αυτόν.. ή μπορεί να έχεις αλλεργία σε κάτι άλλο. Άνοιξη είναι και πολλοί βγάζουν σπυράκια διάφορα... (εγώ είμαι μια απο αυτή... και οι μόνες αθώες είναι οι γάτες..;):redface:)

Ευχαριστω julia με κατατοπισες πληρω,χεχε γιατι εχω πραγματικα σκασει..ηδη εχω αρχισει θεραπεια,και στο γατακι το οποιο εχω περιορισει στον πισω κηπο........δυστυχως φοβαμαι να το πιανω συνεχεια και μετα πλενω τα χερια μου τρεις ωρες..ελπιζω να περασει συντομα εχω τρομερη φαγουρα...lol;);)

Ναι.. ξέρω, να σκέφτεσαι άλλα πράγματα την ώρα που σε πιάνει.. το κόλπο είναι να αντέξεις να μην ξυθείς, μετά περνάει...:P

Το γατάκι θα μπορούσε να μείνει και μέσα, απλά σε ένα δωμάτιο... δεν ξέρω αν είναι ασφαλές έξω....:hmm:

Περαστικά και υπομονή.:)

Απάντηση: Κόλλησα μύκητες από το γατάκι μου!:-(

γεια σας και παλι,julia μου μεσα το ειχαμε το γατακι...σο μπανιο..αλλα αυτο ανεβαινε παντου στις πετσετες μας σε ολα..και δε το αφηναμε σε αλλο χωρο γιατι οι 3 γατουλες ου δε το θελουνε..πηγανε να το σκοτωσουν πολλες φορες..το καημενο εχει μαδησει ολοκληρο..ευχαριστω κοριτσια για τις απαντησεις σας..ελπιζω να μας περασει συντομα και σε εμενα και στο γατουλινι μου..

Οι μύκητες μεταδίδονται και από άνθρωπο σε άνθρωπο. Γι' αυτό, για όσο καιρό κάνεις θεραπεία θα πρέπει να είσαι σχετικά προσεκτική (να μην μοιράζεσαι ας πούμε τις πετσέτες σου με κανέναν άλλο στο σπίτι). Δεν είναι τίποτα πάντως, λογικά σε 2-3 βδομάδες θα έχουν φύγει εντελώς. Περαστικά και σε σένα και στο γατάκι!

και γω το ειχα παθει απο ενα γατακι που ειχαμε βρει σ εναν αρχαιλογικο χωρο και το φεραμε σπιτι. τα σπυρακια μου ηταν σαν μικροι κρατηρες..δηλαδη τ θελω να πω?ηταν γυρω γυρω λιγο πιο πρησμενα απο οτι στο κεντρο. το γατακι εκεινο επισης ειχε εντονη τριχοπτωση.δεν παθαινεις τιποτα παραπανω εκτος απο τα σπυρακια..βεβαια απο οτι θυμαμαι και γω νομιζω οτι κολλαει σε ανθρωπο απο σενα.πρεπει να προσεχετε οικογεινειακως..εμενα ειχε κολλησει η μαμα μου αλλα ευτηχως τα ειδε στην αρχη..και της βγηκαν μονο 1-2.σε δερματολογο εσυ εχεις παει?καλο θα ηταν να πας..επισης να απομονωσετε το γατακι γτ μπορει να το μεταδωσει και στις αλλες γατουλες σας.εμενα ειχε κολλησει και ενα αλλο μικρουλι που ειχαμε τοτε.πηγαινε δερματολογο να σου δωσει θεραπεια να φυγουν γρηγορα..περαστηκα και μην αγχωνεσαι.;)

Η μυκητίαση εφόσον μεταδίδεται εξ επαφής, είτε προέρχεται από άνθρωπο είτε από ζώο, μπορεί να κολλήσει από τον έναν στον άλλον και μάλιστα αρκετά εύκολα!
Έτσι την είχα πατήσει παλαιότερα κι εγώ, όταν είχα πάρει ένα γατάκι που είχε σε 5-6 σημεία πάνω του χάσει το τρίχωμα του από μυκητίαση. Είχε εμφανίσει στο μηρό μου το λεγόμενο "ringworm" ή αλλιώς "πόδι του αθλητή", ένα κυκλικό σα δαχτυλίδι κόκκινο σημάδι, το οποίο φαγούριζε και μεγάλωνε σιγά σιγά. Δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά σε ταλαιπωρεί μέχρι να το ξεφτορτωθείς. Δε θέλει και πολύ για να κολλήσεις αν δεν παίρνεις προφυλάξεις. Κι αυτές είναι οι εξής:

• Απόφευγε τη σωματική επαφή (χάδια, αγκαλιές κλπ) πάνω σε γυμνό δέρμα με το ζωάκι σου, για όσο καιρό κρατάει η θεραπεία αλλά ένα χρονικό διάστημα μετά από αυτή, μέχρι να σιγουρευτείς ότι έχει περάσει (οι θεραπείες μυκητιάσεων είναι χρονοβόρες και πολλές φορές πιάνουν με τη δεύτερη)
  • Εφόσον του βάζεις αλοιφή daktarin ή άλλης μάρκας για τη θεραπεία του, μην την απλώνεις ποτέ με γυμνό χέρι. Προτίμησε γάντια μιας χρήσεως και πλένε καλά τα χέρια σου κάθε φορά που αγγίζεις το ζώο.
  • Προσπάθησε να μην έχεις γυμνά τα πόδια σου, γιατί είναι πολύ προσβάσιμα στις γάτες (τρίβονται πάνω τους, τα ακουμπάνε κλπ).
  • Αν υποψιαστείς ότι κόλλησες μυκητίαση (υπάρχουν πολλοί τύποι) άρχισε εγκαίρως να βάζεις daktarin και σε σένα, στο σημείο που βλέπεις ότι εμφανίζεις εκδήλωση, για να το προλάβεις εγκαίρως και να μην το κολλήσεις πίσω στο ζώο.
Αυτά τα λίγα από μένα. Ελπίζω να βοήθησα!:)

Γεια σας και παλι κοριτσια.Πηγα στο γιατρο του ΙΚΑ και ειπα να σας πω οτι ο γιατρος τρομαξε.Λοιπον εγω εχω πεταξει σπυρακια σε ολο το σωμα εβαζα daktarin στα ηδη υπαρχοντα,και εβγαζα και αλλου.Σε εσας συνεβη κατι παρομοιο??ο γιατρος μου ειπε οτι δεν εχει ξαναδει κατι παρομοιο,απο ζωοφιλα δερματοφυτα βγαινουν σπυρακια,τετοιου τυπου αλλα δε ξερει λεει αν βγαινουν ετσι σε ολο το σωμα.(τι θα πει δε ξερει??)
Να σας πω τι αγωγη μου εδωσε.Χαπια να παιρνω 2 μια φορα τη βδομαδα,αντιμυκητισιακα,μου εδωσε μια αλλη αντιμυκητησιακη αλοιφη (ισως επειδη ειδε οτι η daktarin δεν ειχε καποιο αποτελεσμα πανω μου)..επισης μου ειπε να κανω μπανιο και να λουζομαι με fungoral,αντιμηκυτισιακο σαμπουαν.Το γατακι μου εχει ακομα την ιδια αραιωση,φυσικα 2 φορες τη μερα του κανω και αυτου τη θεραπειαμ με το dakrarin που μου ειπε ο κτηνιατρος,εδω και 6 μερες,ακομα δεν εχω δει καποια βελτιωση.Εσας τα σπυρακια σας ηταν ετσι σα καψιμο απο τσιγαρο,γυρω γυρω πιο φουσκωτο αποτι στο κεντρο,και βγαζατε παντου??εγω ολο ξεπεταω και απο ενα καινουριο..κοριτσια θα τρελαθω..φοβαμαι μη μου πεσουν τα μαλλια...:(

Απάντηση: Κόλλησα μύκητες από το γατάκι μου!:-(

περαστικα σε σενα και το γατακι σου

Γνωρίζω ότι οι δερματολόγοι σε αυτές τις περιπτώσεις συστήνουν μια απλή δερματολογική εξέταση με δείγμα δερματικού υλικού από τα σημεία που έχουν μυκητίαση, και μετά από καλλιέργεια προτείνουν την κατάλληλη αγωγή. Περαστικά σου, και στο γατάκι σου επίσης.

ο γιατρος μου ειπε οτι δεν εχει ξαναδει κατι παρομοιο,απο ζωοφιλα δερματοφυτα βγαινουν σπυρακια,τετοιου τυπου αλλα δε ξερει λεει αν βγαινουν ετσι σε ολο το σωμα.(τι θα πει δε ξερει??)
Κατ' αρχάς, θα έλεγα να πας και σε κάποιον άλλο δερματολόγο να σε δει, γιατί αυτός ακούγεται στην καλύτερη περίπτωση άπειρος.

Γενικά, για να κολλήσει μύκητες κάποιος, πρέπει να έχει σχετικά αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Το ότι εξαπλώθηκαν τόσο πολύ, μπορεί να σημαίνει είτε ότι για κάποιο λόγο έχεις καταπονημένο οργανισμό (οπότε ψάξτο γενικότερα: μήπως είχες αρρωστήσει πρόσφατα; μήπως έχεις αλλεργίες, θυρεοειδή ή κάποιο άλλο αυτοάνοσο; ), είτε ότι καθυστέρησες πολύ ν' αρχίσεις τη θεραπεία. Όπως και να 'χει πάντως, ούτε τα μαλλιά θα σου πέσουν, ούτε θα πάθεις τίποτα φοβερό, μην τρομάζεις.
Χάπια είχα πάρει κι εγώ όταν είχα κολλήσει μύκητες (έχουν περάσει βέβαια καμιά 25ριά χρόνια, οπότε δεν θυμάμαι λεπτομέρειες :whistle:) και έβαζα και αλοιφή.

Εσας τα σπυρακια σας ηταν ετσι σα καψιμο απο τσιγαρο,γυρω γυρω πιο φουσκωτο αποτι στο κεντρο,και βγαζατε παντου??
Ναι, κάπως έτσι τα θυμάμαι. Εγώ είχα βγάλει ένα τέτοιο ολοστρόγγυλο στο εσωτερικό της μιας γάμπας (εκεί που μου τριβόταν το γατάκι ;)) και μετά, λόγω επαφής, έβγαλα κι άλλο ένα ακριβώς απέναντι, στο εσωτερικό της άλλης γάμπας. Αυτά ήταν όλα, και είχαν κάνει κανένα μήνα περίπου για να περάσουν.

bellanefeli, σου εύχομαι ολόψυχα περαστικά. Και για σένα και για το γατάκι σου.
Και μην αγχώνεσαι, δεν είναι τίποτα δύσκολο για να περάσει, είναι απλώς μπελαλίδικη η θεραπεία.
Μπορείς να κάνεις και το γατάκι σου με fungoral παράλληλα με τη daktarin.
Εγώ για μηκυτίαση που είχε σε διάφορα σημεία του σώματος του (του είχε πέσει το τρίχωμα και είχε όψη ξεφλουδισμένη το δέρμα του στα σημεία αυτά) του έβαζα κρέμα μια φορά τη μέρα και τον έκανα μπανάκι με fungoral (πρέπει να αφήνεις τον αφρό 5 λεπτά τουλάχιστον) 3 φορές την εβδομάδα. Επέλεγα να τον κάνω πριν του βάλω αλοιφή. Δηλαδή μετά το μπάνιο τον στέγνωνα και αφού τελείωνε με το γλύψιμο της γούνας, του έβαζα και την αλοιφή και όλα super. Είχε πάντα επιτυχία αυτή η συνταγή!!:)
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ!! :)

Ναι, αυτά είναι τα κλασσικά σπυράκια. Απορώ με τον γιατρό, και θα σου έλεγα και εγώ να πας και σε άλλον.:hmm:

Στην γατούλα θα χρειαστούν κάποιες μέρες, όπως και σε σένα. Θα ξεκινήσουν να ξεραίνονται απο έξω προς τα μέσα, και απο κόκκινο θα γίνεται καφέ. Εγώ κολλάω σχετικά συχνά, και την μια φορά που γέμισα και εγώ ήταν σε συνδυασμό με αλλεργία. Επίσης λόγο άγχους και πολλής δουλειάς δεν έτρωγα και σωστά. Πήρα κάποιες βιταμίνες, βελτίωσα και τα ωράρια και την διατροφή και μετά απο κάποιες μέρες είδα φανερή βελτίωση.:redface:

Σε κάθε οργανισμό μπορεί να επεκταθεί διαφορετικά. Είναι ανάλογα την άμυνά του. Όπως και στα γατάκια, κάποια μπορεί να βγάλουν σε ένα μόνο σημείο ή δύο, ή και να χάσουν πολύ τρίχωμα.

Περαστικά εύχομαι και ηρεμία, γιατί το έξτρα άγχος δεν βοηθάει...:/:

ειχα κολλησει και εγω μυκητες οταν ημουν μικρη..ειχα βγαλει ενα στο καρπο και ενα κατω απο τα χειλη..εγω πηγα στο νοσοκομειο Συγγρος που θεωρειται και το καλυτερο για δερματικες παθησεις..ο γιατρος πηρε δειγμα και απο τα 2 σημεια για να δει τι θεραπεια θα μου δωσει..εγω επαιρνα χαπι και εβαζα αλοιφη για περιπου 2 βδομαδες αν θυμαμαι καλα..σε καμια περιπτωση δεν μου επεσαν τα μαλλια ουτε νομιζω να γινεται κατι τετοιο..οσο για την γατουλα σου επειδη και εμενα ο δικος μου προσφατα ειχε μυκητες καναμε 2.5 μηνες θεραπεια..δεν ειναι κατι απλο..για να δεις αποτελεσματα πρεπει να περασουν αρκετες μερες..μπορει η κρεμα να μην βοηθαει..εμεις πχ του διναμε και χαπια fungoral..

μην ανυσηχεις καθολου.ειλικρινα εγω μικρη τα ειχα βγαλει και επειδη δεν εδωσα σημασια και δεν ειπα τπτ στους γονεις μου ειχα βγαλει απειρα.παντου.κοιλια,πλατη,ποδια,χερια και προσωπο..πανω απο 15 και ηταν και τεραστια..και γω φοβομουν μη μου πεσουν τα μαλλια αλλα μου εξηγησαν οτι ετσι εκδηλωνεται στα γατουλια οχι στους ανθρωπους.και το αγχος επιβραδυνει τη θεραπεια,στα δερματικα νοσηματα να το ξερεις.εχω παθει απειρες αλλεργιες στη ζωη μου..μια φορα γιατρος εδω στο ιπποκρατιο μου ειχε πει οτι εχω ψωρα :eek: και να καψω ολα μου τα ρουχα και τα σεντονια και τα εσωρουχα και γω κοντευα να παθω εγκεφαλικο....μετα πηγα στο δερματικο παθησεων και μου κανανε κατι τεστ και τελικα ηταν μια δερματιτιδα που εφυγε σε μια βδομαδα..θα σου συνηστουσα να πας σε ενα αλλο γιατρο.η σε καποιο νοσοκομειο που να ειδικευεται στα δερματικα.θα παρεις τι θεραπεια σου και ολα θα περασουν..απλα στο ξαναλεω καλητερα εσυ να μην εχεις πολλες επαφες με το γατακι.χρησιμοποιησε γαντια μιας χρησης και μετα να πλενεις και τα χερια σου.εγω παιδια χαπια δεν επερνα ισως γτ εχω ελκος απο μικρη.αλλα μου ειχε δωσει αλοιφη και μου ειχε πει θυμαμαι πριν την απλωνω στο σημειο να βαζω μπεταντιν για απολυμανση του χωρου.εβαζα το αφηνα να στεγνωσει και απο πανω την αλοιφη χωρις να καθαρισω το μπεταντιν.

ειχα κολλησει και εγω μυκητες οταν ημουν μικρη..ειχα βγαλει ενα στο καρπο και ενα κατω απο τα χειλη..εγω πηγα στο νοσοκομειο Συγγρος που θεωρειται και το καλυτερο για δερματικες παθησεις..ο γιατρος πηρε δειγμα και απο τα 2 σημεια για να δει τι θεραπεια θα μου δωσει..εγω επαιρνα χαπι και εβαζα αλοιφη για περιπου 2 βδομαδες αν θυμαμαι καλα..σε καμια περιπτωση δεν μου επεσαν τα μαλλια ουτε νομιζω να γινεται κατι τετοιο..οσο για την γατουλα σου επειδη και εμενα ο δικος μου προσφατα ειχε μυκητες καναμε 2.5 μηνες θεραπεια..δεν ειναι κατι απλο..για να δεις αποτελεσματα πρεπει να περασουν αρκετες μερες..μπορει η κρεμα να μην βοηθαει..εμεις πχ του διναμε και χαπια fungoral..

ηλιαννα εσενα πως κολλησε το γατουλι μηκυτες?ειναι κατι που εκδηλωνεται στα γατια απο μονο του χωρις λογο?ακυρη η ερωτηση αλλα παραξενευτηκα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back